اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور مجاورت سنج مغناطیسی (proximity)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سنسور مجاورت سنج مغناطیسی (proximity)

2 سانت چخبره

زیاد هم هست
    اون مدار با 555 هم خوبه ها ولی من میخام با میکرو مقدارشو بخونم رو ال سی دی نمایش بدم
    فقط یه شم اطلاعات بدی قیمتشم بگی من شروع به ساخت کنم
    ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تیبا
      2 سانت چخبره

زیاد هم هست
      اون مدار با 555 هم خوبه ها ولی من میخام با میکرو مقدارشو بخونم رو ال سی دی نمایش بدم
      فقط یه شم اطلاعات بدی قیمتشم بگی من شروع به ساخت کنم
      ممنون
      اون مدار 555 هم خروجی آنالوگ داره و با میکرو هم قابل خوندنه !
      سنسور ugn3503 هست قیمتش حدود 2000 تومنه
      به همون اسم سنسور اثر هال هم میشناسنش
      من مدل های دیگه ی موجود در ایران رو هم تست کردم و توی آنالوگ ها تقریبا این مدل بهترینه
      اینم دیتاشیت :
      http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/55100/ALLEGRO/UGN3503.html
      مفید بود ؟ بجای اسپم میتونید از دکمه ی تشکر استفاده کنید.
      [img width=405 height=100]http://eros8631.persiangig.com/image/pp.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
        سنسور CS209 مزیتی که داره اینه که میشه ازش بدون نیاز به میکرو استفاده کرد
        اگر امکان نصب یک آهنربا خیلی کوچک روی بازو ی مورد نظر شما هست سنسور های اثر هال خیلی عالی , دقیق و بدون تاثیر منفی روی همدیگه جواب میدن(در بازه ی 0.5 سانتی که شما میخواید)
        میتونید هم یک سنسور ساده با IC 555 بسازید که نیاز شما رو برطرف میکنه و برد کم و قابل تنظیم داره (البته این آخری رو فکر نکنم بپسندید :mrgreen
        مثل این مدار :
        http://uplod.ir/ix5il4mes6ya/MetalDetector.gif
        نوشته اصلی توسط jervis
        اون مدار 555 هم خروجی آنالوگ داره و با میکرو هم قابل خوندنه !
        سنسور ugn3503 هست قیمتش حدود 2000 تومنه
        به همون اسم سنسور اثر هال هم میشناسنش
        من مدل های دیگه ی موجود در ایران رو هم تست کردم و توی آنالوگ ها تقریبا این مدل بهترینه
        اینم دیتاشیت :
        http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/55100/ALLEGRO/UGN3503.html
        سلام و عرض احترام خدمت همه ی دوستان، و عرض تشکر خالصانه از دوستان بزرگوار که به حق با پاسخ هاشون بنده رو شرمنده کردند :redface:

جناب jervis از کمکها و راهنمائیهای ارزندتون یک دنیا سپاسگذارم، واقعا لطف فرمودید، پس میشه از فرمایشات شما به این نتیجه رسید که ما هم میتونیم از سنسور CS209 استفاده کنیم که مخصوص سنس فلزات هست و هم اینکه از سنسور اثر هال ugn3503، که یه سنسور مجاورت سنج هست و شما میفرمائید که بدون اثر گذاری منفیه این سنسورها رو هم، میشه برای این فاصله ازش جواب عالی و دقیق گرفت...

