اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

"مشکل" ولتاژ ناخواسته بر روی پایه های 74595

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : "مشکل" ولتاژ ناخواسته بر روی پایه های 74595

عرضم به حضورتون مشکل مدار من احساس میکنم سخت افزاریه تا نرم افزاری.چونکه همین برنامه روی بردبرد جواب داده تمام ورودی ها و خروجی ها و ...بقیه داستان.
    اما حالا که فاصله ماژول ها از هم شده تقریبا 3 متر مدار داره ریپ میزنه. یگ سوال توی دیتا شیت (شرکت Texas)یک سری مشخصات به شکل زیر وجود داره که منظور از input clamp current و output clamp current رو نفهمیدم.که معنی میشه:منظورش جریان نگه دارنده ورودی و جریان نگه دارنده خروجیه.این جریان ها رو چی قراره براش تامین کنه؟ میکرو یا منبع تغذیه؟

دیدگاه

مجبوریم متوصل بشیم به منابع انگلیسی....

دیدگاه

جریان کلمپ یه سیستم حفاظتی در برابر جریان ها و حتی ولتاژهای اضافه هست....که ربطی به داستان من نداره.
        برنامه رو تغییر دادم همچنان روی برد برد جواب میده ولی روی مدار کابلی نه...رله اول روشن میشه رله های بعدی نه؟؟

دیدگاه

سلام
          وقت بخیر
          نوشته اصلی توسط MohsenGHTM نمایش پست ها
          مجبوریم متوصل بشیم به منابع انگلیسی....
          امیدوارم که نتیجه مطلوب رو گرفته باشید.
          .........
          برنامه رو تغییر دادم همچنان روی برد برد جواب میده ولی روی مدار کابلی نه...رله اول روشن میشه رله های بعدی نه؟؟

یعنی حتی روی اولین "رله بورد" هم ، ازرله ی یک تا چهار ، فقط رله اولی روشن میشه ؟

ممکنه یه تصویر واضح از پشت این بورد رو در اینجا قرار بدید ؟

با احترام
          98/3/30
          جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۸:۰۱ ۱۳۹۸/۰۳/۳۰.

دیدگاه

طبق برنامه باید 4 تا ماژول هر کدوم یک رله (طبق یک آرایش خاص) روشن بشه و بعد یک ماژول یک ماژول جلو بره....

دیدگاه

سلام
              وقت بخیر
              طبق برنامه باید 4 تا ماژول هر کدوم یک رله (طبق یک آرایش خاص) روشن بشه و بعد یک ماژول یک ماژول جلو بره....
              پیشنهاد :
              جهت آزمایش صحت عملکرد مدارتون ،

فقط رله های یک ماژول را بترتیب روشن و خاموش کنید .

ST_CP = 0
              بطور مثال ،
              از طریق میکرو و بورد 74595 ، ارسال یک پترن 8 بیتی (01010101) و (10101010) به رله بورد ، و در انتهای هر ارسال 8 بیتی ، یک بار پین ST_CP را فعال نمایید . >> ST_CP = 1 و >> ST_CP = 0

در صورت عملکرد صحیح بورد کنترل (74595) بر روی رله بورد مورد آزمایش ،

بورد (74595) دوم و رله بورد بعدی را به مدارتون اضافه و آزمایش رو مجددا تکرار نمایید . (در ابتدای این قسمت ، از اتصال پین 9 چیپ 74595 قبلی به پین 14 چیپ 74595 بعدی ، اطمینان حاصل نمایید .)

به این ترتیب ایراد احتمالی زودتر مشخص خواهد شد .

و اینکه

ممکنه یه تصویر واضح از پشت این بورد ، جهت بررسی ، در اینجا قرار بدید ؟

با احترام
              98/4/1

دیدگاه

چشم من در اولین فرصت تصویر از پشت ساب برد میفرستم.یک موضوعی هست اون هم اینه که وقتی تمام خروجی ها رو 1 میکنم یعنی خاموش یا همه رو 0 میکنم یعنی روشن هیچ مشکلی نیست.ولی وقتی میگم مثلا
                01 010011 با این الگو روشن بشه مدار ریپ میزنه یا کار نمیکنه یا طبق الگو رله ها روشن نمیشن.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

انشعاب هایی که گرفتم و داخل ساب برد و ماژول رله اومده میتونه باعث به و جود اومدن اختلال یا نویز بشه؟ یکبار کل انشعاب ها رو که سر هم کردم باز کنم و بزارم آزاد باشه و مدار رو تست کنم.هر چی هست سر همین اتصالات یا مدار ساب برد میتونه باشه.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

برنامه که درسته.تغذیه مدار هم که جدا جدا برای هر کدوم از ساب بردها و ماژول خودش گذاشته شده.اتصالات هم که در حالت کلی برقراره (طبق مدار شبیه سازی شده).چیزی که میمونه اتصالات نادرست یا نویز هایی که به دلیل نزدیک بودن این اتصالات به هم به وجود میاد...شما چی میگید...

