اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل من با استپ موتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل من با استپ موتور

سلام
    دوستان من رشته ام کامپیوتر هست و برای پروژه پایانی مجبورم از یک استپ موتور هم توی پروژه استفاده کنم توی درایورم از uln2003 استفاده کردم با یک استپ موتور تست کردم موشکلی نداشت و خوب حرکت می کرد ولی قدرت لازم رو نداشت که یک چرخ دنده سبک رو بچرخونه و ضعیف بود (از آدابتور 12 وات استفتده می کنم) رفتم جمهوری 9 تومان یه استپ موتور گرفتم اونجا با یه درایور 12 ولت تست کرد خوب بود قوی بود الان با درایور خودم می زنم اصلا" کار نمیکنه ترتیب سیمهارو نمی دونم ممنون میشم اگر کمکم کنید
    عکس موتور :http://www.2shared.com/file/8CIroMKJ/Desktop.htm

پاسخ : مشکل من با استپ موتور

مداری با مگا16، و Uln2003 برای کنترل استپ موتور.
    مشکل گویا بیشتر سر تغذیه ست.
    1-استپ موتور 5 ولتیه. بنابرین تغذیه ش با مدار میکرو مشترکه. ولی بعد از وصل تغذیه، ولتاژ بعد از 7805 به 3.9 سقوط میکرد. رگولاتور 7805 رو حذف کردم. مستقیماً 5.4 ولت دادم به میکرو و استپ، مدار کار کرد. ولی uln سریعاً داغ میشد. اجباراً خاموشش کردم.

2-ولتاژ رو تا 5.2 پایین آوردم. باز هم حرکتی دیده نشد. uln رو در آوردم، خروجیهای میکرو بسمت Uln در حال کار مدار، 5 رو میدادند، ولی بمحض گذاشتن Uln سر جاش، خروجیهای میکرو متصل به uln، بیشتر از 1.2 نمیرفتن که یعنی کار نمیکرد. عجیبه که مدار فقط با 5.4 ولت کار میکنه، ولی به قیمت داغ شدن Uln . بهمین خاطر سریع خاموشش میکنم تا حداقل میکرو آسیب نبینه.

3-تغذیه های استپ و میکرو رو جدا کردم. 5.4 دادم به استپ، 5.2 دادم به میکرو و زمین هم یکی. باز هم کار نکرد!!!

دیگه واقعاً قــــــــاطی کردم!! یا باید 5.4 بدم تا کار کنه،ولی قطعات آسیب ببیند! یا زیر 5.4 تا میکرو بدون حضور uln بتونه 5 بده، در حضورش فقط 1.2، آخرش هم کار نکنه!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟

اگر متوجه نشدیدن، بگین بهتر توضیح بدم.
    دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

آیا عزیزی میتونه راهنمایی کنه؟ تمام موارد ممکنه رو بررسی کردم. تو اکثر حالتها، افت ولتاژ اتفاق میافته، بجز موقعی که ولتاژ 5.4 هست (که اون هم باعث داغ شدن uln میشه). uln هم عوض کردم، 2باره همون ماجراست.

خواهشمندم کمک کنید. :cry:
      با سپاس
      دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

من فک کنم مشکلت توی بایاس کردن uln 2003 هستش

پایه 9 آی سی رو به کجا وصل کردی
        VCC یا GND

مدار پایه 9 رو باهاش کار کن
        یادت باشه این ای سی ت قویت کننده جریان مثبت نیست
        مثلا باید تغذیه رو از سیم پیچ استپ موتور عبور بدی و برسونی به پایه 16 و مدار کنترل پایه 16 پین 1 هست یعنی با تغییر وضعیت اون پین مدار روشن یا خاموش میشه

اگه کار نکرد بگو تا مدار برات بزارم
        اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

احتمالا شما پایه های استپ رو درست وصل نکرده اید
          کار های زیر را انجام دهید
          1- با استفاده از برد بورد و یک منبع استپ رو دستی درایو کنید هم نیم موج و هم تمام موج مثلا 60 بار باید حدودا یک چهارم دور بچرخه و در این حالت جریان و ولتاز رو اندازه بگیرید
          2- استپ رو به uln وصل کنید و دوبار دستی درایو کنید و مراحل یک رو تکرار کنید
          3- استپ رو به میکرو وصل کنید
          تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
          داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

با سپاس فراوان از راهنمایی عزیزان.

پایه هاش رو میدونم. 1 تا 7، وروردی (صفر بگیرن، خروجی ندارن، 5 بگیرن، خروجیشون زمین میشه.)
            8زمین- 9 تغذیه استپ
            10 تا 16 خروجی های متناظر هر ورودی

منم فکر میکنم مشکل تغذیه هست. چون کل مدار ظاهرا ایرادی نداره. تغذیه میکرو 5.4 از آداپتور و تغذیه استپ 5.2 از پاور کامپیوتر. (وقتی باهم به وصلن، جریان کفاف نمیده، واسه همین جداشون کردم، زمینم که مشترکه دیگه!!!)

1-استپ رو دستی بدون Uln و با uln تست کردم. سالمه. استپ 5 ولتی هست. 6 سیمه و ترتیب سیمکشی (ترتیب پایه ها برای حرکت دورانی) رو هم با تست فهمیدم.

2- uln هم با led تست کردم. سالمه. البته چندتا uln دارم که همگی رو دستی تک تک پایه ها رو تست کردم.

3-مدار رو بدون وجود uln تست کردم. پایه های خروجی میکرو که باید به uln برسن، در زمان مناسب 5 میشن. ولی با نصب uln در مدار، گاهی خروجی میکرو بجای اینکه بین 0 و 5 تغییر وضعیت بده، بین 0 تا 1.8 تغییر میکنه -زمانی که uln وصله- که برای راه اندازیش کافی نیست.(همون مواقعی که کار نمیکنه و باعث شد مطرحش کنم.)... ولی بعضی اوقات هم کار میکنه و 5 میرسونه به uln و روبراهه.... البته بازهم uln داغ میشه، ولی چه میشه کرد!!

4-مقاومت هر سیم پیچ استپ، 10 اهمه. وقتی به 5.2v وصل میشه، جریانش میشه 520 میلیآ‌آمپر. ولی حداکثر جریان هر کانال uln فقط 500 میلی هست، فوقش 600!! گفتم شاید .واسه همین داغ میکنه، سر راه هر سیم استپ، مقاومت 2 اهمی گذاشتم. که جریان میشه 430 میلی. کمتر داغ شد. کار درستی کردم یا نه؟؟

مشکل اصلی من همون قسمتیه که قرمز نوشتم. گاهی اونجوری میشه، گاهی نمیشه و درست کار میکنه.... چرا میکرو گاهی در حضور uln، نمیتونه 5 بهش بده؟؟

ببخشید پر چونگی کردم!! با تشکر از راهنمایی و کمکتون...

دیدگاه

1- د رصورتی که احتیاج به گشتاو رزیاد ندارید از uln2803 در حالتی که ورودی های ان با هم موازی شده است استفاده کنید.
              2- در صورت احتیاج به گشتاو رزیاد از روش ترانزیسوری و یا l298 استفاده کنید

دیدگاه

سلام
                اگه براتون مقدوره از این مداری که میذارم استفاده کن، هم راحتره هم ارزون تره.

http://hotfile.com/dl/88553030/2772340/STEP_MOTOR.jpg.html

توجه: مدار حساس به پالس+ است.
                Always in your service
                http://roboland.ir
                Full Robotic & Automation Products

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X