اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کم شدن نویز بر روی برد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کم شدن نویز بر روی برد

سلام
    دوستان برای اینکه نویز بر روی بردم کمتر تاثیر بزاره چه راههایی هست و چه کاری باید انجام بدم .

راستش من یه بردی ساختم توی خونه تستش کردم خیلی خوب کار میکرد ولی وقتی رفتم کارخونه پیش مشتریم تستش کنم پاک آبروی منو داشت می برد . هی ریست میشد . آخه نزدیک یه دستگاه صنعتی بزرگی بودیم که چندین موتور و چیزای دیگه داشتن کار می کردن . آخرش بردمش توی سالن دیگه کارخونه اونجا خوشبختانه مشکلی نبود و تست Ok شد . حالا برای برد اصلی چه کارهایی رو پپیشنهاد میدید انجام بدم تا دیگه این مشکلو نداشته باشم ؟

یه بردهایی دیدم که زمین مدار روی تمام قسمتهای خالی برد رو پوشونده . این کار جواب میده برای من و به چه درد می خورده و اسم این تکنولوزی چی هست ؟
    - به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

پاسخ : کم شدن نویز بر روی برد

نوشته اصلی توسط Mania59
    یه بردهایی دیدم که زمین مدار روی تمام قسمتهای خالی برد رو پوشونده . این کار جواب میده برای من و به چه درد می خورده و اسم این تکنولوزی چی هست ؟
    آره این ترفند خیلی تاثیر داره اگه دقت کرده باشی تو Altium هم ابزاری داری به نام place polygon plane که وقتی از اون استفاده می کنی فضای خالی بردت رو به صورتی که خودت می خوایی پر می کنه با اتصال این فضا ها به زمین مدار نویز خیلی کم میشه ولی یه ترفند دیگه که اگه دقت کرده باشی تو ورودی های سیگنال مثلا آنتن زیاد به کار رفته قرار دادن مدار توی یه باکس فلزی هست که این باکس هم به زمین مدار وصل میشه این بیشتر تاثیر داره هم در خارج نشدن نویز مدار به بیرون و هم جلوگیری از وارد شدن نویز به مدار
    خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
    [hr]

دیدگاه

خیلی ممنون . آیا گذاشتن خازن عدسی در بعضی قسمتها تاثیر داره ؟ و اگر بله در کجاها ؟ من بصورت تجربی دیدم که در ورودی تغذیه آی سی ها معمولان می زارن . آیا برای همین نویز هست ؟

راستی این کار که روی برد انجام می دیم و زمین مدار را در همه جا پخش می کنیم . نام صنعتیش چیه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mania59
        خیلی ممنون . آیا گذاشتن خازن عدسی در بعضی قسمتها تاثیر داره ؟ و اگر بله در کجاها ؟ من بصورت تجربی دیدم که در ورودی تغذیه آی سی ها معمولان می زارن . آیا برای همین نویز هست ؟
        آره تاثیر داره بخصوص اگه تو مدارت از adc استفاده کرده باشی یه مدار هست که تو خود دیتاشیت میکروهای avr هست که برای کاهش نویز از همین ترفند استفاده کرده و از سلف و خازن با هم استفاده کرده ولی منم مثل شما نمی دونم دقیقا کجاهای مدار استفاده می شه
        نوشته اصلی توسط Mania59
        راستی این کار که روی برد انجام می دیم و زمین مدار را در همه جا پخش می کنیم . نام صنعتیش چیه ؟
        نام صنعتیش رو نمی دونم :redface: ولی تو نت سرچ کنی ترفند های مختلفی برای از بین بردن نویز و تداخل و اغتشاش در مدارات هست حتما پیدا می کنی
        خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
        [hr]

دیدگاه

خیلی ممنون . البته یه تاپیکی هم مربوطه به همین موضوع پیدا کردم که بد نیست لینکش رو اینجا بزارم

