اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شمارنده اعداد اول؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شمارنده اعداد اول؟

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
    تو پروتئوس بزرگ بنویسین OR بعدش هم آندرلاین بذارین یعنی _OR ؛ گیتهای OR با تعداد ورودی 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 10 - 12 - 14 - 16 رو میتونین ببینین. :rolleyes:
    آقا شاهرخ خیلی ممنون من می دونی چقد دنبال این بودم :wow:
    منم یه پاسخ تکمیلی بدم
    نه شما مثل اینکه اون AND 8 ورودی که هیچ AND چهار ورودی رو هم درک نکردید چی چی دهدهی میشه 5 یکان ریست میشه نه اینطور نیست
    ببین اول از همه باید طرحت رو بلد باشی تا بدونی که چیکار کنی مثلا من چه زمانی نیاز دارم که یکان رو ریست کنم یا دهگان رو ریست کنم
    پس من یکان رو کلا دوبار ریست می کنم یکی زمانی که دهگان 0 هست و یکان داره میشماره وقتی یکان رسید به باینری عدد 10 که باینری عدد 10 میشه 1010 پس باید وقتی فهمیدیم که شمارنده رسید به عدد 10 باید یکان رو ریست کنه و یکی به دهگان اضافه کنه خوب حتما میگی چرا نمی زاریم یکان همون 10 رو هم بشماره یا حتی بیشتر چون نمیشه رو یه سون سگمنت عدد دو رقمی نمایش داد برای همین دهگانش رو میدیم به یه آی سی دیگه که از اون بگیریم و رو یه سون سگمنت دیگه نشان دهیم
    اما بحث ما این بود که یکان کلا دوبار ریست میشه یه بار زمانی که میشماره و تا 10 شد ریست میشه و یکی به دهگان اضافه میشه و یه بار هم زمانی ریست خواهد شد که شمارش به عدد 25 برسد
    اون AND چهار ورودی همین ریست یکان و افزایش دهگان رو بر عهده داره ولی اون AND هشت ورودی وضیفه ریست هر دو رو بر عهده داره منتها چون یکان کلا دوبار ریست میشه یعنی زمانی که یکان 10 شد وهمچنین زمانی که کلا شمارش به 25 رسید اما این دوتا رو باید با هم جمع کرد یعنی OR کرد و داد به پایه ی ریست یکان
    اصلا شما به AND هشت ورودی دقت کن پایه های GH اصلا اینجا کار ایی ندارند چون شمارش ما کم هست می تونی اونا رو حذف کنی و 6 ورودی بیاری البته من اون عددی که گفتم وقتی رسید به 25 ریست میشن کلا 25 تا اعداد اول رو لحاظ کردم و لی تو مداری که من کشیدم این عدد وقتی رسید به 24 ریست میشه که BCD میشه 00100011
    اون دوتا صفر سمت چپ همون GH هستند که همه وقت صفر هستند یعنی در طول این شمارش صفر هستند نیازی بهش نداریم ولی خوب من AND شش ورودی نتونستم پیدا کنم برای همون گفتم بزار حالا که AND هشت ورودی هست اینا رو هم بزارم
    برد جوجه کشی:
    مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)

مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

دانلود

توجه:
    این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
    برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masuod619
      میتونیم بجای ای سی 74193 ,74192 استفاده کنیم؟همان نتایج را میده؟
      خب چرا امتحانش نمیکنین؟

نوشته اصلی توسط mohammad...
      آقا شاهرخ خیلی ممنون من می دونی چقد دنبال این بودم :wow:
      خواهش میکنم. البته گفتم میتونین ببینین، نگفتم استفاده کنین، فعلا فقط نگاهش کنین!

