اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برگشت استپر موتور به موقعیت اولیه خود پس از قطع برق(ولتاژ)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

برگشت استپر موتور به موقعیت اولیه خود پس از قطع برق(ولتاژ)

با سلام به تمام مهندسین عزیز
    دوستان من یه استپر موتور گیربکس دار را با L298 و میکروکنترلر به صورت چپگرد و راستگرد، راهآ‌اندازی کردم. مدار الکترونیکی مشکلی نداره اما مشکل من آنجاست که میخوام موتور را در زاویه 30 درجه قرار دهم(تا اینجا مشکلی نیست) و با قطع برق(ولتاژ) سیستم، موتور در همان زاویه 30 درجه باقی بمونه(که متاسفانه با قطع برق موتور به موقعیت اولیه خود برمیگردد.)
    مجبورم برق رو قطع کنم :angry: :angry: :angry:
    چیکار کنم که موتور پس از قطع برق(ولتاژ)، در همان زاویه 30 درجه باقی بماند؟
    ممنون میشم راهمایی ام کنید
    با سپاس
    زیبا باش و بخند بر هرآنچه زشتی است،چرا که تنهاترین شان تو ،زیبایی است.

پاسخ : عدم برگشت استپر موتور به موقعیت اولیه خود پس از قطع برق(ولتاژ)

شما تو عنوان زدین عدم برگشت بعد تو سوال میگین برمیگرده موتور!!!! من تا حالا استپر ندیدم که برگرده! شاید سیستم مکانیکی شما باعث برگشت موتور میشه! میشه یه عکسی چیزی قرار بدین تا ببینیم؟ موتور شما وقتی زیر بار هم نباشه همینطور بر میگرده؟

دیدگاه

پاسخ : برگشت استپر موتور به موقعیت اولیه خود پس از قطع برق(ولتاژ)

سلام مهندس
      ممنون از تذکرت، عنوان رو درست کردم
      مهندس وقتی برق یا همون ولتاژ درایور L298 رو قطع کنیم، دیگه استپر موتور توسط L298 جریاندهی نمیشود و خاصیت مغناطیس شوندگی داخل هسته موتور از بین میرود و موتور اصطلاحا خودش رو ول میکند و به موقعیت اول خود (که برق نداشته) بر میگردد.(میتونید تو پروتئوس یه تست کنید)
      امکان اینکه عکس بذارم نبود و گرنه اینکار را میکردم.
      حالا بنظر شما چیکار کنم که پس از اینکه موتور رو در زاویه 30 درجه قرار دادم، با قطع برق به موقعیت اول خود(که برق نداشت) برنگردد؟
      آیا میشه چنین کاری را کرد؟چون مجبورم برق مدار راهآ‌نداز استپر موتور رو پس از اینکه در زاویه 30 درجه قرار گرفت، قطع کنم.
      ممنون میشم راهنمایی ام کنید

دیدگاه

والا من تاحالا به این مشکل برنخوردم. یعنی با این چند مدل استپ موتوری که کار کردم اینجوری نبوده.

دیدگاه

موتورت به چی وصله ؟؟
          چرا برمیگرده ؟
          بچه بودم غصه وبالم نبود هیچکی حریفه شوروحالم نبود
          بچه که بودم آسمون آبی بود حتی شبای ابری مهتابی بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir-ak
            سلام مهندس
            ممنون از تذکرت، عنوان رو درست کردم
            مهندس وقتی برق یا همون ولتاژ درایور L298 رو قطع کنیم، دیگه استپر موتور توسط L298 جریاندهی نمیشود و خاصیت مغناطیس شوندگی داخل هسته موتور از بین میرود و موتور اصطلاحا خودش رو ول میکند و به موقعیت اول خود (که برق نداشته) بر میگردد.(میتونید تو پروتئوس یه تست کنید)
            امکان اینکه عکس بذارم نبود و گرنه اینکار را میکردم.
            حالا بنظر شما چیکار کنم که پس از اینکه موتور رو در زاویه 30 درجه قرار دادم، با قطع برق به موقعیت اول خود(که برق نداشت) برنگردد؟
            آیا میشه چنین کاری را کرد؟چون مجبورم برق مدار راهآ‌نداز استپر موتور رو پس از اینکه در زاویه 30 درجه قرار گرفت، قطع کنم.
            ممنون میشم راهنمایی ام کنید
            :eek:
            اولین باره که این موضوع رو میبینم،مطمئنی موتور پله ای داری ، این چیزی که داری میگی از خصوصیات سرو موتور هستش ، ببین موتور پله ای و سرو شبیه هم هستن اما یکی از تفاوتاشون در همینه که با قطع فرمان به حالت اولیه خود بر میگرده/.
            شما عکس از موتورت بزار لطفا و ضمنا به غیر از L298 چیز دیگه ای استفاده نکردی؟
            وقتی گریبان عدم با دست خلقت می درید/وقتی ابد چشم تو را پیش از ازل می آفرید/وقتی زمین ناز تو را در آسمانها می کشید/وقتی عطش طعم تو را با اشکهایم می چشید/من عاشق چشمت شدم ، نه عقل بود و نه دلی/چیزی نمی دانم از این دیوانگی و عاقلی/یک آن شد این عاشق شدن ، دنیا همان یک لحظه بود/آن دم که چشمانت مرا از عمق چشمانت ربود/وقتی که من عاشق شدم شیطان به نامم سجده کرد/آدم زمینی تر شد و عالم به آدم سجده کرد /بودم و چشمان تو ، نه آتشی و نه گلی/چیزی نمی دانم از این دیوانگی و عاقلی/.

