اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در خصوص طراحی PCB مدار در پروتئوس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در خصوص طراحی PCB مدار در پروتئوس

بازم سلام

من مدار شما رو با پروتیوس تبدیل به PCB کردم . تعدادی هم جامپر  بصورت دستی زدم چون پروتیوس نتونست کامل سیم کشی کنه.
    فایلشو پلود کردم تا شما هم یه بررسی بکنید چون زیاد به پروتیوس نمیشه اعتماد کرد .مشکلاتشو تا اونجایی که تونستم برطرف کردم.
    به جای هشت تا مقاومت Pullup از یه مقاومت Array هشت تایی استفاده کردم که فعلا تو مدار معلوم نیست.
    اینم لینکش: http://www.4shared.com/file/10302385/b38f810/digclock3.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    در جواب سوالاتتون باید بگم که شما اگر اون کاری که گفتم  یعنی Output > Export Bitmap  رو انجام میدادین جواب سوالات 1 تا 5 رو میگرفتین.
    در مورد مقیاس هم چون من چاپگر ندارم از همون روش اکسپورت استفاده کردم .
    فقط باید اندازه عکس بدست اومده رو با فوتوشاپ کمی تغییر بدین .(خیلی راحته)

راستش من فکر نمیکردم مدار شما اینقدر شلوغ پلوغ باشه. چون فکر میکردم شما تو طراحی این ساعت، Display ها رو مالتیپلکس کردین.
    اونطوری به جای شش تا سون سگمنت فقط یه دونه لازم بود و......................بگذریم..........

دونستن نکات زیر میتونه مفید باشه:

توی پروتیوس پکیجی برای میکروسوئیچ وجود نداره.(من که ندارم) اما چون شما فقط دو تا میکرو سوئیچ دارین میتونین دستی هم رسمشون کنین.
    البته اگر خواستین میتونین قطعه و  پکیج مورد نظرتونن رو بسازین .

پروتیوس فقط دو نوع پکیج برای سون سگمنت داره که باید مطمئن بشید از همون نوعیه که شما دارین.
    اگه میخواین پکیج ها رو ببینید توی محیط Ares ابزار دوم رو از نوار ابزار مخصوص (که شکل یه آیسی هست) انتخاب کنید .
    پکیج ها در این کتگوری قرار دارند:                                Miscellaneous > 7 segment displays 
    برای اینکه بتونین از پکیج های سون سگمنت استفاده کنین، در شماتیک روی سون سگمنت ها کلیک راست کنین و بعد کلیک چپ.
    در قسمت پایین پنجره تیک گزینه Exclude from PCB Layout  رو بردارین.
    و در عبارت {PACKAGE=NULL} به جای NULL  تایپ کنید:    --->      7SEG.3+A    <---    و OK کنید.
    مطمئن بشید که در بالای پنجره، سون سگمنت ها component reference  دارند. اگر ندارند واسشون بذارید .مثلاً  seg1 , seg2  و ......
    حالا میتونین وارد محیط Ares بشین . ممکنه با یه ارور مواجه بشین که زیاد مهم نیست.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

فعلاً......

دیدگاه

آقا خیلی لطف کردید.

منم دستو پا شکسته یه کار هایی کردم اینم لینکش خوشحال میشم نظرتونو بدونم.

http://www.4shared.com/file/10304168/cde52291/clok_for_print.html

در مورد مولتی پلکس کردن هم واقعا فکر خوبیه اصلا به فکر خودم نرسیده بود حتما مدارو تغییرش میدم!!!

راستی در فوتو شاپ چه جوری اندازشو تغییر بدم ؟؟؟اصلا این کار لازمه؟؟؟ چون من لبه های بردمو در پروتس با دیمانسون دقیقا تنظیم

کردم مگه موقع پرینت به اندازه لبه ها پرینت گرفه نمیشه؟؟؟

اینم فایل export شده .

http://www.4shared.com/file/10304470/dcee5909/dd_online.htm

در مورد سون سگمنت هم من از این نوع سون سگمنت که شما قرار دادید استفاده نمیکنم . و مجبور شدم جای اونا رو در بیارم تا بعدا

براش یک تکه برد مجزا بسازم.

