اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور PWM برای 60 عدد RGB LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور PWM برای 60 عدد RGB LED

نوشته اصلی توسط حمیدرضا رضائی
    یه مقدار دقیق تر توضیح میدم
    این به ساعتیه که عقربه نداره. دور تا دورش 60 تا LED گذاشته شده که نمایش زمان به عهده همون هاست
    به این صورت که مثلا
    برای نشون دادن مکان عقربه ساعت شمار 5 LED ،
    برای عقربه دقیقه شمار 2 LED
    و
    برای عقربه ثانیه شمار 1 LED روشن میشه.

پس برای نشون دادن مقدار ساعت
    در هر ثانیه فقط 8 LED روشنه
    .

ثانیه بعدی هم همینطور ولی مکان 1 LED تغییر می‌کنه.
    سلام
    وقت بخیر

عرض کنم ، بدلیل علاقه و فعالیت موازی در زمینه فوق ، دقیقا متوجه موضوع تاپیک و همینطور فرمایشات جنابعالی هستم.

متوجه این قسمت از فرمایشتون "در هر ثانیه فقط 8 LED روشنه " نشدم .

فکر میکنم ، در ساده ترین حالت ، هر ثانیه باید 3 عدد از 60 عدد ال ای دی روشن باشد ،

ال ای دی نشانگر ساعت
    ال ای دی نشانگر دقیقه
    ال ای دی نشانگر ثانیه
    نمونه طراحی :

برای درایو 60 عدد ال ای دی آر جی بی ، بعنوان نشانگر های ساعت - دقیقه و ثانیه ، دو روش میتواند مورد استفاده قرار بگیرد .

1 - هر ال ای دی آر جی بی ، دارای یک چیپ کنترلر مجزا باشد ، و تمامی این 60 عدد ماژول ، که هر کدام دارای یک آدرس اختصاصی ( از 00 تا 59 ) هستند ، تنها با دو رشته سیم با پروتکل I2C ، به کنترلر اصلی مرتبط باشند .

نمونه این نوع ماژول :

http://nicegear.co.nz/electronics-ge...olled-rgb-led/
    [img height=283 width=283]http://nicegear.co.nz/obj/images/08579a-01-L.jpg[/img][img height=282 width=282]http://nicegear.co.nz/obj/images/08579-02-L.jpg[/img]

http://webhome.csc.uvic.ca/~mcheng/s...ontroller.html

مدار :

2 - تمامی 60 عدد ال ای دی آر جی بی مورد استفاده ، در قالب یک ماتریس 8 در 8 و یا یک ماتریس 6 در 10 قرار گرفته و مشابه یک تابلو روان 8 در 8 و یا 6 در 10 ، فقط توسط یک چیپ درایو شوند .

شماتیک :

شما کدام روش مد نظرتان هست ؟

با احترام
    92/5/7

دیدگاه

منم فکر میآ‌کنم همین راه خوب باشه.
      60 تا فعال ساز رو چطوری ایجاد کنیم بهتره؟
      به نظرم اگه از این pcf ها استفاده کنیم اولا خیلی هزینش زیادیه دوما i2c رو نمیشه خطشو زیادی طولانی کرد...از دیکودر هم نمیشه چون هر لحظه سه تا انتخاب مجزا داریم ...
      مولتی پلکسر هم که هی باید رفرش کنیم .. ولش کن :mrgreen:
      شیفت رجیستر خوبه؟ این تابلو روانا که بزرگه رو چیکار میکنن؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : درایور PWM برای 60 عدد RGB LED

نوشته اصلی توسط mpc
        مهندس میشه بفرمائید چطور 18 تا PWM را با یه میکرو همزمان داشته باشیم :applause:
        :redface:
        با استفاده از تایمر مثلا صفر می تونی همه ی پروت های میکرو رو به صورت pwm راه بندازی و روی همشون کنترل داشته باشی البته روش های برنامه نویسی هم هست که با استفاده از اون هم میشه و دیگه نیازی به تایمر هم نداری
        قم الکترونیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر معیری
          شما کدام روش مد نظرتان هست ؟

