سرعت پیشروی محور های من 2250 میلیمتره. پس
2250 / 4 = 562 دور در دقیقه می شه درسته؟ یعنی هر چه گام پیچ کمتر باشه سرعت بیشتره؟ منظور از استپ موتور nema23 چیست؟
nema 24 سایز فریم فلزی یا همون قاب بیرونی استپر هست! بزرگتر باشه گشتاور بیشتره به خاطر بزرگ شدن هسته و سایز موتور کلا هست!
--
نوشته اصلی توسط feshwari
گام پیچ 4 میلیمتر است. میکرواستپ هم 1/16 . طبق محاسبات من هر 800 دور موتور محور 4 میلیمتر حرکت می کنه. موتور من 1.8 درجه است. 200 استپ. چطور باید حساب کنم هر دقیقه چند دور می زنه؟
گام پیچ 4 میلیمتره! و هر 800 دور موتور محور 4 میلیمتر حرکت میکنه؟! این یعنی چی؟! منظورتون از 800 پالسه؟!
تعداد پالس لازم برای حرکت:
تعداد میکرواستپ *تعداد استپ خود موتور برای هر دور= تعداد میکرو استپ برای هر دور
مقدار پیشروی در هر دور کامل موتور بدون گیربکس هم بستگی به گام پیچ داره نه موتور!
سرعت پیشروی محور های من 2250 میلیمتره. پس
2250 / 4 = 562 دور در دقیقه می شه درسته؟ یعنی هر چه گام پیچ کمتر باشه سرعت بیشتره؟ منظور از استپ موتور nema23 چیست؟
درسته ولی تفسیرتون اشتباهه!
برای هر گام پیچ موتور شما باید یک دور 360 درجه بزنه! حالا این 360 درجه میشه استپ موتور شما ضرب در تعداد میکرو استپ هاتون = تعداد پالس لازم برای یک دور یا 4 میلیمتر حرکت!
حالا هر قدر گام پیچ بیشتر باشه دقت شما کمتر میشه ولی سرعت پیشروی بیشتر میشه! یعنی شما با همان تعداد پالس لازم موتورتون برای هر دور میتونید یک گام برید جلو !! حالا گام پیچتون اگه باشه 10 میلیمتر سرعت پیشروی شما بیشتر میشه ولی چون با تعداد پالس ثابتی دارید این مسیر رو میرید دقت مسیرتون میشه 10 میلی متر تقسیم بر تعداد پالسهاتون برای هر دور! نمیدونم متوجه شدید یا نه!
یعنی قبلا که موتور شما فرضا 3200 پالس باید بهش میدادید تا یک دور بزنه و برابر با گام پیچتون یعنی 4 میلیمتر حرکت کنه حالا با همون پالسها چون گام پیچتون فرضا شده 8 میلیمتر میتونه دو برابر پیشروی داشته باشه که یعنی سریعتر در پالس ثابت! و بدون گیربکس!
البته اینو هم باید بگیم که نیروی موتورتوسط پیچ تبدیل میشه و قدرتش بالا میره هر قدر محورتون کند تر حرکت کنه نیروی قوی تری وارد میکنه به مهره ی بال اسکرو! که لازمه ی این گام کمتر هست!
نه. ساده تر توضیح بیدن. من کلا می خوام بدونم چطور می تونم تعداد دور استپ موتور در دقیقه چطور حساب می کنند. اگه به خاطر اینه که موتور من گشتاورش کمه از موتوری استفاده کنم که گشتاورش بالاتر باشه.
ببینید هر دور موتور یعنی 360 درجه!
که برای موتور شما میشه 200 استپ حالا اگر از میکرو استپ استفاده کنید ضرب در 16 میشه و میشه 3200 پالس برای یک دور یا 360 درجه!
درست؟
چون شفت موتور شما بدون گیربکس و مستقیما به پیچ وصله! یک دور موتور میشه یک دور پیچ! یک دور پیچ یعنی چی؟!! یعنی گام!
یعنی موتور شما چقدر پالس لازم داره یک دور بزنه دقیقا میشه همون پالسهایی که برای یک گام نیاز داره!
حالا گام یعنی چی؟ یعنی وقتی پیچ یک دور (برابر با گامش) میزنه به اندازه گام مهره جلو میره! اگر گام پیچ بیشتر باشه با یک دور پیچ مهره بیشتر جلو میره! و برعکس!!!
و برابر همین مقدار نیروی وارد به مهره ی پیچ در صورت زیاد شدن گام هم کمتر میشه ولی سرعت حرکت مهره به تناسب بالا میره ! یعنی شما دقت و نیروی روی مهره رو از دست میدید و سرعت پیشروی بالاتر رو بدست میارید!
--
اگر موتور هاتون و محور ها درست بالانس شده باشه -باید یا موتور هاتون رو قوی تر کنید یا برای محوری که گیر میکنه دو تا موتور بذارید!
استاندارد نما هم سایز فریم استپر هست یعنی شما برای افزایش قدرت موتورهاتون اگر میخواهید به پیچهای موتور قبلیتون بخوره باید از موتور دراز تر استفاده کنید نه چاق تر یعنی نما ثابت باشه ولی لزومی نداره اگر میتونید خودتون مچش کنید! چیز خاصی نیست
ممنون از راهنماییتون.
من 3200 رو بدست اوردم که برای حرکت 4 میلیمتر بال اسکرو استفاده کردم که برای یک دور 800 پالس منظور کردم.( در نرم افزار mach3)
یعنی اشتباه کردم؟ یعنی اینکه گام پیچ من که 4 است باید 3200 * 4 = 12800 پالس بفرسته؟
ممنون از راهنماییتون.
من 3200 رو بدست اوردم که برای حرکت 4 میلیمتر بال اسکرو استفاده کردم که برای یک دور 800 پالس منظور کردم.( در نرم افزار mach3)
یعنی اشتباه کردم؟ یعنی اینکه گام پیچ من که 4 است باید 3200 * 4 = 12800 پالس بفرسته؟
چیزایی که تو ذهنت هست یا انجام دادی رو یه لحظه بذار کنار و پستهای قبلی که نوشتم رو بخون!
گفتم برای هر دور شما 3200 پالس میفرستید در ماکزیمم حالت درایور میکرو استپتون(یعنی در حالت تقسیم بر 16)! یعنی 3200 پالس برای 4 میلیمتر(یک دور پیچ یا گامتون) پیش روی!
پس من تو برنامه mach3 جایی که مربوط به کنترل موتور هست مثل عکس زیر. اونجا بجای 400 بنویسم 3200 پالس؟ یا اینکه منظورش اینه که هر 1 میلیمتر جابجایی 800 پالس نیاز است و برای یک دور کامل 3200 پالس درسته؟ من به جای 400 نوشتم 800 پالس اعمال بشه تا محور 1 میلیمتر حرکت کنه. اینطوری درسته؟
اون استپ پر اگر بر هر میلیمتر باشه بله 800 تا درسته! در ضمن شما که دستگاه رو داری -نهایتش اینه که تست کن دیگه!
--
نه لزوما! موتور قوی تر هولدینگ تورک بالاتری داره -استپر ها معمولا هر قدر با سرعت بیشتری بچرخن گشتاورشون کمتر میشه برای همینه که در سرعت های بالا محور شما گیر میکنه چون موتور گشتاور لازم برای حرکت خود محور رو هم نداره!
باید از موتور با هولدینگ تورک بالاتر استفاده کنید به امپر و ولتاژش کاری نداشته باشید چون درایور شما میکرو استپ هست!
دیدگاه