دیدگاه

عکس پشت فیبر به همراه ماژول رله:

چهار ماژول در کنار هم به همراه برد 74595:
                  جدیدترین ویرایش توسط MohsenGHTM; ۱۰:۰۷ ۱۳۹۸/۰۴/۱۰.

دیدگاه

سلام
                    وقت بخیر
                    عکس پشت فیبر به همراه ماژول رله:

چهار ماژول در کنار هم به همراه برد 74595:
                    در تصویر اولی که قرار دادید ، بنظر میاد دو ایراد اساسی وجود داره !!

چند سوال :

در تصویر اول ، چیپ 74595 به اینصورت قرار گرفته ؟

و اینکه ترانزیستور نصب شده در پشت بورد ، نوعش (npn ? - pnp ?) و اینکه کارش چیه ؟

و این اولین بورد بعد از میکرو هست ؟

و الان روی همین بورد ایراد وجود داره ؟ یا روی همه بوردها همین ایراد مشترک هست ؟

با احترام
                    98/4/10
                    جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۲:۱۷ ۱۳۹۸/۰۴/۱۰.

دیدگاه

سلام.اون ترانریستور نیست یه رگلاتور 5 ولته که خط تغدیه 12 ولت رو به 5ولت برای ماژول و همین 74595 تامین میکنه. شماره پایه ها هم پایه 9 که شما مشخص کردید میشه 1 الی آخر ...از نظر اتصالات و مداری همون مدار که اول فرستادم.همه شیفت رجیسترها درست کار میکنن ولی موضوع اینجاست که چرا شیفت رجیسترها طبق فرمان و دستور مدار کنترلی کار نمیکنن.:آیا این بخاظر نویزه.؟...بخاطر طراحی نامناسبه مداره.؟نمیدونم.بازم دم شما گرم که ی جواب ما رو میدید.
                      از نظر اصولی مطمعنم مدار من یه ایرادات مداری برای طراحی داره.مثلا من میکرو رو یکراست به کابل وصل کردم بدون هیچ واصطه ای حالا این کابل بین این برد و برد بعدی 3 متر فاصله هست.یه چیزایی این وسط داره مشکل درست میکنه.دیشب سر راه ST , SH , DS اپتوکوپلر کذاستم بازم نشد...
                      جدیدترین ویرایش توسط MohsenGHTM; ۱۳:۱۴ ۱۳۹۸/۰۴/۱۰.

دیدگاه

سلام
                        وقت بخیر
                        سلام.اون ترانریستور نیست یه رگلاتور 5 ولته که خط تغدیه 12 ولت رو به 5ولت برای ماژول و همین 74595 تامین میکنه. شماره پایه ها هم پایه 9 که شما مشخص کردید میشه 1 الی آخر ...از نظر اتصالات و مداری همون مدار که اول فرستادم.همه شیفت رجیسترها درست کار میکنن ولی موضوع اینجاست که چرا شیفت رجیسترها طبق فرمان و دستور مدار کنترلی کار نمیکنن.:آیا این بخاظر نویزه.؟...بخاطر طراحی نامناسبه مداره.؟نمیدونم.بازم دم شما گرم که ی جواب ما رو میدید.
                        از نظر اصولی مطمعنم مدار من یه ایرادات مداری برای طراحی داره.مثلا من میکرو رو یکراست به کابل وصل کردم بدون هیچ واصطه ای حالا این کابل بین این برد و برد بعدی 3 متر فاصله هست.یه چیزایی این وسط داره مشکل درست میکنه.دیشب سر راه ST , SH , DS اپتوکوپلر کذاستم بازم نشد...
                        رگولاتور 78L05 حد اقل باید دارای قطعات زیر باشه ، ولی در بورد شما دیده نمیشه !

در این تصویر :

این پین باید به منفی GND وصل باشد ، در غیر اینصورت مدارتون عملکرد درستی نداره ، بخصوص رگولاتور 78L05 !
                        آیا وصل شده ؟

پیشنهاد میکنم ، اول یک بورد 74595 رو بصورت مجزا با میکرو آزمایش نمایید (البته بدون اتصال به رله بورد) .
                        برای هر کدام از خروجی ها هم ، یک ال ای دی و مقاومت 470 اهم استفاده نمایید .
                        در صورت عملکرد صحیح ، موارد بعد را انجام دهید . .

