اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

داغ شدن استپ موتور 57HS22

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : داغ شدن استپ موتور 57HS22

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
    سلام مقاومت گیت رو کم کن نتیجه رو بگو در حد20 یا 10اهم
    1کیلو خیلیه تلفات داره و واسه همینه که ماسفت داغ میشه
    باید امتحان کنم
    با این برد خواستم فقط امتحانش کنم
    برم یه برد براش بزنم - باید کاهش جریان و میکرو استپ هم براش بزارم
    از جناب روح الامین هم عذرخواهی میکنم اگه کم حوصلگی کردم
    If the wind will not serve, take to the oars

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ASHIT AXAR نمایش پست ها
      باید امتحان کنم
      با این برد خواستم فقط امتحانش کنم
      برم یه برد براش بزنم - باید کاهش جریان و میکرو استپ هم براش بزارم
      از جناب روح الامین هم عذرخواهی میکنم اگه کم حوصلگی کردم
      بله حتما امتححان کنید...باید چند بار یه مدار رو درست کرد تا بهترین جواب رو گرفت...موفق باشی
      Proudly @real_ahmadi
      #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام
        موسفت مورد استفاده شما داخلش یه freewheel diode داره که جوابگوی کار شما هست...میتونید دیود هرزگرد خارجی رو حذف کنید...
        تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

فعلا عجله ای اینو زدم تا ببینم با محدود کردن جریان چه اتفاقی میافته ولی میکرو استپ موند سر فرصت یه برد بهتر بزنم
          چون گفتید مقاومت مشکل سازه - از یه تراشه ULN2803 برای واسط استفاده کردم
          البته تازه مونتاژش تموم شد - برم برنامه هم بنویسم ببینم چی میشه
          برد رو جوری زدم که هم Unipolar و هم Bipolar بشه موتور رو راه اندازی کرد
          مرسی از همه دوستان برای راهنمایی

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani نمایش پست ها
          سلام
          موسفت مورد استفاده شما داخلش یه freewheel diode داره که جوابگوی کار شما هست...میتونید دیود هرزگرد خارجی رو حذف کنید...
          عهه بله درسته - به این دقت نکرده بودم
          از این دیگه گذشت ولی اینجوری برد بعدی رو خیلی کوچیکتر میتونم دربیارم

دیدگاه

چون گفتید مقاومت مشکل سازه - از یه تراشه ULN2803 برای واسط استفاده کردم
            البته تازه مونتاژش تموم شد - برم برنامه هم بنویسم ببینم چی میشه
            برد رو جوری زدم که هم Unipolar و هم Bipolar بشه موتور رو راه اندازی کرد
            ULN2803 هر کانالش حداکثر 0.5 آمپر بیشتر نمیتونه بده (اگه درست یادم مونده باشه و از این کمتر نباشه)
            به نظرم ساده ترین کار ممکن، استفاده از چهار تا ترانزیستور معمولی نسبتا پرتوان مثل TIP41 یا TIP122 هست که راه اندازی خاصی نداره.
            یه پیشنهاد:
            سر راه یکی از سیم پیچ ها، یه مقاومت کم اهم وات بالا ( مثلا 0.22 اهم 2 وات) استفاده بکنین و موقع راه اندازی، ولتاژ دوسر اون مقاومت رو بخونین تا متوجه بشین چند آمپر جریان در حال عبور از استپ موتور هست.
            موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی نمایش پست ها
              ULN2803 هر کانالش حداکثر 0.5 آمپر بیشتر نمیتونه بده (اگه درست یادم مونده باشه و از این کمتر نباشه)
              به نظرم ساده ترین کار ممکن، استفاده از چهار تا ترانزیستور معمولی نسبتا پرتوان مثل TIP41 یا TIP122 هست که راه اندازی خاصی نداره.
              یه پیشنهاد:
              سر راه یکی از سیم پیچ ها، یه مقاومت کم اهم وات بالا ( مثلا 0.22 اهم 2 وات) استفاده بکنین و موقع راه اندازی، ولتاژ دوسر اون مقاومت رو بخونین تا متوجه بشین چند آمپر جریان در حال عبور از استپ موتور هست.
              موفق باشید.
              درسته uln هر کانال نیم آمپر بیشتر نمیده - ولی من از مدار قبلی زیاد ساخته بودم واسه فلاشر بدون مشکل استفاده میکردم اونم با آمپر بالا که همون پایه ی میکرو با مقاومت یک کیلو فعال میکرد
              مقاومت وات بالا الان ندارم توی اون رنج
              این مدارو امتحان کردم جواب نداد - بعد رگولاتور ولتاژ منبع تغذیه (10V) بوجود میاد که یعنی هم رگولاتور آسیب دیده هم uln
              روی همه ی پایه های گیت ماسفت ها هم هشت دهم ولت بوجود میاد (که فکر میکنم همون آسیب دیدگی uln باشه ) (دو بار عوضشون کردم ولی باز همونه)

