اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جذب 10 رله با تنها یک خط (از طریق مالتی پلکسر و ...)... سوال دارم !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جذب 10 رله با تنها یک خط (از طریق مالتی پلکسر و ...)... سوال دارم !

سلام به سادگی یک کارمند بر دوستان دانشمند
    بنده می خواستم از یک فاصله دور (حدود 2کیلومتر) حدود 10 رله را به طور جداگانه جذب کنم. یک سر همه آن 10 رله به ارت کارگاه وصل است و سر دیگر هر یک به یک سیم. با انداختن ولتاژ DC مناسب روی هر سیم(حدود 60 ولت) رله مرتبط با آن سیم جذب می شود.
    حال من می خواهیم به جای 10 سیم از تنها 1 سیم استفاده کنم. شنیده ام با استفاده از دیکدر و مالتی پلکسر این کار شدنی است.
    از دوستان دانشمند عزیزم درخواست دارم مرا راهنمایی کنید. مچکرم!

پاسخ : جذب 10 رله با تنها یک خط (از طریق مالتی پلکسر و ...)... سوال دارم !

سلام

بهترین روش استفاده از یه ارتباط بی سیم هست

ولی اگه میخاین از سیم استفاده کنید باید حداقل 2 رشته سیم در نظر بگیرید و بهترین راه RS485 هست البته باید در طول مسیر هم از تقویت کننده استفاده کنید.

دیدگاه

اصلی ترین نکته در مورد RS485 کار در حالت تفاضلی هست به این معنی که تفاوت ولتاژ بین دو سیم نسبت به هم ملاک مشخص کردن صفر و یک بودن دیتا هست

برای مالتی پلکسر مدار ساده زیر رو متونید استفاده کنید. تو این مدار دو تا رله هست بقیه هم به همین صورت اضافه میشه.برای کنترل 7 وسیله به 4 سیم و برای کنترل 15 وسیله به 5 سیم نیاز خواهید داشت. به صورت آزمایشی مدار زیر روتست کنید و وقتی جواب گرفتین رو افزایش فاصله بین چهار تا کلید بحث میکنیم

دیدگاه

با دو سیم میتونید از پروتکل x-10 استفاده کنید .
        ولی 2 کیلومتر یک جفت سیم -حتی اگر سیم تلفن 0.5 هم باشه- خیلی گرون در میاد . اگه کنار تابلو برق کنار رله ها به برق دست رسی داردی خیلی کم هزینه تر کار های زیادی میشه کرد . سواد زیادی هم نمی خواد
        تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
        داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
          با دو سیم میتونید از پروتکل x-10 استفاده کنید .
          ولی 2 کیلومتر یک جفت سیم -حتی اگر سیم تلفن 0.5 هم باشه- خیلی گرون در میاد . اگه کنار تابلو برق کنار رله ها به برق دست رسی داردی خیلی کم هزینه تر کار های زیادی میشه کرد . سواد زیادی هم نمی خواد
          عزیزم تشکر اما
          اولا x10 چه صیغه ایه دیگه ؟! oo:
          بعدشم پهلو رله ها تا دلت بخاد برق هست نگران نباش. ضمنا نگران یک زوج سیم هم نباش. الان تو وضعغیت فعلی برای 20 تا رله 20 تا سیم رانژه 2 کیلومتری میره حالا تو نگران اون یک جفت سیم بدبختی؟!
          ممنونم توجه داری اما بیشتر راهنماییم کن. من اینم : oo:

دیدگاه

سلام.
            شما یا باید از پروتکل rs485 استفاده کنید که حداقل در طول مسیر نیاز به 2 ریپیتر دارید.
            یا از ارتباط بیسیم استفاده کنید.
            پروتکل x10 هم که دوستان اشاره کردند بعید میدونم واسه 2 کیلومتر جواب بده.
            تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

اگه لازم نیست با اون دوتا سیم علاوه بر دیتا - برق هم بره پس پروتکل x10 ملغی میشه
              میمونه ارسال دیتا با روش مودولاسیون . یعنی همین تلفن معمولی خودمون . پس شما به یک جفت مودم و دمودم نیاز مندید .که با دستورات atm کار کنن . بعد خیلی راحت با یک میکرو حتی 8051 با فاصله 2 کیلومتر و حتی بیشتر رله هاتون رو روشن وخاموش کنید
              انواع مودولاسیون
              FSK QPSK QAM PSK trellis digital

که اینترنت دایال پ از FSK استفاده میکنه
              تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
              داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

با درود . . .
                در صورتی که هزینه ها اعم از تهیه سیم و همچنین حفاظ مناسب (هوایی ، زمینی ، زیرزمینی) و سایر موارد زیاد مهم نیستند بهتره از RS485 استفاده کنید.
                راه دیگه در صورت مشترک بودن خطوط انتقال برق (عدم گرفتن برق از ترانس مجزا در مقصد) استفاده از خود سیم برق جهت انتقال دیتا هست. در این روش دیتای مورد نظر بر روی خطوط سوار شده و توسط آشکار ساز در مقصد باز سازی میشه. ماژولهای آماده هم داره(شنیدم)
                اما به نظر بنده بهتره از ارتباط بیسیم برای اینکار استفاده کنید
                چند وقت پیش قرار بود برای یک کارخونه یه همچین سیستمی رو پیاده کنیم. دست آخر هم با توجه به هزینه ها و .... یه سیستم کنترلی اس ام اسی خریدند و خیال همه رو راحت کردند :biggrin:

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                بدرود . . .

دیدگاه

من که هیچ کدام حرفاتونو متوجه نمیشم ! :redface:
                  همه تون بالا لیسانس حرف می زنید. بابا یک جور بگید منم متوجه بشم !!!

