پاسخ : درخواست مدار تولید کننده یون منفی تصفیه هوا
خیلی ممنونم از amin tal جان و aswhu600 جان
موضوع ازون موضوع مهمیه منم خیلی دربارش تحقیق کردم البته فواید خیی زیادی داره ولی تنفسش آسیب زیادی به ریه ها وارد میکنه اما از اونجایی که یک اکسید کننده خیلی قویه به عنوان یکی از ارزونترین مواد ضدعفونی کننده ازش استفاده میشه اتفاقا تو فکر طراحی ژنراتور ازون هم هستم چون کاربردهای خیلی زیادی داره اگه تحقیق کرده باشین الان ژنراتور ازون تو آمریکا و اروپی برای ضد عفونی کردن مواد غذایی ( سبزیجات میوه و ... ) حتی تو خونه ها استفاده میشه منتها فرقش اینه که ازون در هوا منتشر نمیشه در واقع گاز ازون رو در آب حل میکنن و از اون آب برای ضد عفونی استفاده میکنن :rolleyes:
در مورد این مدار هم همونطوری که دوستان گفتن اگه سطح ولتاژ تو استیج آخر بیشتر از 5 کیلو این حدودا نشه دیگه پدیده کرونا دیسچارج هم نداریم و تقریبا ازونی تولید نمیشه ( هرچند که تو همین فرایند هم ازون به مقدار کمی تولید میشه ولی اونقدر ناچیز هست که میشه ازش صرفنظر کرد )
من از این مدار میخوام یک تمیزکننده الکترواستاتیکی درست کنم . واقعا از اینکه هر روز میز اتاقمو از گرد و خاک تمیز کنم خسته شدم :angry: :nice:
این مدارو با ترانس فلای بک میشه درست کرد اما خب هم هزینش بیشتر هم ساختش یکم مشکلتر میشه
من فقط تعجیب میکنم چرا این مدار کار نمیکنه ؟ مشکلش کجاست ؟ اونقدر هم ولتاژ این مدار بالا نیست که نیاز به عایق کاری باشه !
روشن بگویمت که فزون بر نیاز خویش
اهل زمانه بر تو عنایت نمی کنند
معینی کرمانشاهی
اینم ژنراتور یون منفی با مدار ZVS که خیلی قوی هست و کارکردش کاملا احساس میشه... حتی تو یک ویدئو دیدم که شدت جریان یونها باعث خاموش شدن شمع یا شعله کبریت میشد.
ساخت مدار ZVS آسونه و هزینه زیادی نداره ولی اون لوله های مسی که به هم دیکه لحیم شدن سخت گیر میاد
مرسی مهدی جان
وقتی روشن میکنی نسیم یونی رو احساس میکنی ؟ میدونی تو خروجی مدارت تقریبا چند ولت داری ؟
از چه خازنی استفاده کردی ؟ از دیود معمولی استفاده کردی یا فست ؟
با مدار ZVS و ترانس فلای بک خیلی راحت میشه به ولتاژ بالای 15 کیلو 20 کیلو رسید ولی اصلا نیازی نیست چون از یه ولتاژی به بعد دیگه یون بیشتری تولید نمیشه بلکه ازون بیشتری تولید میشه که اصلا مناسب این مدار نیست در واقع تمایل داریم که اصلا ازونی تولید نشه ! فکر میکنم حداقل ولتاژی که میتونه از سر سوزن یون آزاد کنه 4 کیلو هستش ! با کویل ماشین هم میشه یونایزر درست کرد با یه اسیلاتور ساده و یه ترانس استپ پ هم میشه درست کرد ولی هم گرونتر در میاد هم سنگینتر میشه و هم جای بیشتری اشغال میکنه البته هرکدوم یه مزیتهایی دارن ولی راحترین و ارزونترینش همین مداره !
اون لوله های مسی زیاد مهم نیستن اونا به ولتاژ مثبت وصل میشن و با جذب الکترونها فقط شتاب بیشتری به اونا میدن ما بجاش از همون فن استفاده میکنیم
عیب این مدار اینه که آلودگی ( ذرات گرد و غبار و دود) رو از بین نمیبره فقط اونارو باردار میکنه سنگین میشن بعد روی نزدیکترین سطح خنثی میشنند ! مثلا اگه کنار دیوار باشه خیلی زود دیوار سیاه میشه !