دیدگاه

با سلام به تمامی دوستان عزیز
              قبل از هر چیز از نظرات دوستان ممنونم
              اولا اینکه موتور استپر موتور هست یا نه، باید بگم که رو موتور نوشته شده Stepper Motor، از نوع امریکایی با گیربکس است و از لاندا الکترونیک تهیه شده
              دوما موتور قراره یه باکس رو بچرخونه و در زاویه 30 درجه قرار بده، وزن باکس هم حدود 5 کیلوگرم هست
              دوستان جدا معذرت امکان قرار دادن عکس را ندارم چون باکس در اختیار من نیست
              اینو میدونم که موتور پلهآ‌ای وقتی برقش قطع میشه خاصیت مغناطیسیش را از دست می دهد اما بنظرم نباید از زاویهآ‌ای که طی کرده برگرده، نمیدونم چرا برمیگرده به موقعیت اول
              چندتا سوال برام مطرح شده:
              1- بنظر دوستان وقتی برق موتور قطع میشه باید در همان زاویه 30 درجه باقی بمونه؟ آیا ممکنه اشکال از استپر موتور باشه؟
              2- آیا ممکنه وزن باکس منجر به این بشه که استپر موتور پس از قطع برق، به موقعیت اول برگرده؟
              ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاه

با سلام مجدد به دوستان عزیز
                متوجه شدم اشکال برگشت موتور کجاست. موتور را از باکس باز کردم و بدون بار تست کردم. وقتی در زاویه 30 درجه یا هر زاویه دیگری قرار دادم، برق موتور را قطع کردم و موتور در همان زاویه قرار میگرفت تغییری نداشت.
                یعنی وزن باکس هست که منجر به این میشود که وقتی برق موتور قطع می شود، موتور به سمت پایین برگردد.
                حال باید کاری کنم که وزن باکس منجر به برگشت موتور به حالت اول نشود
                با سپاس از دوستان که با راهنمایی شان مسیر حل مشکل را برای من روشن کردند

دیدگاه

سلام
                  2 راه دارید
                  1- استفاده از گیربکس حلزونی
                  2-کلاچ کردن یه شفت ثابت روی شفت اصلی
                  راه اول راحتر هست ...
                  با سپاس

دیدگاه

یه روش ساده تر

با توجه به اینکه استپ موتور میتونه یک مولد هم باشه میتونید از این روش استفاده کنید

برای تست کردن تمام سیمهای استپ موتور رو به هم وصل کنید (اتصال کوتاه!). حالا اگه با دست بخواین شفت بجرخونید خواهد دید که موتور قفل شده و حرکت نمیکنه. اینکه موتور چه قدر میتونه در این حالت تاب بیاره بستگی به اندازه اسپ موتور شما خواهد داشت. اگه درایو کردن موتور دست خودتون هست با اضافه کردن چند تا رله میتونید از این روش استفاده کنید.یعنی در حالت عادی ( زمان ارسال پالس به موتور ) رله ها از مدار خارج و هر موقع که لازم بود رله ها وارد مدار (بعد از قطع شدن پالسها) میشه تا استپ موتور قفل بشه شکل زیر

