اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد مدار افزاینده 12 به 18.5 ..؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد مدار افزاینده 12 به 18.5 ..؟

نوشته اصلی توسط K1.IEEE نمایش پست ها
    لطفاً ابتدا کمی در مورد خازن های LOW ESR تحقیق و مطالعه کنید. تضمینی نیست که راحت ترین راه، شما رو به مقصد برسونه!!
    بله در جستجویی که کردم جدا از اینکه توضیح دقیقی در این مورد نیست مثل اینکه فروشنده ها هم اطلاعات دقیقی ندارن
    به جای low esr بودن خازن میشه تعداد خازن رو بیشتر کرد که جریان بیشتری رو بهمون تحویل بده یا باز هم low esr متفاوت هست؟
    در یک فروم mkp دیدم به یک نفر توصیه شده بود که نمیدونم کار بهتر میشه یا خیر
    با سپاس

دیدگاه

اضافه کردن خازن ها به صورت موازی، در واقع موازی کردن مقاومت خازن هاست. به این معنی که مقاومت کل خازن ها کم میشه و میشه نتیجه ی بهتری رو انتظار داشت. ولی توجه داشته باشید که مقاومت یک خازن معمولی گاهی در حد چند اهم است. حال آن که یک خازن LOW ESR دارای مقاومتی در حدود چند ده اهم دارد. نتیجه این که برای ایجاد مقاومت پایین از خازن های معمولی، به تعداد زیادی خازن معمولی نیاز داریم که به نظر منطقی نمیاد.
      اگر به دیتاشیت ها مراجعه کنید، در مورد رنج این مقاومت ها آگاهی بهتری پیدا خواهید کرد.
      *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

اضافه کردن خازن ها به صورت موازی، در واقع موازی کردن مقاومت خازن هاست. به این معنی که مقاومت کل خازن ها کم میشه و میشه نتیجه ی بهتری رو انتظار داشت. ولی توجه داشته باشید که مقاومت یک خازن معمولی گاهی در حد چند اهم است. حال آن که یک خازن LOW ESR دارای مقاومتی در حدود چند ده اهم دارد. نتیجه این که برای ایجاد مقاومت پایین از خازن های معمولی، به تعداد زیادی خازن معمولی نیاز داریم که به نظر منطقی نمیاد.
        اگر به دیتاشیت ها مراجعه کنید، در مورد رنج این مقاومت ها آگاهی بهتری پیدا خواهید کرد.
        سلام مجدد
        ممنون از راهنمایی های شما
        متاسفانه دیتاشیتی در سایت های فروش برای خازن ها نیست
        1-هرچقد که ظرفیت خازن بیشتر باشه مقاومت کمتر میشه ؟
        2-low esr هم سرعت بهتری داره (برای صاف کردن برق) و هم جریان بیشتری عبور میده درسته؟
        3-نظرتون در مورد خازن های جامد چی هست ؟ چون اینطور که خوندم از هر نظر بهتر از خازن های الکترولیتی هستند (البته به جز ظرفیت نسبت به قیمت)
        4-آیا واقعا یک خازن 10.000 میکروفارادی نمیتونه جریان 6 امپر رو عبور بده که برای سرعتش هم با یک خازن جامد موازی کنیم که هم ظرفیت رو داشته باشم و هم سرعت ، نظرتون در این مورد رو هم بفرمایید ممنون میشم
        با سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirpcp30 نمایش پست ها
          سلام مجدد
          ممنون از راهنمایی های شما
          متاسفانه دیتاشیتی در سایت های فروش برای خازن ها نیست
          1-هرچقد که ظرفیت خازن بیشتر باشه مقاومت کمتر میشه ؟
          2-low esr هم سرعت بهتری داره (برای صاف کردن برق) و هم جریان بیشتری عبور میده درسته؟
          3-نظرتون در مورد خازن های جامد چی هست ؟ چون اینطور که خوندم از هر نظر بهتر از خازن های الکترولیتی هستند (البته به جز ظرفیت نسبت به قیمت)
          4-آیا واقعا یک خازن 10.000 میکروفارادی نمیتونه جریان 6 امپر رو عبور بده که برای سرعتش هم با یک خازن جامد موازی کنیم که هم ظرفیت رو داشته باشم و هم سرعت ، نظرتون در این مورد رو هم بفرمایید ممنون میشم
          با سپاس
          لطفاً پست ها رو با دقت بیشتری مطالعه کنید..
          عرض کردم موازی کردن چند خازن معمولی می تونه تو بهبود پارامتر ESR موثر باشه. ولی این به این معنی نیست که یک خازن با ظرفیت بالا، ESR کمی داره!!!
          در مورد ESR بنده صحبتی از سرعت نکردم! عرض کردم نسبت به خازن های معمولی، دارای ریپل جریان بالاتر و ریپل ولتاژ پایینتر است.
          در مورد خازن های جامد اطلاعاتی ندارم. ولی عرض کردم در خروجی منابع تغذیه ی سوییچینگ از خازن های LOW ESR استفاده شده. آزموده را آزمودن خطاست..
          در مورد خازن 10000uF بنده نظری ندارم دوست عزیز.

