اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در مدار جرقه زن فلای بک تلویزیون

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل در مدار جرقه زن فلای بک تلویزیون

با عرض سلام و ادب
    دوستم یه مدار جرقه زن با ترانس فلای بک تلویزیون بصورت آماده از یه فروشگاه خریداری کرده و من دقیقا از روی همون مدار کپی کردم و تمام توضیحات فروشگاه رو هم رعایت کردم، اما مدار دوستم بصورت منظم کار میکنه ولی برای من بعد از سه بار جرقه زدن ماسفت میسوزه، نمی دونم مشکل کار من کجاست، تمام قطعات و تعداد سیم پیچی و هر موضوع دیگه رو از مدار فروشگاه کپی کردم ولی برای من میسوزه نمی دونم مشکل از کجاست????????

فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

نوشته اصلی توسط eleca نمایش پست ها
    با عرض سلام و ادب
    دوستم یه مدار جرقه زن با ترانس فلای بک تلویزیون بصورت آماده از یه فروشگاه خریداری کرده و من دقیقا از روی همون مدار کپی کردم و تمام توضیحات فروشگاه رو هم رعایت کردم، اما مدار دوستم بصورت منظم کار میکنه ولی برای من بعد از سه بار جرقه زدن ماسفت میسوزه، نمی دونم مشکل کار من کجاست، تمام قطعات و تعداد سیم پیچی و هر موضوع دیگه رو از مدار فروشگاه کپی کردم ولی برای من میسوزه نمی دونم مشکل از کجاست????????
    سلام و درود

کاش مدل ماسفت رو میگفتین ولی حدس میزنم بخاطر ولتاژ بیش از حد گیت-سورس ماسفت میسوزه
    اضافه کردن یک دیود tvs یا زنر وات بالا به دو سر گیت و سورس ماسفت جلوی بیش از حد بالا رفتن ولتاژ رو میگیره

این مدار مدار ضعیفی هست شدیدا پیشنهاد میکنم بجای این مدار یک مدار zvs درست کنید هم سادست و هم قدرتش چند برابر اینه

دیدگاه

با عرض سلام و ادب
      با سلام ،
      پارت نامبر ماسفت چی هست ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام ،
        پارت نامبر ماسفت چی هست ؟
        ماسفت SG100N04F

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

سلام و درود

کاش مدل ماسفت رو میگفتین ولی حدس میزنم بخاطر ولتاژ بیش از حد گیت-سورس ماسفت میسوزه
          اضافه کردن یک دیود tvs یا زنر وات بالا به دو سر گیت و سورس ماسفت جلوی بیش از حد بالا رفتن ولتاژ رو میگیره

این مدار مدار ضعیفی هست شدیدا پیشنهاد میکنم بجای این مدار یک مدار zvs درست کنید هم سادست و هم قدرتش چند برابر اینه
          این موضوعی که گفتید درست هست، استفاده از یه اسنابر یا مدار zvs اما مسئله اینه که چرا همین مداری که دوستم از فروشگاه خریده کار می کنه ولی برای من میسوزه؟ مدار فروشگاه هیچ قطعه اضافه ای نداشت.
          ماسفت SG100N04F

دیدگاه

اگر واقعا همه قطعات و ولتاژ تغذیه عیناً همان است پیشنهاد میکنم جهت هر دو سیم پیچ فلای بک را عوض کن

دیدگاه

این موضوعی که گفتید درست هست، استفاده از یه اسنابر یا مدار zvs اما مسئله اینه که چرا همین مداری که دوستم از فروشگاه خریده کار می کنه ولی برای من میسوزه؟ مدار فروشگاه هیچ قطعه اضافه ای نداشت.
              ماسفت SG100N04F
              درود
              موقع پیچیدن سیم پیچ اولیه هسته فریت رو خارج کردین ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط الکترونیک مبتدی...... نمایش پست ها

درود
                موقع پیچیدن سیم پیچ اولیه هسته فریت رو خارج کردین ؟
                نه به هسته دست نزدم، البته شماره سریال ترانس فلای بک من با فروشگاه متفاوت هست، ممکنه خروجی HV به پین دیگری غیر از gnd در حال تخلیه شدنه؟ اصلا مهم هست که خروجی HV به کدام پین ترانس فلای بک تخلیه بشه؟
                در نمونه فروشگاه ماسفت و مقاومت روی یک برد سوراخ دار وصل شده بودند، آیا ممکنه سوختن ماسفت به خاطر عدم استفاده من از برد باشه؟
                ممکنه سیم پیچ هایی که من انجام داده باشم با سیم پیچ ثانویه اش خلاف جهت یکدیگر باشند؟
                جدیدترین ویرایش توسط eleca; ۱۷:۲۶ ۱۴۰۵/۰۱/۲۸.

