اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بالا بردن گشتاور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بالا بردن گشتاور

سلام
    میخوام با گیربکس یا هرچیز دیگه گشتاور یه چیزی مثه آرمیچر رو چند برابر کنم///در کل میخوام کار با گیربکس رو یاد بگیرم که چطوری گشتاور رو زیاد میکنه....واینکه در بالا بردن گشتاور یه چیزی مثه آرمیچر تا چه حد دستم بازه.

پاسخ : بالا بردن گشتاور

بسته به آرایشی که با چرخدنده هات میبندی میتونی سرعت رو زیاد کنی یا قدرت رو
    اگه سرعت زیاد شه قدرت کم میشه و برعکس
    بستگی به قطر چرخدنده هایی داره که با هم میذاری
    یه توضیح خیلی ساده میشه این که : اگه چرخدنده سر موتور کوچک و چرخدنده بعدی بزرگتر باشه سرعت کم میشه و به همون نسبت قدرت زیاد میشه. فرض کن موتورت 1000rpm هستش و 1 نیوتون بر سانت نیرو وارد میکنه حالا اگه چرخدنده سر موتور قطرش 1 سانت باشه و چرخ دنده بعدی که بهش متصل میشه قطرش 2 سانت باشه سرعت روی چرخ دنده دوم 500rpm و قدرت 2نیوتون بر سانت هستش.
    حالا برعکس هم میتونی ببندی مثلا سرعت رو 3 برابر کنی و قدرت رو 1/3 کنی.

البته چیزایی که گفتم مال چرخدنده ساده هستش. یخ سری چرخدنده دیگه هم هست مثل حلزونی که توی اونا با قطر نمیشه سرعت و قدرت رو بدست آورد اگه خواستی بگو تا اونارو هم بگم

محدودیتی هم نداری مثلا میتونی سرعت یه موتور 10000rpm یا بیشتر رو به 0.001rpm تبدیل کنی :surprised: مثل این موتور هایی که باهاش رستوران هارو میچرخونن شما اصلا نمیفهمی که داری میتابی
    AYRIC

دیدگاه

حالا اگه فرمول کاملی در این مورد به من ارائه بدی من ممنون میشم...ومیخوام که در مورد چرخدنده ی حلزونی هم بدونم...ممنون

دیدگاه

فرمول ها برای تبدیل سرعت به قدرت و برعکس به صورت سطحی،خیلی ساده هستند. همینطوریه که گفتم یعنی قطر چرخدنده اولیه به قطر چرخدنده ثانویه میشه ضریب تغییرات سرعت. و معکوسش میشه ضریب تغییرات قدرت

چرخ دنده های حلزونی شکل یه پیچ هستند که روی یه چرخدنده ساده قرار میگیرند. توی نت عکس هاش هست.
        برای اینکه ضریب کاهش سرعت و افزایش گشتاور رو بدست بیاریی باید تعداد دندونه های اون چرخدنده ساده رو بشماری. به همون میزان از سرعت کم و گشتاور زیاد میشه.
        مثلا اگه یه چرخدنده حلزونی رو کنار یه چرخدنده ساده با 50 دندانه گذاشتی سرعتت تقسیم بر 50 و گشتاورت حدودا ضرب در 50 میشه
        AYRIC

دیدگاه

از این ساعت قدیمی ها هست که زنگ اش همسایه هم بیدار می کرد، بازش کن، می تونی بهترین گیربکس رو باهاش بسازی البته اگه حوصله داری.

دیدگاه

از توضیحات هردوی شما ممنونم...حالا با توجه به توضیحاتی که در مورد این دونوع چرخ دنده دادی میتونی یه فرمول ریاضی بهم بدی؟

دیدگاه

خیلی کامله، اگه حوصله کنی همه چی دستگیرت میشه. http://www.noandishaan.com/forums/thread1326.html

دیدگاه

قطر چرخ دنده از روی تعداد دندونه ها چطوری محاسبه میشه؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b2km
                  قطر چرخ دنده از روی تعداد دندونه ها چطوری محاسبه میشه؟؟؟
                  شما یا تعداد دندونه هارو میشمری یا قطر چرخ دندانه رو میگیری. هیچ کدوم رو نیاز نیست از روی اون یکی بدست بیاری
                  چون دوتا چرخ دنده که به هم میخورن یعنی گام هاشون با هم یکیه پس قطر رو که داشته باشی بسه
                  البته میشه از روی قطر تعداد دندونه رو بدست آورد که باید گام دندانه رو هم داشته باشی که یکم سخت میشه.
                  AYRIC

دیدگاه

اگه بخوام یه چرخدنده بگیرم...یارو میگه چند دندونه...مثلا یه 34 دندونه قطرش چند میشه....میشه راجع به توضیحاتی که دادی یه فرمول ریاضی بدی مثلا : سرعت 1 * قطر 1 = سرعت 2 * قطر 2

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b2km
                      اگه بخوام یه چرخدنده بگیرم...یارو میگه چند دندونه...مثلا یه 34 دندونه قطرش چند میشه....میشه راجع به توضیحاتی که دادی یه فرمول ریاضی بدی مثلا : سرعت 1 * قطر 1 = سرعت 2 * قطر 2
                      چرا دقت نمیکنید که چی میگم
                      نمیشه این رو گفت. یه موقع یه چرخ دنده با قطر 3 سانت 20 تا دندونه داره یه موقع 100 تا دندونه. اینجوری که معلوم نمیشه. مگه این که گام دندانه هارو هم داشته باشی که این فروشنده های معمولا این مشخصه رو ندارن
                      AYRIC

دیدگاه

خب ولش کن...یه فرمولی یا رابطه ای بده که با داشتن سرعت وقطر اول و قطر دوم...بشه سرعت دومی و گشتاورشو پیدا کرد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b2km
                          خب ولش کن...یه فرمولی یا رابطه ای بده که با داشتن سرعت وقطر اول و قطر دوم...بشه سرعت دومی و گشتاورشو پیدا کرد
                          ای بابا
                          اشکال بعضی ها همینه چیزی رو حاضر نیستند بفهمند همش دنبال یه چیزی میگردند که همه کار رو براشون انجام بده. ناراحت نشیدا

100 بار گفتم به همون نسبت که سرعت کم میشه گشتاور زیاد میشه و برعکس
                          AYRIC

دیدگاه

من همه ی توضیحاتتو فهمیدم...و اگه دقت کرده باشی گفتم با توجه به توضیحاتی که دادی یه فرمول ریاضی بده...حالا اگه نداری مسئلش جداس...ینی این توضیحات رو به زبان ریاضی بهم بده...حالا ولش کن....اگه مطلبی یا توضیحی هست که به دردم میخوره اگه بدی ممنون میشم oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b2km
                              من همه ی توضیحاتتو فهمیدم...و اگه دقت کرده باشی گفتم با توجه به توضیحاتی که دادی یه فرمول ریاضی بده...حالا اگه نداری مسئلش جداس...ینی این توضیحات رو به زبان ریاضی بهم بده...حالا ولش کن....اگه مطلبی یا توضیحی هست که به دردم میخوره اگه بدی ممنون میشم oo:
                              شما لینک رو دیدی؟؟ وسط اش جدول فرمول ها رو دیدی؟؟ از اون کاملتر دیگه چی می خوای؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X