دیدگاه

میتونیم بجای ای سی 74193 ,74192 استفاده کنیم؟همان نتایج را میده؟
        چه مشکلی با این آیسیا دارین؟
        نه خیر چون این ای سی 0 تا 9 رو میشماره تا اینجا مشکلی نداره ولی عوض اینکه هم زمان رقم نقلی و خروجی ها صفر بشن اول رقم نقلی یک میشه بعد خروجی صفر میشه که این می تونه مشکل واسط ایجاد کنه برای مثال اگه شمارنده تا 9 شمارش کرد خروجیش میشه 1001 و وقتی رقم نقلی یک میشه در حالی که هنوز عدد 9 صفر نشده پس سون سگمنتت نشون میده 19 بعد میشه 10
        اگه استادت به این گیر نده بله می تونی استفاده کنی البته تو پروتیوس اینشکلی میشه به صورت عملی نمی دونم
        برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

برای اینکه در 25 ریست شه باید نات a را برداریم درسته آقا محمد؟ چون در کل 25 عدد اول دارم نه 24تا ؟ مال and هشت ورودی را میگم؟
          @ *.*.*619*.*.*.@

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.390

دیدگاه

برای اینکه در 25 ریست شه باید نات a را برداریم درسته آقا محمد؟ چون در کل 25 عدد اول دارم نه 24تا ؟ مال and هشت ورودی را میگم؟
            لعنت به این مخابرات ارومیه وقتی میره دیگه واویلا میشه :angry: :angry: :angry:
            امونم رو بریده این مخابرات X-(
            مسعود جان ببخشید الان تونستم بیام اینترنت این مخابراته ما یکم زیادی سوسوله
            مسعود جان ببین من چون اون قسمت زیادی ساده بود جدول صحت اون قسمتشو نکشیدم ولی دیگه این قسمتم کشیدم امیدوارم که درک کنی
            می گم جدول صحت که بلدی نه؟
            اینا رو ببین
            این همون قسمت ریست هست

اینم همون مدار که هر گیت با رنگ تابع خودش در جدول صحت بالا مشخص هست

کافیه شما به جای 24 BCD عدد 25 رو قرار بدین و از نو تابع رو بدست اورید و گیت ها رو رسم کنید مسعود جان دیگه زیاد بازش کردم باید متوجه شی :rolleyes:

بله مسعود جان درست فهمیدی باید نات اون A رو برداری :smile:

اضافه شده در تاریخ :
            یادم رفت تو جدول صحت اون دو تا X یعنی اینکه اینا رو جزئ تابع حساب نمی کنیم اگه یکم فکر کنی می فهمی چون وقتی ای سی به 10 برسه A تا D تغییر می کنند و ربطی به دو متغیر بعدی نداره
            برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

ok فهمیدم مرسی واقعا مرسی محمد جان واقعا برام خیلی زحمت کشیدین @};- vcc کجای پروتئوس هست؟ اگه با کارنو ساده سازی کنم( Q0......Q7 )ساده تر از مدار شما میشه؟
              @ *.*.*619*.*.*.@

دیدگاه

ok فهمیدم مرسی واقعا مرسی محمد جان واقعا برام خیلی زحمت کشیدین @};- vcc کجای پروتئوس هست؟ اگه با کارنو ساده سازی کنم( Q0......Q7 )ساده تر از مدار شما میشه؟
                سلام
                خواهش می کنم بیشتر از آقا شاهرخ تشکر کن چون لطف ایشون بود که من این مدار رو اینجا قرار دادم
                برای آوردن VCC اون آیکون داخل کادر قرمز رنگ رو بزن سپس VCC یا GND رو انتخاب کن البته VCC که نیست اسمش POWER هست تو پروتیوس

دوست عزیز ساده سازی به چند طریق انجام میشه من از روش فاکتورگیری سادشون کردم از دوره هنرستان با این کارنو نساختم و هنوزم ازش بدم میاد :angry: ولی برای امتحان نرم افزار جدول کارنو رو دانلود کردم و با همون نرم افزار محاسبه کردم متاسفانه مدارش حجیم تر از مدار من شد :eek: نمی دونم شاید درست کار نمی کرد
                البته می تونی به جای اون همه OR فقط یک OR با ورودی های مختلف بزاری و مدار یکم حجمش کم بشه فکر نکنم بیشتر از این دیگه ساده شه البته این نظر منه
                خوب دیگه اگه سوال داشتین حتما بپرسین اگر هم من نباشم آقا شاهرخ همیشه هستن :nerd:
                خوب امیدوارم تو این چند روز یه چیزایی از دیجیتال یاد گرفته باشید
                آقا شاهرخ گفتی فقط گیت OR رو نگاه کن خوب منم نگاه کردم شیطونه اومد سراغم هیچی دیگه ازش استفاده کردم >
                آقا شاهرخ بازم ممنون @};-
                خوب اقا مسعود تونستی اون 23 رو ردیف کنی یا نه :twisted:

برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

سلام آقا محمد آن کاری نداره آره حلش کردم منتهی من میخوام این مدار را ساده ترش کنم چون عملی آن را کار میکنم, یه سوال چطور میتونم این شمارنده را نزولی کنم ؟اگه اشتباه نکنم باید bcd عدد 97 را بجای عدد 2 و.... الی آخر زیر ورو کنم درسته محمد جان؟
                  @ *.*.*619*.*.*.@

دیدگاه

سلام آقا محمد آن کاری نداره آره حلش کردم منتهی من میخوام این مدار را ساده ترش کنم چون عملی آن را کار میکنم, یه سوال چطور میتونم این شمارنده را نزولی کنم ؟اگه اشتباه نکنم باید bcd عدد 97 را بجای عدد 2 و.... الی آخر زیر ورو کنم درسته محمد جان؟
                    سلام
                    می تونی همین کاری رو که گفتی انجام بدی ولی تنها یکی میشه یا صعودی یا نزولی اما بازم می تونی با گیت های منطقی این قسمتم درست کنی مثلا آی سی رو روی شمارش نزولی تنظیم کنی و بعد همون عددهاش رو دوباره محدود کنی که بیشتر از 25 تا نشماره

اضافه شده در تاریخ :
                    مسعود جان همون کاری که گفتی انجام بده یعنی به جای 2 عدد 97 قرار بده تا نزولی شه من خواستم توسط گیت های منطقی این قسمت رو درست کنم ولی دیدم که دردسر زیاد داره مدارش یکم بزرگ شد منم بیخیال شدم ادامه ندادم
                    ولی یه کپی هم از صعودی نگه دار اگه استادت گفت صعودی ببند همون رو ببندی
                    برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

سلام آقا محمد ببخش یه سوال دیگه دارم شرمنده اینقدر سوال میپرسم :redface:,این اعداد bcd که در abcdef هست اگر با کارنو ساده سازی کنم باید به باینری تبدیل کنم؟از عدد0تا 9 باینری با bcd برابر هست ولی از 9 به بعد باهم فرق دارن, رابطه ها را در میارم میزارم تو کارنو ولی اصلا با ساده سازی که که شما پیدا کردین جور در نمیاد ؟
                      @ *.*.*619*.*.*.@

دیدگاه

سلام آقا محمد ببخش یه سوال دیگه دارم شرمنده اینقدر سوال میپرسم :redface:,این اعداد bcd که در abcdef هست اگر با کارنو ساده سازی کنم باید به باینری تبدیل کنم؟از عدد0تا 9 باینری با bcd برابر هست ولی از 9 به بعد باهم فرق دارن, رابطه ها را در میارم میزارم تو کارنو ولی اصلا با ساده سازی که که شما پیدا کردین جور در نمیاد ؟
                        سلام
                        دوست عزیز شما باید یه کارنو با 6 متغیر ایجاد کنید بعد مثلا خروجی های Q1 رو تو جدول کارنو قرار دهید سپس ساده سازی کنید
                        خوب ساده سازی با ساده سازی فرق می کنه برای همون خروجی ها متفاوتند
                        اینو هم دقت کن که شما 8 تا خروجی دارید و باید هر دفعه یک خروجی رو تو جدول کارنو ساده سازی کنید مثلا ابتدا Q1 بعد Q2 تا Q7
                        Q0 از اون ساده تر نمیشه پس اونو بیخیال شو
                        یه چیز دیگه مدارتو اگه دوست داشتی یه عکس بزار بگیر اینجا ببینم چقد شده که می خوای سادش کنی البته اگه دوست داشته باشی
                        بعدش BCD و باینری تا عدد 9 با هم تفاوتی ندارند و بعد از اون هست که با هم فرق می کنند
                        کلا طرحها زیادن من مثلا این طرح به فکرم رسید مثلا شما می تونستی بزاری تا 15 بشماره و یه جدول صحت دیگه دربیاری و رو سون سگمنتا نمایش بدی و طرح های دیگه
                        مثلا می تونستی با همین گیت های منطقی و بدون استفاده از آی سی یه شمارنده درست کنی که اونم با توجه به اطلاعات کم شما در زمینه دیجیتال یکم براتون سخته البته اگه کتاب موریسمانو رو هم بخونید می تونید تنها با همین AND و OR و NOT همه کار بکنین حتی می تونی یه سی پی یو خیلی کوچیک طراحی کنی کلا عشق است این دیجیتال :mrgreen:
                        برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

