اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ربات

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت ربات

نوشته اصلی توسط reza_electronic
    با سلام
    خوب دوست عزیز همونطورکه می دونید تنها اطلاعات دیججیتالی قابلیت ورود به کامپیوتررو دارند خوب حالا شما باید به فکر این باشید که بتونید به کامپوتر توسط مدار حالات رو به صورت دیجیتالی وارد بکنید
    مثلا اگه شما از یک فتوسل به عنوان مقاومت متغیر استفاده می کنید یا هر سنسنری که می تونه تغیر اطلاعات به صورت پیوسته داشته باشه می تونید بااستفاده از یک ADCاون رو به سیگنال دیجتالی تبدیل بکنید حالا باید به فکر این باشید که این اطلاعات گسسته رو وسط کامپیوتروبرنامه تون به صورت قابل استفاده در بیارید
    اگه اجازه بدید من چند روز دنبال همین موردی که شما گفتید باشم ببینم چی گیرم میاد
    اگه مطلب خوبی گیرم اومد حتما خبرتون می کنم
    سلام رضا جان از جوابت ممنون اگه بتونی چند تا مدار هم پیدا کنی که چه شود!!!
    آخرش یه ربات خفن میسازم!

دیدگاه

ساخت ربات

مسائل مورد نظر درهنگام استفاده ازسنسور مقاومتی
      همونطور که می دونیدLDRسنسوری که با افزایش میزان نور محیط مقاومت اون کاهش پیدا می کنه
      مقاومت این المان وقتی که درمعرض نور قرار ندارد چیزی درحدود100kاهم ودر روشنائی معمولی یک اطاق درحدودکیلو اهم می باشد.
      در استفاده از این سنسورمقاومتی باید چند نکته رو به خاطر داشته باشیم
      1-مقدارمقاومت تحت شرایط عملکرد(میزان روشنائی محیط9به چه میزان تغیرپیدا میکند؟
      محدوده مقادیر مقاومت سنسوردر فرایندطراحی یا انتخاب مداربسیار اهمیت دارد
      مثلا اگر به هنگام تحریک سنسور مقاومت به اندازه چند اهم تغیر یابد مدارما باید دارای مشخصه های باشد تا به تغییرکوچک واکنش لازم رانشان دهدخوشبختانه LDRدراری محدوده وسیعی از تغیرات می باشد

2-ایا جریان عبوری از سنسور برای راه اندازی یک مدارکافی می باشد یا نه؟
      اگر به هنگام تحریک سنسور مقاومت ان به میزان زیادی افت نمائید جریان عبوری از آن با توجه به ولتاژروی سنسورمیزان قابل توجی خواهد داشت وبرای راه اندازی مدارمورد نظرکافی خواهد بود(البته منظور از راه اندازی تحریک یک مدار) پس باید سنسور مورد نظرقابلیت تحریک(تریگرکردن) مدار مورد نظر راداشته باشد.

ضمنا رابطه تغیر میزان نور بروی این سنسورها خطی می باشد و پاسخ اونا به تغیرات درحدود میلی ثانیه هست.
      خوب امروز یه مدار ساده برای تشخی تغیر مقاومت اینجا می گذارم
      این مدار یه راه انداز ساده با استفاده ازLDRکه می تونه یکی ترانزیستور رو راه اندازی بکنه
      البته ابن کاررو میشه با اوناع ترانزیستورهای همه کارهNPNوPNPانجام داد
      تقریبا باچند آزمایش تجربی میشه مقادیر مطلو برو بدست اورد.
      مدارمورد استفاده همان مدار معروف برای بایاس(مدار تغذیه)DC ترانزیستورهای دوقطبیbjtو اثرمیدان پیوندیfet که به مدار بایاس سرخودSelf biasاستفاده شده است.
      مزیت این مدار این است که به ضریت تقویت ترانزیستورو اثرات نامطلوب که برعملکرد ترانزیستور تاثیر می گذاردبستگی ندارد.(البته بحث در مورد مدارنیاز به تعاریف تخصصی داره که بهتره صرف نظر بشه)
      البته دراین مدار بایدپتانسیومترباید برروی مقداری از مقاومت تنظیم بشه که2تا5 برابرمقدار مطلوب مقاومت سنسور درنورمورد نظرانتخاب شده باشدتا دراین حالت مدارروی حساسیت نوری مورد نظر تنظیم بشود
      البته چون خودمم تا حالا باهمچین مدارهای کارنکرده ام رو ی مدار ساده اونا رفتم تا به ترتیب پیچیده تراز اون رو انتخاب بکنم
      دوست عزیز آقا هوشمند(البته اسمتون رو نمی دونم؟)اگه شما هم مدار جالبی دراید اینجا بگذارید تا روش بحث شه
      ممنون