دیدگاه

نه به هسته دست نزدم، البته شماره سریال ترانس فلای بک من با فروشگاه متفاوت هست، ممکنه خروجی HV به پین دیگری غیر از gnd در حال تخلیه شدنه؟ اصلا مهم هست که خروجی HV به کدام پین ترانس فلای بک تخلیه بشه؟
                  در نمونه فروشگاه ماسفت و مقاومت روی یک برد سوراخ دار وصل شده بودند، آیا ممکنه سوختن ماسفت به خاطر عدم استفاده من از برد باشه؟
                  ممکنه سیم پیچ هایی که من انجام داده باشم با سیم پیچ ثانویه اش خلاف جهت یکدیگر باشند؟
                  درود مجدد
                  فکر نمیکنم به خاطر تفاوت ترانس باشه بخش اصلی و حساس برای ماسفت همون سیم پیچ اولیه هست که جداگانه پیچیده شده
                  درباره مونتاژ بر روی برد هم مشکلی نداره چون هم مدار خیلی ساده هست هم ماسفت بر روی هیت سینک بسته شده ( مواظب اتصال کوتاه باشید چون هیت سینک میتونه به هرجای بخوره)
                  بله اون هم ممکنه چون مدار خود تحریک هست حساسیت نسبت به هم جهت بودن سیم پیچ ها حساس هست البته نهایتا باعث میشه ولتاژ در سیم پیچ ثانویه القا نشه نه اینکه ماسفت بسوزه
                  نظر من این بود که احتمالا هسته ترانس دارای گپ هوا نیست و باعث شده که رفتار هسته غیر خطی بشه و اون رو به سرعت به حالت اشباع ببره اگر ممکنه نقطه اتصال دو نیمه هسته فریت رو نگه کنید باید یک فاصله کوچکی باشه اگر نبود احتمالا به دلیل همینه سوختن ماسفت
                  البته بهتره از این مدار ها اجتناب کنید چون هم حرفه‌ای نیستن هم خیلی حساس هستن
                  اگر بخواید من یک شماتیک قرار بدم باهاش میشه به خوبی ترانس رو درایو کرد احتیاجی هم به سیم پیچ اولیه سه سر بیرونی نیست ( تست کردم عالی کار می‌کنه)

دیدگاه

درود مجدد
                    فکر نمیکنم به خاطر تفاوت ترانس باشه بخش اصلی و حساس برای ماسفت همون سیم پیچ اولیه هست که جداگانه پیچیده شده
                    درباره مونتاژ بر روی برد هم مشکلی نداره چون هم مدار خیلی ساده هست هم ماسفت بر روی هیت سینک بسته شده ( مواظب اتصال کوتاه باشید چون هیت سینک میتونه به هرجای بخوره)
                    بله اون هم ممکنه چون مدار خود تحریک هست حساسیت نسبت به هم جهت بودن سیم پیچ ها حساس هست البته نهایتا باعث میشه ولتاژ در سیم پیچ ثانویه القا نشه نه اینکه ماسفت بسوزه
                    نظر من این بود که احتمالا هسته ترانس دارای گپ هوا نیست و باعث شده که رفتار هسته غیر خطی بشه و اون رو به سرعت به حالت اشباع ببره اگر ممکنه نقطه اتصال دو نیمه هسته فریت رو نگه کنید باید یک فاصله کوچکی باشه اگر نبود احتمالا به دلیل همینه سوختن ماسفت
                    البته بهتره از این مدار ها اجتناب کنید چون هم حرفه‌ای نیستن هم خیلی حساس هستن
                    اگر بخواید من یک شماتیک قرار بدم باهاش میشه به خوبی ترانس رو درایو کرد احتیاجی هم به سیم پیچ اولیه سه سر بیرونی نیست ( تست کردم عالی کار می‌کنه)
                    سلام
                    اگه لطف کنید شماتیک رو بدید ممنون میشم????????????

یه شکاف هوایی خیلی کم بین هسته هست
                    جدیدترین ویرایش توسط eleca; ۲۲:۰۳ ۱۴۰۵/۰۱/۲۸.

دیدگاه

سلام
                      اگه لطف کنید شماتیک رو بدید ممنون میشم????????????

