اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبدیل 220 ولت AC برق شهر به 12 ولت DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تبدیل 220 ولت AC برق شهر به 12 ولت DC

سلام
    اگر از مدارهای آماده و آی سی دار و آداپتورهای صنعتی بگذریم،
    در اینترنت مدارهای مختلفی برای تبدیل برق شهر به 12 ولت دی سی هست که عمدتاً مدار ساده ای دارند
    ولی هر کدام دارای ایراداتی هستند مثلاً ایزوله نیستند یا خروجی آنها نوسان دارد وغیره
    میخواهم مناسبترین و پایدارترین مدار که ساخت آن نیز ساده باشد را بسازم
    لطفا با تجربیاتتون راهنمایی کنید

من یک مدار ساده بصورت زیر را پیاده کردم که نسبت به مدارهای مشابه خروجی نسبتاً پایدار و حدود 12 ولت کمی کمتر دارد
    اگر ایرادی داره بنویسید واینکه چه تغییری دهم که بتوان 3 آمپر 12 ولت از آن گرفت.
    آیا میشود در خروجی آن از رگولاتور 7805 بصورت طولانی مدت استفاده کرد وکلاً مشکل وایرادش چیه؟

نوشته اصلی توسط isfahan نمایش پست ها
    سلام
    در اینترنت مدارهای مختلفی برای تبدیل برق شهر به 12 ولت دی سی هست که عمدتاً مدار ساده ای دارند
    ولی هر کدام دارای ایراداتی هستند مثلاً ایزوله نیستند یا خروجی آنها نوسان دارد وغیره

من یک مدار ساده بصورت زیر را پیاده کردم که نسبت به مدارهای مشابه خروجی نسبتاً پایدار و حدود 12 ولت کمی کمتر دارد
    آیا میشود در خروجی آن از رگولاتور 7805 بصورت طولانی مدت استفاده کرد وکلاً مشکل وایرادش چیه؟
    سلام
    این مدار از نوع خازنی دراپر هست و اصلا برای گرفتن ۱۲ ولت پایدار نیست، مخصوصا برای 3A
    این مدار ایزوله نیست، ماکزیمم جریانی که این مدارات می دهند در حدود میلی آمپر هست، ولتاژ خروجی بر اساس بار افت می کند یا ناپایدار می شود.
    طبق محاسبات (Xc=1/(2pi.f.c و I=V/R مقدار جریان حدود 32mA هست.
    مدار پایدار با ترانس حاصل میشه
    فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

سلام

با سلام،
      این نوع منبع تغذیه ها به منبع تغذیه راکتانسی مشهور هستن،
      جریان دهی خروجی وابسته به ظرفیت خازن هست ، در برق شهری ایران ( 220 ولت 50 هرتز ) به ازای هر میکروفاراد ، جریان خروجی حدود 70 میلی آمپر به ازای هر میکروفاراد هست ( در صورتی که ولتاژ خروجی زیاد بالا نباشه و یکسوساز تمام موج باشه )
      تنها مزایایی هم که داره قیمت پایین و طراحی ساده هست و لا غیر ، معایب هم جریان دهی پایین ، حساسیت نسبت به جریان هجومی و طول عمر پایین در صورت استفاده از خازن های معمولی برای C1 هست
      با خازن پلی استر معمولی ( بدون برند یا برند متفرقه ) طول عمر این مدار بین 2 تا 5 سال ، و با خازن MKP , MPP با کیفیت ، بین 4 تا 20 سال عمر هست.
      مدار شارژ چراغ قوه های ارزان قیمت ، بخش تغذیه محافظ ولتاژ ، ست کنترل و... از این نوع منبع تغذیه استفاده میکنه.