سوال :
                        تغذیه رله بورد چند ولتیه ؟
                        از کجا تامین میشه ؟

با احترام
                        98/4/10
                        جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۹:۰۴ ۱۳۹۸/۰۴/۱۰.

دیدگاه

سلام.اون رگلاتور 5 ولته که خط تغدیه 12 ولت رو به 5ولت برای ماژول و همین 74595 تامین میکنه. مدار 74595 و ماژول هر دوتاشون با 5ولت کار میکنن.که همین 7805 تامین میکنه.5 ولت درست سر شیفت رجیستر و ماژول میاد.من اینسری باید یک فیلم بفرستم.

دیدگاه

سلام
                            وقت بخیر
                            سلام.اون رگلاتور 5 ولته که خط تغدیه 12 ولت رو به 5ولت برای ماژول و همین 74595 تامین میکنه. مدار 74595 و ماژول هر دوتاشون با 5ولت کار میکنن.که همین 7805 تامین میکنه.5 ولت درست سر شیفت رجیستر و ماژول میاد.من اینسری باید یک فیلم بفرستم.
                            طبق اطلاعات این ماژول :

هر کانال رله برای صحت عملکرد ، بصورت خوشبینانه ، بین 15 تا 20 میلی آمپر جریان نیاز داره .

و اگر چیپ 74595 هم برای عملکرد صحیح ، به حد اقل 50 تا 70 میلی آمپر نیاز داشته باشد (بر اساس تجربه) ،

احتمالا رگولاتور مورد استفاده شما ( 78L05 صد میلی آمپری ) ، قادر به تامین این جریان (بیش از 100 میلی آمپر) در پیک استفاده از رله برد نیست !

به احتمال زیاد ، مشکل منبع تغذیه دارید (عدم تامین جریان مناسب).

با احترام
                            98/4/10

دیدگاه

لطفا توضیحات بنده رو هم مظالعه کنید.من میگم کل ماژول ها روشن میشن.یعنی مشکل تامین تغدیه نیست.من 4تا ماژول رو با همین 7805 زوشن کردم 20 ثانیه هم همشون روشن بودن مشکلی نبود.حالا من نهایتا 1 رله قراره روشن باشه.
                              فقط نمیدونم چرا ماژول رله ها برای خودشون روشن و خاموش میشن.اصلا از اصول وبرنامه ای که براش نوشتیم پیروی نمیکنه.خروجی های 74595 ها نویز داره.یا به عبارتی ورودی های نویزی داریم.؟اصلا سیم من مشکل داره....؟

دیدگاه

سلام
                                وقت بخیر
                                لطفا توضیحات بنده رو هم مظالعه کنید.من میگم کل ماژول ها روشن میشن.یعنی مشکل تامین تغدیه نیست.من 4تا ماژول رو با همین 7805 زوشن کردم 20 ثانیه هم همشون روشن بودن مشکلی نبود.حالا من نهایتا 1 رله قراره روشن باشه.
                                فقط نمیدونم چرا ماژول رله ها برای خودشون روشن و خاموش میشن.اصلا از اصول وبرنامه ای که براش نوشتیم پیروی نمیکنه.خروجی های 74595 ها نویز داره.یا به عبارتی ورودی های نویزی داریم.؟اصلا سیم من مشکل داره....؟
                                نکته مهم همینجاست
                                لطفا بیشتر دقت بفرمایید
                                علاوه بر عرایض پستهای قبلی ......

بنظرتون ، دلیل اینکه در بورد رله از اپتوکوپلر استفاده شده چیه ؟

تنها دلیل استفاده از اپتوکوپلر ، یعنی ایزولاسیون بین ورودی و خروجی ( رفع نویز و عدم اختلال در عملکرد قطعات کنترل کننده ورودی ، بواسطه وصل و قطع سیم پیچ رله ).
                                که این مهم در طراحی شما ، رعایت نشده !!
                                دلیل هم استفاده از یک رگولاتور (78L05) ، برای هر دو قسمت ورودی (تغذیه اپتوکوپلر)و خروجی (تغذیه رله) هست !

به جهت رفع موارد ذکر شده ، بصورت استاندارد ، باید منبع تغذیه در قسمت های ورودی اپتوکوپلر و سیم پیچ رله این بورد، کاملا مجزا باشه ، مانند تصویر زیر :

فکر میکنم ، با تصحیح منبع تغذیه ، ایراد عملکرد بوردتون ، برطرف بشه .

پیشنهاد منبع تغذیه برای هر کدام از ماژولهای رله و 74595 :

با احترام
                                98/4/12
                                جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۱:۵۱ ۱۳۹۸/۰۴/۱۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X