برم یکم بیشتر فکر کنم ببینم چیکارش کنم - اگه بازم نشه بهتره همون درایور آماده پیدا کنم (صرفه جویی به ما نیومدخخ)
              کسی درایور آماده سراغ نداره ارزون باشه ؟ (شیش آمپر هر فاز این موتور جریان میکشه )
              اشتباه بزرگی کردم موتورهای گشتاور بالا گرفتم

دیدگاه

درسته uln هر کانال نیم آمپر بیشتر نمیده - ولی من از مدار قبلی زیاد ساخته بودم واسه فلاشر بدون مشکل استفاده میکردم اونم با آمپر بالا که همون پایه ی میکرو با مقاومت یک کیلو فعال میکرد
                مقاومت وات بالا الان ندارم توی اون رنج
                این مدارو امتحان کردم جواب نداد - بعد رگولاتور ولتاژ منبع تغذیه (10V) بوجود میاد که یعنی هم رگولاتور آسیب دیده هم uln
                روی همه ی پایه های گیت ماسفت ها هم هشت دهم ولت بوجود میاد (که فکر میکنم همون آسیب دیدگی uln باشه )
                (دو بار عوضشون کردم ولی باز همونه)

برم یکم بیشتر فکر کنم ببینم چیکارش کنم - اگه بازم نشه بهتره همون درایور آماده پیدا کنم (صرفه جویی به ما نیومدخخ)
                کسی درایور آماده سراغ نداره ارزون باشه ؟ (شیش آمپر هر فاز این موتور جریان میکشه )
                اشتباه بزرگی کردم موتورهای گشتاور بالا گرفتم
                اگر نقشه رو با جزئیات دقیق و کامل و بدون کم و کاستی قرار میدادین، خیلی کار شما و ما راحت میشد.
                نتیجه این تست مهم هست.

دیدگاه

یه چند دقیقه وقت آوردم گفتم براتون شرایطتون رو بررسی کنم.
                  برای تعیین میزان مقاومت شما ولتاژ و جریان منبع رو بر هم تقسیم می کنید تا میزانش بدست بیاد. مثلا اگه میکروی AVR هستش پس ولتاژ هم 5 باشه و جریان هم 40میلی آمپر تحمل میکنه ولی من 35 میگیرم. درنتیجه میشه:

5/0.035=142 اهم

شما حول این مقدار هر چی داری بذار. شما توان تلفاتی کمی هم دارید. اگه جریان رو من 6 بگیرم و مقاومت درین-سورس رو 0.017 داریم:

6^2*0.017=0.612w

حالا مقدار توان تلفی رو در مقدار مقاومت حرارتی junction to ambient ضرب میکنم که توی دیتاشیت نوشته 60 K/W هستش(کلوین بر وات). پس:

0.612*60=36.72

حدود 36 درجه افزایش دما خواهد. حالا این موضوع اتلاف حرارتی رو بذاریم کنار و بریم سراغ
                  SOA ماسفت. من نمی دونم پالس های شما چه مقدار از ثانیه(فرکانس) هستش. ولی استفاده از ماسفت یعنی اینکه شما باید برای پالس ها از ناحیه SOA تبعیت کنید. به نمودار SOA ماسفتتون نگاه کنید:

اون دو خط قرمز و سبز رو خودم کشیدم که بهتون توضیح بدم. فرض کن یه جریان 10آمپر با ولتاژ 4ولت رو می خوای با این ماسفت به صورت پالس 10میلی ثانیه تولید کنی. همون طور که میبینی من با خط قرمز رسم کرده ام. این مقدار قابل قبول هستش. چون در ناحیه و زیر خط 10میلی ثانیه هستش. حالا فرض کنیم یه جریان 6آمپر با ولتاز 12 رو می خوای باهاش یه پالس 10میلی بسازی. خط سبز رو نگاه کن. اصلا کلا بیرون از ناحیه افتاده. این یعنی اینکه خودشو داغون میکنه.

من جای شما باشم یه ماسفت دیگه انتخاب میکنم. لازمه ادامه بدم؟

وقتی ما میگیم همه چیز رو باید بگی بخاطر این چیزاس. فکر کردی چون توی دیتاشیتش نوشته مثلا فلان جریان رو می تونه هندل کنه پس کار شما حله؟

موتورتون رو هم تست کنید ببینید بهش صدمه وارد نکردید؟/نشده؟ جریانش چقدره و کار میکنه؟

دیدگاه

این شمای مداریه که ساختم
                    به همین ترتیب هشت عدد ماسفت با هشت پایه ی uln که اون هم توسط هشت پین ورودی تحریک میشن
                    کنترلر خارج از این مدار قرار داره
                    مقاومت ها رو یک کیلو گذاشته بودم

نوشته اصلی توسط روح الامین نمایش پست ها
                    برای تعیین میزان مقاومت شما ولتاژ و جریان منبع رو بر هم تقسیم می کنید تا میزانش بدست بیاد. مثلا اگه میکروی AVR هستش پس ولتاژ هم 5 باشه و جریان هم 40میلی آمپر تحمل میکنه ولی من 35 میگیرم. درنتیجه میشه:

5/0.035=142 اهم

شما حول این مقدار هر چی داری بذار. شما توان تلفاتی کمی هم دارید. اگه جریان رو من 6 بگیرم و مقاومت درین-سورس رو 0.017 داریم:

6^2*0.017=0.612w

حالا مقدار توان تلفی رو در مقدار مقاومت حرارتی junction to ambient ضرب میکنم که توی دیتاشیت نوشته 60 K/W هستش(کلوین بر وات). پس:

0.612*60=36.72

حدود 36 درجه افزایش دما خواهد. حالا این موضوع اتلاف حرارتی رو بذاریم کنار و بریم سراغ
                    SOA ماسفت. من نمی دونم پالس های شما چه مقدار از ثانیه(فرکانس) هستش. ولی استفاده از ماسفت یعنی اینکه شما باید برای پالس ها از ناحیه SOA تبعیت کنید. به نمودار SOA ماسفتتون نگاه کنید:

اون دو خط قرمز و سبز رو خودم کشیدم که بهتون توضیح بدم. فرض کن یه جریان 10آمپر با ولتاژ 4ولت رو می خوای با این ماسفت به صورت پالس 10میلی ثانیه تولید کنی. همون طور که میبینی من با خط قرمز رسم کرده ام. این مقدار قابل قبول هستش. چون در ناحیه و زیر خط 10میلی ثانیه هستش. حالا فرض کنیم یه جریان 6آمپر با ولتاز 12 رو می خوای باهاش یه پالس 10میلی بسازی. خط سبز رو نگاه کن. اصلا کلا بیرون از ناحیه افتاده. این یعنی اینکه خودشو داغون میکنه.

