اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

با سلام
    حالا هردوشو می سازم :read: هرکدوم بهتر بود :agree:
    اولی که معلوم و کامله :biggrin:
    دومی مبهمه که ... :mrgreen:
    اشکال نداره یه کاریش می کنیم :agree:
    شما این همه گفتی ولی اینا رو نگفتین
    18K/2A=R1
    X1=پیزو بخار سرد
    Q1=???(چه نوع ترانزیستوریه خدا عالمه،PNPیاNPN،و عددشونtip،یا tt)دیگه خودتون بگید
    C1=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
    C2=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
    C3=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
    L1=بازم؟؟؟(منظورم نوعشه،بشکه ای،حلقوی و...)
    L2=اینم 18 دور سیم لاکی یک دور یک مداد.

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

اقا ترانس و پل دیود و هیت سینک یادت نره ها!!! :icon_razz:
      همه مقادیرو بزار ترانس چند ولت و چند امپر
      هیت سینک پروانه ای یاتراشه ای
      پل دیود چند امپر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط L6203
        با سلام
        حالا هردوشو می سازم :read: هرکدوم بهتر بود :agree:
        اولی که معلوم و کامله :biggrin:
        دومی مبهمه که ... :mrgreen:
        اشکال نداره یه کاریش می کنیم :agree:
        شما این همه گفتی ولی اینا رو نگفتین
        18K/2A=R1
        X1=پیزو بخار سرد
        Q1=???(چه نوع ترانزیستوریه خدا عالمه،PNPیاNPN،و عددشونtip،یا tt)دیگه خودتون بگید
        C1=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
        C2=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
        C3=???(الکترولیتی یا عدسی یا ...)
        L1=بازم؟؟؟(منظورم نوعشه،بشکه ای،حلقوی و...)
        L2=اینم 18 دور سیم لاکی یک دور یک مداد.
        18 کیلو دو وات مقاومت یک
        ترانزیستور مدار به نظرم TIP3055 مرغوب از همه بهتر جواب میده npn هم هست
        خازن ها پلی استر صد ولت
        پل دیود 2 آمپر
        ال یک سلف 100 میکرو هانری 1 آمضر دمبلی یا همون بشکه ای
        ال دو هم که گفتی
        ترانس دوبل 16 ولت که میشه 32 ولت ای سی جریان 1 آمپر واقعی که اگه از این ترانس های بازار بگیرید مثل نیو ترانس باید 4 آمپرش رو بگیرید یا 6 آمپر تا بتونه 1 آمپر واقعی بده
        هیت سینک هم هرچه بزرگ تر بهتر
        :read:

sigpic

دیدگاه

پس اینجوری دیگه؟ ترانسا رو هم مشخصاتش هم روشه اگر خواستین مشخصاتشو عوض کنین از طریق paint میتونین همه چیشو که غلطه پاک کنین از اول بکشین :applause: :wow:

فرمتش هم png هست یعنی میتونی توی paint روی open کلیک کنی و اینو انتخاب کنی

دیدگاه

بله همین طوریه
            فقط اگر ترانس دوبل هم داشتی میشه استفاده کرد.

sigpic

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد &#1576

امروز اون ترانزیستور tip3055 رو خریدم به علاوه یه ولوم ۲ وات ۲۰ کیلو
              ببینم چی میشه
              اقای منتظری شما تهرانی ؟
              مشاوره و طراحی و پیاده سازی انواع مدارهای الکترونیکی و مبتنی بر میکروکنترلر
              طراحی و شبیه سازی انواع مدارهای مجتمع انالوگ و دیجیتال

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد ب

نوشته اصلی توسط BHP
                امروز اون ترانزیستور tip3055 رو خریدم به علاوه یه ولوم ۲ وات ۲۰ کیلو
                ببینم چی میشه
                اقای منتظری شما تهرانی ؟
                بله تهرانم

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                  سلام آقای منتظری....

