اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

سلام
    در چ سطحی میخاید ربات بسازید؟ به نظر من 6203 خیلی عالیه اصلا داغ نمیکنه هم درد سرش از پل اچ کمتره
    کارتان را آغاز کنید،توانایی انجامش بدنبال می آید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط contronic021
      سلام
      در چ سطحی میخاید ربات بسازید؟ به نظر من 6203 خیلی عالیه اصلا داغ نمیکنه هم درد سرش از پل اچ کمتره
      بله خیلی خوبه
      اما برای ربات مسیریاب به نظر من زیاده , هم از لحاظ قیمت , مثلا 2 عدد 6203 اورجینال میشه حدود 26 تا 30 ت و یک عدد 298 اورجینال میشه حداکثر 9 ت .
      تنها عیب 298 نسبت به 6203 فقط پایین بود سرعت قطع و وصلشه ! اونم یک کوچیک ! اما همین 2 آمپری ک میده برای رباتی مثل مسیریاب کافیه ! چون شما 6203 اگر بزارین میتونه تا 4 آمپر بده اما مسئله اینجا هست ک باطری های شما ( در صورتی ک اورجینال باشن ) حداکثر 2.6 آمپر پیوسته میتونن بدن ! کاری ندارم ک مدار مثلا ممکنه موازی باشه و جریان دهی باطری ها تقسیم شه و ... اما موتور ها هم حداکثر تو حالت معمولی و با چسب حدودا 1 آمپر میکشن ! دیگه شرایط خیلی سخت شاید بشه 1.5 آمپر هر موتور که کاری ندارم ... اما منطقی فکر کنیم برای رباتی مثل مسیریاب همین 298 کافیه !
      « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
      این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

ممنون دوستان
        یک ربات 5 سنسور برای شروع به دانش اموزان میخواهم بسازم
        برای این گفتم از ترانزیستور استفاده کنم که هزینه پایین بیاید

دیدگاه

خوب اقا امیر شما نسبت به پولی که میدید باید رو پل اچ کار کنید :icon_razz:
          حالا که یه ربات 5 سنسوره از 293 هم میتونید استفاده کنید
          کارتان را آغاز کنید،توانایی انجامش بدنبال می آید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط contronic021
            خوب اقا امیر شما نسبت به پولی که میدید باید رو پل اچ کار کنید :icon_razz:
            حالا که یه ربات 5 سنسوره از 293 هم میتونید استفاده کنید
            برای کار با 293 باید دو پایه فعال کننده را یک کرد درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navard
              برای کار با 293 باید دو پایه فعال کننده را یک کرد درسته ؟
              بستگی داره !
              اگر میخواین سرعت موتور ها رو کنترل کنید بهتره این پایه رو به pwm میکرو وصل کنید , اما اگر فقط میخواین موتور ها رو در جهت های مختلف خاموش روشن کنید با یک سرعت , باید این پایه رو وصل کنید به همون 5 ولت یا 1 منطقی یا بدین به میکرو ک بتونید درایور رو خاموش روشن کنید .

موفق باشد
              این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

سلام دوستان
                من مدارمو رو بردبرد بستم میکرو رو برنامه نویسی کردم هیچ مشکلی تا اینجا نداشتم l298رو راه انداختم پایه ی ۲ (output1) رو صفر قرار دادم(۲ولت) پایه ی 3 (output2) رو یک قرار دادم (۱۲ ولت) اما وقتی موتور رو وصل میکنم هر دو تا پایه ۱میشن یعنی ۱۲ ولت l298رو عوض کردم ولی مشکل حل نشد میدونید مشکل کجاست؟
                اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

دوست عزیز پایه 2 و 3 خروجی L298 هست یعنی باید به موتور وصل بشه و شما پایه 5و7 به عنوان ورودی صفر و یک کنید (پایه 6 هم enable است که یک)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali_mt109
                    دوست عزیز پایه 2 و 3 خروجی L298 هست یعنی باید به موتور وصل بشه و شما پایه 5و7 به عنوان ورودی صفر و یک کنید (پایه 6 هم enable است که یک)
                    مشکل من همینه موتور رو به 2و3 که خروجی هست وصل میکنم قبل وصل کردن موتور پایه ی 2 (2ولت هست ولتاژ اون)پایه ی 3 (12 ولت) وقتی سرمنفی موتور رو به 2 و سر مثبت رو به 3 وصل میکنم موتور کار نمیکنه با مولتی متر ولتاژ رو گرفتم فهمیدم وقتی سیم موتور رو وصل میکنم هر دوتا پایه میشه 12 ولت و اختلاف ولتاژ نداره که موتور حرکت کنه و وقتی موتور رو جدا میکنم اختلاف ولتاژ به 12 ولت میرسه
                    اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

