اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

***کمک***قطعات SMD

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

***کمک***قطعات SMD

با سلام من به تازگی شروع به لحیم کاری قطعات SMD کرده ام و با این حرفه آشنایی ندارم به تازگی هویه هوای گرم با مشخصات GORDAK 952 خریداری کرده ام ولی طرز استفاده و کار با این هویه را بلد نیستم لطفا مرا راهنمایی کنید

1. درجه هیتر را روی چه عددی قرار بدهم که هویه برای لحیم کاری آماده باشد
    2. آیا می توان سر این هویه را با هویه های معمولی تعویض کرد و قطعات معمولی را نیز با آن لحیم کرد
    3. من یک عدد میکروکنترلر ATmega32 از نوع SMD خریداری کرده ام ولی نمی دانم چگونه از پایه های آن استفاده کنم یعنی به آن LED و ... متصل کنم آیا برد های سوراخ داری برای این کار وجود دارد مانند بورد های 1000 سوراخ معمولی یا اگر راه دیگری هست لطفا راهنمایی کنید
    http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

پاسخ : ***کمک***قطعات SMD

یکی از مشکلات اصلی در قطعات smd اینه که باید براشون pcb بزنی تا بتونی باهاشون کار کنی. البته دوستان کلک هایی هم میزنن که فکر نمیکنم اصولی باشه.
    یه پیشنهاد برای استفاده از میکرو کنترلرت اینه که یه PCB کوچیک بزنی و smd رو تبدیل کنی به dip (با استفاده از پین هدر)و مثل میکروهای معمولی باهاش کار کنی.

دیدگاه

با سلام
      درمورد مونتاژ قطعات smd که طور مفصل در انجمن pcb بحث شده
      ولی همون طور که دوستمون گفتن باید براش pcb بسازی یا بخری .
      مونتاژ اون هم چند روش داره که راحت ترین آن استفاده از خمیر قلع و هویه هوا گرم است .
      اگه پیدا نکردی بگو توضیح بیشتر بدم
      موفق باشی
      روی هر پله که باشی ، خدا یک پله از تو بالاتر است ،
      نه به خاطر اینکه خداست ، به خاطر اینکه دست تورا بگیرد .

باران به دلیل استمرارش سنگ را سوراخ می کند ،
      نه به خاطر قدرتش !!!
      این که چه کسی باشی و در چه موقعیتی به تصمیم خودتان بستگی دارد . ( دکتر شریعتی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soodi
        1. درجه هیتر را روی چه عددی قرار بدهم که هویه برای لحیم کاری آماده باشد
        2. آیا می توان سر این هویه را با هویه های معمولی تعویض کرد و قطعات معمولی را نیز با آن لحیم کرد
        3. من یک عدد میکروکنترلر ATmega32 از نوع SMD خریداری کرده ام ولی نمی دانم چگونه از پایه های آن استفاده کنم یعنی به آن LED و ... متصل کنم آیا برد های سوراخ داری برای این کار وجود دارد مانند بورد های 1000 سوراخ معمولی یا اگر راه دیگری هست لطفا راهنمایی کنید
        سلام دوست خوبم
        1.معمولا میزان درجه حرارت رو بر اساس میزان تحمل قطعه الکترونیکی در برابر حرارت و میزان زمان ذوب شدن سیم لحیم مورد استفاده انتخاب میکنند.
        تقسیم بندی برای انتخاب هویه:
        هویه 20W برای آیسی ها و ترانزیستور های کوچک
        هویه 40W برای ترانزیستور های قدرت و دیگر قطعات الکترونیک مثل مقاومت و خازن و ...
        هویه 60W برای فیش ها و ترمینالهای خروجی و اتصالات بزرگتر
        هویه 100W یا چکشی برای لحیم کاری های برق قدرت
        تقسیم بندی میزان درجه حرارت برای ذوب سیم لحیم:

2.بله دوست خوبم سر این هویه ها قابل تعویض است و سر این هویه ها معمولا طبق تقسیم بندی توان آنها تغییر میکنه.
        نوشته اصلی توسط mojalan
        یه پیشنهاد برای استفاده از میکرو کنترلرت اینه که یه PCB کوچیک بزنی و smd رو تبدیل کنی به dip (با استفاده از پین هدر)و مثل میکروهای معمولی باهاش کار کنی.
        3.گفته دوست خوبمون درسته و شما بهترین راهی که میتونی SMT رو به Dip تبدیل کنی همینه.
        به عکس های زیر نگاه کن:

اما برای اینکه بتونی قطعات SMD رو بهتر مونتاژ کنی به موارد زیر توجه کن:
        1.قبل از هرچیز سطح کارتو و پایه های مورد نظر برای مونتاژ SMD رو از هر نوع آلودگی تمیز کن
        2.ترک و پد های سطح مسی روی برد،که قراره قطعه SMD روی اون قرار بگیره باید قلع اندود شه
        3.بعد با استفاده از خمیر FLUX سطح برد مورد نظر رو پر میکنی
        4.با استفاده از هویه هوای داغ Heater سطح مسی رو حرارت میدی(قبل از قرار دادن آیسی) این باعث میشه که قلع آماده ذوب شدن در مرحله بعد باشه
        نکته:یادت باشه هر وقت خواستی یک قطعه SMT رو مونتاژ کنی در محل سرد و یا زیر کولر نباشی
        5.بعد از حرارت دادن،سریع و با دقت(چون قطعات SMD دارای پایه های کوچیک و ظریفه اگه اشتباه مونتاژ بشه دمونتاژ اون باعث از بین رفتن قطعه میشه)قطعه مورد نظر رو روی سطح قرار میدی
        6.دوباره خمیر Flux میزنی
        7.هویه هوای داغ رو تو فاصله ای از برد نگه دار که هم بردت نسوزه هم آیسی SMT و هوای داغ رو به سمت پایه های مورد نظر برای مونتاژ بگیر نه روی پک آیسی
        نکته:بهتره که هویه دارای حرارت 350 و شدت هوای پایین باشه(البته این توی انواع آیسی متفاوته)
        7.آیسی مورد نظر رو برد میخوابه و مونتاژ تموم میشه :smile:
        8.بذار تا خود آیسی و برد تو هوای معمولی خنک شه چون اگه مصنوعی خنکش کنی باعث شکنندگی برد و لحیم کاری میشه.
        موفق باشی

دیدگاه

با سلام و تشکر از پاسختون اما یک کمک این که ، اگه لطف کنید یک PCB برای من طراحی کنید که میکروکنترلر ATmega32-SMD در اون به کار رفته باشه و دارای 5 جای LED -SMD هم باشه و یک پورت اون هم خروجی DIP داشته باشه خیلی خیلی ازتون ممنون می شم. تا من خودم این برد را با لامینت چاپ کنم و یا بدم برام چاپش کنن
          مانند برد زیر ولی چند جای LED و 1 پورت خروجی هم داشته باشه میکروکنترلر ATmega32 هم 44 پایه است

دیدگاه

با سلام خدمت همه
            لطفا آموزش کار با خمیر FLUX و خمیر قلع و وسایل دیگر مورد استفاده در حرفه ی SMD رو توضیح بدید من به تازگی شروع به کار با SMD کرده ام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soodi
              با سلام خدمت همه
              لطفا آموزش کار با خمیر FLUX و خمیر قلع و وسایل دیگر مورد استفاده در حرفه ی SMD رو توضیح بدید من به تازگی شروع به کار با SMD کرده ام
              سلام دوست خوبم
              عکس چند نمونه خمیر و یا مایع FLUX

خمیر FLUX آموزش خاصی نداره،فقط اینکه باید این خمیر در زمان ها و مکان های خاصی استفاده بشه،که من جزئیاته مونتاژ SMD رو به شما توضیح دادم.
              خمیرقلع؟
              شاید من تا حالا چنین چیزی به گوشم نخورده!
              ولی روغن لحیم کاری به گوشم آشناست.
              اما وسایلی که شما در لحیم کاری SMD نیاز داری:
              1.Heater هویه هوای داغ-Gordak
              2.خمیر FLUX
              3. ابر تمیز کننده نوک هویه
              4.سیم لحیم دارای قطر کم مخصوص SMD -63/37
              5.ذره بین چراغ دار نسبتا قوی
              چیزه دیگه به ذهنم نمیرسه! :-?