و نهایتا نظر شما نزدیکتر هست به استفاده از سنسور ugn3503 که دیتا شیتش رو هم لطف کرده بودید، درست عرض میکنم؟
        بنده هم نهایتا میخوام خروجی این سنسور با میکرو خونده بشه، و بعد از اینکه فلز رو سنس کرد ما عملیات کنترلیمون رو انجام بدیم، بسیار ممنون میشم اگه نحوه ی خوندن خروجی سنسور رو هم توضیح مختصری بفرمائید که باید به چه نحو باشه؟
        یعنی نیاز به چه مداراتی داریم برای پایه ی out این سنسور؟ یا اینکه به پ امپ یا چیز دیگه ای نیاز هست تا بتونیم با میکرو سنس شدن فلز رو بفهمیم؟

بسیار متشکرم از صبوریتون.
        زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
        امتحان ریشه هاست
        ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
        زندگی چون پیچک است
        انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
          سلام و عرض احترام خدمت همه ی دوستان، و عرض تشکر خالصانه از دوستان بزرگوار که به حق با پاسخ هاشون بنده رو شرمنده کردند :redface:

جناب jervis از کمکها و راهنمائیهای ارزندتون یک دنیا سپاسگذارم، واقعا لطف فرمودید، پس میشه از فرمایشات شما به این نتیجه رسید که ما هم میتونیم از سنسور CS209 استفاده کنیم که مخصوص سنس فلزات هست و هم اینکه از سنسور اثر هال ugn3503، که یه سنسور مجاورت سنج هست و شما میفرمائید که بدون اثر گذاری منفیه این سنسورها رو هم، میشه برای این فاصله ازش جواب عالی و دقیق گرفت...

و نهایتا نظر شما نزدیکتر هست به استفاده از سنسور ugn3503 که دیتا شیتش رو هم لطف کرده بودید، درست عرض میکنم؟
          بنده هم نهایتا میخوام خروجی این سنسور با میکرو خونده بشه، و بعد از اینکه فلز رو سنس کرد ما عملیات کنترلیمون رو انجام بدیم، بسیار ممنون میشم اگه نحوه ی خوندن خروجی سنسور رو هم توضیح مختصری بفرمائید که باید به چه نحو باشه؟
          یعنی نیاز به چه مداراتی داریم برای پایه ی out این سنسور؟ یا اینکه به پ امپ یا چیز دیگه ای نیاز هست تا بتونیم با میکرو سنس شدن فلز رو بفهمیم؟

بسیار متشکرم از صبوریتون.
          خواهش میکنم وظیفست
          بله دقیقا درسته
          سنسور ugn3503 نیاز یه هیچ چیز خاصی نداره و میتونید مستقیم به adc وصلش کنید
          و از اونجایی هم که برد کمی داره و خروجی آنالوگ میده میتونید مشخص کنید که مثلا اگر ولتاژ این سنسور فقط بین یک بازه ی خاص بود میله مجاور اون هست و با این حساب حتی اگر سنسور ها توی فاصله ی 2 سانتی هم نصب بشن هم اون بازه ی مشخص نشون دهنده ی این هست که بازو به کدوم سنسور نزدیکتره و کدوم باید فعال بشه
          البته اگر بتونید یک آهنربا خیلی کوچیک روی میله بچسبونید خیلی بهتر هست
          راه اندازی این سنسور هم خیلی ساده و فقط با کانفیگ کردن adc انجام میشه(مثلا مثل lm35)
          توی حالت نرمال ولتاژ خروجی 2.5 میده و همونطور که توی پست های قبل توضیح دادم در میدان تغییر میکنه
          سنسور CS209 هم سنسور خوبی هست و بجای استفاده از adc میشه ازش اینتراپت گرفت
          ولی چند نکته در مورد اون قابل گفتن هست :
          1- این سنسور نیاز به چند قطعه ی جانبی برای راه اندازی داره که توی دیتاشیت اون میتونید قطعه ها رو ببینید
          اینم دیتاشیت :
          http://www.datasheetarchive.com/CS209-datasheet.html
          اینم یه نمونه مدار بدون میکرو :