من یه جایی دیدم برای اینکه یه تمیز کننده الکترواستاتیکی داشته باشیم یه سری صفحه فلزی ( ترجیحا آلومینیوم که قابل شست و شو باشه ) رو به موازات هم جلوی سوزن قرار میدن و زمین میکنن مثل این عکس :
اینجوری تمام ذرات گرد و غبار شارژ شده به این صفحات میچسبند و بعد از مدتی میشه اونارو تمیز کرد
فقط نمیفهمم چطوری زمین میکنن که کاملا خنثی باشه!؟ تو ایران که ارت نداریم چی کار باید کرد ؟!
روشن بگویمت که فزون بر نیاز خویش
اهل زمانه بر تو عنایت نمی کنند
معینی کرمانشاهی
خواهش میکنم
تاثیرش در این حد هست که دور گارد فن پراز گرد و خاک شده و در حالتی که فن خاموشه اگر شعله کبریت بین سوزن و گاردفن ببرم کمی شعله رو منحرف میکنه.
ولتاژش رو نتونسام اندازه بگیرم ولی وقتی خروجی و زمین رو بهم نزدیک میکنم در فاصله ۱تا ۲ میلیمتری جرقه میزنه.
از دیود معمولی 1n4007 و خازن ۱۰۰ نانو استفاده کردم.
شاید فیوزتون سوخته !
من روی برد سوراخ دار بستمش ، 2 ثانیه روشن بود ، صدای سوت میداد و بعد یه جرقه و انفجار کوچیک و فیوز و 2 تا دیود اول می سوخت ( به خاطر نیمه پیوسته بودن مس روی بورد و ولتاژ بالای مدار )
بردش رو درست کردم ، دیگه درست کار میکنه
ولی مشکلی از نقشه مدار نیست
با سلام و خسته نباشید. لطف میکنید یه چندتا عکس از مداری که ساختید و بذارید؟ مخصوصا از اول مدار نصب فیوز و اتصالاتش. با تشکر.
دوستان با عرض سلام
بنده مدار یون منفی را درست کردم .
چنتا سوال دارم اگر کسی می تونه کمکم کنه
1-
وقتی فاز متر و به سر سوزن وصل می کنم فاز متر روشن می شه . مگه بار منفی نیست . پس چرا روشن می شه . زمینم که منفیه ؟
2- در بعضی اوقات هم فاز مترو وصل می کنم ولی بدون اینکه انگشتم وصل کنم به سر فاز متر ، فاز متر خودش روشن می شه
. چرا؟
3- و چگونه می تونم عملکرد مدار رو تست کنم
با تشکر
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
با اینکه 10 تا مقاومت 4 مگ گذاشم ولی بازم وقتی دست به سوزن می زنم برق می گیره .فکر می کنم خیلی هم بی خطر نیست
با اینکه 10 تا مقاومت 4 مگ گذاشم ولی بازم وقتی دست به سوزن می زنم برق می گیره .فکر می کنم خیلی هم بی خطر نیست
خب مدار باید HV باشد تا هوا را یونیزه کند
من دو سال قبل دو نمونه یونایزر یکی داری فن و دیگری بجای فن دارای بازر (تا بی صدا کار کند) که البته الیدی UV هم دارند را از شرکت ایران DH گرفتم وقتی باز کردم سه جفت سوزن روبروی هم گذاشته بود بفاصله ی حدود نیم سانت . بنابراین فاصله نباید آنچنان زیاد باشد که کار نکند و یا آنقدر کم که جرقه برند
LED UV علاوه بر خواص میکروب کشی ، در حالت کار کردن دستگاه روشن است و حالتی مشابه چشمک زدن دارد که خود نشانه ی سلامت دستگاه هم می باشد. پس بهتر است آنرا هم در مدار خود بکار بگیرید اما به گونه ای جایگذاری نشده نباشد که نور مضر آن مستقیم به چشم بتابد
