اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

به نام خدایی که فیوز رو طوری خلق کرد که ربطی به ولتاژ خطش، نداشته باشه!!
    ...
    در رابطه با موضوع این تاپیک در واقع دوتا مسئله ی جدا از هم وجود داره، که به علت تداخل، برخی از دوستانِ مخاطب به اشتباه افتادند!
    اون دو مسئله ای که باید جداگانه بررسی شوند، اینهاست:
    مسئله اول: - آیا اساسا فیوز درک و تأثیری از ولتاژ کاری دستگاه دارد؟ یا فقط جریان عبوری از خود را درک میکند؟
    مسئله دوم: - برای انتخاب یک فیوز مناسب، چه پارامترهایی باید معیار قرار گیرد و ولتاژ کاری درج شده روی فیوزها به چه منظور است؟

جواب سوال اول: فیوز هیچ درکی از ولتاژ کاری دستگاه نداره! و فقط جریان عبوری از خودش رو احساس میکنه! ( مثلا اگه بعد از فیوز اتصالی رخ بده! یا ولتاژ کاری دستگاه چند برابر بشه، در هر دو حالت، تنها چیزی که فیوز میفهمه، همون افزایش جریان است، ... و بقیه داستان!)
    خلاصه روابط: https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688492

جواب سوال دوم: برای انتخاب فیوز مناسب 400 تا معیار وجود داره! که مهمترینش حداکثر جریان مجاز است!
    و از جمله:
    منحنی پاسخ فیوز!
    نوع بار! (سلفی - خازنی - مقاومتی)
    نوع حفاظت! (اضافه جریان - اتصال کوتاه - اتصال زمین)
    نوع خطاها! (اضافه جریان - اتصال کوتاه - اتصال زمین)
    کلاس ایمنی! (نوع IP و محیطی که دستگاه قراره کار کنه)
    کاربرد دستگاه (نظامی - پزشکی - عادی)