وقتی ما میگیم همه چیز رو باید بگی بخاطر این چیزاس. فکر کردی چون توی دیتاشیتش نوشته مثلا فلان جریان رو می تونه هندل کنه پس کار شما حله؟

موتورتون رو هم تست کنید ببینید بهش صدمه وارد نکردید؟/نشده؟ جریانش چقدره و کار میکنه؟

ممنون دوست عزیز بابت وقتی که گذاشتید - من بخاطر رفتار نسنجیده اون روزم ازتون عذر می خوام. امیدوارم باعث دلسردی شما نشده باشم.
                    راستش موتور هنوز کار میکنه (چون با یه حرکت آروم تونست تابلو ال ای دی 10 وات رو انقدر پرنور روشن کنه که ترسیدم بسوزونه )
                    ولی از سالم موندنش زیاد مطمئن نیستم - مولتی مترم هم تا بیست آمپر بیشتر نمی تونه اندازه بگیره میترسم بسوزونمش
                    جدیدترین ویرایش توسط اشکان غفارزاده; ۱۸:۰۰ ۱۳۹۵/۰۶/۰۲.

دیدگاه

اینجوری که ماسفت ها اصلا روشن نمیشن برادر من.
                      ببین عزیز جان، نقشه ی راه اندازی که همش اصرار داریم قرار بدی، یه چیزی شبیه به این رو میخوایم ازت:

یا اینجوری:

یا مثلا درایور ماسفت طراحی شده توسط استاد گرامی جناب @عباسی جبراییلی;

یه همچین نقشه ای قرار بدی بهتر هست.

دیدگاه

من فروشگاه رو مرجع قرار دادم و به نظرم یکی از دو ماسفت IRF9530 و IRF630 مناسب هستش. به نظرم با یکی از این دو طراحی کن. باید کار کنن. فقط گیت رو باید خودت درایو کنی. اگه خوب بگردی شاید ماسفت بهتر پیدا کنی. خصوصا اگه ساکن تهران باشی. این دوتا ماسفتی که گفتم مشهور هستش. فکر کنم خیلی راحت گیر میاد. به نظر مداراتی که توی این صفحه هم هست برای الگوبرداری بد نباشه:

دیدگاه

اینجوری که ماسفت ها اصلا روشن نمیشن برادر من...
                          ولی:

و همچنین:

دیدگاه

5/0.035=142 اهم

6^2*0.017=0.612w

0.612*60=36.72

سلام روح الامین عزیز
                            فکر کنم حواست نبوده خط 12 ولت رو سهوا اشتباه کشیدی...
                            در واقع 12 این شکلی میشه(خط آبی):

تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

ولی:

و همچنین:

مگه ULN بافر از نوع سینک جریان نیست؟ نمیشه که جریانی رو از کانال هاش بکشی. فقط میشه به کانال های ULN جریان وارد کرد. پس خازن Cgs شارژ نمیشه تا ماسفت بخواد روشن بشه. درسته که ماسفت قطعه ای هست که با ولتاژ تحریک میشه، ولی در اصل باید Cgs شارژ بشه دیگه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani نمایش پست ها
                                سلام روح الامین عزیز
                                فکر کنم حواست نبوده خط 12 ولت رو سهوا اشتباه کشیدی...
                                در واقع 12 این شکلی میشه(خط آبی):

ای داد!
                                درست گفتی. من نمی دونم چم شد که 10^2 رو 20 فرض کردم. دوستان جدا عذرخواهی میکنم. نمی دونم چرا همچین اشتباهی کردم. انگار بچه ها هم مثل من حواسشون نبود. پاک بخاطر عجله کار کردنه ها.

مگه ULN بافر از نوع سینک جریان نیست؟ نمیشه که جریانی رو از کانال هاش بکشی. فقط میشه به کانال های ULN جریان وارد کرد. پس خازن Cgs شارژ نمیشه تا ماسفت بخواد روشن بشه. درسته که ماسفت قطعه ای هست که با ولتاژ تحریک میشه، ولی در اصل باید Cgs شارژ بشه دیگه.
                                آره ، نه من فکر کردم کلی میگین که ولتاژ مناسب نیست.
                                جدیدترین ویرایش توسط روح الامین; ۰۷:۴۴ ۱۳۹۵/۰۶/۰۳.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X