اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه سوال در مورد میکرو 8051 ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یه سوال در مورد میکرو 8051 ؟

من می خواستم بدونم چطوری می تونم در میکروی 8051, 32 تا کلید رو به پایه های ورودی وصل کنم طوری که به من 8 تا خروجی بده .
    البته تو وصل کردن کلید ها , کلیدها طوری باشه که امکان اسکن همه کلید ها به طور همزمان وجود داشته باشه , و سرعت اسکن اونم زیاد باشه حدود 30 بار در ثانیه.
    ا تشکر از دوستان
    دانلود کی های جدید کاسپر
    جهت سفارش طراحی و برنامه نویسی سایت, قالب, بنر قیف و فلش
    با این آی دی تماس بگیرید :
    sam.shark360

پاسخ : یه سوال در مورد میکرو 8051 ؟

اگه از یک دیکدر 3به 8 استفاده کنی سه تا پین برای ستون ها استفاده می شه و 4 پین هم برای سطر ها و برای برنامه اون هم مثل برنامه کیبورد ماتریسی باید بنویسی (ستون ها رو تک تک یک کنی و سطر ها رو بخونی )
    7 تا پین = 32 خروجی
    امکان اسکن تمامی کلید ها رو می شه با برنامه نویسی انجام داد و سرعت اون هم دست خودته
    میشه بگی برای چه کاری می خوای شاید راه حل ساده تری هم باشه
    موفق باشی

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

30 بار در ثانیه که سرعت بالایی نیست! از روش ماتریسی می تونید با 12 پایه 8051 تعداد 32 کلید رو بصورت ماتریس 4x8 بخونید و از یه پورت خالی هم بعنوان 8 خروجی استفاده کنید.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با تشکر از جواباتون

اگه میشه با نقشه بهم کمک کنید.
        و از آی سی 8 تا پاییه خروجی بیرون می آید که واسه parallel port استفاده می شه.
        راستش من تو این مدار گیر کردم.اگه دوستان بتونن کمکم کنن مخصوصا تو برنامه نویسی ممنون میشم آخه بد جور توش گیر کردم .
        کل کاری که می خوام بکنم همین اسکن 32 تا کلید به طور همزمانه کار دیگه ای نمی خوام انجام بدم.

با تشکر
        دانلود کی های جدید کاسپر
        sam.shark360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
          .................
          ...............
          کل کاری که می خوام بکنم همین اسکن 32 تا کلید به طور همزمانه کار دیگه ای نمی خوام انجام بدم.
          با تشکر
          با سلام

شاید این روش ، برای خواندن 32 کلید ، مرسوم نباشه ، ولی بصورت کلی ( debounce در نظر گرفته نشده ) ، با این روش میتونید ، وضعیت هر 32 کلید را در یک لحظه بصورت همزمان ، ذخیره و بعد بصورت ، گروه های 8 تایی ، آنها را خوانده و ...............................................

با عرض پوزش ، بدلیل یک ایراد "جزمی" در سایت پلودgigaimage.com تصویر مدارپیشنهادی را فردا ، در اینجا قرار خواهم داد.

دیدگاه

با تشکر از جواباتون

اگه میشه با نقشه بهم کمک کنید.
            راستش من تو این مدار گیر کردم.اگه دوستان بتونن کمکم کنن مخصوصا تو برنامه نویسی ممنون میشم آخه بد جور توش گیر کردم .

با تشکر
            دوست خوبم

برای کارهای همزمان باید FPGA ها استفاده کنید. میکروپروسسورها هیچوقت نمی تونند کارها رو همزمان انجام بدن. همیشه برنامه ی شما خط به خط اجرا میشه و همزمانی در میکرو بی معنیه.
            بنابراین حتی اگه از ماتریس کلید استفاده نکنید باز هم نمی تونید همزمان چند پورت میکرو رو باهم بخونید.
            پس شما می تونید پورت 1 را برای ستونها و چهار بیت از پورت 0 را برای سطرها در نظر بگیرید.

اول برنامه هر چهر سطر را یک کنید. یعنی P0 را 00001111 دهید.
            بعد یک بیت P0 را صفر کنید تا یک بتوانید یک سطر را بخوانید یعنی P0=00001110
            حال P1 را بخوانید و در یک رجیستر مثل R0آ‌ ذخیره کنید.
            بعد سطر دوم را صفر کنید. P0=00001101
            P1 را در R1 ذخیره کنید
            ...
            در انتها R0 تا R3 هر 32 کلید را در خود جای دادند.
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

امکان زدن شدن همزمان دو کلید هست ؟؟ یا خیر ..
              اگر خیر که خیلی راحت میتونید ماتریکسی ببندید و با تعدادی دیود (چهار عدد)وقفه ایجاد کنید . و اینطور نه زمانی برای اسکن کردن لازمه (در حد میکرو ثانیه ) و نه ممکنه کلیدی زده بشه و سنس نشه .
              That`s It ...I`m out of here

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و با تشکر از جواب هاتون

دوست عزیز ahmadmn
                منم می دونم که توی میکروهیچ کاری همزمان نمیشه , اما میکرو می تونه به طور مثال به ترتیب تشخیص بده که پایه های ورودی 0 تا 7 مقدارش یک هست یا نه,و مشکل من اینجاست که چطوری کلیدهارو به میکرو متصل کنم که هم دقیق باشه هم سرعت زیادی داشته باشه.
                در موردFPGA هم توضیح بدی ممنون میشم.