و الی ماشاالله ...
    ...
    پس اگه یکی میگه: «فیوز ربطی به ولتاژ کاری نداره!» منظورش این نیست، که فقط جریان مهمه و شما مجازید هر فیوزی رو در هر جایی به کار ببرید و فقط به جریانی که روش درج شده توجه کنی!!!
    من هم توی پست 9 گفتم که نوع فیوز مهمه: https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688541
    ...
    و این که ولتاژ کاری درج شده روی فیوزها به چه منظور است؟ ولتاژ کاری درج شده روی فیوز، میخواد طیف و موارد عمومی کاربرد فیوز رو بیان کنه!
    مثلا موقعی که روی یه فیوز شیشه ای درج میشه 250 ولت، یعنی مناسب شبکه 220 ولت و مناسب برق ورودی اصلی دستگاهای عمومی با این رنج ولتاژ!! (حالا با توجه به اینکه اون دستگاها چقدر حساس باشند و داخلشون مدارات تغذیه ثانویه ای وجود داشته باشه یا نه، ممکنه طبقات محافظتی دیگری هم داشته باشند! یا نداشته باشند!)
    و همچنین موقعی روی یک فیوز 400 آمپری عبارت 380-1000 ولت درج میشه! یعنی اینکه این فیوز مناسب مدارات قدرتی سه فازه است و همه موارد زمان پاسخ و جریانهای گذرا و سایر مشخصه های مدارات قدرتی از قبیل بارهای سلفی و غیره تقریبا لحاظ شده! و 1000 ولت هم، حداکثر ولتاژ عایقی است!
    شما که توقع ندارید همه اون موارد رو روی چند سانتیمتر جا (یا چند میلیمتر فیوز شیشه ای) درج کنند، به جاش پارت نامبر داره میتونید دیتاشیتش رو تهیه کنید و منحنی پاسخ فیوز و سایر موارد رو مطالعه کنید!
    ...
    راجع به آزمایشاتی که دوستان انجام میدهند باید عرض کنم که، انجام دادن یک آزمایش دقیق و قابل استناد، مستلزم اشراف بر همه زوایا، تئوری و پارامترهای دخیل در مسئله و کنترل آنهاست!
    یک نمونه از محتمل ترین ایراداتی که به ذهنم میرسه اینه که:
    مثلا فیوز شیشه ای که روش نوشته 250 ولت، 1 آمپر، با توجه به کاربردش در شبکه برق 220 متناوب، هم ولتاژ و هم جریان به صورت RMS بیان شده!
    ولتاژ که عرض شد بی تأثیر است، اما جریان RMS لازم است که در ضریب 1.41 ضرب شود، تا بیشینه جریان فیوز به دست بیاد!
    و از طرفی فیوزی که قراره جریان مجاز 1 آمپر داشته باشه، نباید روی 1 آمپر عمل کند و مثلا باید در ضریب 1.1 - 1.2 و غیره ضرب شود!
    در واقع این ضریب به شدت به نوع بار و نوع حفاظتی که فیوز باید ایفا کند بستگی دارد! مثلا در مصرف کننده های موتوری ممکنه که ضریب 2 یا 3 و حتی بیشتر باشه!
    وقتی مقدار آمپر درج شده روی فیوز در این ضریب و نهایتا در 1.41 ضرب شود، به ارقام بدست آمده در آزمایشهای دوستان، میرسیم!
    حالا احتمالا دوستان میان همین فیوز رو در 220 ولت با جریان متناوب و در 12 ولت با جریان مستقیم تست و مقایسه میکنن و ...!!
    نوع بار و آمپرمتر و سایر شرایط تأثیر گذار بماند!
    ...
    ...
    الان هم برای دوستانی که میخواهند بگن، همه موارد رو در نظر گرفتیم و غیره ...
    سه تا پیشنهاد دارم:
    1- (پیشنهاد معقول) 100 بار دیگه تست کنید و در کنارش مطالعه بیشتر!
    2- روابط حاکم بر یک فیوز رو بیان کنید و بفرمائید ولتاژ کاری دستگاه در کجا و به چه صورت تأثیر خواهد کرد؟
    3- اگه خیلی بر گفته و نتایج خود اطمینان دارید، اونها رو به مقاله تبدیل کنید و برای یکی از ژورنالهای برقی بین المللی ارسال کنید، تا به نام خودتون به چاپ برسه، و روابط 200 سال پیش برقی رو دچار تحول کنید!!!
    ...
    به احترام حقیقت!
    جدیدترین ویرایش توسط ubub; ۱۵:۳۱ ۱۳۹۷/۰۹/۲۱.
    ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ubub نمایش پست ها
      به نام خدایی که فیوز رو طوری خلق کرد که ربطی به ولتاژ خطش، نداشته باشه!!
      ...
      در رابطه با موضوع این تاپیک در واقع دوتا مسئله ی جدا از هم وجود داره، که به علت تداخل، برخی از دوستانِ مخاطب به اشتباه افتادند!
      اون دو مسئله ای که باید جداگانه بررسی شوند، اینهاست:
      مسئله اول: - آیا اساسا فیوز درک و تأثیری از ولتاژ کاری دستگاه دارد؟ یا فقط جریان عبوری از خود را درک میکند؟
      مسئله دوم: - برای انتخاب یک فیوز مناسب، چه پارامترهایی باید معیار قرار گیرد و ولتاژ کاری درج شده روی فیوزها به چه منظور است؟

جواب سوال اول: فیوز هیچ درکی از ولتاژ کاری دستگاه نداره! و فقط جریان عبوری از خودش رو احساس میکنه! ( مثلا اگه بعد از فیوز اتصالی رخ بده! یا ولتاژ کاری دستگاه چند برابر بشه، در هر دو حالت، تنها چیزی که فیوز میفهمه، همون افزایش جریان است، ... و بقیه داستان!)
      خلاصه روابط: https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688492