من بیشتر دارم روی شبیه سازی موتورهای پیزو و مدار رطوبت ساز اولتراسونیک کار می کنم. یه چند تا سوال داشتم. ممنون میشم اگر جواب بدین...
                  * 1 - مداری که شما در صفحه ی 39 کشیدین ، شامل فقط 2 بلوکه؟ یعنی یکی AC2DC و بعد نوسان ساز؟
                  * 2 - با بلوک اول مشکلی نیست. اما در مورد بلوک دوم مشکلی دارم. شما جایی اشاره کردین که این مدار نوسان ساز که برای تحریک پیزو مورد استفاده میشه از نوع پیرسی (Pierce oscillator) هستش. من این نوسان ساز رو در نت جستجو کردم و شباهت زیادی بین نوسان ساز پیرسی و مدار شما ندیدم... مطمئن هستین که این مدار ، برگرفته شده از همون مداره؟
                  * 3 - فرضا اگر بخوایم ، آیا می تونیم از نوسان ساز نوع دیگه ای استفاده کنیم؟؟ مثل کولپیتس؟
                  * 4 - من بارها برای شبیه سازی مدارهای نوسان ساز در نرم افزار isis پروتئوس سعی کردم و نتیجه نگرفتم. cadence یا schematic هم به من جواب ندادن.... نظرتون درباره ی مالتیسیم چیه؟ و اگر نظر دیگه ای دارین ، ممنون میشم بگین...
                  * 5 - سلفی که در امیتر مدار شما استفاده شده ، و گفتین به صورت دست ساز در مدار قرار بدیم.... این سلف چون دست سازه ، فقط یک سلف خالی نیست و باید مدار معادل براش بذاریم... درسته؟ اگر نه (و حتی اگر آره!) چه مقادیری رو باید برای شبیه سازی در مدار شبیه سازی شده قرار بدیم....
                  * 6 - این مباحث بیشتر به الکترونیک دیجیتال مرتبط هستن یا مدارهای مخابراتی؟
                  خیلی ممنون میشم ، این سوال ها رو جواب بدین.... :redface:
                  ? Where is destination

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Bahman.SNH
                    سلام آقای منتظری....

من بیشتر دارم روی شبیه سازی موتورهای پیزو و مدار رطوبت ساز اولتراسونیک کار می کنم. یه چند تا سوال داشتم. ممنون میشم اگر جواب بدین...
                    * 1 - مداری که شما در صفحه ی 39 کشیدین ، شامل فقط 2 بلوکه؟ یعنی یکی AC2DC و بعد نوسان ساز؟
                    * 2 - با بلوک اول مشکلی نیست. اما در مورد بلوک دوم مشکلی دارم. شما جایی اشاره کردین که این مدار نوسان ساز که برای تحریک پیزو مورد استفاده میشه از نوع پیرسی (Pierce oscillator) هستش. من این نوسان ساز رو در نت جستجو کردم و شباهت زیادی بین نوسان ساز پیرسی و مدار شما ندیدم... مطمئن هستین که این مدار ، برگرفته شده از همون مداره؟
                    * 3 - فرضا اگر بخوایم ، آیا می تونیم از نوسان ساز نوع دیگه ای استفاده کنیم؟؟ مثل کولپیتس؟
                    * 4 - من بارها برای شبیه سازی مدارهای نوسان ساز در نرم افزار isis پروتئوس سعی کردم و نتیجه نگرفتم. cadence یا schematic هم به من جواب ندادن.... نظرتون درباره ی مالتیسیم چیه؟ و اگر نظر دیگه ای دارین ، ممنون میشم بگین...
                    * 5 - سلفی که در امیتر مدار شما استفاده شده ، و گفتین به صورت دست ساز در مدار قرار بدیم.... این سلف چون دست سازه ، فقط یک سلف خالی نیست و باید مدار معادل براش بذاریم... درسته؟ اگر نه (و حتی اگر آره!) چه مقادیری رو باید برای شبیه سازی در مدار شبیه سازی شده قرار بدیم....
                    * 6 - این مباحث بیشتر به الکترونیک دیجیتال مرتبط هستن یا مدارهای مخابراتی؟
                    خیلی ممنون میشم ، این سوال ها رو جواب بدین.... :redface:
                    sghl
                    1- بله
                    2- این مدار از نوسان ساز پیرس الگو برداری کرده اما زمین تا اسمون فرق داره چون خود پیزو حکم نوسان ساز رو پیدا می کنه
                    3- خیلی سخت میشه از نوسان ساز های دیگه استفاده کرد چون خود پیزو جز اصلی مدار نوسان ساز هست.
                    4- شبیه سازی این مدار فعلا امکان پذیر نیست چون خود پیزو باید در سیمولاتور وجود داشته باشه که تو هیچ نرم افزاری نیست
                    5- مثل سوال بالا میشه گفت امکان شبیه سازی وجود نداره
                    6- بیشتر به آنالوگ و مخابرات البته بحث پیزو کاملا یه مبحث جداست و بیشتر به مهندسی پزشکی مربوط میشه برای دستگاه های شست شو و ضد عفونی و بخار سرد برای بیماران تنفسی