دوست خوبم erfanEA
                امکان فشار دادن 16 تا کلید به تور همزمان وجود داره.
                دانلود کی های جدید کاسپر
                sam.shark360

دیدگاه

اگه تا حالا با FPGA کار نکردی که دیگه برای این پروژه فکرش رو نکن.. یادگیریش کلی طول میکشه . در ضمن نیازی هم به استفاده از CPLD یا FPGA نیست . همچین هم همزمان نیست . 30 اسکن در ثانیه اون هم برا میکرویی که هیج کار دیگه ای قرار نیست انجام بده سرعت بالایی محسوب نمیشه .. اتقاقا سرعت خیلی پایینی هم هست .
                  از اونجایی که تعداد پایه ها برای اینکار کافی نیست و امکان فشرده شدن چند کلید همزمان وجود داره نمیتونی از اینکودر استفاده کنی دو راه داری :
                  1- استفاده از مالتی پلکسر
                  2- بستن کلید ها به صورت ماریکسی .

که اولی سریع تر اجرا میشه .
                  و برای دومی میتونی وقفه بزاری .
                  دیگه انتخاب با خودته ./

دیدگاه

با تشکر
                    اگه مقاله آموزشی در مورد fpga دارید لینکش رو بزارید لطفا.
                    در ضمن اگه توی Proteus نقشه اش رو بزارید ممنون میشم.
                    با عرض پوزش من خیلی اطلاعات زیادی در مورد دیجیتال ندارم اگه به طور نسبتا کامل راهنماییم کنید ممنون میشم.
                    در ضمن مطمینم این کاری که من میخوام انجام بدم کار خیلی سختی نیست. :redface:
                    :nerd:
                    دانلود کی های جدید کاسپر
                    sam.shark360

دیدگاه

راستی شما چطور میخواید 32 تا کلید رو به 8 تا کلید تبدیل کنید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر معیری

با سلام

شاید این روش ، برای خواندن 32 کلید ، مرسوم نباشه ، ولی بصورت کلی ( debounce در نظر گرفته نشده ) ، با این روش میتونید ، وضعیت هر 32 کلید را در یک لحظه بصورت همزمان ، ذخیره و بعد بصورت ، گروه های 8 تایی ، آنها را خوانده و ...............................................

دیدگاه

با سلام

با اضافه نمودن 32 عدد دیود ، به مدار بالا ، دیگر حتی نیازی به اسکن ورودی کلید ها ، توسط میکرو نمیباشد ، و فقط زمانی که یک یا چند کلید ، فشرده شود ، با یک وقفه ، میکرو ، همه کلید ها را بصورت یک جا ، در 4 رجیستر ، ذخیره نموده و بصورت 8 تا ، 8 تا ، وضعیت آنها را خوانده و ادامه برنامه ..................

دیدگاه

امیر آقا فکر میکنم ایشون به کل مدارشون ممکن نباشه .چون :
                            من می خواستم بدونم چطوری می تونم در میکروی 8051, 32 تا کلید رو به پایه های ورودی وصل کنم طوری که به من 8 تا خروجی بده .
                            امکان فشار دادن 16 تا کلید به تور همزمان وجود داره.
                            یعنی میخوان که 32 تا کلید رو روی 8 بیت بفرستن.........

دیدگاه

با تشکر از امیر آقا که توسط شکل مدار بنده رو راهنمایی کردند. :job:
                              و اگه امکان داشته باشه یه چند خط توضیح هم در مورد مدارتون برام بنویسید ممنون می شم.
                              -------------------------------------------------------------------------------
                              دوست عزیز ErfanEA شما منظور منو اشتباهی متوجه شدید ,من نمی خوام که 32 تا کلید رو به 8 تا کلید تبدیل کنم من می خوام 32 تا کلید رو به روش آقا امیر به میکرو وصل کنم و میکرو بعد از اسکن این کلیدها , حالتاشون رو در خروجی بهم نشون بده.و اینکه 32 تا کلید رو روی هشت بیت فرستادن مگه امکان نداره !!!! :mrgreen:

:nerd:
                              دانلود کی های جدید کاسپر
                              sam.shark360

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X