اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تعمیر ماژول pwm ,ماسفت های نیم پل موتور سه فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تعمیر ماژول pwm ,ماسفت های نیم پل موتور سه فاز

سلام خدمت همگی، پمپ ۳ فاز الکترو هیدرولیکی خودروی من از کار افتاد( توی دیاگ ارتباط با mcu داشت ) اما خطای داخلی میداد،با تست متوجه شدم یک فاز از پمپ ۳ فاز از کار افتاده.
    ماژول pwmاز سه نیم پل فاز تشکیل شده که ماسفت های بالا وپایین دارد.

من به اطلاعات درشتی ندارم از حوضه سخت افزاری،نیاز به کمک داشتم بتونم این ماژول رو تعمیر کنم،

موتور سه فاز bldc هست و ولتاژ ۱۲-۱۴ ورودی آن هست.

عکس قطعات هم ضمیمه میکنم .

مشکلی که دارم اینه ماسفت ها پایه کلوین دارند و توی تست صحیح سلامت بقیه ماسفت ها کمی گمراه شدم وقتی از چت جی پی تی کمک گرفتم

درود.
    هیچ شماره یا پارت نامبری ندارد ؟
    ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها
      درود.
      هیچ شماره یا پارت نامبری ندارد ؟
      درود . خود ماژول یه بارکد فقط داره که ظاهر سرایل نامبرش هست و نتیجه ای نداد.برد ماژول هم جستجو کردم به جایی نرسید،اما حدود مشخصات مورد نیاز ماسفت ها رو دارم اگر کمکی میکنه.
      کاربرد: اینورتر موتور براشلس خودرو / پمپ هیدرولیک.
      چیزی که متوجه شدم ماسفت ها N channel هستند و به جز درین سورس و گیت یه پایه دیگر داره که طبق گفته چت جی پی نی پایه کلوین سنس هست که با سیم نازک به پایه های برد لاجیک وصل شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط faridgo نمایش پست ها
        سلام خدمت همگی، پمپ ۳ فاز الکترو هیدرولیکی خودروی من از کار افتاد( توی دیاگ ارتباط با mcu داشت ) اما خطای داخلی میداد،با تست متوجه شدم یک فاز از پمپ ۳ فاز از کار افتاده.
        ماژول pwmاز سه نیم پل فاز تشکیل شده که ماسفت های بالا وپایین دارد.

من به اطلاعات درشتی ندارم از حوضه سخت افزاری،نیاز به کمک داشتم بتونم این ماژول رو تعمیر کنم،

موتور سه فاز bldc هست و ولتاژ ۱۲-۱۴ ورودی آن هست.

عکس قطعات هم ضمیمه میکنم .

مشکلی که دارم اینه ماسفت ها پایه کلوین دارند و توی تست صحیح سلامت بقیه ماسفت ها کمی گمراه شدم وقتی از چت جی پی تی کمک گرفتم

این عکس که فرستادید بهش میگن IGBT PACK
        امکان دارد MOSFET PACK هم باشد و قابل تعمیر نیست.
        اینو باید کامل عوض کنید
        چجوری تستش کردین ؟

ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

فقط چون ولتاژ کاریش ۱۲-۱۴ ولت هست شک داشتم IGBt باشه اما آمپرش توی پیک تا ۱۷۰-۸۰ میره.،یکی از ماسفت ها (ماسفت High sideفاز وسط روی اون قسمت ****یت(اگه درست بگم ،یه ترک داشت،تست بیزر گرفتم از خروجی همان فاز به ورودی منفی (تیغه پهن سمت چپ بالا ) ۱ ولت نشون میداد که فاز های دیگر (.0L ( را نشان میداد.تست سورس به گیت هم فاز های دیگر بوق ممتد و ۰.۵ اهم مقاومت داشت اما این ماسفت بوق ممتد نداشت و ۱.۵ ولت را نشان میداد.
          راهی نیست ماسفت های سوخته رو با ماسفت با مشخصات نزدیک بهش عوض کنیم و نیم پل جدید روی همین هیت سینک بسازیم؟ دسترسی به نمونه مشابه همین ماژول که فاز دیگری در آن هم سوخته دارم ( ایراد شایع این پمپ هاست و چند تا برد دیگه موجوده )

دیدگاه

من نمیدونم دانش شما از الکترونیک چقدر هست دوست عزیز.

شما باید خروجی ها رو تک تک یکبار با مثبت تست بوق بگیری اینطوری ۳ تا ماسفت هایساید رو تست میکنی.
            یکبار دیگه خروجی ها رو با منفی تست بوق بگیری اینطوری ۳ تا ماسفت لو ساید تست میکنی.
            هر کدوم بوق زد یعنی اون سوخته.

دیدگاه

من نمیدونم دانش شما از الکترونیک چقدر هست دوست عزیز.

شما باید خروجی ها رو تک تک یکبار با مثبت تست بوق بگیری اینطوری ۳ تا ماسفت هایساید رو تست میکنی.
              یکبار دیگه خروجی ها رو با منفی تست بوق بگیری اینطوری ۳ تا ماسفت لو ساید تست میکنی.
              هر کدوم بوق زد یعنی اون سوخته.

