اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمبود ولتاژ درایور ال‌ای‌دی و کمبود نور لامپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
    الف) سنجش داغ کردن لامپ LED نیاز به تجهیزات خاصی ندارد ، بعد از حدود ۱۰ دقیقه روشن بودن لامپ ، اگر با لمس بدنه لامپ ، امکان تحمل بیشتر از ۵ ثانیه وجود نداشت ، یعنی جریان کافی به LED ها می‌رسد.
    این معیار را برای لامپ مورد بحث به کار بردم. به جای 5 ثانیه، 50 ثانیه طول کشید تا امکان لمس بدنه‌ی لامپ دیگر وجود نداشته باشد.
    اما برای یک لامپ پرنور نیز این معیار را به کار بردم. در مورد آن لامپ نیز به جای 5 ثانیه، 50 ثانیه طول کشید تا امکان لمس بدنه‌ی لامپ دیگر وجود نداشته باشد.

این معیار، چون در مورد لامپ کم‌نور و پرنور ما را به نتیجه‌ی یکسانی می‌رساند، به نظر می‌رسد کمکی در پاسخ به پرسشهای الف و پ که در پست 12 مطرح کردم نمی‌کند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omidabbas نمایش پست ها
      دوست عزیز اگر ال ای دی ها رو تک به تک تونستید چک کنید(همه به یک شدت نور داشته باشند) و مطمئن هستید که در ولتاژ ۹ ولت بهترین نوردهی رو دارن بدون اینکه آسیبی ببینند بهتره خازن های تغذیه رو هم مورد توجه قرار بدین.​​​​
      ظرفیت خازن ورودی درایور، از 3.3 میکرو کاهش یافته به 2.85 میکرو. آیا این مقدار کاهش می‌تواند عامل کم‌نورتر شدن لامپ باشد؟

(خازن خروجی، اس‌ام‌دی است و بنابراین نمی‌دانم ظرفیت اولیه‌اش چقدر بوده است.)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

این معیار را برای لامپ مورد بحث به کار بردم. به جای 5 ثانیه، 50 ثانیه طول کشید تا امکان لمس بدنه‌ی لامپ دیگر وجود نداشته باشد.
        اما برای یک لامپ پرنور نیز این معیار را به کار بردم. در مورد آن لامپ نیز به جای 5 ثانیه، 50 ثانیه طول کشید تا امکان لمس بدنه‌ی لامپ دیگر وجود نداشته باشد.

این معیار، چون در مورد لامپ کم‌نور و پرنور ما را به نتیجه‌ی یکسانی می‌رساند، به نظر می‌رسد کمکی در پاسخ به پرسشهای الف و پ که در پست 12 مطرح کردم نمی‌کند.
        چیزی که بنظر می‌رسد ، این است که جریان کافی به LED ها می‌رسد و عامل کم نور بودن ، کیفیت LED ها است.

دیدگاه

ظرفیت خازن ورودی درایور، از 3.3 میکرو کاهش یافته به 2.85 میکرو. آیا این مقدار کاهش می‌تواند عامل کم‌نورتر شدن لامپ باشد؟

(خازن خروجی، اس‌ام‌دی است و بنابراین نمی‌دانم ظرفیت اولیه‌اش چقدر بوده است.)
          کاهش ظرفیت این خازن ، میتواند باعث پر پر زدن نور لامپ باشد اما احتمال بسیار ناچیزی دارد که باعث کم نور شدن لامپ باشد.

دیدگاه

اما در مورد این LED ها ، لازم هست که جریان کشی برد LED را اندازه بگیرید.
            در اندازه گیری جریان کشی LED ها لازم است که ابتدا آمپر متر را با برد چیپ سری کنید و سپس درایور را به برق وصل کنید.
            اگر خاطرتان باشد، جریان‌کشی را 0.064 آمپر اعلام کردم.
            پس از مطالبی که در پست 110 تاپیک «پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB» گفتم، در اندازه‌گیری جریان‌کشی لامپ مورد بحث در این تاپیک نیز پروبها را جابجا کردم. وقتی پروب منفی به برد آلومینیومی وصل می‌شود آمپرکشی 0.064 آمپر است و نور کمتر است، اما وقتی پروب مثبت به برد آلومینیومی وصل می‌شود آمپرکشی 0.074 آمپر است و نور بیشتر است.

در حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی داشته باشد، تقریباً 0.010 آمپر بالاتر از حالتی است که علامت منفی نداشته باشد.

(اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازه‌گیری آمپرکشی لامپ رشته‌ای 12ولت خودرویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریان‌کشی تفاوت نمی‌کند.)
            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۰۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸.

