اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحو ساخت یک مدار رادیوfmساده با ترانزیستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نحو ساخت یک مدار رادیوfmساده با ترانزیستور

سلام من توی خیلی از ویدیو ها دیدم که بعضی افراد با آیسیLm386و ترانزیستورbf494یک رادیوfmخیلی ساده می سازن من به این فکر افتادم که ایا میشه بجای ترانزیستور bf494از ترانزیستور2n2222a به عنوان گیرنده رادیو و دمولاسیون استفاده کرد و باز خروجی صدا رو بجای ایسیlm386 با یک یا دو ترانزیستور2n2222aدیگه تقویت کرد و با هندزفری به صدای رادیو گوش داد؟
    اگر ایده ای دارین ممنون میشم کمکم کنین؟

درود دوست عزیز
    بله می‌توان از 2222 استفاده کرد چون فرکانس کاری حدود 250 mHz داره ولی در نظر داسته باشید، ولتاژ بایاس ترانزیستور باید با پارامترهای آن محاسبه شود. در مورد دوم بهتر است از یکعدد 2222 و یک ترانزیستور مثبت ، بصورت پوش پول استفاده شود ، اما lm386،نویز کمتری دارد. خروجی را می‌توان با دو ترانزیستور BC 5557و BC547 تقویت کرد ، پیروز باشید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط victor123 نمایش پست ها
      سلام من توی خیلی از ویدیو ها دیدم که بعضی افراد با آیسیLm386و ترانزیستورbf494یک رادیوfmخیلی ساده می سازن من به این فکر افتادم که ایا میشه بجای ترانزیستور bf494از ترانزیستور2n2222a به عنوان گیرنده رادیو و دمولاسیون استفاده کرد و باز خروجی صدا رو بجای ایسیlm386 با یک یا دو ترانزیستور2n2222aدیگه تقویت کرد و با هندزفری به صدای رادیو گوش داد؟
      اگر ایده ای دارین ممنون میشم کمکم کنین؟
      سلام و درود
      2n2222 را تست نکردم ولی با 2n3904 به خوبی کار میکند
      اگه خواستید مدار را براتون بفرستم
      همچنین بگم رادیویی که من با دو ترانزیستور ساختم به شدت ضعیف بود و فرستنده خیلی باید نزدیک گیرنده باشه
      با وصل کردن آنتن تلویزیون که روی پشت بومه من به سختی فراوان تونستم چند کلمه ای رو بشنوم که البته تنظیم خیلی سختی داره و من با دور و نزدیک کردن سلف تونستم رادیو رو تنظیم کنم
      به قدری تنظیمش حساسه که در طول زمان بخاطر خاصیت فنری سلف که باعث میشه سیم هاش از هم دور بشن باز فرکانسش بهم میریزه
      من خودم به سلف یک پیچ پلاستیکی وصل کردم که تونستم فاصله دو سیم سلف رو تنظیم و پایدار کنم بهترین ایده هم همینه البته بحث ما درمورد fm هست در am این حساسیت وجود نداره چون فرکانس پایینتر هست
      همچنین مدار بسیار ساده am هم دارم با دیود ژرمانیومی خودم شخصا تست کردم اگه میخواید براتون بفرستم

ویرایش: به طور کلی ساختن این مدارات رو پیشنهاد نمیکنم مگر برای سرگرمی چون تراشه های دیجیتال مثل RDA5807 الان با قیمت پایین و کیفیت گیرایی بالا در دسترسن و اعصاب خوردکنی های تنظیم مدار تانک رو ندارن
      جدیدترین ویرایش توسط wither__craft; ۲۰:۰۶ ۱۴۰۴/۰۶/۰۶.

دیدگاه

ممنون اگر میشه تصویر مدار رو بفرستید

دیدگاه

سلام دوستان اگر در این مدار فرستندهfm بجای میکروفون بیاییم از یک جک هندزفری که به موبایل متصل هست و موسیقی موبایل هم در حال پخش هست استفاده کنیم و در فاصله حدود ۲ یا ۳ متری ایا میشه ساده ترین مدار گیرندهfmرو تنها با چند تا ترانزیستور 2n2222aساخت و با یک هندزفری دیگه به صدا گوش داد.
          جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۲۲:۳۷ ۱۴۰۴/۰۶/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط victor123 نمایش پست ها
            ممنون اگر میشه تصویر مدار رو بفرستید
            ببخشید بابت تاخیر
            اینم مداری که در موردش صحبت کردم

بخش سمت راست مدار در واقع آمپلیفایر هست و میتونید با هر آمپلیفایری یا آیسی lm386 جایگزین کنید
            اینم تصویر از نمونه ای که خودم ساختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

ببخشید بابت تاخیر
              اینم مداری که در موردش صحبت کردم

بخش سمت راست مدار در واقع آمپلیفایر هست و میتونید با هر آمپلیفایری یا آیسی lm386 جایگزین کنید
              اینم تصویر از نمونه ای که خودم ساختم
              مرسی مدارتون واقعا جالبه. تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X