اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** ساخت L-C متر/ خازن-سلف سنج دقیق و کاربردی ***

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : *** ساخت L-C متر/ خازن-سلف سنج دقیق و کاربردی ***

نوشته اصلی توسط electro.kar96 نمایش پست ها
    با تشکر بابت اطلاعات جامع و کامل شما
    شما مشخصا در این زمینه زمان گذاشتید از نوشته هاتون میشه پی برد که زمان اثر خودش رو در تجربه های شما گذاشته
    برعکس من همیشه خریدم و تست کردم خریدم و تست کردم ! و هیچ وقت به اون چیزی که نیاز داشتم نرسیدم
    همینه که به تاپیک شما علاقه مند شدم اینبار میخوام خودم بسازم
    حالا سئوال اینجاست که چقدر شانس وجود داره که شما بتونید تنظیمات نمایش esr رو به خازن سنج اضافه کنید بدون اینکه پروژه نیاز به دگرگونی کلی و صرف وقت زیاد براتون داشته باشه؟
    خواهش میکنم مهندس جان ، شما بزرگ مایید خواهشا این حرفارو نفرمایید .

واقعیتش چون این مدارو من درواقع از جای دگ ک یادم نیس! برداشتم ولییییی تازه فهمیدم ک خودمم میتونم بسازمش ) درواقع سه چهارتا فرمول فیزیک برای محاسبه زمان پر شدن خازن و اشباع شدن سلف و ایناس ک میشه ازشون براحتی ساخت . ببینم وقت شد قطعا خودم علاوه بر این دو مورد هم ESR و هم فرکانس و شاید ولتمتر هم بش اضافه کنم ! خیلی چیزا میشه بهش اضافه کرد .
    واقعیتش مهندس جان سرم شدیدا گرم یه سری مشکلاتم هستش از ی طرفم دارم روی یه پروژه RC کار میکنم (ماشین رادیوکنترل) . ببینم تونستم روش کار میکنم ولی فعلا ب این زودی ها نخواهد بود . موفق باشید

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط dostajn نمایش پست ها
    سلام
    یه پروژه هست به نام avr tester کار بچه های آلمانی هست فکر کنم:

یه بخشی از اون مربوط به esr خازن هستش شاید بدردتون بخوره!
    نمونه تجاریش هم هست که چینی ها ساختن:

این مدارش هست:

خودمم خیلی وقت می خوام بسازمش ولی متاسفانه فرصت نشده...
    اینم منبع هستش
    https://www.mikrocontroller.net/arti...ansistortester
    آخ آخ آخ از دست این پروژه تستر -_- حاجی داغ دلمو تازه کردی !! سر این پروژه من یه میکروی نازنین mega328 سوزوندم ، با مگا 8 هم که کلا جواب نداد و قاتی پاتی نشون میداد هر بلایی سرش اوردم اخرش میکرو سوخت و حیف شد ... دقیقا بخام بگم 3مورد ازین پروژه رو تست کردم ک سومیش میکرو رو سوزوند و دیگه کلا بیخیالش شدم یا خودم با آردوینو باید بسازم یا بیخیال !!

**************** درضمننننن این پروژه حتمااااا باید از Mega8 استفاده کنید . مدل های 8A یا 8L و غیره اصلا جواب نمیدن . -_- **************
    جدیدترین ویرایش توسط behzad0007; ۱۷:۱۰ ۱۳۹۷/۱۱/۲۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behzad0007 نمایش پست ها
      خواهش میکنم مهندس جان ، شما بزرگ مایید خواهشا این حرفارو نفرمایید .

واقعیتش چون این مدارو من درواقع از جای دگ ک یادم نیس! برداشتم ولییییی تازه فهمیدم ک خودمم میتونم بسازمش ) درواقع سه چهارتا فرمول فیزیک برای محاسبه زمان پر شدن خازن و اشباع شدن سلف و ایناس ک میشه ازشون براحتی ساخت . ببینم وقت شد قطعا خودم علاوه بر این دو مورد هم ESR و هم فرکانس و شاید ولتمتر هم بش اضافه کنم ! خیلی چیزا میشه بهش اضافه کرد .
      واقعیتش مهندس جان سرم شدیدا گرم یه سری مشکلاتم هستش از ی طرفم دارم روی یه پروژه RC کار میکنم (ماشین رادیوکنترل) . ببینم تونستم روش کار میکنم ولی فعلا ب این زودی ها نخواهد بود . موفق باشید

آخ آخ آخ از دست این پروژه تستر -_- حاجی داغ دلمو تازه کردی !! سر این پروژه من یه میکروی نازنین mega328 سوزوندم ، با مگا 8 هم که کلا جواب نداد و قاتی پاتی نشون میداد هر بلایی سرش اوردم اخرش میکرو سوخت و حیف شد ... دقیقا بخام بگم 3مورد ازین پروژه رو تست کردم ک سومیش میکرو رو سوزوند و دیگه کلا بیخیالش شدم یا خودم با آردوینو باید بسازم یا بیخیال !!