دیدگاه

دوست من به برد بورد اعتماد نکن و حتی شده روی بورد سوراخ دار امتحان کن و یه عکس از مدارت بذاری بهتر میشه کمک کرد

دیدگاه

سلام به همگی
                        --
                        ببخشید چند مدت درگیری ساخت ربات هستم.. ولی چند مشکل دارم،ممنون میشم راهنمایی کنید

ابتدا معرفی کوتاه..
                        ربات از نوع سه سنسوریست با atmega32
                        این مدار تغذیه است .. و اینم برنامه ربات (که اقا ماهان زحمت کشیدن و یک سری اصلاحیه های روی ان انجام دادن)

مشکل اینجاست که وقتی روی سنسور 1 و 2 دستم رو میبرم،موتور حرکت میکند،ولی سنسور 3 کمی دیر عملکرد رو انجام میدهد(در کل هر سه کمی دیر عمل میکنند)،ولتاژ ها رو چک کردم ،خروجی ها از lm324 ارسال میشوند و به میکرو میرسند،ولی میکرو خروجی رو بدین شکل بیرون میدهد.
                        پایه avcc و aref وصل نیستن،چون وقتی این دو را به + وصل میکنم،کلا سنسورها خوانده نمیشون،وقتی هر کدام را بصورت جداگانه وصل میکنم،بازهم همان مشکل.وقتی پایه aref را با خازن وصل میکنم،بازهم همان مشکل ..
                        امپر و ولتاژ را بالا بردم،چندبار خازن 1000 و 104 سر راه گذاشتم،ولی فایده نداشت ...
                        کسی میداند اشکال کار در کجاست؟
                        باتشکر.

اضافه شده در تاریخ :
                        سلام ..
                        اگر میشه راهنمایی کنید
                        باتشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
                          سلام ..
                          اگر میشه راهنمایی کنید
                          باتشکر.
                          سلام
                          کدتون رو در همین تاپیک پست کنید , امکاش هست عکسی از شماتیک یا پشت بر قرار بدید تا راهنمایی کنم .
                          احتمال زیاد از کدتون هست .
                          موفق باشید
                          این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
                            سلام
                            کدتون رو در همین تاپیک پست کنید , امکاش هست عکسی از شماتیک یا پشت بر قرار بدید تا راهنمایی کنم .
                            احتمال زیاد از کدتون هست .
                            موفق باشید
                            سلام بر شما..
                            ممنون از بابت پاسخ. مشخصات رو قبل از این پیام که نقل قول کردید،نوشتم،
                            باتشکر.

دیدگاه

PID به عبارتی یک بخش ضریب عددی (P) و انتگرالگیر(I) و یک مشتق گیر (D) است که با خروجی گرفتن از برنامه یا در حالت ورودی بودن میتواند بهترین گین یا بازدهی عمکرد را وابسته به موقعیت سیگنال محاسبه کند .

در PID ضرایبی وجود دارد که با کالیبره نمودن انها میتوانید به مقدار مطلوب دست پیدا کرد .

یک نمونه کد PID با توضیحات در لینک زیر هست .

http://emcplus.ir/forum/showthread.php?tid=14

اگر پرواز را باور کنی پرو بال خواهی گرفت .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hassan_khalilliy
                                PID به عبارتی یک بخش ضریب عددی (P) و انتگرالگیر(I) و یک مشتق گیر (D) است که با خروجی گرفتن از برنامه یا در حالت ورودی بودن میتواند بهترین گین یا بازدهی عمکرد را وابسته به موقعیت سیگنال محاسبه کند .

در PID ضرایبی وجود دارد که با کالیبره نمودن انها میتوانید به مقدار مطلوب دست پیدا کرد .

یک نمونه کد PID با توضیحات در لینک زیر هست .

http://emcplus.ir/forum/showthread.php?tid=14
                                سلام بر شما
                                ببخشید منظور شما پست من بود؟
                                ---
                                اگر بله،میشه کدهای اینجانب رو با همین الگوریتم که گفتید اصلاح کنید؟
                                باتشکر.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X