اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برد درایور صنعتی استپر موتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برد درایور صنعتی استپر موتور

نوشته اصلی توسط mahdi.7
    سلام
    جناب s_ahmad این روش درایو کردن ماسفت ها کمی اشکال داره...
    این ماسفت ها با ولتاژ 12 تا 15 ولت روی گیت کاملا تحریک میشن و کمترین مقاومت رو در عبور جریان پیدا میکنن که توی جریان های بالا هم زیاد گرم نشن (برای این ماسفت حداکثر 41 امپر) اینجوری که شما ماسفت هارو درایو کردید (با 5 ولت) گیت ماسفت ناقص تحریک میشه و درنتیجه ماسفت با شیب روشن میشه و در جریان های بالا باعث داغ شدن میشه و توان بی مورد اتلاف میشه...
    درسته که با 8 امپر یا مقداری بالاتر گرم نمیشه یا مقداری گرم میشه چون جریان زیادی نمیگذره اما همین گرم شدن کم توی این جریان نشون میده که ماسفت ها با شیب روشن میشن و در نتیجه گرم میشن...
    اگه برای توان های بالاتر میخواین استفاده کنین حتما باید اصولی ماسفت ها درایو بشن که بهترین راه استفاده از ای سی های درایور هست که توی درایور های صنعتی ازشون استفاده میشه ولی اگه نخواین ازشون استفاده کنین میتونین با یه ترانزیستور 2n2222 به سادگی هر ماسفت رو کامل درایو کنین...
    اما اگر بخواین مستقیم میکرو رو به ماسفت وصل کنید بهترین راه استفاده از ماسفت های لاجیک هست که گیتشون با 5 ولت کاملا تحریک میشه (مثل سری IRL)
    موفق باشید...
    ممنون از نکته های کلی و خوبتون ولی
    باید گفت من بزرگترین استپر ها رو بااین ماسفت به همون روش درایور کردم جریانی حدود 8 الی 12 آمپر که سیم های موتور داغ می شد در حد سوختن ، ولی ماسفت فقط کمی گرم می شد.

در این باب باید گفت که طبق دیتا شیت و نمودار Vgs با Idrain این ماسفت در صورت اعمال 5 ولت به گیت جریانی حدود 20 آمپر رو عبور می دهد و به اندازه کافی به اشباع می رود حالا چه جوری شما می گید .....
    می دونید که فراهم کردن 10 آمپر جریان متوسط که واقعا یه جریان قدرتی هست چه قدر مشکله!!!!!
    بله اگر کامل تحریک بشه خیلی خوبه ولی از اون طرف شما دارید با عمر گیت هم بازی می کنید، از طرفی نیازی نیست ، لزومی نداره تا ته روشنش کنیم، هنر اینکه با کمترین ادوات یه کار بزرگ بکنیم.
    همواره یادمان باشد:
    1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
    2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
    3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

بله خب معلومه که ماسفت بایاس میشه ولی به طور ناقص و غیر اصولی...
      این ماسفت ها تو همین جریانی هم که شما میکشید طبیعتا نباید اصلا گرم بشن البته چون شما با سرعت زیاد ماسفت هارو سوییچ نمیکنید اصلا برای شما این مسئله مشکل ساز نمیشه ولی اگه قرار بود با سرعت ماسفت ها خاموش و روشن بشن به مشکل برخورد میکنیم...
      همون طور که میدونید توی درایور های صنعتی و حرفه ای از درایور های ماسفت استفاده میکنن تا ماسفت کاملا روشن بشه و مقاومت داخلیش به کمترین حد ممکن برسه
      من نشنیده بودم که تحریک کامل گیت و روشن کردن کامل ماسفت باعث کوتاه شدن عمر ماسفت و خراب شدنش میشه! اگه اینجوری هست که اصلا نباید توی هیچ مداری کامل روشن بشن!!
      ببخشید اگه فکرمیکنید تند گفتم منم اینجا یه شاگرد بیشتر نیستم و اینهارو از همین اساتید بزرگوار این سایت یاد گرفتم
      موفق باشید

دیدگاه

مهدی جان
        منظور کلی من اینه که نیازی نیست کامل روشن بشه جواب میده! عملا در بزرگترین موتور ها در حالت قفلشون جریان بسیار زیادی کشیده می شه که این ماسفت با همون ولتاژ ورودی راحت تحمل می کنه!
        راستی ما با فرکانس نسبتاً خوبی (متوسط) داریم پالس می دهیم مثلا 62.5Khz
        از طرفی ترانزیستور ها در حالت سوئیچ جریان بیشتری رو عبور می دهند گاهاً چندین برابر جریان نامی.مثلا IRFZ44 جریان نامیش 49 آمپره و جریان پالسیش 160 آمپر.
        درسته یا نه؟
        خوب پس محدودیت ها عملا کمتر میشه!

در مورد آخر هم که گفتین مشکلی وجود نداره، تا باشه از این مجادله های علمی عزیز!!
        همواره یادمان باشد:
        1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
        2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
        3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

سلام
          لطفا pcb برد مناسب تر که میگین روهم بذارید استفاده کنیم
          خیلی ممنون
          برای استپ موتور 2 فاز لطفا

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
            چند ماهیه که دنبال درایور خوب واسه ی استپ موتورامم ولی درایوری که به دردم بخوره رو پیدا نکردم.ای لینک مشخصات استپ موتورامه اگه میشه لطف کنین و لیست قطعاتی که برای این درایوری که اینجا داره روش بحث میشه رو دونه به دونه بگین که تهیه کنم و انشاالله برد رو بسازم و کارم راه بیفته.
            لطفا قطعات مناسب با مشخصات موتورام باشه.
            با تشکر
            http://xmotor.ir/76-cnc-set-8.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X