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...3222#msg533222

دیدگاه

اگر از ic استفاده می کنید در نزدیکترین نقطه به پایه ic روی خط تغذیه یه خازن عدسی 104 استفاده کنید.از polygon هم میتونید استفاده کنید.اگر دیدید که جواب نداد از روش قابلمه استفاده کنید :icon_razz:
            حرف زدن کافی نیست باید عمل کرد.دانستن کافی نیست باید به کار گرفت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط روزبه صابری (iranprotel.com)
              اگر از ic استفاده می کنید در نزدیکترین نقطه به پایه ic روی خط تغذیه یه خازن عدسی 104 استفاده کنید.از polygon هم میتونید استفاده کنید.اگر دیدید که جواب نداد از روش قابلمه استفاده کنید :icon_razz:
              با سلام
              روش قابلمه..؟
              میشه یه توضیحی در خصوص این روش بدید.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
              لـعـن الله قـاتـلیـک و ظـالـمـیـک یـا فـاطـمـه الـزهـرا سلام الله علیها

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hosein_310
                با سلام
                روش قابلمه..؟
                مواد لازم
                یه قابلمه به اندازه ای که برد توش جا بگیره
                یه در قابلمه یه اندازه قابلمه مورد نظر
                و یکمی سیم برای اتصال قابلمه به GND مدار

روش پخت :mrgreen:
                مدار رو داخل قابلمه میذاری و یه سیم از گرند به قابلمه وصل میکنی و در قابلمه و میذاری

به جای قابلمه میتونی یه فویل آلمینیومی رو دور مدارت بپیچی و یه سیم از گرند به فویل وصل کنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده
                  مواد لازم
                  یه قابلمه به اندازه ای که برد توش جا بگیره
                  یه در قابلمه یه اندازه قابلمه مورد نظر
                  و یکمی سیم برای اتصال قابلمه به GND مدار

روش پخت :mrgreen:
                  مدار رو داخل قابلمه میذاری و یه سیم از گرند به قابلمه وصل میکنی و در قابلمه و میذاری

به جای قابلمه میتونی یه فویل آلمینیومی رو دور مدارت بپیچی و یه سیم از گرند به فویل وصل کنی
                  به امتحان کردنش می ارزه .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                  اخه بردم داخل یه تابلو کنار چندتا کنتاکتوره... گاهی اوقات با چسبیدن ناگهانی کنتاکتورا ریست می شه (نویز الکترو مغناطیسی)
                  فقط نمی دونم چه جوری روی برد رو بپوشونم ..
                  روی برد یه Glcd با چند تا شستی واسه تنظیماته .میکرو هم زیر ال سی دیه.
                  1- میشه از توری های الومینیومی هم استفاده کرد (اتصال بدمش به ارت تابلو)....؟؟
                  2-تا حالا کسی این کارو کرده ؟؟؟
                  3-نظرتون راجع به استفاده از اسپری پلاستیک روی میکو SMD چیه ؟(توی چند تادستگاه صنعتی دیدم که با یه مایع تقریبا شفافی روی آی سی هایشون ایزوله کردن )
                  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