http://www.4shared.com/file/1192598/3808bc5c/_2__1.html

دیدگاه

Re: ساخت ربات

سلام دوست عزیز
        در مورد کنترل ربات با کامپیوتر من خودم برنامشو اجرا نکردم فقط توی یک سایت دیدم که دو تا موتور با کامپیوتر کنترل میشد نمی دونم به دردت میخوره یا نه میتونه تو سایت زیر پیدا کنی
        http://freeproject.blogfa.com
        ohammad

دیدگاه

ساخت ربات

نوشته اصلی توسط reza_electronic
          مسائل مورد نظر درهنگام استفاده ازسنسور مقاومتی
          همونطور که می دونیدLDRسنسوری که با افزایش میزان نور محیط مقاومت اون کاهش پیدا می کنه
          مقاومت این المان وقتی که درمعرض نور قرار ندارد چیزی درحدود100kاهم ودر روشنائی معمولی یک اطاق درحدودکیلو اهم می باشد.
          در استفاده از این سنسورمقاومتی باید چند نکته رو به خاطر داشته باشیم
          1-مقدارمقاومت تحت شرایط عملکرد(میزان روشنائی محیط9به چه میزان تغیرپیدا میکند؟
          محدوده مقادیر مقاومت سنسوردر فرایندطراحی یا انتخاب مداربسیار اهمیت دارد
          مثلا اگر به هنگام تحریک سنسور مقاومت به اندازه چند اهم تغیر یابد مدارما باید دارای مشخصه های باشد تا به تغییرکوچک واکنش لازم رانشان دهدخوشبختانه LDRدراری محدوده وسیعی از تغیرات می باشد

2-ایا جریان عبوری از سنسور برای راه اندازی یک مدارکافی می باشد یا نه؟
          اگر به هنگام تحریک سنسور مقاومت ان به میزان زیادی افت نمائید جریان عبوری از آن با توجه به ولتاژروی سنسورمیزان قابل توجی خواهد داشت وبرای راه اندازی مدارمورد نظرکافی خواهد بود(البته منظور از راه اندازی تحریک یک مدار) پس باید سنسور مورد نظرقابلیت تحریک(تریگرکردن) مدار مورد نظر راداشته باشد.

ضمنا رابطه تغیر میزان نور بروی این سنسورها خطی می باشد و پاسخ اونا به تغیرات درحدود میلی ثانیه هست.
          خوب امروز یه مدار ساده برای تشخی تغیر مقاومت اینجا می گذارم
          این مدار یه راه انداز ساده با استفاده ازLDRکه می تونه یکی ترانزیستور رو راه اندازی بکنه
          البته ابن کاررو میشه با اوناع ترانزیستورهای همه کارهNPNوPNPانجام داد
          تقریبا باچند آزمایش تجربی میشه مقادیر مطلو برو بدست اورد.
          مدارمورد استفاده همان مدار معروف برای بایاس(مدار تغذیه)DC ترانزیستورهای دوقطبیbjtو اثرمیدان پیوندیfet که به مدار بایاس سرخودSelf biasاستفاده شده است.
          مزیت این مدار این است که به ضریت تقویت ترانزیستورو اثرات نامطلوب که برعملکرد ترانزیستور تاثیر می گذاردبستگی ندارد.(البته بحث در مورد مدارنیاز به تعاریف تخصصی داره که بهتره صرف نظر بشه)
          البته دراین مدار بایدپتانسیومترباید برروی مقداری از مقاومت تنظیم بشه که2تا5 برابرمقدار مطلوب مقاومت سنسور درنورمورد نظرانتخاب شده باشدتا دراین حالت مدارروی حساسیت نوری مورد نظر تنظیم بشود
          البته چون خودمم تا حالا باهمچین مدارهای کارنکرده ام رو ی مدار ساده اونا رفتم تا به ترتیب پیچیده تراز اون رو انتخاب بکنم
          دوست عزیز آقا هوشمند(البته اسمتون رو نمی دونم؟)اگه شما هم مدار جالبی دراید اینجا بگذارید تا روش بحث شه
          ممنون