جواب سوال دوم: برای انتخاب فیوز مناسب 400 تا معیار وجود داره! که مهمترینش حداکثر جریان مجاز است!
      و از جمله:
      منحنی پاسخ فیوز!
      نوع بار! (سلفی - خازنی - مقاومتی)
      نوع حفاظت! (اضافه جریان - اتصال کوتاه - اتصال زمین)
      نوع خطاها! (اضافه جریان - اتصال کوتاه - اتصال زمین)
      کلاس ایمنی! (نوع IP و محیطی که دستگاه قراره کار کنه)
      کاربرد دستگاه (نظامی - پزشکی - عادی)

و الی ماشاالله ...
      ...
      پس اگه یکی میگه: «فیوز ربطی به ولتاژ کاری نداره!» منظورش این نیست، که فقط جریان مهمه و شما مجازید هر فیوزی رو در هر جایی به کار ببرید و فقط به جریانی که روش درج شده توجه کنی!!!
      من هم توی پست 9 گفتم که نوع فیوز مهمه: https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688541
      ...
      و این که ولتاژ کاری درج شده روی فیوزها به چه منظور است؟ ولتاژ کاری درج شده روی فیوز، میخواد طیف و موارد عمومی کاربرد فیوز رو بیان کنه!
      مثلا موقعی که روی یه فیوز شیشه ای درج میشه 250 ولت، یعنی مناسب شبکه 220 ولت و مناسب برق ورودی اصلی دستگاهای عمومی با این رنج ولتاژ!! (حالا با توجه به اینکه اون دستگاها چقدر حساس باشند و داخلشون مدارات تغذیه ثانویه ای وجود داشته باشه یا نه، ممکنه طبقات محافظتی دیگری هم داشته باشند! یا نداشته باشند!)
      و همچنین موقعی روی یک فیوز 400 آمپری عبارت 380-1000 ولت درج میشه! یعنی اینکه این فیوز مناسب مدارات قدرتی سه فازه است و همه موارد زمان پاسخ و جریانهای گذرا و سایر مشخصه های مدارات قدرتی از قبیل بارهای سلفی و غیره تقریبا لحاظ شده! و 1000 ولت هم، حداکثر ولتاژ عایقی است!
      شما که توقع ندارید همه اون موارد رو روی چند سانتیمتر جا (یا چند میلیمتر فیوز شیشه ای) درج کنند، به جاش پارت نامبر داره میتونید دیتاشیتش رو تهیه کنید و منحنی پاسخ فیوز و سایر موارد رو مطالعه کنید!
      ...
      راجع به آزمایشاتی که دوستان انجام میدهند باید عرض کنم که، انجام دادن یک آزمایش دقیق و قابل استناد، مستلزم اشراف بر همه زوایا، تئوری و پارامترهای دخیل در مسئله و کنترل آنهاست!
      یک نمونه از محتمل ترین ایراداتی که به ذهنم میرسه اینه که:
      مثلا فیوز شیشه ای که روش نوشته 250 ولت، 1 آمپر، با توجه به کاربردش در شبکه برق 220 متناوب، هم ولتاژ و هم جریان به صورت RMS بیان شده!
      ولتاژ که عرض شد بی تأثیر است، اما جریان RMS لازم است که در ضریب 1.41 ضرب شود، تا بیشینه جریان فیوز به دست بیاد!
      و از طرفی فیوزی که قراره جریان مجاز 1 آمپر داشته باشه، نباید روی 1 آمپر عمل کند و مثلا باید در ضریب 1.1 - 1.2 و غیره ضرب شود!
      در واقع این ضریب به شدت به نوع بار و نوع حفاظتی که فیوز باید ایفا کند بستگی دارد! مثلا در مصرف کننده های موتوری ممکنه که ضریب 2 یا 3 و حتی بیشتر باشه!