بازم از زحمتی که کشیدید تشکر میکنم.
      majid_valentin بی پرواست.جسورانه می پرسد.رودروایسی ندارد.هر چه دلش خواست می گوید!!
      اهل مراعات نیست.
      معنی ساخت و پاخت را نمیداند.
      بزرگ و کوچک را نمیشناسد ..
      بی باکی را یواشکی آموخته. در تاریکی می نشیند و روشنایی را می پاید.
      پر انرژی و با نشاط است واز سانسور و فیلترینگ غمین است نیش دارند اما آزار ندارد!!!!

دیدگاه

راستی در مورد مولتی پلکس کردن فکر نمیکنم با یک مولتی پلکسر بشه این کارو کرد به نظر من به بیش از چهار مولتی پلکسر نیاز

هست.

که با توجه به قیمت زیاد مولتی پلکسر (بیش از هزار تومان) مقرون به صرفه نیست.

بازم خوشحال میشم نظرتونو در این مورد بدونم.
        majid_valentin بی پرواست.جسورانه می پرسد.رودروایسی ندارد.هر چه دلش خواست می گوید!!
        اهل مراعات نیست.
        پر انرژی و با نشاط است واز سانسور و فیلترینگ غمین است نیش دارند اما آزار ندارد!!!!

دیدگاه

منظورم از مالتیپلکس کردن استفاده از آیسی مالتیپلکسر نبود.
          نمیدونم.........شایدم اسمش مالتیپلکس نباشه ولی ما که اصطلاحاً به این روش مالتیپلکس زمانی میگیم. :mrgreen:
          روش کار به این صورته که شما پایه های A-G همه سگمنت ها رو به هم وصل میکنی و بعد در بازه های زمانی مشخص (معمولا 20 میلی ثانیه) عدد مورد نظرتو روی پایه مشترک همه سگمنت ها قرار میدی.
          حالا اینکه این عدد، روی کدوم سگمنت نمایش داده بشه رو اینطور تعیین میکنی که فقط تغذیه همون سگمنت برقرار باشه و بقیه سگمنت ها خاموش باشن.
          با تکرار سریع این عمل به دلیل سرعت نمونه برداری پایین چشم انسان ، تصور میشه که همه سگمنت ها روشن هستن و هر کدوم داره عدد خاصی رو نشون میده.

توضیح بیشتر خواستی هستم

دیدگاه

سلام
            من دیشب وقت نکردم مدار شما رو بررسی کنم امروز یه نگاهی انداختم.
            تا اونجایی که من بررسی کردم یه مشکل داشت. البته نمیدونم چرا توی کامپیوتر من درست حسابی نشون نمیداد. شایدم به خاطر تفاوت ورژن پروتیوس هاست.
            مشکلش این بود که اون قسمت مربوط به دکمه ها با شماتیک مطابقت نداشت.
            خود شماتیک هم یه مشکل داشت چون یکی از پین های وقفه خارجی رو دو بار با مقاومت بالا کشیده بودین و اون یکی رو هیچ بار! :icon_razz:
            همچنین ظاهرا به پیشنهاد من در باره مقاومت Array ترتیب اثر ندادین!

برای تنظیم اندازه عکس هم ، اگر عکس رو با رزولوشن dpi 600 اکسپورت کرده باشین باید توی فوتوشاپ بازش کنین.
            بعد یه فایل جدید با رزولوشن dpi 300 و دمینشن کافی ایجاد کنید و عکس رو به فایل جدید کپی کنید.
            با سلکت کردن کل عکس و کلیک راست کردن روی اون و انتخاب گزینه Free Transform ، در بالای پنجره پارامتر هایی ظاهر میشه
            که اونجا باید مقدار پارامترهای W (width) و H (height) رو به 50% تغییر بدین. حالا میتونین فایل جدید رو ذخیره و چاپ کنین.
            برای امتحان هم میتونین با ابزار select ، 10 پایه از یه آیسی رو انتخاب کنین و اگر در پنچره Info عدد 1 اینچ رو دیدن مطمئن بشید که درسته.