دیدگاه

سلام

من هم دقیقا با مشکل شما مواجه هستم
                      دنبال استپ موتور ترمز دار می گردم
                      و یا گیربکس حلزونی که روی استپ موتورم ببندم
                      اگر شما پیدا کردید من رو هم خبر دار کنید

با سپاس
                      http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

با سلام
                        با تشکر از دوستان
                        بله حتما

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir-ak
                          با سلام
                          با تشکر از دوستان
                          بله حتما
                          سلام

دوستان اگر جایی استپ موتور ترمز دار میشناسن یا گیربکس حلزونی کوچیک ، ممنون میشوم که بگید چون یه قسمت پروژه گیر کرده روی همین موتور :cry:
                          http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi421
                            یه روش ساده تر

با توجه به اینکه استپ موتور میتونه یک مولد هم باشه میتونید از این روش استفاده کنید

برای تست کردن تمام سیمهای استپ موتور رو به هم وصل کنید (اتصال کوتاه!). حالا اگه با دست بخواین شفت بجرخونید خواهد دید که موتور قفل شده و حرکت نمیکنه. اینکه موتور چه قدر میتونه در این حالت تاب بیاره بستگی به اندازه اسپ موتور شما خواهد داشت. اگه درایو کردن موتور دست خودتون هست با اضافه کردن چند تا رله میتونید از این روش استفاده کنید.یعنی در حالت عادی ( زمان ارسال پالس به موتور ) رله ها از مدار خارج و هر موقع که لازم بود رله ها وارد مدار (بعد از قطع شدن پالسها) میشه تا استپ موتور قفل بشه شکل زیر

این روش شدنی هست و ساده
                            ولی یک مشکلی وجود داره
                            زمانی که شما به حالت معمول از موتور استفاده میکنید مدت زمانی که جریان توی یک سیمپیچ موتور میاد و قطع میشه خیلی کم هست
                            ولی با این روش همه ی سیمپیچ ها دائم جریان دارن و باعث میشه که موتور داغ بشه و اگر تداوم پیدا کنه لاک روی سیمهای موتور میسوزه و بعد هم که موتور مرخص میشه !!!
                            از این کار برای اندازه گیری توان موتور ولی توی یک زمان خیلی کوتاه استفاده میشه !
                            میشه با یک چرخ دنده ی معمولی و یک فنر یک ترمز ساده ساخت :smile:
                            آمادش هم میشه خرید
                            گیربکس حلزونی هم که گفته شد و یک گزینه هست
                            مفید بود ؟ بجای اسپم میتونید از دکمه ی تشکر استفاده کنید.
                            [img width=405 height=100]http://eros8631.persiangig.com/image/pp.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MOHAMADUSEFI
                              اولین باره که این موضوع رو میبینم،مطمئنی موتور پله ای داری ، این چیزی که داری میگی از خصوصیات سرو موتور هستش ، ببین موتور پله ای و سرو شبیه هم هستن اما یکی از تفاوتاشون در همینه که با قطع فرمان به حالت اولیه خود بر میگرده/.
                              از بنده هم سلام و عرض ادب خدمت همه ی دوستان.
                              بله دقیقا من هم این مشکل رو با سرووها دارم، راههای بسیاری رو هم نرم افزاری و هم سخت افزاری در طول مدت بیش از 6 ماه تست کردم و به نتیجه نرسیدم، نهایتا هم رو آوردم به موتور dc و اینکه به نحوی موتور رو در پوزیشنهای مورد نظر نگهش دارم تا خاصیت سروو رو داشته باشم، منتها باز هم پیگیر روشی هستم برای اینکه موتور سرووها بعد از قطع تغذیه همچنان در زاویه ای که قرار داشتن باقی بمونن و به نقطه ی صفر خودشون برنگردن، یکی از دوستان پیشنهاد میدادند که اگر مدار داخلی سروو رو از داخلش بیرون بیاریم و گیربکس اون رو یه دستکاری جزئی بکنیم میتونیم جلوی این حرکت اولیه بعد از وصل تغذیه رو بگیریم...

از دوستان اگر با این روش یا روشهای دیگه به نفع بی حرکت موندن سروو در لحظه ی گرفتن تغذیه، آشنایی دارند، بسیار متشکر میشم که بنده رو هم راهنمائی بفرمایند.

زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
                              امتحان ریشه هاست
                              ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
                              زندگی چون پیچک است
                              انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X