      وقتی مقدار آمپر درج شده روی فیوز در این ضریب و نهایتا در 1.41 ضرب شود، به ارقام بدست آمده در آزمایشهای دوستان، میرسیم!
      حالا احتمالا دوستان میان همین فیوز رو در 220 ولت با جریان متناوب و در 12 ولت با جریان مستقیم تست و مقایسه میکنن و ...!!
      نوع بار و آمپرمتر و سایر شرایط تأثیر گذار بماند!
      ...
      ...
      الان هم برای دوستانی که میخواهند بگن، همه موارد رو در نظر گرفتیم و غیره ...
      سه تا پیشنهاد دارم:
      1- (پیشنهاد معقول) 100 بار دیگه تست کنید و در کنارش مطالعه بیشتر!
      2- روابط حاکم بر یک فیوز رو بیان کنید و بفرمائید ولتاژ کاری دستگاه در کجا و به چه صورت تأثیر خواهد کرد؟
      3- اگه خیلی بر گفته و نتایج خود اطمینان دارید، اونها رو به مقاله تبدیل کنید و برای یکی از ژورنالهای برقی بین المللی ارسال کنید، تا به نام خودتون به چاپ برسه، و روابط 200 سال پیش برقی رو دچار تحول کنید!!!
      ...
      به احترام حقیقت!
      با سلام:
      لطفا مقاله زیر را که در چندین مورد در ارتباط با پارا متر های ولتاز و جریان فیوز باهم به زبان انگلیسی در این سایت خارجی می باشد مطالعه کنید. دقیقا به پارامتر ولتاژ و جریان و ارتباط آن دو صحبت میکند. در این مقاله دقیقا ازتوان یک فیوز ( ولت × امپر) صحبت می شود.
      جدیدترین ویرایش توسط علی تحیری; ۱۸:۴۴ ۱۳۹۷/۰۹/۲۱.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
        با سلام:
        لطفا مقاله زیر را که در چندین مورد در ارتباط با پارا متر های ولتاز و جریان فیوز باهم به زبان انگلیسی در این سایت خارجی می باشد مطالعه کنید. دقیقا به پارامتر ولتاژ و جریان و ارتباط آن دو صحبت میکند. در این مقاله دقیقا ازتوان یک فیوز ( ولت × امپر) صحبت می شود.
        https://www.edaboard.com/showthread....SE-and-voltage
        عرض سلام و ادب و احترام خدمت استاد خودم، جناب تحیری!
        جناب تحیری تقریبا اولین کسی که توی این تاپیک از توان و انرژی تلف شده روی فیوز صحبت کرده، بنده هستم! و روابطش رو هم ذکر کردم!
        کامنت 7 : https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688492
        و رابطه انرژی تلف شده روی فیوز رو هم با پارامتر جریان بیان کردم و هم با پارامتر ولتاژ!
        و همون جا هم تأکید کردم، که (V) ولتاژ در اونجا، دقیقا و صرفا، ولتاژ دو سر خود فیوز است و ربطی به ولتاژ پایانه و ولتاژ کاری دستگاه نداره!
        و این ولتاژ طبق قانون اهم از افت ولتاژ روی فیوز محاسبه میشه!!
        اون مقاله ای هم که زحمت کشیدید معرفی فرمودید، فکر نکنم، چیزی غیر این گفته باشه! انشالله سر فرصت مطالعه اش میکنم!
        ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