2- این سنسور برای شناسایی فلز هست و نه مغناطیس
          به همین دلیل هم یک موج الکترومغناطیس میفرسته و یه مدت زمان مشخص منتظر میشه
          اگر سیگنال دوباره دریافت شد(چه ضعیف و چه قوی) به معنی این هست که در مجاورت سنسور یک فلز هست و اگه دریافت نشه هم که یعنی نیست
          این موضوع 2 تا نکته داره
          اول این که زمانی که سنسور سیگنال رو ارسال میکنه توی یک مدت زمان مشخص چیزی رو دریافت نمیکنه
          پس اینجا یک تاخیر کوچیک داریم که توی بعضی کارها این تاخیر مشکل سازه
          3- این سنسور یک بازه ی کروی اطراف خودش رو پوشش میده پس نیاز به نصب دقیق داره که بازه ی تحت پوشش 2 تا سنسور کنار هم تداخلی نداشته باشن
          البته حساسیت اون قابل تنظیم هست و میشه شعاع این کره ی تحت پوشش رو کم و زیاد کرد
          در کل این سنسور هم خوبه و برای کار شما و در صورتی که امکان نصب آهنربا روی بازو نباشه مناسبه
          اگر قصد استفاده از این سنسور ها رو دارید بهترین کار اینه که شما این 2 سنسور رو عملی آزمایش کنید که متوجه بشید کدوم مناسب تره
          از هر کدوم یکی تهیه کنید و روی برد بورد تست کنید :nice:
          میتونید هم مثلا اول ugn3503 که ارزونتر هست رو بگیرید و امتحان کنید و اگر راضی کننده نبود برید سراغ دومی که گرونتره و نیاز به مدار داره :agree:

دیدگاه

دوست من! واقعا موندم چجوری ازتون تشکر کنم؟! :redface:
            بسیار لطف کردید در حق بنده و حقیقتا از سر در گمی درم آوردید، یقینا این تایپیک با پستهای ارزنده ی شما به درد خیلی دیگه از دوستان هم خواهد خورد، از این لطفتون یک دنیا ممنونم.

این نکته راجع به سنسور ugn3503 که میفرمائید؛ برد کمی داره و خروجی آنالوگ میده و میتونیم مشخص کنیم که مثلا اگر ولتاژ این سنسور فقط بین یک بازه ی خاص بود میله مجاور اون هست و با این حساب حتی اگر سنسور ها توی فاصله ی 2 سانتی هم نصب بشن هم اون بازه ی مشخص نشون دهنده ی این هست که بازو به کدوم سنسور نزدیکتره و کدوم باید فعال بشه، بسیار نکته ی جالب و خوبی هست که کار ما رو به مراتب آسونتر میکنه

فقط باز هم یه سوال دیگه جناب مهندس؛ اگر ما علی رغم اینکه اهرم ما این خاصیت رو داره که جذب اهنربا بشه،اما خوب به دلایل طولانی که خارج از حوصله ی بحث هست، نتونیم آهنربا رو به این اهرم کوپل کنیم، تو عملکرد سنسورمون اختلالی ایجاد میشه؟
            البته خوب اگر خیلی بود و نبود آهنربا مسئله ساز باشه، به نحوی این کار رو مجبور میشیم که انجام بدیم...

نکاتی که در مورد سنسور CS209 فرمودید؛ هم بسیار جالب هست هم اینکه یه مقداری انسانهای آماتور مثل بنده رو! میترسونه :redface:

اما خوب پیشنهاد شما بسیار عالی بود که اول با سنسور ugn3503 کار رو تست کنم و اگر احیانا نتیجه ی دلخواه بدست نیومد، اون موقع به قول فرمایش شما میریم سراغ سنسور CS209

امتحان ریشه هاست
            زندگی چون پیچک است
            انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
              دوست من! واقعا موندم چجوری ازتون تشکر کنم؟! :redface:

فقط باز هم یه سوال دیگه جناب مهندس؛ اگر ما علی رغم اینکه اهرم ما این خاصیت رو داره که جذب اهنربا بشه،اما خوب به دلایل طولانی که خارج از حوصله ی بحث هست، نتونیم آهنربا رو به این اهرم کوپل کنیم، تو عملکرد سنسورمون اختلالی ایجاد میشه؟
              البته خوب اگر خیلی بود و نبود آهنربا مسئله ساز باشه، به نحوی این کار رو مجبور میشیم که انجام بدیم...
              خواهش میکنم
              در این مورد یکمی شاید مشکل ایجاد بشه !
              چون این سنسور تغییرات شار میدان مغناطیسی رو حس میکنه و خب یجوری این تغییرات باید ایجاد بشه
              میتونید یک آهنربا پشت هر سنسور بچسبونید که وقتی اهرم از جلوی سنسور عبور میکنه این تغییر ایجاد بشه
              ولی برد سنسور تا حدود همون 5 میلیمتر کاهش پیدا میکنه که فکر میکنم برای شما مشکلی ایجاد نکنه !
              من الان با یک LED و یک مدار ساده تست کردم و ظاهرا جواب میده :nice:
              شما هم یه تست بکنید احتمالا جواب مساعده ! :agree:
              نکاتی که در مورد سنسور CS209 فرمودید؛ هم بسیار جالب هست هم اینکه یه مقداری انسانهای آماتور مثل بنده رو! میترسونه :redface:
              ترسیدن نداره که !!! :icon_razz:
              همین مداری که من گذاشتم بردش خیلی بیش از چیزی هست که شما میخوای ! :biggrin:
              کم کردن هم که همیشه ساده تر از زیاد کردنه !!! :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
                خواهش میکنم
                در این مورد یکمی شاید مشکل ایجاد بشه !
                چون این سنسور تغییرات شار میدان مغناطیسی رو حس میکنه و خب یجوری این تغییرات باید ایجاد بشه
                میتونید یک آهنربا پشت هر سنسور بچسبونید که وقتی اهرم از جلوی سنسور عبور میکنه این تغییر ایجاد بشه
                ولی برد سنسور تا حدود همون 5 میلیمتر کاهش پیدا میکنه که فکر میکنم برای شما مشکلی ایجاد نکنه !
                خوب! پس نهایتا برامون بهتر هست که آهنربا رو به ترتیبی نصب کنیم.
                حتما بیشتر بررسی میکنم که میشه یه جوری این آهنربا رو روی اهرم یا به قول فرمایش شما روی سنسور کوپل کرد...

نوشته اصلی توسط jervis
                ترسیدن نداره که !!! :icon_razz:
                همین مداری که من گذاشتم بردش خیلی بیش از چیزی هست که شما میخوای ! :biggrin:
                کم کردن هم که همیشه ساده تر از زیاد کردنه !!! :mrgreen:
                بله کاملا درست میفرمائید، با این اوصاف با اجازتون اول اون سنسور رو تست میکنم، ایشاالله که به نتیجه برسه...
                باز هم از کمکهاتون یک دنیا ممنونم.
                امتحان ریشه هاست
                زندگی چون پیچک است
                انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

خوب! پس نهایتا برامون بهتر هست که آهنربا رو به ترتیبی نصب کنیم.
                  حتما بیشتر بررسی میکنم که میشه یه جوری این آهنربا رو روی اهرم یا به قول فرمایش شما روی سنسور کوپل کرد...
                  البته روی سنسور یا روی میله خیلی متفاوته ها ! :mrgreen:
                  روی میله بهتره ولی اگه نشه پشت سنسور هم قابل انجامه
                  موفق باشید :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
                    البته روی سنسور یا روی میله خیلی متفاوته ها ! :mrgreen:
                    روی میله بهتره ولی اگه نشه پشت سنسور هم قابل انجامه
                    موفق باشید :nice:
                    ok، بسیار ممنونم :nerd:
                    خیلی زود سنسور رو تهیه میکنم و نتیجه تست رو اطلاع میدم...
                    بسیار لطف فرمودید در حق بنده دوست من
                    امتحان ریشه هاست
                    زندگی چون پیچک است
                    انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