دیتاشیت برند های خازن های موجود در بازار در نت موجود می باشد. مثل : Capxon - SAMYOUNG - Rubycon و ...

دیدگاه

داداش از یکی پرسیدم گفتش اگر باتری توی لپتاپ باشه خیلی نیاز نیست در مورد ریپل مته به خشخاش بزاری....امتحان کرده بود
            من خودمم یه بار شارژر یه لپتاپ ضعیفتر وصل کردم....باتری تو لپتاپ بود.....چون کم میاورد ولتاژ خروجیش هی کم و زیاد میشد....مشکلی پیش نیومد چون باتری داشت
            خازن های خروجی بزار هر چی هست رو ماژول باشه.....عوض نکن
            ورودی هم نیازی نیست.....اگر خیلی حساسی باید یه خازن مثلا حدود همون ده هزار میکرو خازن تو ورودی ماژول بزاری ولی نه اینکه موازی کنی.....اونطور که به درد نمیخوره
            باید یه دیود بزاری بعد دیود رو وصل کنی به خازن و از خازن مستقیم به ماژول.....دیود شاتکی ده آمپری خوبه
            البته نیازی نیست
            ................Fx7SAM................

دیدگاه

سلام
              لطفاً پست ها رو با دقت بیشتری مطالعه کنید..
              عرض کردم موازی کردن چند خازن معمولی می تونه تو بهبود پارامتر ESR موثر باشه. ولی این به این معنی نیست که یک خازن با ظرفیت بالا، ESR کمی داره!!!
              در مورد ESR بنده صحبتی از سرعت نکردم! عرض کردم نسبت به خازن های معمولی، دارای ریپل جریان بالاتر و ریپل ولتاژ پایینتر است.
              در مورد خازن های جامد اطلاعاتی ندارم. ولی عرض کردم در خروجی منابع تغذیه ی سوییچینگ از خازن های LOW ESR استفاده شده. آزموده را آزمودن خطاست..
              در مورد خازن 10000uF بنده نظری ندارم دوست عزیز.

دیتاشیت برند های خازن های موجود در بازار در نت موجود می باشد. مثل : Capxon - SAMYOUNG - Rubycon و ...