http://www.4shared.com/file/1192598/3808bc5c/_2__1.html

سلام رضا جان واقعا دستت درد نکنه بابت این اطلاعات عالی که دادی خیلی کارت درسته چشم اگه مدار خوبی پیدا کنم حتما تو سایت قرار می دم
          آخرش یه ربات خفن میسازم!

دیدگاه

ساخت ربات

با سلام
            یه ربات مسیریاب
            http://www.linuxfocus.org/English/July2003/article297.shtml

دیدگاه

ساخت ربات

با سلام
              حتما به این یه نگاهی بندازید
              http://www.nahitech.com/nahitafu/elec/j25.html

دیدگاه

ساخت ربات

سلام اقا هوشمند.
                من همین ]چند پیش دو تا برنامه نوشتم که در هر دو از پورت موازی (پورت پرینتر ) استفاده شده بود وبه زبان ویژوال بیسیک 6 نوشته بودم
                اولیش دقیقا همین کار مورد نظر شما یعنی کنترل دو تا موتور یه ربات و چند تا LED را انجام میداد
                دومیش که سطحش بالا تر بود مربوط به یه رباتی بود که مختصات پذیر بود ومیشد 18 تا مسیر مختلف رو بهش بدی و با تعیین سرعت حرکت روبات و قطر چرخاش , با این برنامه میشد که موتورهای پله ایشو راه اندازی کرد.
                اگه سوالی داشتی بپرس

یه سری به این دو تا لینک زیر بزن .

موفق باشی

دیدگاه

ساخت ربات

سلام
                  اول از همه ببخشید اگه پا برهنه میپرم وسط حرفتون
                  منم عاشق درست کردن رباتم (مثل خیلی ها) ولی چون دفعه اولمه و تاحالا ربات نساختم نمیخوام یه چیزه حرفه ای درست کنم (اصلا نمیتونم ). حالا قسمت دیجیتال و آنالوگ و غیره رو بالاخره یه جوری درست میکنم یا فوق فوقش از مدارهای آماده استفاده میکنم ولی مشکل اصلیم سر مکانیکشه. اینکه اصلا چرخها رو از کجا گیر بیارم، چرخدنده هارو چجوری سرهم کنم و وصلش کنم به چرخ و موتور جوری که هیچکدوم لق نزنه، بدنش رو از کجا گیر بیارم یا چجوری درست کنم و اینکه خلاصه چجوری یه چیزه محکم و درست حسابی بسازم که نه لق بزنه و نه با یه ضربه ی کوچیک از هم بپاشه. با توجه به اینکه من کارگاهی به اون صورت دردسترس ندارم :( حالا اگه خودتون همین پروژه ی رباتی که تازه شروع کردید قسمت مداراتش و نرم افزارش و .... تموم شد چجوری درستش میکنید؟(منظورم همینایی هست که الان گفتم)

امیدوارم که رباتتون بزنه رو دست ASIMO
                  قربان همگی...شهاب :roll:
                  سایت صغیر این بنده حقیر منتظر بازدید و نظرات شما دوستان کبیر میباشد
                  www.best-circuits.com
                  (زبان فارسی به سایت اضافه شد)

