بله ما پارسال با انکودر میرفتیم جلو. حتی چرخش های 90 درجه هم با همون یدونه انکودر بود
امسال هم همونه. فقط شاید یه کامپس هم بذاریم
اون سنسور زاویه سنج نیست ( lg34200 ) یه ژایروسکوپ دیجیتاله که سرعت زاویه ای میده. و در آوردن زاویه دقیق ازش خیلی مشکله چون مشکلاتی مثل دریفت داره. شتابسنج هم که حول محور z عدد نمیده پس میمونه همون کامپس.
hmc5883 هم عین cmps03 نیست که همه چی رو آماده در اختیار بذاره. در کل راحتترین کار همون کامپس 03 هستش.
این کامپس 03 اذیت می کنه.من که استفاده می کنم نمی ذونم چرا ولی هر چند وقت یه بار کالیبرش به هم میریزه.تازه امسال توی قوانین گفته ممکنه توی زمین میدان مغناطیسی ایجاد کنن.هر چند بعیده همچین کاری بکنن اما خوب ممکنه دیگه...
اون زاویه سنج رو چند تا فیلم ازش دیدم خیلی خوب جواب می داد.فکر نکنم به مغناطیس هم حساس باشه.این دریفت منظورتون چیه؟
راستی شما آخرش امسال شرکت می کنید یا نه؟
این کامپس 03 اذیت می کنه.من که استفاده می کنم نمی ذونم چرا ولی هر چند وقت یه بار کالیبرش به هم میریزه.تازه امسال توی قوانین گفته ممکنه توی زمین میدان مغناطیسی ایجاد کنن.هر چند بعیده همچین کاری بکنن اما خوب ممکنه دیگه...
اون زاویه سنج رو چند تا فیلم ازش دیدم خیلی خوب جواب می داد.فکر نکنم به مغناطیس هم حساس باشه.این دریفت منظورتون چیه؟
راستی شما آخرش امسال شرکت می کنید یا نه؟
خود من سنم بیشتر از 18 ساله و نمیتونم شرکت کنم اما به عنوان لیدر شرکت میکنم
اون زاویه سنج که فیلمشو دیدید. بله دقیقا اما در صورتی که خیلی کارارو انجام بدید. اولیش خروجی گرفتن از ژایرو و بعد گرفتن دریفت و تبدیل به زاویه با انتگرال گیری و نوشتن الگوریتم های مختلف به منظور چگونگی تاثیر دریفت در محاسبه زاویه هستش.
شما وقتی ژایرو رو هیچ حرکتی بهش ندی یه سری عدد برمیگردونه درحالی که باید 0 بده. به این میگن دریفت
همه اینایی که گفتم فقط برای گرفتن زاویه فقط از اونم نه چندان دقیقه. البته برای کار ما زیاد هم هست !
برای کارایی با دقت زیاد 3 محور کافی نیست و باید یه شتابسنج و حتی یه کامپس هم کنار ژایرو قرار بگیره خروجی هرکدوم به زاویه تبدیل بشه و داخل فیلتر کالمن قرار بگیره تا زوایای اویلر رو به شکل دقیق بده
کامپس 03 رو چطوری کالیبر میکنی؟ چون شیوه کالیبرش مهمه. البته با تغییر مکان جغرافیایی و شرایط مغناطیسی مسلما به هم میریزه
برای کالیبره کردن کامپس اول توی یه جهت می ذارمش و 255 رو توی رجیستر 15 می نویسم بعد 90 درجه ربات رو می چرخونم و دوباره همین کارو می کنم .بعد 90 درجه دیگه و بعد دوباره 90 درجه دیگه البته به صورت ساعتگرد. بعدش تا چند وقت درسته ولی بعد از یه مدت مثلا فرداش کالیبره بهم می ریزه.
برای کالیبره کردن کامپس اول توی یه جهت می ذارمش و 255 رو توی رجیستر 15 می نویسم بعد 90 درجه ربات رو می چرخونم و دوباره همین کارو می کنم .بعد 90 درجه دیگه و بعد دوباره 90 درجه دیگه البته به صورت ساعتگرد. بعدش تا چند وقت درسته ولی بعد از یه مدت مثلا فرداش کالیبره بهم می ریزه.