دیدگاه

خمیرقلع؟
                شاید من تا حالا چنین چیزی به گوشم نخورده!
                خمیر قلع همین طور که از اسمش پیداست یه خمیری هست که شما یه مقدار کمی از اونو روی قسمت هایی از مدار که قراره به IC لحیم بشند میزنید و بعد قطعه رو سر جای خودش قرار میدید و با هیتر روی پایه ها باد گرم میزنید.بعد از چند لحظه یه مقدار قلع زیر هر پایه جمع میشه و کار تموم میشه.
                از این خمیر بیشتر توی کار های صنعتی استفاده میشه.برای کار های کوچیک همون سیم قلع نازک با فلکس کار رو راه میندازه
                [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

یادم نبود یه آموزش خیلی خوب تو سایت هست .چرا اینجا رو یه نگاه نمیندازید؟
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                  آقای شفقی زحمت کشیدند و اینجا همه چیز رو توضیح دادند.
                  [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

با سلام
                    همون جور که دوستمون اشاره کردن
                    خمیر قلع همون قلع خمیر شده می باشد .که دارای ماده flux است . که بعضی از بازاری ها به این نام می شناسند. :mrgreen:
                    که ظرز استفاده اون هم همون جوری که اشاره شد . :wow:
                    برای طراحی بردی که گفتید خیلی راحت با پروتل می شه کشید اگه نمی تونی بگو کدوم پورت رو آزاد می خواهی و کدوم رو LED بزارم .
                    تا برات طراحی کنم :redface:
                    موفق باشی

نه به خاطر قدرتش !!!

دیدگاه

خیلی خیلی ازتون ممنونم نوید آقا ، و کمال سپاس و تشکر رو از شما دارم ، به انتخاب خودتون یکی از پورت ها رو به DIP تبدیل کنید و یکی از پورت ها رو نیز LED - SMD بگذارید و دو پین هم که برای تغذیه و GND میکرو هست به DIP تبدیل کنید و اگه یه لطفی کنید و 5 پینی که برای پروگرام کردن هست رو هم به DIP تبدیل کنید خیلی ممنون می شم منظورم پایه های MOSI , MISCO , SCK , RESET , GND هست

دیدگاه

با سلام دوست عزیز
                        اینم PCB که قول داده بودم
                        برات 8 تا LED رو پورت A گذاشتم پورت B و C و D رو هم به صورت جدا گانه به حالت دیپ در آوردم
                        پایه تغذیه و زمین هم جدا گذاشتم .
                        یه سری امکانات اضافی هم برات گذاشتم مثل : (هر جاش رو نخواستی میتونی مونتاژ نکنی )
                        1 . سه پایه AVCC و AVREF و GND آن ها را هم جدا آوردم
                        2 . یک مدار ریست برات گذاشتم
                        3 . کریستال خارجی برات گذاشتم
                        ولی فقط چند نکته
                        1. دیود ها به صورت آند مشترک اند و با RESET شدن پورت روشن میشن
                        2. مقدار خازن الکترولیت مدار ریست 10 تا 47 میکرو فاراده که از زیر لحیم میشه و مقاومتش هم 10 کیلو و کلید آن هم پوش باتن معمولی که پایه هاش رو از بغل تا کن و روی برد لحیم کن
                        3. خازن کریستال هم 22 پیکو فاراد هستش برای خود کریستال می تونی به مادگی پین هدر رو لحیم کنی به طوری که اول پایه هاش رو به بغل خم کنی و روی برد لحیم کنی البته توجه کن باید سه پین باشه که وسطی به جایی وصل نباشه که اگه حواستی بتونی راحت کریستال رو عوض کنی .
                        4.برای هر دیود یه مقاومت گذاشتم که دیود هات جریان نکشند
                        5.سایز بقیه قطعات 1206 میباشد
                        موفق باشی
                        فایل های پیوست شده

نه به خاطر قدرتش !!!

دیدگاه

با سلام
                          نام دیگه یا برچسب تجاری این خمیر ppd هست که بین تعمیرکاران موبایل به نام خمیر( پی پی دی) معروفه.
                          کاربرد مهمش هم برای پایه سازی آی سی های موبایله چون خیلی ریز و کوچیکن(برای همین از ppd استفاده میشه)

دیدگاه

با سلام و تشکر بسیار فراوان از این که PCB رو طراحی کردید ، فقط یک سوال این که شرکت های تولید PCB فایل نقشه PCB رو چگونه و با چه فرمتی قبول می کنند مثلا عکس یا Protel99 یا ... ، من توانایی تولید PCB رو ندارم و می خواهم به یکی از شرکت های تولید PCB سفارش بدهم ، PCB شما رو با چه فرمتی به آنها تحویل بدهم

با تشکر

دیدگاه

با سلام
                              شرکت های تولید pcb فایل پروتل dxp یا پروتل 99 را میگیرند و برد رو می سازند .
                              من تمام فایل رو براتون گزاشتم که اگه تغییری خواستید بتونید بدید اگه نه شما PCB1.PcbDoc را به شرکت مربوطه تحویل دهید .
                              اگه مشکلی داشتی بگو :nerd:
                              موفق باشی

نه به خاطر قدرتش !!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X