دیدگاه

ساخت ربات

یک تجربه کوچیک می گم که شاید هیچکس قبولش نکنه !!!!
                    اگه روباتت 4 تا چرخ داره باید 10 تومن ورداری بری تو اسباب بازی فروشی!!!هرجور ماشینی می خوای ورداری این ماشین های چینی اونقدر محکم و قوی هستن که فقط کافیه مداراتشو عوض کنی....حتی بعضی هاشون خودشون گیربوکسم دارن که 100 سال وقت بزاری نمی تونی مثلشو طراحی کنی و بسازی
                    من تاحالا همیشه از این روش استفاده کردم :P
                    I ❤️ ECA

دیدگاه

ساخت ربات

بدم نیستا.... آره روش خوبیه فکر کنم منم همین کار رو بکنم بهتره. خیلی ممنون
                      حالا اگه بفرض ربات ما یه مدلی بود که اینجوری تو بازار گیر نمیومد، اونوقت چی؟ چطور اون قطعات پلاستیکی (یا...) رو با اندازه های دقیق باید در بیاریم جوری که یک میلیمتر هم اینور اونور نشه؟ باید جایی سفارش بدیم؟ کجا؟ البته فقط همینجوری میخوام بدونم وگرنه به قول آقا امیر یه ماشین چینی هم کار مارو راه میندازه
                      سایت صغیر این بنده حقیر منتظر بازدید و نظرات شما دوستان کبیر میباشد
                      www.best-circuits.com
                      (زبان فارسی به سایت اضافه شد)

دیدگاه

ساخت ربات

ببینین بازم یک تجربه باور نکردنی...!
                        کار مکانیک یک مقدار فکر می خواد فقط ! از خیلی چیزا که فکرشو نمی کنین می تونین تو ساخت قسمت های مکانیکی استفاده کنید...
                        ولی خوب تازه تازه تو ایرانم بعضی کارگاه های کوچیک دارن قطعات مخصوص ربات تولید می کنن . تعدادشون خیلی کم هست من تازه با یکیشون آشنا شدم شاید تو سایتم محصولاتشون رو اراعه بدیند....تا ببینیم چه پیش میاد
                        ولی خوب برای کسی که می خواد درست حسابی کار کنه آشنایی با چند تا تراش کار وارد + یک کارگاه کوچیک که حداقل دستگاه خم و از این چیزا داشته باشه لازمه
                        موفق باشید.
                        I ❤️ ECA

دیدگاه

پاسخ : ساخت ربات

نوشته اصلی توسط رضا حاجی زاده
                          با سلام
                          حتما به این یه نگاهی بندازید
                          http://www.nahitech.com/nahitafu/elec/j25.html
                          سلام اقا رضا می خواستم بپرسم برای ساخت یک ربات متحرک غیر از میکروکنترلر از کدام ریز پردازنده می شه استفاده کرد؟ (حتی المقدور قوی ترین ریز پردازنده)
                          آخرش یه ربات خفن میسازم!

دیدگاه

خوب بستگی به قوانین مسابقات داره حتی میشه از یک لب تاپ هم بر روی روبات استفاده کرد.
                            I ❤️ ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیرعلی
                              خوب بستگی به قوانین مسابقات داره حتی میشه از یک لب تاپ هم بر روی روبات استفاده کرد.
                              اگه بخوام با همین کامپیوترم ربات بسازم برای ایجاد ارتباط میان سیستم و ربات باید از چه مدار واسطی استفاده کنم ؟و کلا دانش لازم در مورد مدارواسط رو از چه منابعی باید بدست بیارم؟
                              آخرش یه ربات خفن میسازم!

دیدگاه

من به شخصه تا حال از کام÷یوتر برای هدایت همچین چیزی اصلا استفاده نکردم لطفا بقیه دوستان کمک کنند.
                                I ❤️ ECA

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X