عالی دوست من منم همینو میگم ولی دوست عزیزمونubuمنکر این رابطه هستن
          شاید در تئوری حرف دوستمون صادق باشه ولی چیزی که در عمل وجود داره صحت این قضیه هست شاید بنده به نوبه خود چون کارم تعمیرات هست یکم از مبحث تئوری فاصله گرفتم ولی تو ی کار چیزی که شما میگی صدف نمیکنه. شما میگید اصلا به ولتاژ ربطی نداره ولی اولین نکته acیاdcبودن ولتاژ ماست. ولی دوست عزیزم مشخصه فوق العاده باسواد هستین. مرسی
          جدیدترین ویرایش توسط Behi021; ۰۴:۲۸ ۱۳۹۷/۰۹/۲۳.

دیدگاه

مخلصم مهندس،

نوشته اصلی توسط Behi021 نمایش پست ها
            ... شما میگید اصلا به ولتاژ ربطی نداره ولی اولین نکته acیاdcبودن ولتاژ ماست. ...
            مشخصه حوصله نکردی کل پست ها رو بخونی!
            وگرنه جریان AC و DC و تفاوتوتشون رو، بنده چندجا عرض کردم!
            هم توی اولین پستم (پست 3):
            سلام دوستان میخوام در مورد فیوز ها بپرسم و بدونم که به طور کلی، کار فیوز بر اساس مقدار وات عبوری در سیم هست یا فقط بر اساس مقدار جریان عبوری؟ یعنی اگه یه فیوز 10 آمپر رو با برق 220 و 12 ولت تست کنیم هیچ فرقی براش نداره و در هر دو مورد روی 10 آمپر جریان رو میبنده؟ و سوال دیگه اینکه آیا جریان کشی در سیم برای ولتاژ متناوب و مستقیم

و هم کامل توی پست 16:
            سلام دوستان میخوام در مورد فیوز ها بپرسم و بدونم که به طور کلی، کار فیوز بر اساس مقدار وات عبوری در سیم هست یا فقط بر اساس مقدار جریان عبوری؟ یعنی اگه یه فیوز 10 آمپر رو با برق 220 و 12 ولت تست کنیم هیچ فرقی براش نداره و در هر دو مورد روی 10 آمپر جریان رو میبنده؟ و سوال دیگه اینکه آیا جریان کشی در سیم برای ولتاژ متناوب و مستقیم

دیدگاه

خخ راست میگی حق با شماست یکم زود قضاوت کردم. شرمنده اقایی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ubub نمایش پست ها
                عرض سلام و ادب و احترام خدمت استاد خودم، جناب تحیری!
                جناب تحیری تقریبا اولین کسی که توی این تاپیک از توان و انرژی تلف شده روی فیوز صحبت کرده، بنده هستم! و روابطش رو هم ذکر کردم!
                کامنت 7 : https://www.eca.ir/forums/thread82418.html#post688492
                و رابطه انرژی تلف شده روی فیوز رو هم با پارامتر جریان بیان کردم و هم با پارامتر ولتاژ!
                و همون جا هم تأکید کردم، که (V) ولتاژ در اونجا، دقیقا و صرفا، ولتاژ دو سر خود فیوز است و ربطی به ولتاژ پایانه و ولتاژ کاری دستگاه نداره!
                و این ولتاژ طبق قانون اهم از افت ولتاژ روی فیوز محاسبه میشه!!
                اون مقاله ای هم که زحمت کشیدید معرفی فرمودید، فکر نکنم، چیزی غیر این گفته باشه! انشالله سر فرصت مطالعه اش میکنم!
                باسلام:
                6 مقاله راجع به فیوز و پارامتر های ولتاژ و جریان نوشته شده فعلا یک قسمت را برایتان ارسال می کنم.

فایل های پیوست شده
                جدیدترین ویرایش توسط علی تحیری; ۲۲:۱۸ ۱۳۹۷/۰۹/۲۳.

دیدگاه

بنظر میاد یه چیزی سر هم کرده تا اتفاقات عملی رو به زبان ساده توجیه کنه ..