ممنون از توجهتون
              1-راستش بعضی اوقات پست ها رو دودفعه هم میخونم چون در این زمینه مبتدی هست ، این سوال اولم رو فقط چون نمیدونستم پرسیدم که ایا چنین اتفاقی میافته یا خیر ، برداشت من از صحبتهای شما نبود
              2-ریپل جریان بالاتر منظور تغییر امپر در زمان تخیله هست؟ و ریپل ولتاژ یعنی زمان تخلیه خازن ها ولتاژ رو کم و زیاد میکنند و میفرستند اما در low esr کمتر شاهد چنین چیزی هستیم؟
              3-این درسته که ظرفیت بالای خازن باعث میشه ولتاژ بالابره و باید از خازن های ولتاژ بالا به جای خازن ظرفیت بالا استفاده کنیم؟در موازی کردن خازن که چنین اتفاقی نمیافته درسته؟ مثلا 2 تا 6000 ببندیم به اندازه ی یک 12000 ولتاژ نره بالا
              نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
              داداش از یکی پرسیدم گفتش اگر باتری توی لپتاپ باشه خیلی نیاز نیست در مورد ریپل مته به خشخاش بزاری....امتحان کرده بود
              من خودمم یه بار شارژر یه لپتاپ ضعیفتر وصل کردم....باتری تو لپتاپ بود.....چون کم میاورد ولتاژ خروجیش هی کم و زیاد میشد....مشکلی پیش نیومد چون باتری داشت
              خازن های خروجی بزار هر چی هست رو ماژول باشه.....عوض نکن
              ورودی هم نیازی نیست.....اگر خیلی حساسی باید یه خازن مثلا حدود همون ده هزار میکرو خازن تو ورودی ماژول بزاری ولی نه اینکه موازی کنی.....اونطور که به درد نمیخوره
              باید یه دیود بزاری بعد دیود رو وصل کنی به خازن و از خازن مستقیم به ماژول.....دیود شاتکی ده آمپری خوبه
              البته نیازی نیست
              ممنون از لطف شما
              در مورد امتحانشون نمیدونم چطور امتحان کردن اما به هر حال شاید برای مدار شارژ مضر باشه که اینطور حداقل خیالمون راحتتره
              برای شارژر هم زمانی که شما از شارژر با توان مقداری پایینتر استفاده میکنید لپ تاپ این مورد رو تشخیص میده و ضریب سی پی یو رو کم میکنه تا توان کمتری مصرف کنه مثلا اگه سی پی یو شما 2.6ghz هست جای 2.6 از 1.3 استفاده میکنه
              ابن مورد رو در cpu-z میتونید چک کنید ، با دو نرم افزار سی پی یو و گرافیک رو تحت لود قرار بدید حالا میبینید که به یکباره سی پی یو داون میشه و با کلاک کمتری کار میکنه
              البته اگه مقدار توان شارژر خیلی کمتر باشه مستقیم میره روی باطری
              با سپاس
              جدیدترین ویرایش توسط amirpcp30; ۲۰:۰۹ ۱۳۹۵/۰۸/۱۱.

دیدگاه

ممنون از لطف شما
                در مورد امتحانشون نمیدونم چطور امتحان کردن اما به هر حال شاید برای مدار شارژ مضر باشه که اینطور حداقل خیالمون راحتتره
                برای شارژر هم زمانی که شما از شارژر با توان مقداری پایینتر استفاده میکنید لپ تاپ این مورد رو تشخیص میده و ضریب سی پی یو رو کم میکنه تا توان کمتری مصرف کنه مثلا اگه سی پی یو شما 2.6ghz هست جای 2.6 از 1.3 استفاده میکنه
                ابن مورد رو در cpu-z میتونید چک کنید ، با دو نرم افزار سی پی یو و گرافیک رو تحت لود قرار بدید حالا میبینید که به یکباره سی پی یو داون میشه و با کلاک کمتری کار میکنه
                البته اگه مقدار توان شارژر خیلی کمتر باشه مستقیم میره روی باطری
                با سپاس
                .
                اینکه کلاک سی پی یو کم بشه یا نه،بستگی به پاور پلنی داره که شما تعیین کردید
                این رو مطمینم که ولتاژ ورودی لپتاپ کم میشد چون وقتی کاری نمی کردی مینوشت داره شارژ میشه و به محض انجام کاری چون شارژر کم میاورد مینوشت شارژر قطع شد!
                منظورم این بود که کم شدن ورودی اسیب نمیزنه...اقلا در کوتاه مدت نمیزنه
                فقط هر چی خریدین جنس خوب بخرین....
                راستی لپتاپتون چیه؟.....حدس میزنم سی پی یوش یه چیزی حدود 4700 باشه

