اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مداری برای کاهش ولتاژ باتری لیتیومی به 2.4 ولت برای ریش تراش

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مداری برای کاهش ولتاژ باتری لیتیومی به 2.4 ولت برای ریش تراش

با سلام خدمت دوستان عزیز
    یه ریش تراش فیلیپس دارم که باتری اون از نوع نیکل کادمیوم 2.4 ولت میباشد که به دلیل کمیاب بودن باتری و اکسید و خراب شدن برد دستگاه میخوام با باتری لیتیومی موتور 2.4 ولتی اونو روشن کنم
    مشکل اینجاست که ماژول کاهنده ای که با ورودی کمتر از 4.5 ولتی کار کنه پیدا نکردم
    از چه رگولاتور یا مداری استفاده کنم که ولتاژ باتری رو بهش بدم و خروجی 4.2 ولتی ثابت به من بده (البته مدار شارژ رو براش جدا در نظر میگیرم)
    ممنون میشم راهنماییم کنید

نوشته اصلی توسط Ahamdi نمایش پست ها
    با سلام خدمت دوستان عزیز
    یه ریش تراش فیلیپس دارم که باتری اون از نوع نیکل کادمیوم 2.4 ولت میباشد که به دلیل کمیاب بودن باتری و اکسید و خراب شدن برد دستگاه میخوام با باتری لیتیومی موتور 2.4 ولتی اونو روشن کنم
    از چه رگولاتور یا مداری استفاده کنم که ولتاژ باتری رو بهش بدم و خروجی 4.2 ولتی ثابت به من بده (البته مدار شارژ رو براش جدا در نظر میگیرم)
    درود
    احتمالا باتری دستگاه شما دو تا 1.2 ولتی هست که سری شده و 2.4 ولت خروجیش هست.
    اگر از باتری و برد عکس بزارید بهتر میشه راهنمایی کرد.
    اما اگر 1.2 ولتی باشند باید بگم که این باتری ها در بازار موجود هستند.
    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365 نمایش پست ها

درود
      احتمالا باتری دستگاه شما دو تا 1.2 ولتی هست که سری شده و 2.4 ولت خروجیش هست.
      اگر از باتری و برد عکس بزارید بهتر میشه راهنمایی کرد.
      اما اگر 1.2 ولتی باشند باید بگم که این باتری ها در بازار موجود هستند.
      موفق باشید
      تشکر از دوست عزیز
      بله درسته 2 تا 1.2 ولتی هستش
      ولی من میخوام لیتیومی بشه چون برد خراب شده و برای شارژ و بازدهی بهتر ، مجموعه لیتیومی بشه

دیدگاه

تشکر از دوست عزیز
        ولی من میخوام لیتیومی بشه چون برد خراب شده و برای شارژ و بازدهی بهتر ، مجموعه لیتیومی بشه
        درود،
        بفرمایید مداری که میخوایید:

خروجی دقیق و رگوله شده بین 2.4 تا 2.5 ولت در خروجی میده.

پ.ن: در صورتی که ولتاژ ورودی زیر 3.7 ولت افت کنه ، امکان داره ولتاژ خروجی هم افت کنه.
        رگولاتور AMS1117-ADJ این مشکل نداره.
        جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۲۱:۲۵ ۱۴۰۲/۰۶/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود،
          بفرمایید مداری که میخوایید:

خروجی دقیق و رگوله شده بین 2.4 تا 2.5 ولت در خروجی میده.