سپاس .راستش نقشه ها رو متاسفانه اطلاعات ندارم،اما هر راهنمایی بگین سعی میکنم تحقیق کنم راجع بهش و یاد بگیرم.
              برای تست ماسفت ها حتماً باید ولتاژ داخل ورودی باشد؟ از آنجایی که از برد جدا شده امکان تستش هست بدونه ورودی ولتاژ؟ اگر هست این نتیجه تستی که فرمودین اگر اشتباه عمل نکنم :
              پراب مشکی روی منفی وردی منفی ماژول، قرمز روی خروجی u,v,w:
              U: 0L
              V: 1.015 volt
              W: 0L
              برعکس پراب ها :
              ۰.۴۸۰ ولت
              ۰.۴۵۸ ولت
              ۰.۴۵۳ ولت
              پراب مشکی روی ورودی مثبت ماژول قرمز روی خروجی های ماژول به موتور :
              ۰.۴۷۸ ولت
              ۱.۵۰۵ ولت
              ۰.۴۸۱ ولت‌.
              سوال دیگه اینکه ic driver gate رو چطور میشه تشخیص داد و سلامت اون رو هم چک کرد؟
              دیدگاه

این تستی که گفتم بدون برق و فقط روی اون ماژول پک انجام میشود.
                به ولتاژ و نوشته های رو مولتیمتر کاری نداشته باش.
                فقط صدای بوق.
                ترتیب مثبت و منفی پراب مولتی متر هم مهم نیست.
                یک بار یکی از پراب ها رو بذار روی مثبت ماژول پک و اون یکی پراب بزن به خروجی ها.هر کدوم صدای بوق اومد یعنی اون ماسفت سوخته.
                یکبار هم یکی از پراب ها رو بذار روی منفی ماژول پک و اون یکی پراب بزن به خروجی ها.هر کدوم صدای بوق داد یعنی اون ماسفت سوخته.

دیدگاه

این تستی که گفتم بدون برق و فقط روی اون ماژول پک انجام میشود.
                  به ولتاژ و نوشته های رو مولتیمتر کاری نداشته باش.
                  فقط صدای بوق.
                  ترتیب مثبت و منفی پراب مولتی متر هم مهم نیست.
                  یک بار یکی از پراب ها رو بذار روی مثبت ماژول پک و اون یکی پراب بزن به خروجی ها.هر کدوم صدای بوق اومد یعنی اون ماسفت سوخته.
                  یکبار هم یکی از پراب ها رو بذار روی منفی ماژول پک و اون یکی پراب بزن به خروجی ها.هر کدوم صدای بوق داد یعنی اون ماسفت سوخته.
                  مرسی از توضیحات کاملتون.
                  توی هیچ کدام بوق نزد فقط اعداد رو نشون داد، بین تیغه ها هم که نست گرفتم ،بین u,v و v,w ۱.۲۷۶ ولت نشون داد اما u,w 0Lرو نشون داد.
                  جدیدترین ویرایش توسط faridgo; ۱۴:۴۰ ۱۴۰۵/۰۲/۱۳.

دیدگاه

بیشتر اوقات ماسفت ها میسوزن اتصال کوتاه میشن
                    بعضی اوقات هم پیش میاد با سوختن اتصال باز میشوند.
                    احتمالا اون که ol میزنه سوخته اتصال باز شده.بازم باید تست بشود.
                    پراب های مولتیمتر رو هم برعکس میکنید بازم ol هست ؟

دیدگاه

بیشتر اوقات ماسفت ها میسوزن اتصال کوتاه میشن
                      بعضی اوقات هم پیش میاد با سوختن اتصال باز میشوند.
                      احتمالا اون که ol میزنه سوخته اتصال باز شده.بازم باید تست بشود.
                      پراب های مولتیمتر رو هم برعکس میکنید بازم ol هست ؟
                      پراب مشکی به ورودی منفی ,قرمز روی خروجی های u,v,w :
                      0L
                      1.053 ) بسیار آرام عدد افزایش پیدا میکند) ولت
                      0L
                      پراب قرمز به ورودی منفی و قرمز خروجی ها:
                      ۰.۴۸۳ ولت
                      ۰.۴۶۲ ولت
                      ۰.۴۷۸ ولت
                      پراب مشکی به ورودی مثبت و خروجی ها قرمز :
                      ۰.۴۷۹ ولت
                      ۱.۵۱۷ ولت ( بسیار آرام و کند عدد افزایش میابد)
                      ۰.۳۸۹ ولت
                      پراب قرمز ورودی مثبت و مشکی خروجی ها:
                      هر ۳ 0 Lرا نشان داد.

دیدگاه

تست اهم بگیر اهم هاش رو بگو

دیدگاه

تست اهم بگیر اهم هاش رو بگو
                          پراب مشکی به ورودی منفی ,قرمز روی خروجی های u,v,w :
                          200kohm رنج
                          0L.( روی رنج ۲۰۰مگا اهم عدد ۱۰۳ مگا اهم و رو به افزایش)
                          4.0k ohm
                          ​​​​​​۸۴.۵ کیلو اهم( کمی متغیر)
                          پراب قرمز به ورودی منفی و قرمز خروجی ها رنج ۲۰۰ کیلو اهم:
                          ۵۳.۹ کیلو اهم
                          ۴.۱ کیلو اهم
                          ۳۰.۳ کیلو اهم
                          پراب مشکی به ورودی مثبت و خروجی ها قرمز :

پراب قرمز ورودی مثبت و مشکی خروجی ها رنج ۲۰۰ مگا اهم :
                          ۱.۳ مگا اهم
                          ۵۲.۷ مگا اهم
                          ۵۳.۳
                          به خاطر این در مواردی 0L نشان میداد با تغییر رنج سعی کردم اعدادی که نشو میده رو بخونم خدمتتون

دیدگاه

این ۵۳.۳ نوشتید چیه ؟
                            اهم یا مگا اهم ؟

دیدگاه

این ۵۳.۳ نوشتید چیه ؟
                              اهم یا مگا اهم ؟
                              شرمنده جا افتاده بود.
                              مگا اهم خست،فقط بین ۵۳ تا ۶۳ مگا اهم مدام تغییر میکنه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X