اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پری امپیلیفایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پری امپیلیفایر

سلام دوستان.
    من یک دیسک پیزو دارم بعنوان میکروفون استفاده میکنم از اون مدل ارزونش.
    در محیط تست، اگر موج صدای ارسالی یک موج سینوسی ایده‌آل با فرکانس ۱ کیلوهرتز باشه وقتی توسط دیسک دریافت میشه حدودا ۱mV دامنه داره. نیاز دارم این دامنه رو به حدود 0.1 ولت برسونم یعنی ۱۰۰ برابر)
    سیگنال ارسالی (و دریافتی) همیشه موج سینوسی ایده‌آل با فرکانسی ثابت هست. این فرکانس میتونه از ۱ کیلوهرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز باشه و فرض میکنیم که دامنه هم همیشه در حدود یک میلی‌ولت هست.

ترجیحا در طول مسیر سیگنال از خازن نباید استفاده بشه.
    توضیح: اگر در طول مسیر سیگنال خازنی وجود داشته باشه، سیگنال تقویت شده دچار اختلاف فاز با سیگنال اصلی میشه و این اختلاف‌فاز وابسطه به فرکانس هست و این چندان خوش‌آیند نیست. اگر اختلاف فاز ۱۸۰ درجه باشه (مثل امپیلیفایرهای امیتر مشترک) مشکلی نیست چون این اختلاف فاز همیشه ثابت هست و وابسطه به فرکانس نیست ولی مشکل اصلی اختلاف فازهایی هست که وابسطه به فرکانس هستن و قابل پیش بینی دقیق نیستند.

الان از یک پری امپ با توپولوژی سورس-مشترک (شبیه به این) استفاده میکنم. تقریبا خوب کار میکنه ولی مشکل اینجاست که بهره‌ی تقویت خیلی پایین هست. در حدود ۱۰ هست و من چیزی در حدود ۱۰۰ یا بیشتر نیاز دارم.
    ولتاژ تغذیه هم فقط ۵ ولت مثبت هست و منفی در دسترس ندارم.
    به نظر شما از چه توپولوژی‌هایی می‌تونم استفاده کنم که اولا در مسیر سیگنال خازن استفاده نکنم و با یک تعذیه ۵ولت بتونم بهره حدود ۱۰۰ بگیرم.
    ترجیحا ارزان و در دسترس و ساده باشه.
    ممنون
    جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۱۵:۴۸ ۱۴۰۴/۰۸/۲۵.

نوشته اصلی توسط epsi1on نمایش پست ها
    سلام دوستان.
    من یک دیسک پیزو دارم بعنوان میکروفون استفاده میکنم از اون مدل ارزونش.
    در محیط تست، اگر موج صدای ارسالی یک موج سینوسی ایده‌آل با فرکانس ۱ کیلوهرتز باشه وقتی توسط دیسک دریافت میشه حدودا ۱mV دامنه داره. نیاز دارم این دامنه رو به حدود 0.1 ولت برسونم یعنی ۱۰۰ برابر)
    سیگنال ارسالی (و دریافتی) همیشه موج سینوسی ایده‌آل با فرکانسی ثابت هست. این فرکانس میتونه از ۱ کیلوهرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز باشه و فرض میکنیم که دامنه هم همیشه در حدود یک میلی‌ولت هست.

ترجیحا در طول مسیر سیگنال از خازن نباید استفاده بشه.
    توضیح: اگر در طول مسیر سیگنال خازنی وجود داشته باشه، سیگنال تقویت شده دچار اختلاف فاز با سیگنال اصلی میشه و این اختلاف‌فاز وابسطه به فرکانس هست و این چندان خوش‌آیند نیست. اگر اختلاف فاز ۱۸۰ درجه باشه (مثل امپیلیفایرهای امیتر مشترک) مشکلی نیست چون این اختلاف فاز همیشه ثابت هست و وابسطه به فرکانس نیست ولی مشکل اصلی اختلاف فازهایی هست که وابسطه به فرکانس هستن و قابل پیش بینی دقیق نیستند.

الان از یک پری امپ با توپولوژی سورس-مشترک (شبیه به این) استفاده میکنم. تقریبا خوب کار میکنه ولی مشکل اینجاست که بهره‌ی تقویت خیلی پایین هست. در حدود ۱۰ هست و من چیزی در حدود ۱۰۰ یا بیشتر نیاز دارم.
    ولتاژ تغذیه هم فقط ۵ ولت مثبت هست و منفی در دسترس ندارم.
    به نظر شما از چه توپولوژی‌هایی می‌تونم استفاده کنم که اولا در مسیر سیگنال خازن استفاده نکنم و با یک تعذیه ۵ولت بتونم بهره حدود ۱۰۰ بگیرم.
    ترجیحا ارزان و در دسترس و ساده باشه.
    ممنون
    درود بر شما،
    چرا از آپ امپ های با Slew Rate و Band Width بالا استفاده نمیکنید ؟
    نمونه با قیمت مناسب و اقتصادی GS8092 هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود بر شما،
      چرا از آپ امپ های با Slew Rate و Band Width بالا استفاده نمیکنید ؟
      نمونه با قیمت مناسب و اقتصادی GS8092 هست.
      ممنون بابت پاسخ، و ببخشید دیر جواب دادم. در اصل داشتم فکر میکردم.
      والا تابحال این مدل رو با قیمت مناسب و سرعت بالا ندیده بودم، به نظر جالب اومد و حقیقتش اول تعجب کردم.
      به نظرم خیلی خوبه. حتما استفاده میکنم. البته یکم برام سخته چون خیلی خوب بلد نیستم ولی یکم باید بیشتر یاد بگیرم.
      چون در اصل باید خروجی مرحله اول (سورس‌مشترک jfet) رو به این بدم که حدود ۲.۳ ولت offset داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط epsi1on نمایش پست ها

ممنون بابت پاسخ، و ببخشید دیر جواب دادم. در اصل داشتم فکر میکردم.
        والا تابحال این مدل رو با قیمت مناسب و سرعت بالا ندیده بودم، به نظر جالب اومد و حقیقتش اول تعجب کردم.
        به نظرم خیلی خوبه. حتما استفاده میکنم. البته یکم برام سخته چون خیلی خوب بلد نیستم ولی یکم باید بیشتر یاد بگیرم.
        چون در اصل باید خروجی مرحله اول (سورس‌مشترک jfet) رو به این بدم که حدود ۲.۳ ولت offset داره.
        خواهش میکنم
        الان دیگه برای اغلب آیسی های گرون قیمت ، یه جایگزین اقتصادی چینی/تایوانی وجود داره که اتفاقا کیفیتشون هم خوبه.
        از گیت درایور و آپ امپ بگیر تا ADC و میکروکنترلر.
        سایت LCSC مرجع خوبی برای این قطعات هست ، چند سالی هست که یکسری فروشگاه ها های داخل ایران هم شروع به واردات این قطعات کردن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X