جهت اول رو هم درست میذاری؟ چون باید به طرف شمال باشه
من هم این مشکل که یه روز بعد دوباره یکم به هم میریزه رو دارم. اما مهم نیست دوباره روز بعد کالیبرش میکنیم :nice:
جهت اول رو هم درست میذاری؟ چون باید به طرف شمال باشه
من هم این مشکل که یه روز بعد دوباره یکم به هم میریزه رو دارم. اما مهم نیست دوباره روز بعد کالیبرش میکنیم :nice:
با انکودر مقدار دقیق رو چطوری میشه بدست آورد؟یعنی چند تا پالس باید بده که بفهمیم یه دور زده.مثلا برای جلو رفتن می گیم به فرض 2.2 دور چرخ میشه 30 سانتی متر و همین قدر میریم جلو.ولی برای چرخش چون ربات در جا می چرخه نمی فهمم چقدر باید بچرخه.پارسال همین جوری تجربی بدست آوردیم حالا آیا راهی هست که بشه دقیق فهمید؟(اگه پول داشتیم 8 تا شارپ می ذاشتم 4 طرف ربات فقط با شارپ می رفتیم)
با انکودر مقدار دقیق رو چطوری میشه بدست آورد؟یعنی چند تا پالس باید بده که بفهمیم یه دور زده.مثلا برای جلو رفتن می گیم به فرض 2.2 دور چرخ میشه 30 سانتی متر و همین قدر میریم جلو.ولی برای چرخش چون ربات در جا می چرخه نمی فهمم چقدر باید بچرخه.پارسال همین جوری تجربی بدست آوردیم حالا آیا راهی هست که بشه دقیق فهمید؟(اگه پول داشتیم 8 تا شارپ می ذاشتم 4 طرف ربات فقط با شارپ می رفتیم)
عرض روبات رو در میاری و توی رابطه 2 پی آر میذاری تا محیط دایره ای که موقع چرخش ایجاد میشه رو بدست بیاری و تقسیم بر 4 میکنی که بشه 90 درجه و تقسیم بر محیط تایر میکنی که بشه تعداد دور تایر توی یه 90 درجه
البته من با سعی و خطا بدست میارم دقیق تره :mrgreen:
عرض روبات رو در میاری و توی رابطه 2 پی آر میذاری تا محیط دایره ای که موقع چرخش ایجاد میشه رو بدست بیاری و تقسیم بر 4 میکنی که بشه 90 درجه و تقسیم بر محیط تایر میکنی که بشه تعداد دور تایر توی یه 90 درجه
البته من با سعی و خطا بدست میارم دقیق تره :mrgreen:
خوب ربات شما دو تا چرخ داره.شما هم روی یه چرخ دور می زنید.اما این ربات 4 چرخ ما دردسر داره.یه پی دی اف برای چرخش اینجور رباتا پیدا کردم انگلیسی بود.از بس فرمول نوشته بود هنگ کردم.گفتم همون روش تجربیو بچسبیم سنگین تره... :mrgreen:
راستی این کامپس 03 شمالش دقیقا کدوم طرفشه.تو دیتاشیت کامپس 09 و 10 نوشته ولی توی این یکی ننوشته.
خوب ربات شما دو تا چرخ داره.شما هم روی یه چرخ دور می زنید.اما این ربات 4 چرخ ما دردسر داره.یه پی دی اف برای چرخش اینجور رباتا پیدا کردم انگلیسی بود.از بس فرمول نوشته بود هنگ کردم.گفتم همون روش تجربیو بچسبیم سنگین تره... :mrgreen:
راستی این کامپس 03 شمالش دقیقا کدوم طرفشه.تو دیتاشیت کامپس 09 و 10 نوشته ولی توی این یکی ننوشته.
وسط صفحه یه عکس گذاشته که عکس مشخصه
کامپس چه از این ورژن های قدیمی باشه چه جدید طرف مخالف میکروکنترل میشه شمال
شما 03 میخوای بذاری یا 10؟؟
فعلا 03 گذاشتیم روی ربات ولی احتمالش هست 10 بذاریم.فکر کنم بهتر جواب بده البته اطلاعات کاملی ندارم.البته کامپس 10 فقط یه محورش کاربرد داره.اگه واقعا تاثیر داشته باشه توی دقت ، عوضش می کنیم.شما اطلاع دارید؟
فعلا 03 گذاشتیم روی ربات ولی احتمالش هست 10 بذاریم.فکر کنم بهتر جواب بده البته اطلاعات کاملی ندارم.البته کامپس 10 فقط یه محورش کاربرد داره.اگه واقعا تاثیر داشته باشه توی دقت ، عوضش می کنیم.شما اطلاع دارید؟
متاسفانه باور عمومی بر این هست که 03 هنوز حرف اول رو می زنه.
ولی به نظر من این به این علت هست که هنوز توانایی 10 رو ندیدند.
CMPS10 بسیار بسیار در مباحث نویز پذیر و کالیبراسیون بهتر عمل می کنه.
و خروجی مطمئن تری هم در محور های مختلف ارائه می ده!
همواره یادمان باشد:
1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگرانگرفتن خودت از آنها باشد.
این حرفی که میزنید فقط در محورهای x و y صادق هست. و در محور Z هیچ برتری نسبت به 03 نداره بلکه 03 سریع تر هم هست
اولاً
نوشته اصلی توسط S_Ahmad
CMPS10 بسیار بسیار در مباحث نویز پذیر و کالیبراسیون بهتر عمل می کنه.
و خروجی مطمئن تری هم در محور های مختلف ارائه می ده!
03 در سرعت کمی بهتر است چون محاسبات داخلی در اون انجام نمی شود.
ولی سرعت فدای دقت می شود.
ثانیاً حاضر این رو با فیلم اثبات کنم که مزیت های 10 بسیار بسیار چشمگیر تر است.
من با هر سه مدل CMPS03 و 09 و 10 کار کردم.
تجربه بهم ثابت کرد،که در شرایط مغناطیسی مختلف 10 خیلی بهتر عمل می کنه!
کاری که توی مسابقات ایران اپن و ... ربات من با فقط یک 10 زاویه انحراف رو نسبت به مسیر پیش روش بدست می آورد و خودش رو اصلاح می کرد.
کاری که نیاز به دقت زیادی داره و موجب تعجب خیلی ها شده بود.
همواره یادمان باشد:
1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگرانگرفتن خودت از آنها باشد.
دیدگاه