سلام و عرض احترام خدمت همه ی دوستان علی الخصوص جناب jervis.
                      بنده به هر حال تونستم یه دونه از سنسور ugn3503 رو گیر بیارم و تستش کنم، در حالت عادی با a/d میکرو که میخونمش تو خروجی عدد 513 رو دارم و وقتی یه فلز رو که یه آهنربای کوچیک بهش چسبیده، از فاصله ی نیم سانتی کم کم شروع به نزدیک کردن به سنسور میکنم، این عدد تغییر میکنه به این نحو که وقتی فلزمون از دور تقریبا تو حول و حوش 5 یا 6 میلیمتری سنسور قرار میگیره، این عدد میشه 514 و با نزدیکتر کردن به سروو، همینطور مقدار تبدیل a/d مون افزایش پیدا میکنه و تو 1 میلی متری سنسور نهایتا عددمون میشه 520 یا 521...

به نظرتون نتیجه ی تستم معقول و قابل قبول هست؟!
                      امتحان ریشه هاست
                      زندگی چون پیچک است
                      انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
                        سلام و عرض احترام خدمت همه ی دوستان علی الخصوص جناب jervis.
                        بنده به هر حال تونستم یه دونه از سنسور ugn3503 رو گیر بیارم و تستش کنم، در حالت عادی با a/d میکرو که میخونمش تو خروجی عدد 513 رو دارم و وقتی یه فلز رو که یه آهنربای کوچیک بهش چسبیده، از فاصله ی نیم سانتی کم کم شروع به نزدیک کردن به سنسور میکنم، این عدد تغییر میکنه به این نحو که وقتی فلزمون از دور تقریبا تو حول و حوش 5 یا 6 میلیمتری سنسور قرار میگیره، این عدد میشه 514 و با نزدیکتر کردن به سروو، همینطور مقدار تبدیل a/d مون افزایش پیدا میکنه و تو 1 میلی متری سنسور نهایتا عددمون میشه 520 یا 521...

به نظرتون نتیجه ی تستم معقول و قابل قبول هست؟!
                        با سلام
                        نتیجه تقریبا معقوله ولی بردش کمه !
                        برنامتون رو چجوری نوشتید ؟
                        ولتاژ سنسور چقدره ؟
                        قطب مخالف آهنربا مقدار روی LCD رو کم میکنه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
                          با سلام
                          نتیجه تقریبا معقوله ولی بردش کمه !
                          برنامتون رو چجوری نوشتید ؟
                          ولتاژ سنسور چقدره ؟
                          قطب مخالف آهنربا مقدار روی LCD رو کم میکنه ؟
                          ممنونم از پاسختون.
                          بله بنده هم از برد کمش دمق شدم!
                          یه برنامه ساده برای خوندن کانال صفر a/d با میکروی pic18f452 :

کد:

sbit LCD_RS at RD2_bit;
                          sbit LCD_EN at RD3_bit;
                          sbit LCD_D4 at RD4_bit;
                          sbit LCD_D5 at RD5_bit;
                          sbit LCD_D6 at RD6_bit;
                          sbit LCD_D7 at RD7_bit;

sbit LCD_RS_Direction at TRISD2_bit;
                          sbit LCD_EN_Direction at TRISD3_bit;
                          sbit LCD_D4_Direction at TRISD4_bit;
                          sbit LCD_D5_Direction at TRISD5_bit;
                          sbit LCD_D6_Direction at TRISD6_bit;
                          sbit LCD_D7_Direction at TRISD7_bit;

void AN(char w)
                           {
                            int ad;
                            int p[4];
                            ad=adc_read(w);
                            inttostr(ad,p);
                            lcd_out(1,1,"ADC=");
                            lcd_out(1,8,p);
                           }

void main() {

TRISA=0b011111;
                            INTCON=0b11100000;
                            ADCON0=0;
                            ADCON1=0b10001110;