پ.ن: در صورتی که ولتاژ ورودی زیر 3.7 ولت افت کنه ، امکان داره ولتاژ خروجی هم افت کنه.
          رگولاتور AMS1117-ADJ این مشکل نداره.
          ممنون از راهنماییتون
          البته مدنظرم بود که با LM317 بسازمش ولی همه جا نوشته بود حداقل ولتاژ ورودیش 4.5 ولته که با توجه به اینکه باتری لیتیومی بین 3.7 تا 4.2 ولت هستش سراغش نرفتم

دیدگاه

ممنون از راهنماییتون
            البته مدنظرم بود که با LM317 بسازمش ولی همه جا نوشته بود حداقل ولتاژ ورودیش 4.5 ولته که با توجه به اینکه باتری لیتیومی بین 3.7 تا 4.2 ولت هستش سراغش نرفتم
            طبق دیتاشیت ، رگولاتور LM317 در جریان های کم ( برای مثال 200 میلی آمپر ، می‌تونه با ورودی 3.7 ولت هم کار کنه.
            البته در عمل با 3.5 ولت ( هر چند با کمی افت عملکرد ) هم کار می‌کنه.
            همون‌طور که در پست قبل گفتم برای این شرایط AMS1117 در ولتاژ کمتر عملکرد بهتری داره.

البته اگر توانایی داشته باشید مداری با حدود ۱۰ قطعه بسازید ، میتونید رگولاتور Low Drop Out هم بسازید که زمانی که ولتاژ باتری به 3.3 کاهش پیدا کرد هم عملکرد خودش حفظ کنه.
            همون‌طور که خودتون هم میدونید ماژولی که در این ولتاژ کم به شکل پایدار کار کنه هم در ایران کمیاب هست.

دیدگاه

طبق دیتاشیت ، رگولاتور LM317 در جریان های کم ( برای مثال 200 میلی آمپر ، می‌تونه با ورودی 3.7 ولت هم کار کنه.
              همون‌طور که در پست قبل گفتم برای این شرایط AMS1117 در ولتاژ کمتر عملکرد بهتری داره.

البته اگر توانایی داشته باشید مداری با حدود ۱۰ قطعه بسازید ، میتونید رگولاتور Low Drop Out هم بسازید که زمانی که ولتاژ باتری به 3.3 کاهش پیدا کرد هم عملکرد خودش حفظ کنه.
              همون‌طور که خودتون هم میدونید ماژولی که در این ولتاژ کم به شکل پایدار کار کنه هم در ایران کمیاب هست.
              با سلام و احترام
              برای این مورد PAM2305 گزینه خوبیه ولی متاسفانه بعید میدونم گیر بیاد.

دیدگاه

تشکر از دوست عزیز
                درود
                برای لیتیومی کردن ابتدا باید ببینی فضای لازم جهت تعبیه یه عدد باتری لیتیومی رو داری یا نه.
                باتری های لیتیومی با اندازه های گوناگونی در بازار وجود داره که مشهورترینشون 18650 هست. یعنی عرض 18 میل و ارتفاع 650 میل. حالا یه سرچ کنید ببینید چه اندازه ای می تونه جواب کار شما رو بده.
                در مورد آرمیچر باید عرض کنم که احتمالا باید 3 ولتی باشه و میشه تا 3.7 هم بهش ولتاژ داد. دورش کمی تندتر میشه و خب طبیعتا استهلاکش هم بیشتر.
                دوستان در مورد تبدیل 3.7 به 2.4 مدارات رگولاتوری رو قرار دادند که خب همه اینها بستگی داره که بتونید با هنر خودتون مدار رو داخل دستگاه جا بدید ضمن اینکه شما نیاز به یک مدار کنترل شارژ و دشارژ تک سل هم دارید که اونم سایز کوچیکش تو بازار هست که نمایشگر شارژر داره.
                موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365 نمایش پست ها