لـعـن الله قـاتـلیـک و ظـالـمـیـک یـا فـاطـمـه الـزهـرا سلام الله علیها

دیدگاه

به امتحان کردنش می ارزه .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                    اخه بردم داخل یه تابلو کنار چندتا کنتاکتوره... گاهی اوقات با چسبیدن ناگهانی کنتاکتورا ریست می شه (نویز الکترو مغناطیسی)
                    فقط نمی دونم چه جوری روی برد رو بپوشونم ..
                    روی برد یه Glcd با چند تا شستی واسه تنظیماته میکرو هم زیر ال سی دیه.
                    1- میشه از توری های الومینیومی هم استفاده کرد (اتصال بدمش به ارت تابلو)....؟؟
                    2-تا حالا کسی این کارو کرده ؟؟؟
                    3-نظرتون راجع به استفاده از اسپری پلاستیک روی میکو SMD چیه ؟(توی یه چندتا دستگاه صنعتی دیدم روی بردشون به خصوص ای سی های اصلی یه مایع استفاده کردن..واسه ایزوله )
                    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                    1- از توری میشه ولی به جای ارت باید به گرند مدارت متصل باشه
                    2- من یه مدار نشانگر سطح منبع آب رو که کنار یه الکتروپمپ و کنتاکتور بود رو دورش فویل پیچیدیم ،،، از اون موقع به بعد دیگه نویز نگرفت
                    3- تا به الان همچین چیزی ندیدم

دیدگاه

بهتره مدارت رو روی PCB دو رو بزنی و قسمت های خالی رو با پاور پلین (پلی گان که به زمین وصل باشه) پر کنی.

اگه ورودی و خروجی داری که به بیرون مدار (مثل شستی های دور از برد) وصل میشه، بهتره که ورودی ها )و ترجیحا خروجی ها) رو با اپتو کوپلر ایزوله کنی (تغذیه امیتر اپتو کوپلر باید کاملا از تغذیه مدار جدا باشه).

روی تغذیه میکرو کنترلر یا آی سی های جانبی، خازن هایی از رنج 100 نانو، 10 نانو و 1نانو بذارین. خازن صافی مدار هم بهتره بزرگ باشه.

پین هایی از میکروکنترلر که استفاده نشده اند رو حتما حتما به صورت خروجی شکل بندی کنید و ترجیحا در وضعیت 0 قرار بدین.

از WDT و PWR و BOR حتما استفاده کنین تا از کارکرد میکرو در ناحیه نا مطمئن جلو گیری بشه.

اگه امکان داره سرعت کلاک میکرو رو تا حد امکان کاهش بدین.

اگه از کریستال استفاده میکینین بهتره روی پین های کریستال خازن های عدسی با ظرفیت بالاتر استفاده کنین (مثلا 33 پیکو یا 47 پیکو. با این کار زمان استارت پ اسیلاتور بیشتر میشه ولی کلاک پایدار تر میشه. البته باید با توجه به دیتا شیت میکرو افزایش داد).

اگه چرخه کار اصلی میکرو کمه، بهتره از مودهای Sleep استفاده کنین (در حالت خواب طبعا میکرو کمتر نویز میگیره).

تا حد امکان مدار چاپی تون رو کوچیک طراحی کنید و از قطعات SMD استفاده کرده و زیر میکرو رو حتما زمین قرار بدین.

در صورت امکان مدار رو داخل محفظه رسانا (مثلا آلومینیوم) قرار داده و اون محفظه رو به زمین مدار وصل کنید. اگه امکان پوشوندن مدار نیست، حداقل روی میکرو رو به طور کامل یه فویل آلومینیوم (به طوری که کاملا میکرو رو احاطه کنه) بذار و به زمین لحیمش کن.

اگه هر روشی رو استفاده کردی و جواب گرفتی، حتما نتیجه رو اینجا بذار تا ما هم استفاده کنیم....
                      خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

با سلام
                        روش قابلمه..؟
                        ما یه استاد مخابرات کته کلفت و رئیس اداره ... بود داشتیم به ما میگفت برای جلو گیری از نویز بیرونی از روش قابلمه استفاده کنید هر چقد هم پرسیدیم نگفت چی هست این روش :angry: :angry:
                        بعد از چند بار سیریش شدن بالاخره گفت.یه قابلمه رو بذارید رو سر مدارتون بعد به زمین وصلش کنید کل نویز های محیط رو میگیره و نمیذاره وارد سیستم بشه.اگر رادیو های پیشرفته ژاپنی دیده باشید کل دور قاب توری هست ترانس داخل یه قاب آهنی و ....