بنده از یک کارگاه حرف می زنم با مثلا 50 اتاق که اینها با هم ارتباط دارند( مثلا هر اتاق با 6 تا اتاق دیگر ارتباط صوتی فوری دارد)
                  همه سیگنالهای صوتی این 50 اتاق به یک مرکز می آید به نام رله بکس.
                  مثلا اتاق1 می خواهد با اتاق 35 صحبت کند. با فشردن یک شاسی روی یک سیم(که از اتاق 1 تا رله باکس کشیده شده) ولتاژ 60ولت می افتد و رله مربوطه جذب می شود و در نتیجه صدای اتاق 1 به اتاق 35 می رود... اگر شاسی دیگری بزند رله دیگری جذب شده و صدای اتاق 1 به اتاق دیگری می رود. به هین ترتیب ادامه دارد.
                  برای همین برای هر ارتباط یک رله در رله بکس وجود دارد.
                  این فعلا آنالوگ است ( سیستم روسی متعلق به هزار سال پیش !!)

حالا می خواهیم این را دیجیتال کنیم. کسی اگر راهنمایی کنه و به نتیجه برسد قول شرف می دهم دستمزد او را هم بدهم.
                  خدا شاهده هدف اصلیم پیشرفت کشورمه و ماهانه زیر یک میلیون ( با تمنام مزایا و ...) از ذوب آهن میگیرم اما فکر پیشرفت وطنم هستم.
                  لطفا کمکم کنید...ممنونم...

دیدگاه

دوست عزیز شما که از اول نگفتید قراره چی باشه! :biggrin:
                    ما هم فکر کردیم قراره مثلا یه بار خفن رو یه جا دیگه کنترل کنید! و ...
                    بگذریم
                    فواصل اتاقها از هم چقدره؟؟؟
                    آیا کل طرح رو میخواهید بسازید و یا تنها قسمتی ازش رو؟(منظور پایه ریزی از ابتدا هستش؟)
                    این طرح رو راحت تر از اینها میشه پیاده کرد

موفق باشید
                    درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                    بدرود . . .

دیدگاه

سلام
                      نکنه ادامه همین پست قدیمی هست :
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=73691.msg439060#msg439060

نوشته اصلی توسط کارمند فعال ذوب آهن اصفهان

بنده از یک کارگاه حرف می زنم با مثلا 50 اتاق که اینها با هم ارتباط دارند( مثلا هر اتاق با 6 تا اتاق دیگر ارتباط صوتی فوری دارد)
                      همه سیگنالهای صوتی این 50 اتاق به یک مرکز می آید به نام رله بکس.
                      مثلا اتاق1 می خواهد با اتاق 35 صحبت کند. با فشردن یک شاسی روی یک سیم(که از اتاق 1 تا رله باکس کشیده شده) ولتاژ 60ولت می افتد و رله مربوطه جذب می شود و در نتیجه صدای اتاق 1 به اتاق 35 می رود... اگر شاسی دیگری بزند رله دیگری جذب شده و صدای اتاق 1 به اتاق دیگری می رود. به هین ترتیب ادامه دارد.
                      برای همین برای هر ارتباط یک رله در رله بکس وجود دارد.
                      این فعلا آنالوگ است ( سیستم روسی متعلق به هزار سال پیش !!)
                      بنظرم اگه یک سیستم سانترال بخرین یا از اول طراحی کنین بهتره تا اینکه اون سانترال قدیمی رو وصله کنین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++
                        سلام

بنظرم اگه یک سیستم سانترال بخرین یا از اول طراحی کنین بهتره تا اینکه اون سانترال قدیمی رو وصله کنین

بابا مچ گیر!!!!! :biggrin:

حق با آقا محسنه
                        الان سیستم های تلفن مرکزی هم هست خیلی راحت و شیک!
                        اما اگر قراره از ابتدا ساخته بشه و کل کار ایرانی ساز باشه قضیه فرق داره :agree:

بدرود . . .

دیدگاه

سلام
                          نه اقا اونو که گفتن باید فعلا صبور باشیم

دوستان گلم RS485یه استاندارده ایشون گیر لایه فیزیکیش هستن! .البته بعید میدونم کار روشن کردن چند تا رله به 485 نیاز داشته باشه.............مدار اقای مهدی421 هم که با فرض اولیه مسئله که یه دونه سیمه تناقض داره!
                          به نظرم ایسیهایی چونMC145027 میتونن خوب باشن.....یه ایده دیگه اینه که 10 ولتاژ مختلف در طرف فرستنده(تقسیم ولتاژ) ایجاد و در طرف گیرنده اشکار بشن(زنر یا تقسیمولتاژ مقاومتی)و هر کدوم رله ای رو روشن کنه البته باید مقاومت 2 کیلومتر سیم رو هم در نظر گرفت

دیدگاه

نوع رله هاتون چیه می خوام بدونم سوار شدن نویز یه موقع در عملکرد رله هاتون موثر نباشه چون اونجا عمل نکردن یه رله مساوی 100 میلیون ظرر هست این مطلب برام خیلی مهم هست
                            گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
                            همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107
                              نوع رله هاتون چیه می خوام بدونم سوار شدن نویز یه موقع در عملکرد رله هاتون موثر نباشه چون اونجا عمل نکردن یه رله مساوی 100 میلیون ظرر هست این مطلب برام خیلی مهم هست
                              دوست عزیز رله ای که با 60 ولت تحریک میشه نویز چه اثری میتونه روش بذاره؟ oo: میدونی این نویز باید چه توانی داشته باشه بتونه صفر رو به یک تبدیل کنه(نویز یعنی همین دیگه؟)؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X