دیدگاه

اگر خاطرتان باشد، جریان‌کشی را 0.064 آمپر اعلام کردم.
              پس از مطالبی که در پست 110 تاپیک «پرسش درباره*ی روشن نشدن دانه*های ال*ای*دی در لامپهای DOB» گفتم، در اندازه‌گیری جریان‌کشی لامپ مورد بحث در این تاپیک نیز پروبها را جابجا کردم. وقتی پروب منفی به برد آلومینیومی وصل می‌شود آمپرکشی 0.064 آمپر است و نور کمتر است، اما وقتی پروب مثبت به برد آلومینیومی وصل می‌شود آمپرکشی 0.074 آمپر است و نور بیشتر است. (اشکال از آمپرمتر نیست، چون در اندازه‌گیری آمپرکشی لامپ رشته‌ای 12ولت خورویی، با جابجا کردن پروبهای آمپرمتر، مقدار جریان‌کشی تفاوت نمی‌کند.)
              در این مورد هم قطعا اشکالی وجود دارد.

دیدگاه

من در پست فوق، مسأله یا مشکل (که می‌تواند ناشی از یک اشکال باشد) را طرح کردم.
                پس از آن، نوبت حل مسأله (یا پیدا کردن اشکال) است.
                آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه اشکالی وجود دارد)؟
                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۱۳.

دیدگاه

۲-تقریبا در تمام برد درایور لامپ های LED مقاومت حسگر جریان از طریق نکات زیر به راحتی قابل شناسایی هستند :
                  1- دو الی ۵ عدد از آنها باهم موازی شده
                  2- مقدار زیر 10 اهم دارند
                  3- یک سر آنها به خط منفی خازن صافی ورودی متصل شده
                  4 - اغلب کنار آیسی درایور هستند.

اگر باز هم موفق به شناسایی مقاومت مذکور نشدید ، در تصویر برایتان مشخص میکنم.

۳-معمولا میتوان تا ۲۰ درصد جریان درایور را افزایش داد و بیشتر از آن ، احتمال می‌رود که درایور جواب ندهد.

۴- اینکه مقدار مقاومت باید به چه حدی کاهش یابد تا جریان به مقدار لازم افزایش یابد ، از چند طریق قابل به دست آوردن است:
                  1- استفاده از فرمول داخل دیتاشیت آیسی درایور ، که متاسفانه اکثر آیسی های درایور دیتاشیتی ندارند.
                  2- حساب سر انگشتی با توجه به مقدار مقاومت فعلی
                  3- آزمایش کردن​​​​​
                  1. پاسخ به پست قبل لطفا فراموش نشود.

2. برویم سراغ افزایش جریان که شما در قسمتهای ۲ تا ۴ پست 9 به آن مطالبی درباره‌ی آن گفتید.
                  چنان که در تصویر زیر مشاهده می‌شود در درایور این لامپ، 2 مقاومت موازی که یک سر آنها به منفی خازن صافی ورودی وصل شده و کنار آی‌سی هستند وجود دارد. کد یکی از آنها 5R10 (5.1 اهم) است، و کد دیگری 27R0 (27 اهم) است.

گفتید اولین راه به دست آوردن مقدار کاهش جریان، استفاده از دیتاشیت آی‌سی است. آی‌سی این درایور، MT7828C است که لینک دانلود دیتاشیت آن را می‌توانید در صفحه‌ی زیر دریافت کنید:
                  mt7828-maxictechnology_درایور_ال‌ای‌دی_4xkb.pdf

الف) دقیقاً چه تغییراتی در مقادیر این مقاومتها باید داده شود تا جریان 10 میلی‌آمپر افزایش یابد؟
                  ب) موازی کردن مقاومتها، مجموع مقاومت را کاهش می‌دهد. آیا می‌توان به جای درآوردن این مقاومتها، روی آنها مقاومت لحیم کرد؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۶:۳۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۵.

دیدگاه

1. پاسخ به پست قبل لطفا فراموش نشود.

2. برویم سراغ افزایش جریان که شما در قسمتهای ۲ تا ۴ پست 9 به آن مطالبی درباره‌ی آن گفتید.
                    چنان که در تصویر زیر مشاهده می‌شود در درایور این لامپ، 2 مقاومت موازی که یک سر آنها به منفی خازن صافی ورودی وصل شده و کنار آی‌سی هستند وجود دارد. کد یکی از آنها 5R10 (5.1 اهم) است، و کد دیگری 27R0 (27 اهم) است.