sigpic

دیدگاه

sghl
                      1- بله
                      2- این مدار از نوسان ساز پیرس الگو برداری کرده اما زمین تا اسمون فرق داره چون خود پیزو حکم نوسان ساز رو پیدا می کنه
                      3- خیلی سخت میشه از نوسان ساز های دیگه استفاده کرد چون خود پیزو جز اصلی مدار نوسان ساز هست.
                      4- شبیه سازی این مدار فعلا امکان پذیر نیست چون خود پیزو باید در سیمولاتور وجود داشته باشه که تو هیچ نرم افزاری نیست
                      5- مثل سوال بالا میشه گفت امکان شبیه سازی وجود نداره
                      6- بیشتر به آنالوگ و مخابرات البته بحث پیزو کاملا یه مبحث جداست و بیشتر به مهندسی پزشکی مربوط میشه برای دستگاه های شست شو و ضد عفونی و بخار سرد برای بیماران تنفسی
                      یعنی شما میگین امکان شبیه سازی وجود نداره؟ پس موقع ساخت همچین دستگاه هایی ، اونها رو تست نمی کنن؟ که آیا مدار طراحی شده الان بهتره یا نه اگر فلان طراحی رو به کار ببریم؟ تست شبیه سازی نمیکنن و مستقیم مدار رو میبندن؟
                      ? Where is destination

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد

یعنی شما میگین امکان شبیه سازی وجود نداره؟ پس موقع ساخت همچین دستگاه هایی ، اونها رو تست نمی کنن؟ که آیا مدار طراحی شده الان بهتره یا نه اگر فلان طراحی رو به کار ببریم؟ تست شبیه سازی نمیکنن و مستقیم مدار رو میبندن؟
                        بله چنین مدار های خیلی خاص رو نمیشه شبیه سازی کرد و همیشه از راه سعی و خطا و اطلاعات موجود به جواب میرسن

sigpic

دیدگاه

سلام به جای خازن 1.5nf از خازن 3.3nf استفاده کنید
                          بقیه مقادیر همانند نقشه
                          من روی برد برد جواب گرفتم

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد

سلام مجدد آقای منتظری :
                            در شکلی که در صفحه ی 38 و 39 گذاشتین ، در قسمت نوسان ساز ، من اینطور تحلیل کردم... میخوام بدونم درسته یا نه... اگر نه ، اگر بشه اصلاح یا کاملش کنین... ممنون

بعد از روشن شدن مدار و وصل شدن ولتاژ DC ، خازن 6.8 شروع به شارژ شدن میکنه و ترانزیستور رو روشن (بایاس) میکنه.... بعد از فعال شدن ترانزیستور ، به لحاظ AC پیزو در اختلاف فاز 180 درجه که ناشی از اختلاف فاز کالکتور و بیس در مدار امیتر مشترک است ، قرار میگیرد. از طرفی به خاطر اعمال ورودی به کالکتور و دریافت خروجی از بیس ، یک تقویت کننده با بهره ی منفی داریم. این اختلاف فاز ، روی کلکتور و بیس که خروجی و ورودی مدار هستند به همراه بهره ی منفی که در مدار وجود داره ، باعث ایجاد یک فیدبک مثبت در مدار میشه... این فیدبک مثبت باعث ناپایدار شدن مدار و در نتیجه نوسان مدار میشه. در مدارات ناپایدار ، دامنه از حد مورد نظر بالا میرود ، پس ، باید دامنه رو به گونه ای کنترل کنیم. این کنترل دامنه با استفاده از چوک در امیتر صورت میپذیرد. چوک پس از بالا رفتن فرکانس کاری ترانریستور از میزان خاصی ، جریان را عبور نمی دهد و مدار خاموش میشود که باعث افت ولتاژ دو سر پیزو میشود و دوباره مدار روشن میشود و به کار خود ادامه میدهد.