دیدگاه

.
                  اینکه کلاک سی پی یو کم بشه یا نه،بستگی به پاور پلنی داره که شما تعیین کردید
                  این رو مطمینم که ولتاژ ورودی لپتاپ کم میشد چون وقتی کاری نمی کردی مینوشت داره شارژ میشه و به محض انجام کاری چون شارژر کم میاورد مینوشت شارژر قطع شد!
                  منظورم این بود که کم شدن ورودی اسیب نمیزنه...اقلا در کوتاه مدت نمیزنه
                  فقط هر چی خریدین جنس خوب بخرین....
                  راستی لپتاپتون چیه؟.....حدس میزنم سی پی یوش یه چیزی حدود 4700 باشه
                  سلام مجدد
                  درسته حداکثر شما فشار بیشتری هم می اوردین مشکلی نبود میرفت روی باتری اما ترس من از ریپل هست که مشکلی ایجاد کنه به همین دلیل برای خازن همیشه سوالات رو از دوستان میپرسم تا مشکلی در خروجی نباشه تا با خیال راحت استفاده کنم
                  جنس خوب که همین مدار رو باید از سایت خریداری کنم فقط دیود و خازن رو نمیدونم چه مدل و مارکی بهتره بزارم
                  البته خازن رو یکی از دوستان گفتند که نیچیکون استفاده کنم و esr پایینی هم داره اما به هرحال سوالاتی پیش اومد که ببینم چه چیزی بهتره انتخاب کنم
                  لپتاپ بنده دیگه قدیمی شده دوسالی قبل از 4700 تولید میشد
                  hp 6080 و سی پی یو 2630qm هست البته قابل شما رو هم نداره
                  با سپاس

دیدگاه

یه چیزی بگم خیالتون رو راحت کنم.....شما اصلا نمیتونید با خازن گذاشتن تغییر قابل توجهی توی ریپل ماژول ایجاد کنید!!!
                    اینو جدی میگم چون نکات مهم تری در این زمینه وجود داره که نمیتونین تغییرشون بدین......مثل روش فیدبک و طراحی برد و ...
                    در تمام منابع سوییچینگ هم ریپل داریم و کامل حذف نمیشه....باور نمیکنین برین یه پاور جنس خوب رو چک کنین
                    خیلی ممنون.....دست شما درد نکنه

دیدگاه

یه چیزی بگم خیالتون رو راحت کنم.....شما اصلا نمیتونید با خازن گذاشتن تغییر قابل توجهی توی ریپل ماژول ایجاد کنید!!!
                      اینو جدی میگم چون نکات مهم تری در این زمینه وجود داره که نمیتونین تغییرشون بدین......مثل روش فیدبک و طراحی برد و ...
                      در تمام منابع سوییچینگ هم ریپل داریم و کامل حذف نمیشه....باور نمیکنین برین یه پاور جنس خوب رو چک کنین
                      خیلی ممنون.....دست شما درد نکنه
                      اتفاقا همین امروز داشتم فک میکردم چرا پاور ریپل داره (گرین رو دیده بودم) و همین سوال برام ایجاد شده بود ، تنها جوابی که خودم براش حدس زده بودم این بود که وقتی ریپل در مدار وجود داره یعنی ما تغییر ولتاژ رو داریم پس همین حالت هم در خازن ذخیره میشه و هوش مصنوعی نداره که بفهمه ما 18.5 رو فقط میخواهیم
                      بنده به حرف های شما شکی نداره هم کنجکاوی هست که بیشتر یادبگیرم و کمتر کردن ریپل همین مدار
                      خواهش میکنم ، من از شما ممنونم..

برای کمتر کردن ریپل شما نظری ندارید؟ مثلا همین که یک خازن الکترولیتی رو با یک خازن جامد سری کنم یا اصلا برای ریپل فقط یک خازن جامد و برای ورودی یک خازن الکترولیتی استفاده کنم ، حدس میزنم حتی نسبت به قیمت کار رو بهتر کنه چون خازن و دیود قیمتی ندارن که نخوام چنین کاری رو انجام بدم
                      این مدار افزاینده این مورد رو نوشته:
                      Output Ripple : 2% (MAX) 20M -bandwidth
                      پاور خودم رو الان چک کردم (785 گرین) در شاخه ی 12 زیر 100 میلی ولت بود ریپل ، میشه زیر 1 درصد ، حالا اگه ما با همین خازن بتونیم دو درصد رو بکنیم یک درصد فک میکنم کار مناسبی باشه
                      با سپاس

جدیدترین ویرایش توسط amirpcp30; ۰۰:۰۵ ۱۳۹۵/۰۸/۱۲.