در مورد مالتیپلکس کردن هم چون زیاد به این تاپیک ربط نداره واستون پی ام میذارم.

خدا نگهدار

دیدگاه

ممنون .

ولی روی سیستم من این مشکلی رو که شما میگید نداره.

مدار رو شبیه سازی هم کردم کاملا جواب داد.

ولی یه برنامه جدید به روشی که شما گفتید نوشتم که متاسانه ارور میده در این مورد براتون پی ام میزارم .

بازم از لطفتون ممنون.
              اهل مراعات نیست.

دیدگاه

فکر کنم مشکلتون در مورد 7 سگمنت حل شده ! ولی من نگاه کردم تو خود قطعات 3 سری وجود داره :
                7seg.3+A
                7seg.3-C
                DD7seg-56
                ولی در کتابخونه های اضافی که گذاشتم فکر کنم 2و3 مدل دیگه هم هست.... متاسفانه الان امکان نصب و امتحانش رو ندارم :redface:
                البته جواب freedom_truth کاملتر هست.

موفق باشین.
                I ❤️ ECA

دیدگاه

سلام دوستان:

هنگام اضافه کردن قطعات مثل 7seg در محیط ares باید سیم کشی اونو به صورت دستی انجام داد و نمیشه از auto rout استفاده کرد!

در این حالت آیا راحی وجود داره که بشه باز هم از auto rout استفاده کرد؟؟؟

ممنون میشم کمک کنید.
                  اهل مراعات نیست.

دیدگاه

سلام دوستان.

راهی وجود داره که بشه در پروتس یه قطعه جدید ساخت طوری که قابل انتقال به محیط ares باشه.

فقط می خوام یه بکس شبیه 7seg ده پایه بسازم که بتونم توی محیط ares از aauto rout استفاده کنم.

اهل مراعات نیست.

دیدگاه

سلام مجید خان
                      گفتید پروتیوس شما سون سگمنت رو Autoroute نمیکنه؟!
                      من که در این مورد مشکلی نداشتم. من از ورژن 6.9 سرویس پک 5 استفاده می کنم. شما هم اگر نمیتونی از سیم کشی خودکار برای سون سگمنت استفاده کنی حتما یه مشکلی هست.

و اما قطعه جدید:
                      من وقتی میخوام قطعه جدید ایجاد کنم غلط یا درست این کارا رو میکنم:
                      یک پکیج توی Ares که تا حدود زیادی شبیه به مورد مطلوبت هست انخاب کن و به محیط کار بیارش.
                      انتخابش کن و از روی نوار ابزار دکمه break tagged object … رو که شکل یک چکش هست بزن و قطعه رو هر جوری که میخواهی ویرایش کن.
                      بعدهمه اجزاء قطعه رو سلکت کن و دکمه form tagged graphics/pads رو بزن و بقیه مراحل هم واضحه.
                      بعداً تقریباً مشابه همین عملیات رو در محیط ISIS بر روی یک قطعه انجام بده و اون پکیج که خودت ساختی رو به قطعه جدید نسبت بده و توی کتابخونه در جای مناسب ذخیره کن.
                      نکته خاص دیگه ای نداره فقط به تعداد و مشخصه و جای پینها توی قطعه و پکیج دقت کن.
                      حالا یه قطعه شماتیکی جدید با پکیج مخصوص به اون داری!