درود
                  برای لیتیومی کردن ابتدا باید ببینی فضای لازم جهت تعبیه یه عدد باتری لیتیومی رو داری یا نه.
                  باتری های لیتیومی با اندازه های گوناگونی در بازار وجود داره که مشهورترینشون 18650 هست. یعنی عرض 18 میل و ارتفاع 650 میل. حالا یه سرچ کنید ببینید چه اندازه ای می تونه جواب کار شما رو بده.
                  در مورد آرمیچر باید عرض کنم که احتمالا باید 3 ولتی باشه و میشه تا 3.7 هم بهش ولتاژ داد. دورش کمی تندتر میشه و خب طبیعتا استهلاکش هم بیشتر.
                  دوستان در مورد تبدیل 3.7 به 2.4 مدارات رگولاتوری رو قرار دادند که خب همه اینها بستگی داره که بتونید با هنر خودتون مدار رو داخل دستگاه جا بدید ضمن اینکه شما نیاز به یک مدار کنترل شارژ و دشارژ تک سل هم دارید که اونم سایز کوچیکش تو بازار هست که نمایشگر شارژر داره.
                  موفق باشید
                  با تشکر
                  از بابت جا دادن مشکلی نیست میتونم از سایزهای مختلف باتری های لیتیوم یون یا پلیمری استفاده کنم، مدار رکلاتور و محافظ شارژ هم قابل جاسازیه
                  بر روی آرمیچر 2.4 ولت نوشته شدست و باتری موجود هم 2 عدد 1.2 ولت نیکل سری شده بود
                  فقط مشکل رگلاتوری بود که با این ولتاژ ورودی و خروجی کاربردی باشه که دوستان زحمتشو کشیدند

دیدگاه

ممنونم
                    با تعداد قطعه مشکلی ندارم فقط کارایی، دقت ولتاژ و در دسترس بودن قطعه برام مهم بود
                    تمام هدفم این بود که وقتی باتری از سطح 4.2 ولت به حد قطع پایین 3.7 رسید افت ولتاژ خروجی خیلی کم باشه
                    البته مداری که شما زحمت کشیدید ارسال کرده بودید رو در پروتئوس شبیه سازی کردم و مقاومت R1 رو با تقریبا 2 کیلو اهم جاگذاری کردم که شرایط خروجی با افت ولتاژ ورودی کمی بهتر شد
                    بازم ممنون
                    جدیدترین ویرایش توسط Ahamdi; ۲۳:۱۳ ۱۴۰۲/۰۷/۰۳.

دیدگاه

ممنونم
                      با تعداد قطعه مشکلی ندارم فقط کارایی، دقت ولتاژ و در دسترس بودن قطعه برام مهم بود
                      تمام هدفم این بود که وقتی باتری از سطح 4.2 ولت به حد قطع پایین 3.7 رسید افت ولتاژ خروجی خیلی کم باشه
                      البته مداری که شما زحمت کشیدید ارسال کرده بودید رو در پروتئوس شبیه سازی کردم و مقاومت R1 رو با تقریبا 2 کیلو اهم جاگذاری کردم که شرایط خروجی با افت ولتاژ ورودی کمی بهتر شد
                      بازم ممنون
                      البته که در باتری های لیتیوم یونی ولتاژ 3.7 ولت معنی حدود ۵۰ درصد شارژ داره و زمانی که ولتاژ به زیر 3.4 ولت برسه باتری خالی شده.
                      انشاالله مدار تا امشب براتون میفرستم.

دیدگاه

ممنونم
                        بازم ممنون
                        این هم ت
                        مدار:

دیدگاه

این هم ت
                          مدار:
                          ببخشید ظاهرا چیزی نیومده

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان عزیز
                            آقا زیاد ولتاژ این ریش تراشها رو جدی نگیر
                            منم همین کارو با دو تا ریش تراش کردم و لیتیومی کردمشون
                            شما یه دیود حداقل 3 آمپری سری کن با موتور، ولتاژت تقریبا 0.7 ولت میفته و به خوبی و خوشی کار میده برات.
                            فقط حتما جریاندهی باتری رو در نظر بگیر. ریش تراش زیربار تا 2-3 آمپر جریان میکشه

دیدگاه

ببخشید ظاهرا چیزی نیومده
                              بله متاسفانه نه آپلود شده و نه لینک جایگذاری شده.
                              دوباره سعی میکنم آپلود کنم.
                              شما اندازه گرفتید که موتور ریش تراش با اعمال ولتاژ نامی چند آمپر جریان مصرف میکنه؟
                              شاید لازم باشه دوباره مداری دیگر طراحی کنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X