دیدگاه

در مقایسه یک خازن معمولی و یک خازن LOW ESR :
                        معمولی : مقاومت 1 اهم، جریان 1 آمپر ===============> ریپل ولتاژ 1 ولت
                        LOW ESR : مقاومت حدود 0.1 اهم، جریان 1 آمپر =====> ریپل ولتاژ 0.1 ولت (ریپل ولتاژ کمتر)
                        ضمن اینکه به دلیل مقاومت پایین تر، جریان راحتتر و بهتر تأمین میشه (ریپل جریان بیشتر)

این تصور اشتباهه که خازن با ظرفیت بالا تر، انرژی رو با ولتاژ بالاتری در خودش ذخیره می کنه. اگر انقدر ناپایدار و بی قانون بود که مدارات آسیب می دیدند! ولتاژ ذخیره ی انرژی در خازن، صرف نظر از ظرفیت اون، همواره با ولتاژ مداری که درش قرار گرفته برابره.

دیدگاه

در مقایسه یک خازن معمولی و یک خازن LOW ESR :
                          معمولی : مقاومت 1 اهم، جریان 1 آمپر ===============> ریپل ولتاژ 1 ولت
                          LOW ESR : مقاومت حدود 0.1 اهم، جریان 1 آمپر =====> ریپل ولتاژ 0.1 ولت (ریپل ولتاژ کمتر)
                          ضمن اینکه به دلیل مقاومت پایین تر، جریان راحتتر و بهتر تأمین میشه (ریپل جریان بیشتر)

این تصور اشتباهه که خازن با ظرفیت بالا تر، انرژی رو با ولتاژ بالاتری در خودش ذخیره می کنه. اگر انقدر ناپایدار و بی قانون بود که مدارات آسیب می دیدند! ولتاژ ذخیره ی انرژی در خازن، صرف نظر از ظرفیت اون، همواره با ولتاژ مداری که درش قرار گرفته برابره.
                          سلام
                          ممنون از شما
                          اینطور که خوندم خازن های تانتالیوم esr خیلی کمی دارند ، فقط نفهمیدم این تانتالیوم همون جامده یا نه ، چون یکجا نوشته همون جامده اما داخل همین سایت جدا برای فروش هستند و شکلشون متفاوته:
                          http://eshop.eca.ir/51-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AE%D8%A7%D8%B2%D9%86
                          خازن عدسی هم دیدم به عنوان نویز گیر استفاده میشه این نوع باید esr خیلی کمی داشته باشه درسته ؟و هم چنین برای خروجی این مدار چطوره؟

با سپاس

دیدگاه

خازن های تانتالیوم و عدسی در مقادیر کم موجود هستند.

دیدگاه

خازن های تانتالیوم و عدسی در مقادیر کم موجود هستند.
                              درسته، اما این مدار هم زیر 2 درصد ریپل داره و فقط در خروجی میخواستم از این نوع خازن ها استفاده کنم ، با یک خازن تانتالیوم یا عدسی میشه به زیر 1 درصد رسوند؟
                              ---
                              موازی کردن دو مدار باعث نصف شدن ریپل خواهد شد؟ و همچنین چون خروجی این مدار حداکثر 10 امپره و نیاز به خنک سازی داره میتونیم فشار کمتری هم به این مدار بیاریم
                              با سپاس

دیدگاه

درسته، اما این مدار هم زیر 2 درصد ریپل داره و فقط در خروجی میخواستم از این نوع خازن ها استفاده کنم ، با یک خازن تانتالیوم یا عدسی میشه به زیر 1 درصد رسوند؟
                                ---
                                موازی کردن دو مدار باعث نصف شدن ریپل خواهد شد؟ و همچنین چون خروجی این مدار حداکثر 10 امپره و نیاز به خنک سازی داره میتونیم فشار کمتری هم به این مدار بیاریم
                                با سپاس
                                سلام
                                بنده گفتم که این مشکلو با بانک خازنی حلش کن چند تا تاخازن10000میکرو در ورودی و چند تا در خروجی با یه 100نانو مشکل رو حل می کنه یه دیود هم در ورودیش بزارید حتما
                                موفق باشی
                                Proudly @real_ahmadi
                                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X