هر جور ساده کنم باید رو مدار تست کردم درست جواب بده درسته؟هر چند از ساده سازی شما فرق داشته باشه درسته؟بعد یه سوال چطور and چند ورودی بیارم تو پروتئوس؟ممنون خیلی آقایی محمد @};-
                          @ *.*.*619*.*.*.@

دیدگاه

هر جور ساده کنم باید رو مدار تست کردم درست جواب بده درسته؟هر چند از ساده سازی شما فرق داشته باشه درسته؟بعد یه سوال چطور and چند ورودی بیارم تو پروتئوس؟ممنون خیلی آقایی محمد @};-
                            بله هر جور ساده کنی و درست ساده کنی و اشتباهی رخ نده باید به هر صورت جواب بده

اینم روش آوردن مدارات منطقی
                            برای آوردن and باید بنویسی _and

اضافه شده در تاریخ :
                            دوستان ببخشید این قسمت رو اصلاح می کنم که
                            اعداد bcd و باینری از صفر تا 9 با هم فرقی ندارند و از این به بعد هست که کد هاشون تفاوت داره در حالی که تو پست قبلی گفتم تا 15 با هم فرقی ندارن بنابراین من اشتباه کردم و اعداد bcd تا 9 با باینری یکیه و بعد از اون مفهومی نداره
                            اون خروجی 74193 یا 74393 به صورت باینری هست نه bcd مثلا مثال زیر این قضیه رو روشن می کنه
                            می خوام عدد 15 رو به bcd نمایش بدم که میشه
                            (00010101)

ولی به صورت باینری میشه (1111)
                            این اشتباه رو بزارین به حساب کم تجربگی من
                            ازتون معذرت می خوام
                            برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

خواهش میکنم شما سرور مایین :nerd: خوب حالا اقه ما بخواهیم abcdef را در جدول کارنو بنویسیم از 9 به بعد باید به باینری تبدیل کنیم درسته؟چون جدول کارنو بصورت باینری میشناسه؟
                              @ *.*.*619*.*.*.@

دیدگاه

خواهش میکنم شما سرور مایین :nerd: خوب حالا اقه ما بخواهیم abcdef را در جدول کارنو بنویسیم از 9 به بعد باید به باینری تبدیل کنیم درسته؟چون جدول کارنو بصورت باینری میشناسه؟
                                سلام
                                مسعود جان نه خیر به باینری نباید تبدیل کنی فرض کن خروجی های q1 به شکل زیر هست
                                A'B'CD'EF+ABC'DE'F+ABCD EF

خوب این سه جمله در جدول کارنو یه خانه مشخصی داره که باید خانه مربوطه رو پیدا کنی و اون خانه رو یک بزاری
                                ببین جدول کارنو به این راحتی نیست اونم شش متغیره
                                4 متغیره خیلی راحته اگه 4 متغیره بود منم از جدول کارنو استفاده می کردم ولی شش متغیره یکم سخته
                                این نرم افزار رو دانلود کن شاید به درد شما هم خورد

رفتن به صفحه نرم افزار جدول کارنو
                                برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X