**************** درضمننننن این پروژه حتمااااا باید از Mega8 استفاده کنید . مدل های 8A یا 8L و غیره اصلا جواب نمیدن . -_- **************
      سلام
      فکر کنم اشتباه کرده باشین
      خودشون روی مگا 256 هم پورت کردن

دیدگاه

[QUOTE]
        سلام
        یه پروژه هست به نام avr tester کار بچه های آلمانی هست فکر کنم:
        متاسفانه من نتونستم نمونه آلمانی رو که در بالا هست در ایران گیر بیارم نمی دونم کسی لینکی از فروش نسخه بالا داره یا نه
        من نسخه چینی رو خریدم که در تصویر زیر میزارم بسیار هم ناقص و ضعیف است مثلا ماسفت رو دیود نشون میده !

دیدگاه

سلام
          فکر کنم اشتباه کرده باشین
          خودشون روی مگا 256 هم پورت کردن
          سلام مجدد
          ببخشید مگا 256 ؟؟؟!!!!!! منظورتون 2560 هست یا 328 ؟؟ البته عملا نیازی به میکروکنترلر به این حجیمی ! نیست ! ... ولی در مورد اون مدار شما اگر دقت کنید روی قسمت میکرو نوشته که Atmega8 . منم با همین خیال ک روی نسخه A هم جواب میده رفتم جلو ک 3تا مدار مختلف رو تست کردم و اخرش یه میکرو328 رو سوزوندم (با اینکه گفته بود روی 328 جواب میده)

[QUOTE=electro.kar96;693509]

متاسفانه من نتونستم نمونه آلمانی رو که در بالا هست در ایران گیر بیارم نمی دونم کسی لینکی از فروش نسخه بالا داره یا نه
          من نسخه چینی رو خریدم که در تصویر زیر میزارم بسیار هم ناقص و ضعیف است مثلا ماسفت رو دیود نشون میده !
          سلام عزیز
          خیلی دوست دارم این حرفو نزنم چون شاید اشتباه باشه! ولی چشمم ازین تستر ها آب نمیخوره !! درسته یه مزیت خیلی خوبیه که همههه چیو تست میکنن ولی مطمئن باشید بازم یه همچین مدار ساده ای با این همه آپشن ها یه جایی اشتباهی قطعا خواهد داشت !! مخصوصا تو الکترونیک که تو خیلی از مدارات حتی تجاری هم مشکل برنامه نویسی هست مثل تابلوی اسانسوری که بنده وقتی کلاسش میرفتم و یه ماه وقتمونو گروهی سرش گذاشتیم تا وصلش کنیم ولی هردفه ی مساله مثل باز نشدن در یا سنسور مگنت و اینها ایراد داشت اخرش فهمیدیم مشکل از برنامه نویسی میکروکنترلر روی برد هستش !

دیدگاه

چرااا ؟؟؟!!

دیدگاه

در عمل از همشون میتونی استفاده کنی

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
                چرااا ؟؟؟!!
                به دلیل اینکه مدل های معمولی و a و L در فرکانس و ولتاژ کاری باهم فرق دارند همچنین یه ریزه چیز های دگ مثل خازن های داخلی و اسیلاتور و ... که خیلی جزئی هستن ولی برای این پروژه شما باااااااااید از نوع معمولی یعنی Atmega8 استفاده کنید . میخاید تست کنید ولی دستگاه درست کار نخواهد کرد بنده 3مدل تستر با مگا8 رو با مدل A تست کردم که اینو میگم مثل بعضیا رو هوا نمیگم ...