با احترام
          92/5/7
          [/b]
          برای روش اول نیازی به 60 عدد ماژول نیست. اگه از درایوری که در پست آ‌های قبل عرض کردم و 16 کانال هست استفاده بشه فقط به 12 عدد نیاز داریم که این 12 تا هم توسط میکرو کنترل میشن.هزینهآ‌ش حدود 145 تومن میشه.
          روش دوم هم به نظر پپیچیده میاد.
          در روش پیشنهادی خودم توسط 3 پین از میکرو کلیه LED ها موازی میشن و پین مشترک LED ها توسط شیفت رجیستر یا لچ به میکرو وصل میشه.
          ---
          برای نشون دادن مقدار ساعت هم میشه 2 راه در نظر گرفت:
          1-برای هر کدوم از عقربه ها یک رنگ اختصاص بدیم. مثلا ساعت شمار قرمز و دقیقه شمار سبز و ...
          2-برای نشون دادن عقربه ها از رنگآ‌های یکسان ولی تعداد LED متفاوت استفاده کرد. مثلا ساعت شمار توسط 5 LED و دقیقه شمار 2 LED و ثانیه شمار 1 LED.
          در عوض از تغییر رنگ برای مقاصد دیگه مثل نشون دادن روز های هفته استفاده کرد.البته مشکل اینه که اگه عقربه های همرنگ روی هم بیوفتن تشخیص زمان سخت میشه.

دیدگاه

برای روش اول نیازی به 60 عدد ماژول نیست. اگه از درایوری که در پست آ‌های قبل عرض کردم و 16 کانال هست استفاده بشه فقط به 12 عدد نیاز داریم که این 12 تا هم توسط میکرو کنترل میشن.هزینهآ‌ش حدود 145 تومن میشه.
            روش دوم هم به نظر پپیچیده میاد.
            در روش پیشنهادی خودم توسط 3 پین از میکرو کلیه LED ها موازی میشن و پین مشترک LED ها توسط شیفت رجیستر یا لچ به میکرو وصل میشه.
            ---
            برای نشون دادن مقدار ساعت هم میشه 2 راه در نظر گرفت:
            1-برای هر کدوم از عقربه ها یک رنگ اختصاص بدیم. مثلا ساعت شمار قرمز و دقیقه شمار سبز و ...
            2-برای نشون دادن عقربه ها از رنگآ‌های یکسان ولی تعداد LED متفاوت استفاده کرد. مثلا ساعت شمار توسط 5 LED و دقیقه شمار 2 LED و ثانیه شمار 1 LED.
            در عوض از تغییر رنگ برای مقاصد دیگه مثل نشون دادن روز های هفته استفاده کرد.البته مشکل اینه که اگه عقربه های همرنگ روی هم بیوفتن تشخیص زمان سخت میشه.
            سلام
            وقت بخیر

درایوری که فرمودید (TLC5940)، و یا سایر درایورهای مشابه و همینطور مورد دومی که فرمودید مقداری پیچیده بنظر میرسد ، میتوان گفت با اندک تفاوتی در طراحی و ساختار و طریقه کارکرد ، همگی یک کار را انجام میدهند . درایور پی دبلیو ام قابل برنامه ریزی ال ای دی آر جی بی

در مدار اول ، پردازنده بصورت مجزا ، هر یک از RGB LED ها را آدرس دهی مینماید .

ولی در درایور های دیگر از جمله (TLC5940) و مورد دوم (درایور 8 کاناله طراحی شده و پیشنهادی بنده) ، اطلاعات تمامی ال ای دی های سطر ، بصورت سریال وارد چیپ درایور میگردد (شبیه عملکرد 74ls164 یا 74ls595).

البته بنظرم راه ساده تری هم وجود دارد .

بجای بررسی و بحث پیرامون موارد مطرح شده توسط دوستان ، از این مورد استفاده نمایید .

تهیه یک متر نوار ال ای دی آر جی بی قابل برنامه ریزی (با تراکم 60 ال ای دی در یک متر) PROGRAMMABLE RGB LED STRIP و برنامه ریزی هر یک از 60 ال ای دی موجود در نوار ، توسط یک میکروکنترولر و بصورت سریالی .

[img height=352 width=398]http://www.rexus.com.mk/uploads/RGB-LED-strip-slika.jpg[/img]

[img height=395 width=395]http://www.superbrightleds.com/images/uploads/rgb-led-light-strip-dream-color-changing-swdc-rgb160.jpg[/img]

با احترام
            92/5/9

دیدگاه

روش جالبیه و روش فکر میآ‌کنم. این نوارها متری چنده؟ پروتکلشون چیه؟
              راهی که خودم بهش رسیدم استفاده از 4 تا دی مالتیپکسر آنالوگ 74HC4067 هست. فکر میآ‌کنم دونهآ‌ای حدودا 2 تومن باشه.
              با CPLD هم فکر کنم بشه یه کارایی کرد ولی متاسفانه تا به حال کار نکردم.