این تعبیر من از کارکرد مداری بود.... اگه غلط داره لطف کنین و بگین....
                            مورد دیگه ای که برام سواله ، وجود خازن 1.5 فارادی و سلف 100 میکرو هانریه.... اینا اصلا چه کاری در مدار انجام میدن؟ مطمئن هستین که در مدار نیاز هستن؟
                            مورد دیگه اینکه ، مقدار دقیق این عناصر رو از کجا فهمیدین؟ یعنی از کجا باید تشخیص بدیم که خازن باید 6.8 نانو فاراد باشه.... سلف 100 میکرو هانری ، خازن دیگه 1.5 نانو فاراد... چوک 18 دور.... (که فکر میکنم حدودا میشه 2 میلی هانری... درسته؟) همچنین اون مقاومت R ، چرا 18 کیلواهم... (راستی ، اون مقاومت داره حالت ذخیره سازی انرژی پیزو رو پایین میاره که؟ اون مقاومت اونجا به چه درد میخوره؟)

ممنون میشم اگه به سوالام جواب بدین.... خیلی دارم بهتون زحمت میدم.... لطف میکنین....
                            ? Where is destination

دیدگاه

سلام مجدد آقای منتظری :
                              در شکلی که در صفحه ی 38 و 39 گذاشتین ، در قسمت نوسان ساز ، من اینطور تحلیل کردم... میخوام بدونم درسته یا نه... اگر نه ، اگر بشه اصلاح یا کاملش کنین... ممنون

بعد از روشن شدن مدار و وصل شدن ولتاژ DC ، خازن 6.8 شروع به شارژ شدن میکنه و ترانزیستور رو روشن (بایاس) میکنه.... بعد از فعال شدن ترانزیستور ، به لحاظ AC پیزو در اختلاف فاز 180 درجه که ناشی از اختلاف فاز کالکتور و بیس در مدار امیتر مشترک است ، قرار میگیرد. از طرفی به خاطر اعمال ورودی به کالکتور و دریافت خروجی از بیس ، یک تقویت کننده با بهره ی منفی داریم. این اختلاف فاز ، روی کلکتور و بیس که خروجی و ورودی مدار هستند به همراه بهره ی منفی که در مدار وجود داره ، باعث ایجاد یک فیدبک مثبت در مدار میشه... این فیدبک مثبت باعث ناپایدار شدن مدار و در نتیجه نوسان مدار میشه. در مدارات ناپایدار ، دامنه از حد مورد نظر بالا میرود ، پس ، باید دامنه رو به گونه ای کنترل کنیم. این کنترل دامنه با استفاده از چوک در امیتر صورت میپذیرد. چوک پس از بالا رفتن فرکانس کاری ترانریستور از میزان خاصی ، جریان را عبور نمی دهد و مدار خاموش میشود که باعث افت ولتاژ دو سر پیزو میشود و دوباره مدار روشن میشود و به کار خود ادامه میدهد.

این تعبیر من از کارکرد مداری بود.... اگه غلط داره لطف کنین و بگین....
                              مورد دیگه ای که برام سواله ، وجود خازن 1.5 فارادی و سلف 100 میکرو هانریه.... اینا اصلا چه کاری در مدار انجام میدن؟ مطمئن هستین که در مدار نیاز هستن؟
                              مورد دیگه اینکه ، مقدار دقیق این عناصر رو از کجا فهمیدین؟ یعنی از کجا باید تشخیص بدیم که خازن باید 6.8 نانو فاراد باشه.... سلف 100 میکرو هانری ، خازن دیگه 1.5 نانو فاراد... چوک 18 دور.... (که فکر میکنم حدودا میشه 2 میلی هانری... درسته؟) همچنین اون مقاومت R ، چرا 18 کیلواهم... (راستی ، اون مقاومت داره حالت ذخیره سازی انرژی پیزو رو پایین میاره که؟ اون مقاومت اونجا به چه درد میخوره؟)