راستی............! خودمونیم توی چند تا پست بالاتر عجب سوتی ای دادم ها...! :icon_razz:: یک سون سگمنت به جای شش تا سون سگمنت !!!! :eek:(منظورم آیسی راه انداز سون سگمنت بود! :mrgreen

فعلاً خداحافظ

دیدگاه

سلام آموزش زدن پشت فیبر با پروتیوس و پروتل را می تونید از لینک زیر دانلود کنید. امیدوارم بدردتون بخوره.
                        http://etrmodern.blogfa.com
                        زکات علم نشر آن است.

دیدگاه

سلام دوستان
                          من وقتی pcb مدارهای معمولی رو بصورت 1 لایه میزنم مشکلی ندارم ولی وقتی مدارام پیچیده میشن خودش با اینکه روی 1 لایه تنظیم بصورت 2 لایه میزنه!؟
                          و اینکه من از نسخه 7.2 استفاده میکنم در اکثر مواقع وقتی نرم افزارو میبندم دیگه باز نمشه و مجبور میشم پاکش کنم و 2باره نصبش کنم؟؟
                          ممنونم
                          همه چیز – تمام غرور ها و انتظارات، تمام شکست ها و خجالت ها – با فرا رسیدن لحظه مرگ از بین خواهد رفت. به یاد داشتن مرگ باعث می شود بدانم که چیزی برای از دست دادن ندارم. پس دلیلی وجود ندارد که منتظر بمانم. (jobs)

دیدگاه

ببینم دوست عزیز اقا رضا شما اگه مشکلتون با طراحی PCB در پروتل حل نشده میتونم کمکتون کنم مشکلتون اینه که برد رو به جای تک لایه دولایه طراحی میکنه درسته
                            { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

ببینم اقا رضا مشکلت با طراحی برد تو پروتل حل شد یا نه اگه هنوز حل نشد میتونم راهنماییت کنم مشکلت اینه که برد رو دولایه طراحی میکنه و شما تک لایه میخواین درسته ؟
                              { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط freedom_truth
                                سلام
                                آقای شکوهی فکر کنم منظورشون چیز دیگه ای بود . فکر کنم درمورد تعیین اندازه بورد برای Autoplacer سوال کردند که جسارتاً با اجازه شما بنده جواب میدم. :mrgreen:

برای این منظور باید ابزار 2D graphics box (همون مربع سبز آبی ) رو انتخاب کنید
                                و در قسمت پایین نوار ابزار، لایه Board Edge (که زرد رنگ هستش) رو انتخاب کنید و اندازه مدار رو با یه کادر مشخص کنید. (هر 1000 th برابر یک اینچ.)
                                بعد میتونید Auto place رو بزنید. البته در آخر دو نکته رو باید بدونید:

1: Autoplacer نرم افزار پروتیوس هم مثل Autorouter اش، آشغاله و هیچ حساب کتابی
                                نداره.(آیسی ها رو بغل آیسی ها می چینه ، خازنها رو بغل خازنها و.....!!!!)
                                2: بعضی وقتها (اکثر وقتها!) پروتیوس یادش میره یه سری از نت ها رو سیم کشی کنه!! (حد اقل برای من اینجوری میکنه). این موضوع وقتی تابلو میشه که کل طرح رو انتخاب کنید و درگ کنید به یه جای دیگه از صفحه!

من خودم یه مدار گنده رو با پروتیوس تبدیل به PCB کردم و به غلط کردن افتادم! اگه پروتل داشتم حتماً ازش استفاده میکردم.
                                یعنی پروتل دارم ها.... ولی وقتی میخوام Autoroute کنم کامپیوترم هنگ میکنه! :sad:

موفق و موید باشید.
                                سلام. من در پروتئوس یک مدار pcb کشیدم ولی برای تبدیل به پروتل دچار مشکل می شم. ارر نت می ده و می گه هیچ نتی را پیدا نمی کند. می خوتم بدونم آیا در خروجی پروتئوس مشکلی وجو دارده یا چون پروتل دی ایکس پی ، 20004 است این مشکل وجود دارد. در ضمن می خوام بردم رو دو لایه تعریف کنم . خواهش می کنم هر چه سریعتر کمکم کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X