.............
                  بنظرتون در ولتاژ مستقیم 220 ولت همین فیوز 1آمپر، تو 1 آمپر میسوزه؟؟
                  زندگی پر ز وجود است ولی ..
                  ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

با سلام:
                    https://www.edaboard.com/showthread....SE-and-voltage
                    ضمن سپاسگذاری خواستم مساله ای حاشیه ای و بی ارتباط را ذکر کنم
                    لینک بالا و نیز تصاویری که در این صفحه گذاشتید (مربوط به نوشته های کاربرهای هندی و فیلیپینی در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶) کلا از فروم ها است
                    محیط فروم ها هر قدر هم تخصصی باشند شبیه همین فروم eca است: محیطی باز برای گفتگوی آزاد افراد در سنین و سطوح تحصیلات در حوزه های بکلی متفاوت
                    پس به همین علت می تواند درست و نادرستش بهم آمیخته و اعتبار و روایی آنها محل بحث باشد
                    برخلاف فروم ها، لینک از وبگاههای تخصصی (که بمانند ژورنال های بین المللی) مقالاتشان را اساتید فن می نویسند قابل اعتمادتر و ارزنده تر است نسبت به فروم ها
                    چون مطلب را دقیقا متخصص مجرب همان حوزه نوشته و توسط گروهی مهر تایید خورده. همچنین در تمام آزمونهای خود تمام استانداردهای دقیق و مفصل آزمایشگاهی (که رعایتشان برای ما مقدور نیست) را موظفند لحاظ کنند
                    جدیدترین ویرایش توسط مهندس ربانی; ۰۷:۰۲ ۱۳۹۷/۰۹/۲۴.

دیدگاه

آیا کسی تست کرده که با ولتاژ 12 ولت "متناوب" ، آیا همچنان فیوزها خیلی بالاتر از آمپراژ اسمیشان میسوزند ؟

دیدگاه

اما من تو صنعت دیدم که فیوز فابریک کارتهایی که تغذیه اون 48 یا 24 ولت هستش.اما از فیوزهای مثلا 1امپر با ولتاژ 250 ولت استفاده شده است.چرا؟؟؟
                        خوب این ولتاژ 250 با اون 24 که همخوانی ندارد؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013 نمایش پست ها
                          بنظر میاد یه چیزی سر هم کرده تا اتفاقات عملی رو به زبان ساده توجیه کنه ..

.............
                          بنظرتون در ولتاژ مستقیم 220 ولت همین فیوز 1آمپر، تو 1 آمپر میسوزه؟؟
                          با سلام:
                          بحث سر این است که یک فیوز با دو پارامتر ولتاژ و جریان با هم هستند. و ما نمی توانیم یک فیوز مثلا 1 آمپری را در هر ولتاژی بکار گیریم. !!! ولتاژ و جریان باید هر دو مد هماهنگ درنظر گرفته شوند. مثلا اگر ما دستگاه برقی 220ولت 1 امپر داشته باشیم باید ازیک فیوز 1آمپری 250 ولت استفاده کنیم، نه ازیک فیوز 125 ولت 1آمپری.!!! اگر کسی زبان انگلیسی قوی داشته باشد، فروم های ارسالی با ذکر فرمول براحتی پاسخ گو می باشد. چقدر زیبا و ساده بیان کرده است. اگر مطالبی را که من با آزمایش عملی به نتیجه رسیدم که یک فیوز 250 ولت 1آمپر در ولتاژ 12 ولت با کشیده جریان 2.5 آمپر نمی سوزد و حدود 3 آمپر می سوزد.( عدم هماهنگی ولتاژ و جریان) اما همین فیوز250 ولت 1 آمپر براحتی در ولتاژ 220 ولت حدود 1.2 آمپر کشی می سوزد. ( هماهنگی ولتاژ و جریان). اگر مطالب ارسالی اینجانب خلاف واقعیت است، لطفا با ذکر یک آزمایش عملی ثابت کنید. اگر به انتهای متن فروم انگلیسی توجه کنید، کلمه SO VOLTAGE IS IMPORTANT FOR FUSE RATING که دقیقا هماهنگی بین ولتاژ و جریان را می رساند.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط mostafa6369 نمایش پست ها
                          اما من تو صنعت دیدم که فیوز فابریک کارتهایی که تغذیه اون 48 یا 24 ولت هستش.اما از فیوزهای مثلا 1امپر با ولتاژ 250 ولت استفاده شده است.چرا؟؟؟
                          خوب این ولتاژ 250 با اون 24 که همخوانی ندارد؟؟
                          با سلام:
                          این فیوز ها به خاطر عدم هماهنگی بین ولتاژ و جریان کاریشان مثلا در جریان 1 آمپر نمی سوزد و در جریان های بالاتر می سوزند.!!! آزمایش کنید و نتیجه را ارسال کنید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط x935418 نمایش پست ها
                          آیا کسی تست کرده که با ولتاژ 12 ولت "متناوب" ، آیا همچنان فیوزها خیلی بالاتر از آمپراژ اسمیشان میسوزند ؟
                          با سلام:
                          بله تست شده است. مثلا یک فیوز 250 ولت 1 آمپری در ولتاژ 12 ولت متناوب حدود بین 2.5 الی 3 آمپر کشی می سوزد. لطفا آزمایش کنید و نتیجه را گزارش کنید. ( علت عدم هماهنگی بین ولتاژ و جریان)