ممنون میشم اگه به سوالام جواب بدین.... خیلی دارم بهتون زحمت میدم.... لطف میکنین....
                              سلام
                              در حقیقت باید اینطور تحلیل کرد که وقتی خازن شارژ شد ترانزیستور روشن میشه و یک ولتاژ لحظه ای روی سلف میوفته که سلف هم یک خود القایی ایجاد می کنه که این ولتاژ شدید که در مدار بوجود اومده باعث تغییرات شدید در قسمتهای دیگه هم میشه چون طبق قانون kvl جمع ولتاژ ها در یک حلقه صفر است . پس به نوعی ولتاژ های ضربه ناشی از خود القایی سلف ( که در اثر تغییرات لحظه ای جریان به وجود می آید ) به پیزو منتقل شده و آن را روشن می کند.
                              خازن و سلف بعدی حکم فیلتر تغذیه رو دارن و اگر نباشن ممکنه نوسانات مدار روی منبع تغذیه مشکل ایجاد کنه ولی وجودشون مهمه چون اگه نباشن نوسانات نمی تونن به طور پایدار ادامه پیدا کنن چون ولتاژ تغذیه ممکنه کم و زیاد بشه
                              من از روی تست و سعی و خطا فهمیدم.(دو هفته در حال تست بودم)
                              مقاومت برای درایو پیزو نیازه( در لحظه اول و برخی لحظات جریان بیس رو هم تامین می کنه ) البته اگه نباشه در ولتاژ های بالا و پیزو با کیفیت بالا مدار کار می کنه.

sigpic

دیدگاه

سلام
                                در حقیقت باید اینطور تحلیل کرد که وقتی خازن شارژ شد ترانزیستور روشن میشه و یک ولتاژ لحظه ای روی سلف میوفته که سلف هم یک خود القایی ایجاد می کنه که این ولتاژ شدید که در مدار بوجود اومده باعث تغییرات شدید در قسمتهای دیگه هم میشه چون طبق قانون kvl جمع ولتاژ ها در یک حلقه صفر است . پس به نوعی ولتاژ های ضربه ناشی از خود القایی سلف ( که در اثر تغییرات لحظه ای جریان به وجود می آید ) به پیزو منتقل شده و آن را روشن می کند.
                                خازن و سلف بعدی حکم فیلتر تغذیه رو دارن و اگر نباشن ممکنه نوسانات مدار روی منبع تغذیه مشکل ایجاد کنه ولی وجودشون مهمه چون اگه نباشن نوسانات نمی تونن به طور پایدار ادامه پیدا کنن چون ولتاژ تغذیه ممکنه کم و زیاد بشه
                                من از روی تست و سعی و خطا فهمیدم.(دو هفته در حال تست بودم)
                                مقاومت برای درایو پیزو نیازه( در لحظه اول و برخی لحظات جریان بیس رو هم تامین می کنه ) البته اگه نباشه در ولتاژ های بالا و پیزو با کیفیت بالا مدار کار می کنه.
                                ممنون....
                                پس میگین ، اون سلف و خازن ، نقش فیلتر رو دارن؟ چرا از فیلتر RC استفاده نکرده؟
                                یه سوال رو هم اگه میشه جواب بدین... مقادیر رو چه طور به دست آوردین؟ من هر جور فکر میکنم که مقادیر رو چه طور به دست آوردین نمی فهمم..... نمیشه خب.... فرض کنیم 5 تا عنصر مجهول رو..... چه طور بدون داشتن مقادیر یه تقریب از مدار بایاس شده ارائه بدیم؟
                                یه سوال دیگه هم پیش اومد.... پارامتر تعیین کننده ی ترانزیستور قدرت مورد استفاده مون چیه؟ بتا؟ میزان جریان؟ پایداری حرارتی؟ پایداری فرکانسی؟ چی؟ به هر حال همینجوری ترانزیستور نذاشتن که..... همینطوری گذاشتن؟ :eek: یه ملاکایی برای انتخاب ترانزیستور داشتین خب...
                                ? Where is destination

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X