خلاصه مسئولیت با خودتون است دوست گرامی . موفق باشید

دیدگاه

در صفحه ی اول دیتاشیت جفتشون نوشته شده ولتاژ کاریشون و فرکانس کاریشون رو/ atmega8 در ولتاژ 4.5 تا 5.5 ولت از فرکانس 0-16 مگ کار میکنه ولی atmega8l از 2.7 تا 5.5 ولت از فرکانس 0-8 مگ کار میکنه/
                  من اتمگا 8l رو تا فرکانس 16 مگ اورکلاک کردم و هیچ مشکلی نداشت در فروم های خارجی مختلف هم این اور کلاک حتی تا 20 مگ هم رفته بدون مشکل ولی در کار های دقیقی مثل این امکان بوجود اومدن مشکل هست/ پس به گفته ی دوستمون بهتره از atmega8 استفاده بشه برای این پروژه به هر حال معماری جفتشون یکیه و جعومتریشون فرق داره و اینکه مزیت atmega8 مصرف جریان زاید کمتره.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
                    در صفحه ی اول دیتاشیت جفتشون نوشته شده ولتاژ کاریشون و فرکانس کاریشون رو/ atmega8 در ولتاژ 4.5 تا 5.5 ولت از فرکانس 0-16 مگ کار میکنه ولی atmega8l از 2.7 تا 5.5 ولت از فرکانس 0-8 مگ کار میکنه/
                    من اتمگا 8l رو تا فرکانس 16 مگ اورکلاک کردم و هیچ مشکلی نداشت در فروم های خارجی مختلف هم این اور کلاک حتی تا 20 مگ هم رفته بدون مشکل ولی در کار های دقیقی مثل این امکان بوجود اومدن مشکل هست/ پس به گفته ی دوستمون بهتره از atmega8 استفاده بشه برای این پروژه به هر حال معماری جفتشون یکیه و جعومتریشون فرق داره و اینکه مزیت atmega8 مصرف جریان زاید کمتره.
                    با سلام ، بله مدل عادی و A تقریبا جفتشون یکی هست ولی قطعا فرق های ریزی دارن که تو فروم های خارجی و ایرانی و هر سایتی که مدار تستر با مگا8 گذاشته تو اکثرشون نوشتن ک فقط با مدل ساده این میکرو جواب میده ! منم با این خیال ک جفتشون یکی هست با A ساختم ولی اشتباه نشون میداد مثلا دیود رو عوض ماسفت نشون میداد خازن خراب رو سالم نشون میداد و وقتیم چیزی به ورودی وصل نبود هرچیزی نشون میداد ! ... قطعا تو کدنویسی فرق داره وگرنه از نظر تئوری جفتشون یکی هست (ب غیر از L که بحثش جداست)

دیدگاه

سلام تو کد نویسی هم فرقی نداره ولی چشم من حتما با atmega8a تست میکنم و در جریان میذارم/
                      و اینکه این دستگاه کلا به خازن شارژ شده حساس هست و گفته شده بود که طرف با خازن پر شده تست کرده بعد از اون به بعد قطعات رو جابجا نشون میداده. احتمالا میکروی atmega8a شما آسیب دیده باشه(احتمالش هست) ولی من تست میکنم حتما

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
                        سلام تو کد نویسی هم فرقی نداره ولی چشم من حتما با atmega8a تست میکنم و در جریان میذارم/
                        و اینکه این دستگاه کلا به خازن شارژ شده حساس هست و گفته شده بود که طرف با خازن پر شده تست کرده بعد از اون به بعد قطعات رو جابجا نشون میداده. احتمالا میکروی atmega8a شما آسیب دیده باشه(احتمالش هست) ولی من تست میکنم حتما
                        سلام
                        یمقدار اطلاعات رو کنار هم میزارم تا بتونم نتیجه گیری کنم.
                        بعنوان مثال برای شارژ خازن باید یه ولتاژ و جریانی بهش اعمال بشه تا شروع به شارژ کنه و طبعا هرچه این ولتاژ و جریان کمتر باشه زمان شارژ کامل طولانی تر خواهد بود. بر همین مبنا ما برای اندازه گیری با توجه به میزان ولتاژ و جریان خروجی ای که میکرو داره به خازن یه ولتاژ کنترل شاده با زمان بصورت pwm میدیم و از اون ظرف هم اندازه میگیریم. پس با این حساب مواردی که در محاسبات و اندازه گیری ما دخیل هستند عبارتند از ولتاژ و جریان پایه های خروجی میکرو و دیوتی سایکل موج pwm
                        حالا با این تفاسیر اگر به جداول صفحه 2 از دیتاشیت ارسالی دقت کنید خواهید دید که ولتاژ و جریان خروجی این میکروها یکسان نیستند.
                        پس قطعا در نتیجه محاسبات دچار مشکل خواهیم شد.
                        تاپیک ویدیوهای آموزشی حواشی آردوینو و ESP