دیدگاه

من یک مشکل در تئوری پیدا کردم الان
                            آیا ایندو فرض نادرستند؟
                            ۱- ما از یک سیم نازک می توانیم ولتاژ بسیار بالا اما با آمپراژ پایین عبور دهیم و داغ نشود
                            ۲- از یک سیم نازک نمی توانیم آمپراژ بالا عبور دهیم چون داغ شده و می سوزد خواه ولتاژ کم باشد یا زیاد
                            اگر فرضها درست است پس نظرتان راجع به نتیجه چیست:
                            فیوز هم قابل قیاس با سیم است. پس فیوز به جریان حساستر است تا ولتاژ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
                              من یک مشکل در تئوری پیدا کردم الان
                              آیا ایندو فرض نادرستند؟
                              ۱- ما از یک سیم نازک می توانیم ولتاژ بسیار بالا اما با آمپراژ پایین عبور دهیم و داغ نشود
                              ۲- از یک سیم نازک نمی توانیم آمپراژ بالا عبور دهیم چون داغ شده و می سوزد خواه ولتاژ کم باشد یا زیاد
                              اگر فرضها درست است پس نظرتان راجع به نتیجه چیست:
                              فیوز هم قابل قیاس با سیم است. پس فیوز به جریان حساستر است تا ولتاژ
                              با سلام:
                              در فیوز بصورت آزمایش عملی به هر دو پارامتر ولت و آمپرحساس است. اما ازنظر تئوری فکر می کنیم فقط به جریان. برای مثال ما از دو فیوز با ساخت کارخانه یکسان یکی 125 ولت 1 آمپر و دیگری 250 ولت 1 آمپر، در مدار 220 ولت قرار می دهیم و از هر دو این فیوز جریان یکسان 1 آمپر می گذرد، اما درفیوز 250 ولت یک آمپر وقتی که جریان حدود 200 میلی آمپر بیش تر شد فیوز می سوزد، اما فیوز 125 ولت یک آمپر حدود یک و کم تر می سوزد، آیا به نظر شما با عبور جریان یکسان چه عاملی باعث سوختن زود تر فیوز 125 ولت یک آمپر می گردد، آیا این همان چیزی نیست که ولتاژ کار دوبرابر 250 ولت باعث دیر تر سوختن فیوز 250 ولت 1آمپر می گردد.؟ پس نیجه می گیریم یک فیوز فقط تنها وابسته به عبور جریان نیست و عاملی چون ولتاژ باعث این کار می شود.!!!

دیدگاه

فکر میکنم این بحث نتیجش مشخصه یکم بیش از حد دارین وقت میزارین فقط از این فرمول میشه نتیجه را مشخص کردp=v*I پس فیوزها تابع جریان وولتاژ هستن یه دوست عزیز میگه در کارت های 24و48فیوزهای ولتاژ بالا هست جای تعجب نداره چون محل قرار گرفتن فیوز تابع ولتاژ مورد نظر است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X