سوزنهای استفاده شده متاسفانه از نوع سوزن میخی بود!!! لذا همانطور که در تصویر دیده می شود بعد از مدتی زنگ زده و دچار خوردگی شد که خودم با مفتول مسی همان ضخامت تعویض کردم
ضمنا در نمونه ی بدون فن ، شخصا وجود جریان هوا را نتوانستم حس کنم. اگر آنقدر قوی ساختید که خودش هوا را به گردش درمی آورد هم عجیب است و هم برای محیطهای کوچک چندان نیازی به فن نخواهد بود
ضمنا کاربرد اصلی این دستگاههای یون ساز از بین بردن بوهای نامطبوع محیط (به ویژه برای آپارتمان نشینان) و نیز تولید یون در هواست. این دستگاهها با ساختاری که دارند نمی توانن گرد و خاک محیط را جدا کنند! اصلا برای اینکار ساخته نشده اند
برای گرفتن گرد و خاک لازمست از فیلترهای الکترواستاتیک استفاده کرد که بجای این سوزنها ، دارای صفحاتی فلزی برای جذب ذرات است
قدیمتر تصاویر PCB یون ساز خریداری شده را در تاپیکی دیگر گذاشته بودم که اینجا هم قرار می دهم. یکی فن دارد و دیگری بازر
بنده مدارم رو درست کردم و به برق وصل کردم . تمامی خازنها هم شارژ می شود و لی هیچ چیزی در سر سوزن حس نمی کنم . علتش چی می تونه باشه .ولتاژم حدودو 5 کیلو ولت است.
چه شکلی میشه تستش کرد .
یه شمع روشن رو کنار سوزن گذاشتم و هم چند تا اوود هم روشن کردم ولی هیچ تاثیری ندیدم .مشکل ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
البته به قول دوستمون شاید الزاما نشه حرکت هوارو لمس کرد و ولی راحتترین راه که بدونیم مدارمون درست کار می کنه چیه
بنده مدارم رو درست کردم و به برق وصل کردم . تمامی خازنها هم شارژ می شود و لی هیچ چیزی در سر سوزن حس نمی کنم . علتش چی می تونه باشه .ولتاژم حدودو 5 کیلو ولت است.
چه شکلی میشه تستش کرد .
یه شمع روشن رو کنار سوزن گذاشتم و هم چند تا اوود هم روشن کردم ولی هیچ تاثیری ندیدم .مشکل ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
البته به قول دوستمون شاید الزاما نشه حرکت هوارو لمس کرد و ولی راحتترین راه که بدونیم مدارمون درست کار می کنه چیه
الکترودهای خروجی را اگر اتصال کوتاه کنید باید آرک کوچکی داشته باشد
بعضی دوستان با دست اینکار را می کنند که فکر نکنم ایده ی خوبی باشد!
دوست عزیز
معمولا با نزدیک کردن فازمتر ... چشمک زدنش شروع میشه .... بعضی از انواع ولتمترهای دیجیتال نیز با نزدیک کردن به سوزنها افزایش ولتاژ را نشان میدهند ..... دقت داشته باشید که غیر نوک سوزنهای هیچ نقطه تیز دیگری نباید در مدار موجود باشد ... به این معنی که لحیم کاری باید کاملا صاف و بدون نقطه تیز صورت گرفته باشد .... همچنین عیب بزرگ این دستگاهها که تا کنون هیچ راهی برای آن پیدا نشده ایجاد گاز سمی اوزون میباشد که هنگام کار دستگاه بوی آن کاملا مشخص میباشد
بنده در این مدار 30 خازن 22nf- 1000 v استفاده کرده ام، چه مدت زمانی طول می کشه تمامی خازنها شارژ کامل شوند .
بجای استفاده از سوزن ، از پیچ بلند استفاده کرده ام . می خواستم بدونم فرقی می کنه یا نه
با تشکر
جدیدترین ویرایش توسط معین امینی; ۱۷:۰۴ ۱۳۹۶/۰۵/۱۶.
دیدگاه