دیدگاه

سلام

با سلام وعرض وقت بخیر...
        . مهمترین عیب این مدار ایزوله نبودن از برق،شهر..
        ..یعنی برق گرفتگی ،،در صورت اتصال یکی از قسمت‌های مدار به هر جای بدن قطعی است....
        ..و دوم ..امپر زیاد نمی توان از این مدار گرفت ...مگر با خازن پر ظرفیت ...که ابعاد خازن خیلی بزرگ میشود..
        ‌و اصلا ارزش،ساخت مدار را از بین می برد ..
        ‌ و سوم، ، ولتاژ..پایدار نیست.....
        و در صورت استفاده از رگولاتور ولتاژ مانند سری ۷۸
        . این رگولاتور ها زیاد داغ می کنند و باید رادیاتور یا
        (، هیت سینک ) .. بزرگی در ۳ امپر برای ان در نظر گرفت .

دیدگاه

دوست عزیز علاوه بر همه مسائلی که دوستان به درستی اشاره کردند در خروجی این مدار تثبیت کننده ( معمولا دیود زینر ) قرار ندارد که میتواند باعث صدمه به مدار شما و حتی برق گرفتگی شود
          پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

بحث طراحی منبع تغذیه خیلی پیچیده و زمان بر هست باید مباحث حرارتی یا thermal به طور کامل و جامع علاوه بر مباحث الکتریکی پرداخته بشه تا منبع تغذیه به طور دائم کار کند

به طور خیلی خلاصه و سریع بخوام بگم تمام قطعاتی که انتخاب میکنی حداقل ۲۰ الی ۳۰ درصد بیشتر از چیزی که در شبیه سازی استفاده کردی باید به کار بگیری مثلاً خازن ها برای ولتاژ کاری ۱۲ ولت باید حداقل ۲۵ ولت به بالا استفاده بشه ، دیود پارامترهای جریان باید بیشتر انتخاب بشه ، ترانزیستور همینطور و...

به این مبحث de-rating و Re-rating میگن

مبحث بعدی بحث طراحی و شبیه سازی مسیر AC سیگنال هست که در pcb فقط قوانین clearance و creepage رو رعایت می‌کنید در صورتی که مباحث مهمتری هم وجود دارد که فقط در نوت های صنعتی دیده میشن

به نظر من بهترین کار اینه که از منبع تغذیه های صنعتی و درجه یک بازار مهندسی معکوس بزنید و مدار اونا رو استفاده کنید مخصوصا منبع تغذیه های به کار رفته در ماینر ها ، سرورها و تابلو های روان که برای جریان کشی بالا طراحی شده اند

اگر هم برای کار آزمایشگاهی میخوای یک ترانس کاهنده و یک پل دیودی و یک رگولاتور معمولی کارت رو راه میندازه

دیدگاه

درود
              من بطور خلاصه جمع بندی نظرات دوستان را میگویم : اگر امکان ساخت منبع تغذیه ارزان ، ساده و جریان خروجی بالا با حداقل قطعات قابل طراحی و ساخت بود تاکنون انجام شده بود و دیگر نیازی به طراحی مجدد نداشت یکی از مهمترین نکاتی که همه دوستان باید در نظر بگیرند اینستکه اگر در صنعت تا کنون مداری که مد نظر آنهاست ساخته نشده است یعنی با پیش فرض های آنها قابل ساخت نیست .

دیدگاه

ضمن سپاس از دوستانی که همکاری کردند و پاسخ دادند،
                همونطور که یکی از دوستان نوشتند این مدار ساده برای شارژر چراغ قوه معمولی و از این قبیل استفاده میشود.
                ظاهراً حتی با تغییر مشخصات قطعات برای خروجی 3 آمپر یا حتی 1 آمپر هم مناسب نیست.
                میخواهم با واسطه یک رگولاتور 7805 خروجی به یک میکروکنترلر و یک ماژول و led بدهم که مصرف زیادی ندارند و زیر 1 آمپر هست
                فقط یکی از دوستان به این اشاره کردند و آیا در اینصورت برای دراز مدت مناسب است؟البته میدانم این مدار ایزوله نیست ولی برای آن مدار با میکرو هم نمیخواهم از نظر حجم جعبه و همچنین هزینه بزرگ و زیاد باشد واز اینرو میخواستم از این مدار استفاده کنم.