دیدگاه

سلام

برای کاهش نویزهای داخلی مدار و اثر قطعات روی همدیگه (مخصوصا در مدارهای صوتی) هم میشه راهکار پیشنهاد کنید؟ :smile:

دیدگاه

polygon ، استفاده صحیح از قطعاتی مثل خازن و دیود برای گرفتن نویز های فرکانسی.استفاده کم از سوکت.استفاده از فریت بیت در جای درست برای گرفتن میدان الکترومغناطیس سیم های حامل جریان.استفاده از محفظه شیلد برای بخشی که فرکانس زیادی داره که ایجاد نویز می کنه.تهیه ولتاژ تغذیه بدون نویز و ...

دیدگاه

نویزهایی که در مدار وارد میشه یا به وجود میاد چند دسته هستند که هر کدوم روش مقابله خودشو داره . بهترین کار اینه که موقع طراحی درست طراحی کنیم که به آخرین روش (روش قابلمه به قول آقای صابری ) متوسل نشیم .
                              خیلی از مواردی که دوستان گفتند بر اثر تجربه شخصی بدست اومده . منم چندتا مورد بهش اضافه میکنم :
                              در مسیرهای فرکانس بالا از via استفاده نکنید .چون با تغییر امپدانس مسیر باعث بازتابش سیگنال میشه و اینکه هر via به طور نرمال حدود 1nH خاصلیت سلفی از خودش نشون میده . یعنی اندوکتانس مسیر رو بالا میبره و باعث تاخیر انتشار میشه .
                              از بین پایه های میکروها سعی کنید مسیرها رو عبور ندید.
                              برای اتصال زمین مدار و تغذیه مدار برای هر کدوم از 2 تا via استفاده بشه که چون به صورت موازی قرار میگیرند اندوکتانس مسیر پایین میاد . اثرات سلفی کم میشه .

برای اتصال کریستال از via استفاده نشه و از قرار دادن المانهای فرکانس بالا در اطرافش پرهیز بشه . همچنین سعی کنیم طول مسیرها برای کریستال برابر باشه .
                              در صورتیکه برد فرکانس بالا هست از المانهای SMD استفاده بشه . خاصیت سلفی المانهای SMD خیلی کمتره .
                              قرار دادن خازنها در نزدیکی آی سی ها برای جلوگیری از افت ولتاژ یکم محاسبه داره که من ندیدم کسی از محاسبه استفاده کنه متاسفانه برای همین این محاسبات رو اینجا براتون قرا میدم:
                              محاسبات بر اساس بدترین شرایط صورت میگیره .فرض کنید یک تراشه داریم که 8 بیتی هست ( دارای باس 8 بیتی) و با ولتاژ 3.3 ولت در فرکانس 100 مگاهرتز کار میکنه . و امپدانس خط حدود 50 اهم هست (در این فیبرهای مدار چاپی با دی الکتریک EF4 که ما استفاده میکنیم میشه به این امپدانس رسید) مقدار خازن بایپس اینجوری محاسبه میشه :
                              جریان حداکثر = تعداد خطوط باس *( ولتاژ کاری تقسیم بر امپدانس مشخصه خط) که میشه:
                              50/(8×3.3)=0.528 آمپر .
                              مقدار ظرفیت خازن برابر میشه با :
                              C=I*dt/dv=0.528*(10ns)/ (50mv)=105.6nF
                              یعنی یک خازن 100 نانو فاراد تقریبا میتونه کارتون رو راه بندازه .
                              اگر عدد به 200 نانو فاراد نزدیک بود(مثلا 140 150 به بالا بود) بهتر بود از 2 تا خازن 100 نانو موازی استفاده کنید با این کار خاصیت سلفی خازنها هم کم میشه .

اگر مورد توجهتون واقع شد بگید تا ادامه بدم بحث رو . وگرنه میتونید به کتابهای طراحی و استانداردهای IPC مراجعه کنید .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X