گفتید اولین راه به دست آوردن مقدار کاهش جریان، استفاده از دیتاشیت آی‌سی است. آی‌سی این درایور، MT7828C است که لینک دانلود دیتاشیت آن را می‌توانید در صفحه‌ی زیر دریافت کنید:
                    mt7828-maxictechnology_درایور_ال‌ای‌دی_4xkb.pdf

الف) دقیقاً چه تغییراتی در مقادیر این مقاومتها باید داده شود تا جریان 10 میلی‌آمپر افزایش یابد؟
                    ب) موازی کردن مقاومتها، مجموع مقاومت را کاهش می‌دهد. آیا می‌توان به جای درآوردن این مقاومتها، روی آنها مقاومت لحیم کرد؟
                    در صفحه۶ دیتاشیت ، فرمول محاسبه جریان خروجی ذکر شده.
                    مجموع دو مقاومت موازی ۲۷ و ۵.۱ اهم برابر حدود ۴.۳ اهم میشود.
                    با محاسبه این مقدار طبق فرمول ، باید جریان خروجی ۶۹ میلی آمپر باشد.
                    برای اینکه جریان ۱۰ میلی آمپر افزایش یابد، یعنی به ۷۹ میلی آمپر برسد، باید مجموعه مقاومت های موازی ، برابر ۳.۷۶ اهم باشد.
                    یعنی اگر با مقاومت های فعلی ، مقاومت ۳۰ اهمی موازی کنید ، جریان خروجی درایور به ۷۹ میلی آمپر می‌رسد.

​​​​

دیدگاه

من در پست 20، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک اشکال باشد) را طرح کردم.
                      آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه اشکالی وجود دارد)؟​

دیدگاه

من در پست 20، مسأله (که می‌تواند ناشی از یک اشکال باشد) را طرح کردم.
                        آیا شما می‌توانید بگویید چگونه می‌توان این مسأله را حل کرد (یا می‌توانید بگویید چه اشکالی وجود دارد)؟​
                        شاید علت تفاوت نتایج این اندازه گیری ، حساس بودن نتایج مولتی متر به تداخلات الکترومغناطیس باشد.

دیدگاه

شاید علت تفاوت نتایج این اندازه گیری ، حساس بودن نتایج مولتی متر به تداخلات الکترومغناطیس باشد.
                          بین حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد و حالتی که علامت منفی ندارد، تقریباً 0.010 آمپر اختلاف وجود دارد.

این وضعیت، باعث عدم اعتماد به نتائج اندازه‌گیری جریان‌کشی، و در نتیجهْ بلاتکلیفی، می‌شود.

برای خروج از این بلاتکلیفی، به نظر من باید آمپرمتر را در مداری که ولتاژ و مقاومت آن معلوم است سری کرد و دید که در دو حالت با علامت منفی و بدون علامت منفی چه مقدارهایی نشان می‌دهد، و تفاوت این دو مقدار با جریانی که از تقسیم ولتاژ معلوم بر مقاومت معلوم به دست می‌آید چقدر است، و از این پس در اندازه‌گیری جریان، این تفاوت را لحاظ کرد.

پرسش:
                          چنین مداری چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا نتیجه‌ی آزمون، خطا نداشته باشد؟
                          جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۰:۵۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۰.

دیدگاه

بین حالتی که عدد آمپرسنج علامت منفی دارد و حالتی که علامت منفی ندارد، تقریباً 0.010 آمپر اختلاف وجود دارد.

این وضعیت، باعث عدم اعتماد به نتائج اندازه‌گیری جریان‌کشی، و در نتیجهْ بلاتکلیفی، می‌شود.

برای خروج از این بلاتکلیفی، به نظر من باید آمپرمتر را در مداری که ولتاژ و مقاومت آن معلوم است سری کرد و دید که در دو حالت با علامت منفی و بدون علامت منفی چه مقدارهایی نشان می‌دهد، و تفاوت این دو مقدار با جریانی که از تقسیم ولتاژ معلوم بر مقاومت معلوم به دست می‌آید چقدر است، و از این پس در اندازه‌گیری جریان، این تفاوت را لحاظ کرد.

پرسش:
                            چنین مداری چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا نتیجه‌ی آزمون، خطا نداشته باشد؟
                            به نظر من بهتر است این شرایط را با یک منبع تغذیه سویچینگ تست کنید.

دیدگاه

به نظر من بهتر است این شرایط را با یک منبع تغذیه سویچینگ تست کنید.
                              پاسختان خیلی مختصر بود.
                              1. منظورتان آیا این است که ولتاژ معلوم (که من به آن اشاره کردم) بهتر است از یک منبع تغذیه‌ی سوئیچینگ تأمین شود؟
                              2. آیا همین یک ویژگی کافی است، و مدار مورد نظر، ویژگی دیگری لازم نیست داشته باشد؟

دیدگاه

پاسختان خیلی مختصر بود.
                                1. منظورتان آیا این است که ولتاژ معلوم (که من به آن اشاره کردم) بهتر است از یک منبع تغذیه‌ی سوئیچینگ تأمین شود؟
                                2. آیا همین یک ویژگی کافی است، و مدار مورد نظر، ویژگی دیگری لازم نیست داشته باشد؟
                                1- بله
                                2- بهتر است مصرف کننده یک مقاومت آجری باشد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X