Lcd_Init();
                            Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR);
                            Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF);

while(1)
                            {

AN(0);
                               delay_ms(20);

}

}
                          بله قطب مخالفش مقدار رو کم میکنه...
                          امتحان ریشه هاست
                          زندگی چون پیچک است
                          انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

تغذیه ی سنسور رو یادم رفت بگم!
                            به 5 ولت دادمش...
                            امتحان ریشه هاست
                            زندگی چون پیچک است
                            انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

اندازه ی آهنربام رو بزرگتر کردم، تقریبا 3 برابر، اینبار خوب طبیعتا نتیجه فرق داشت...
                              از حدود 2.5 سانتیِ سنسور، عددمون یه دونه تغییر کرد تا حدود 1 سانتی متری سنسور رو همون عدد هست،از یه سانتی شروع میکنه زیاد شدن تا نزدیکای سنسور...

و جسارتا چند تا سوال دیگه! :redface:
                              به نظرتون این سنسور از لحاظ کارایی تو محیطهای صنعتی و با احتمال روغنی و گرد و خاکی شدن ،تو چه ضریبی از امنیت و اطمینان قرار داره؟

شما برای محیطهای صنعتی و جاهایی که ممکن هست نویزهای الکترومغناطیسی وجود داشته باشه، این سنسور رو پیشنهاد میدید؟

از سوالات زیاد و وسواس بیش از حدّم یک دنیا معذرت میخوام :redface:
                              امتحان ریشه هاست
                              زندگی چون پیچک است
                              انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

خب حالا یه مشکلی هست و اونم اینه که من بیسیک کار میکنم !!!
                                ببینید با PIC نمیدونم چجوری باشه ولی من الان برای AVR یه برنامه نوشتم و تست کردم خیلی بیش از 2 داره جواب میده !!! :eek:
                                ایشالا که شما بیسیکو بلد باشید !!!
                                کد:
                                $regfile = "m8def.dat"
                                $crystal = 8000000

Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.2 , Db5 = Portb.3 , Db6 = Portb.4 , Db7 = Portb.5 , E = Portb.1 , Rs = Portb.0
                                Config Lcd = 16 * 2
                                Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Internal
                                Start Adc

Dim A As Word
                                Dim V0 As Integer
                                Dim V1 As Integer
                                Dim V2 As Integer
                                Dim V3 As Integer
                                Dim V4 As Integer
                                Dim V5 As Integer
                                Dim V6 As Integer
                                Dim Vf As Integer

Cursor Off
                                Cls
                                Do
                                A = Getadc(0)
                                V0 = A
                                A = Getadc(0)
                                V1 = A
                                A = Getadc(0)
                                V2 = A
                                A = Getadc(0)
                                V3 = A
                                A = Getadc(0)
                                V4 = A
                                A = Getadc(0)
                                V5 = A
                                A = Getadc(0)
                                V6 = A

Vf = V0 + V1
                                Vf = Vf + V2
                                Vf = Vf + V3
                                Vf = Vf + V4
                                Vf = Vf + V5
                                Vf = Vf + V6
                                Vf = Vf / 7

Home : Lcd "Value = " ; Vf
                                Loop
                                End
                                این کد فقط 7 بار نمونه گیری میکنه و میانگین اون 7 مرتبه رو نشون میده(بدون هیچ عمل دیگه روی مقدار)
                                حالا یه سوال مهمتر !!
                                آهنربا رو به کدوم سمت سنسور نزدیک کردید !!؟؟!!
                                از بالا که به سنسور نگاه کنید شبیه یک ذوزنقه ی متساوی الساقین هست
                                شما باید آهنربا رو به قاعده ی کوچیک نزدیک کنید و نه بزرگ !
                                الان یه عکس هم از مداری که بستن میزارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X