سوال:
                - آیا با رگولاتور 7805 و یک میکروکنترلر و مصرف زیر یک آمپر وصرفنظر از ایزوله نبودن با درنظر گرفتن اینکه مدار ساده است استفاده از این مدار پیشنهاد میشود؟یا اینکه کلا کار صحیحی نیست
                - اگر بخواهم از مدار مشابه استفاده کنم مثلا ترانس چوک و... که خروجی مناسب بدهد وحجم مدار هم بزرگ نباشد چه پیشنهادی میدهید؟

با تشکر از پاسخهای دوستان

دیدگاه

ضمن سپاس از دوستانی که همکاری کردند و پاسخ دادند،
                  همونطور که یکی از دوستان نوشتند این مدار ساده برای شارژر چراغ قوه معمولی و از این قبیل استفاده میشود.
                  ظاهراً حتی با تغییر مشخصات قطعات برای خروجی 3 آمپر یا حتی 1 آمپر هم مناسب نیست.
                  میخواهم با واسطه یک رگولاتور 7805 خروجی به یک میکروکنترلر و یک ماژول و led بدهم که مصرف زیادی ندارند و زیر 1 آمپر هست
                  فقط یکی از دوستان به این اشاره کردند و آیا در اینصورت برای دراز مدت مناسب است؟البته میدانم این مدار ایزوله نیست ولی برای آن مدار با میکرو هم نمیخواهم از نظر حجم جعبه و همچنین هزینه بزرگ و زیاد باشد واز اینرو میخواستم از این مدار استفاده کنم.

سوال:
                  - آیا با رگولاتور 7805 و یک میکروکنترلر و مصرف زیر یک آمپر وصرفنظر از ایزوله نبودن با درنظر گرفتن اینکه مدار ساده است استفاده از این مدار پیشنهاد میشود؟یا اینکه کلا کار صحیحی نیست
                  - اگر بخواهم از مدار مشابه استفاده کنم مثلا ترانس چوک و... که خروجی مناسب بدهد وحجم مدار هم بزرگ نباشد چه پیشنهادی میدهید؟

با تشکر از پاسخهای دوستان
                  این مدار صرفا برای جریان زیر 200-300 میلی آمپر قابل حساب باز کردن هست،
                  بالاتر از اون ، مواردی مثل جریان بی باری و گرمای بیش از حد و مهار کردن جریان هجومی و... باعث میشن معایب مدار از مزایای اون بیشتر بشه.
                  اگر بخوایید برای چند سال حساب باز کنید :
                  Click image for larger version

Name:	non_isolated.jpg
Views:	186
Size:	43.8 کیلو بایت
ID:	1164674
                  جریان خروجی مدار چیزی بین 150 تا 200 میلی آمپر هست ، برای خازن C1 همونطور که قبلا گفته شد ترجیحا از خازن های مرغوب MKP/MKT استفاده کنید.
                  مقاومت R2 هم ترجیحا از نوع سیمی یا آجری استفاده کنید ، مقاومت های فیلم کربن مقاومت زیادی در برابر جریان هجومی ندارن.
                  تعداد دیود زنر ها رو هم بهتره افزایش بدید ، 5 تا دیود زنر خوبه.

البته ، علاوه بر منبع تغذیه راکتانسی ، گزینه هایی مثل باک غیر ایزوله هم هست ، از جمله آیسی OB2222 و BP8501 که جریان دهی خروجی در حدود 200 الی 800 میلی آمپر دارن و نیازی به رگولاتور در خروجی هم نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

این مدار صرفا برای جریان زیر 200-300 میلی آمپر قابل حساب باز کردن هست،
                    ...
                    منبع تغذیه راکتانسی ، گزینه هایی مثل باک غیر ایزوله هم هست ، از جمله آیسی OB2222 و BP8501 که جریان دهی خروجی در حدود 200 الی 800 میلی آمپر دارن و نیازی به رگولاتور در خروجی هم نیست.
                    با تشکر از پاسخ شما،
                    عکس مدار هم تست میکنم.
                    اگر از دوستان کسی مدار ساده با ترانس چوک کوچک دارد ممنون میشوم بنویسد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X