دیدگاه

ولتاژ و جریان خروجی یکسان نیستن؟ اونایی که نوشته شده ولتاژ و جریان خروجی نیستن. دامنه ی رفرنس ولتاژ درونی آنالوگه(اگه دیتاشیت اتمگا هشت رو مطالعه کنین در قسمت اندازه گیری آنالوگ این قابلیت بهمون داده شده که یک ولتاژ رفرنس خود میکرو برامون رگوله میکنه داشته باشیم)تا اگه تغذیه ی میکرو از 5.5 ولت به 5 ولت رسید(به علت تخلیه ی باتری مثلا!) ما این ولتاژ رفرنس رو داشته باشیم و مثلا اگه دما داره خونده میشه این دمای خونده شده با تغییر ولتاژ تغذیه ی میکرو تغییر نکنه! دامنه رو ذکر کرده/ ولتاژ خروجی میکرو بر میگرده به ولتاژی که باهاش میکرو رو تغذیه میکنیم/ اگه میکرو با پنج ولت تغذیه بشه پیک ولتاژ پالس هایی که میده 5 ولته.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

با سلام ، بله مدل عادی و A تقریبا جفتشون یکی هست ولی قطعا فرق های ریزی دارن که تو فروم های خارجی و ایرانی و هر سایتی که مدار تستر با مگا8 گذاشته تو اکثرشون نوشتن ک فقط با مدل ساده این میکرو جواب میده ! منم با این خیال ک جفتشون یکی هست با A ساختم ولی اشتباه نشون میداد مثلا دیود رو عوض ماسفت نشون میداد خازن خراب رو سالم نشون میداد و وقتیم چیزی به ورودی وصل نبود هرچیزی نشون میداد ! ... قطعا تو کدنویسی فرق داره وگرنه از نظر تئوری جفتشون یکی هست (ب غیر از L که بحثش جداست)
                            فکر می کنم تنها تفاوت atmega8 با atmega8a در adc باشه . اگه کلاک adc را کم کنی و delay 500 us در هنگام تغییر کانال قرار بدهی مشکل حل شود .
                            به نظرتون امکان دارد در قسمت ها ی دیگر این دو میکرو تفاوت هایی باشد ؟
                            چطور می توانیم آی سی فیک atmega8 را تشخیص بدهیم. یا اینکه از نوشته های روی آی سی بفهمیم کدام بهتر است ؟

دیدگاه

*************** با سلام ***************
                              نوبتیم باشه نوبت ساخت سلف-خازن سنج هست
                              آموزش کامل ساخت + راهنمای فارسی راه اندازی و تنظیم + دانلود PCB و فایل HEX و ...

** ساختش بسیار آسونه ، هسته اصلی این مدار میکروکنترلر ATTiny2313a هست و از یک آیسی سیموس 74HC132 استفاده شده است .
                              ** سعی کنید تا جاییکه میتونید از مقاومت و خازن های دقیق (MKT) استفاده کنیدانلود فایل راهنمای فارسی ساخت و کالیبراسیون PDF :

دانلود فایل زیپ شده (فایل Hex و eep ، فیوزبیتس ، PCB ، راهنما و ... ) :

موفق باشید
                              سلام مهندس
                              اقا من که خیلی با این پروژه حال کردم چون چیز واقعا دقیقی به نظر میاد و رفتم تو فکر ساختش ولی یک مشکل اساسی دارم اونم اینه که فایل های پی دی اف و زیپ برای من باز نمیشه و ممنون میشم اگه فایل ها رو دوباره چک کنید
                              پیشاپیش ممنون
                              موفق باشید

دیدگاه

واقعا قبول دارم حرف دوستمونو من هم همین پروژه LC متر رو گه اراعه دادید با ATTINY2313A بستم کار میکنه ولی تو اندازه گیری سلف مشکل داره و برای کالیبره شدن کلا مشکل داره نمیدونم از کجا باید ATTINY2313 خالی بدون A پیدا کرد.اگر کسی میدونه بگه چه حرکتی برنیم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X