یه شکاف هوایی خیلی کم بین هسته هست
                      بله درسته ​​​
                      من قبلاً به دلیل نبود گپ هوا خیلی به مشکل برخورده بودم
                      اینم شماتیک که گفته بودم:
                      https://uupload.ir/view/راه_انداز_ترانس_ily7.png
                      اگر کارکرد طولانی مدت و مطمئن میخواهید ترانزیستور مثبت ذکر شده در شماتیک رو با BD140 و مقاومت 10 کیلو اهمی رو با مقاومت 5.6 کیلو اهمی تعویض کنید
                      TIP41 رو هم حتما رو هیت سینک با خنک کاری خوب ببندید
                      من با 12 ولت نتیجه عالی گرفتم
                      با مولتی متر دو پایه با مقاومت 4 تا7 اهم رو پیدا کنید و خروجی مدار رو بهش متصل کنید اگر کار نکرد دو سر خروجی مدار رو روی همون پایه ها جا به جا کنید

دیدگاه

بله درسته ​​​
                        من قبلاً به دلیل نبود گپ هوا خیلی به مشکل برخورده بودم
                        اینم شماتیک که گفته بودم:
                        https://uupload.ir/view/راه_انداز_ترانس_ily7.png
                        اگر کارکرد طولانی مدت و مطمئن میخواهید ترانزیستور مثبت ذکر شده در شماتیک رو با BD140 و مقاومت 10 کیلو اهمی رو با مقاومت 5.6 کیلو اهمی تعویض کنید
                        TIP41 رو هم حتما رو هیت سینک با خنک کاری خوب ببندید
                        من با 12 ولت نتیجه عالی گرفتم
                        با مولتی متر دو پایه با مقاومت 4 تا7 اهم رو پیدا کنید و خروجی مدار رو بهش متصل کنید اگر کار نکرد دو سر خروجی مدار رو روی همون پایه ها جا به جا کنید
                        من متوجه قسمت آخر نشدم یعنی از سیم پیچ در اولیه استفاده نکردید و به جاش از دو پایه فلای بک که مقاومت ۴ تا ۷ اهم دارند استفاده کردید؟
                        بعد خروجی HV رو چجوری تخلیه میکنید؟ با یه پایه دیگه فلای بک؟
                        تغذیه ۱۲ ولت چند آمپر مناسبه؟ من از این ترانس سوییچینگ های ۱۰ آمپردارم

دیدگاه

من متوجه قسمت آخر نشدم یعنی از سیم پیچ در اولیه استفاده نکردید و به جاش از دو پایه فلای بک که مقاومت ۴ تا ۷ اهم دارند استفاده کردید؟
                          بله از سیم پیچ اولیه دست پیچ استفاده نمی‌کنیم از سیم پیچ اولیه خود ترانس استفاده می‌کنیم
                          همون دو پایه با مقاومت 4 تا7 اهم رو پیدا کنید و از اونها استفاده کنید

خروجی HV هم بعد از روشن کردن مدار و نزدیک کردن کابل ثابت روی خود ترانس به پایه های دیگه مشخص میشه به راحتی
                          ولتاژ 12 ولت ثابت و پایدار باشه مدار به اندازه نیاز جریان می‌کشه مهم نیست منبع تغذیه صنعتی باشه یا باتری....
                          اگر نیازه یک عکس از مدار مونتاژ شده قرار بدم ؟

دیدگاه

بله از سیم پیچ اولیه دست پیچ استفاده نمی‌کنیم از سیم پیچ اولیه خود ترانس استفاده می‌کنیم
                            همون دو پایه با مقاومت 4 تا7 اهم رو پیدا کنید و از اونها استفاده کنید

خروجی HV هم بعد از روشن کردن مدار و نزدیک کردن کابل ثابت روی خود ترانس به پایه های دیگه مشخص میشه به راحتی
                            ولتاژ 12 ولت ثابت و پایدار باشه مدار به اندازه نیاز جریان می‌کشه مهم نیست منبع تغذیه صنعتی باشه یا باتری....
                            اگر نیازه یک عکس از مدار مونتاژ شده قرار بدم ؟
                            http://

http://

جدیدترین ویرایش توسط الکترونیک مبتدی......; ۱۲:۱۲ ۱۴۰۵/۰۱/۲۹. دلیل: خرابی لینک

دیدگاه

اگر به دیتاشیت فلای بک دسترسی دارید ، باید پایه ABL رو به عنوان پایه تخلیه استفاده کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X