دیدگاه

سلام ببخشید
                ledهای rgbنحوه ی کارشون چطوریه؟؟؟
                ایا اینطوریه که مثلا تو 2.4ولت به رنگ تو 2.6ولت یه رنگ دیگه وبه همین ترتیب ولتاز رفته رفته که می ره بالا رنگ ها هم تغییر می کنن؟؟
                به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                  سلام ببخشید
                  ledهای rgbنحوه ی کارشون چطوریه؟؟؟
                  ایا اینطوریه که مثلا تو 2.4ولت به رنگ تو 2.6ولت یه رنگ دیگه وبه همین ترتیب ولتاز رفته رفته که می ره بالا رنگ ها هم تغییر می کنن؟؟
                  نه دوست گرامی
                  در درون یک RGB LED سه تا LED قرار داره که هر کدامش را خواستی جداگانه با پایه خودش روش و خاموش میکنید. به همین سادگی :applause:
                  کمتر سخن گویم
                  بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

الان متوجه شدم 74HC4514 هم خوبه

دیدگاه

الان متوجه شدم 74HC4514 هم خوبه
                      مهندس میشه بفرمائید فکرت چیه ؟ :rolleyes:
                      کمتر سخن گویم
                      بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mpc
                        مهندس میشه بفرمائید فکرت چیه ؟ :rolleyes:
                        با 3 پین از میکرو کلیه LED ها موازی میشن و پین مشترک LED ها با استفاده از 4 تا 74HC4514 کنترل میشن.

دیدگاه

بنام خدا
                          با سلام
                          روش جالبیه و روش فکر می‌کنم. این نوارها متری چنده؟ پروتکلشون چیه؟
                          راهی که خودم بهش رسیدم استفاده از 4 تا دی مالتیپکسر آنالوگ 74HC4067 هست. فکر می‌کنم دونه‌ای حدودا 2 تومن باشه.
                          با CPLD هم فکر کنم بشه یه کارایی کرد ولی متاسفانه تا به حال کار نکردم.
                          دوست گرامی ، جناب "رضایی"

استفاده از استریپهای قابل برنامه ریزی ال ای دی آر جی بی ، در حال حاضر یکی از بهترین روشهای اجرایی برای سیستم های نورپردازی محیطی (INDOOR - OUTDOOR ) است . ( طراحی تابلو روان رنگی قابل انعطاف ، از شاهکارهای استفاده از این روش است ) .

به دلایلی ، از جمله :
                          - سیم بندی بسیار زیاد
                          - عدم جریان دهی مناسب
                          - حجم زیاد قطعات مصرفی الکترونیکی
                          - عدم نیازریفرش سریع صفحه نمایش ال ای دی ( حد اکثر - در هر یک ثانیه )

استفاده از چیپهای مالتی پلکسر مانند 4067 یا 4514 و یا 74154 ، برای سویچ ال ای دی آر جی بی بنظرمناسب نیست .

مورد CPLD همان روش دومی بود که خدمتتان در پستهای قبلی عرض شد .
                          [img height=169 width=442]http://s4.picofile.com/file/7867883866/60_rgb_led_2.png[/img]
                          بنده در سالیان اخیر ، اولین چیپ درایور 8 کاناله قابل برنامه ریزی پی دبلیو ام ال ای دی آرجی بی در ایران را با استفاده از CPLD ، طراحی نموده و ساختم .

البته شاید هنوزهم دریوتیوب ، کلیپ راه اندازی یک ماتریس 8x8 ال ای دی آر جی بی ، توسط این CPLD موجود باشد .

منتها در این روش هم به قطعاتی برای بافر جریانی ال ای دی ها ، نیاز میباشد .

با استفاده ازاستریپهای
                          قابل برنامه ریزی ال ای دی آر جی بی ، ( بدلیل تعبیه چیپ درایور پی دبلیو ام ، در روی استریپ ) ،برای راه اندازی آن ، فقط به یک مدار کنترلر و به 4 یا 6 قطعه سیم (بسته به نوع چیپ بکار رفته در استریپ ) جهت ارسال اطلاعات کنترلر به استریپ (بصورت سریال) نیاز دارید .

با احترام
                          92/5/12

دیدگاه

i am the LEADER of "EIGHT CHANNEL RGB LED PWM DRIVER CHIP" DESIGNER in IRAN
                            امتیاز طرح سخت افزاری درایور هشت کاناله PWM و قابل برنامه ریزی RGB LED ، واگذار میگردد .
                            دریافت اطلاعات بیشتر ، فقط از طریق ایمیل siramir45@yahoo.com میسر میباشد .
                            سلام جناب مهندس
                            آقا یه سوال , شما اینو یعنی ثبت کردین؟ این چیزارو میشه ثبت کرد؟ یادمه دو سال پیش برای یه شرکت یه بلوک RGB زدم با cpld که البته خیلی خیلی بیش از 8 کانال خروجی داشت , یعنی میگی ضرر کردم؟ :cry2: :cry2:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X