اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور هارد سه سیم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی موتور هارد سه سیم

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت اساتید بزرگوار

حقیقتش غرض از ایجاد این تاپیک این بود که من مفصل دنبال راه اندازی موتور هارد گشتم ولی متاسفانه نتیجه مطلوبی پیدا نکردم و اونایی که پیدا کردم هم مربوط به موتور های ۴ سیم بود و نه سه سیم

موتور هاردی که الان دارم مال هارد maxtor ۳۲۰ گیگه که دیسکش داغون شده ولی موتورش به نظر سالم میاد و میخواستم راش بندازم، منتها داخل خیلی از ویدیو هایی که دیدم وقتی سوکت برق هارد رو متصل میکرد موتور شروع به چرخش میکرد، من این روشو امتحان کردم ولی جواب نگرفتم از عزیزان درخواست دارم لطفا اگر تجربه ای در مورد راه اندازی این موتور ها داشتند با من و عزیزان داخل سایت به اشتراک بذارند، متشکرم

راستش با درایور های آماده داخل بازار اشنا هستم ولی میخوام حدالامکان
    با برد خودش راه اندازی بشه و خریدن درایور آخرین راهم باشه حتی در صورتی که بشه ساختش خیلی عالی میشه

اینم برد خودشه در صورت نیاز:

سه تا فاز موتور به سه تا از پین های آی سی که اسمش با smooth شروع میشه، وصل شدن و هر سه تا سیم، به صورت دو به دو ۳.۳ اهم مقاومت دارن

راستی یه چیزی یادم رفت بنویسم، کنار پورت پاور و ساتا یه چهار پین هم هست که نمیدونم استفادش چیه و میشه باهاش راه انداخت یا نه؟
    اینم عکسش:

متشکرم از تمام عزیزانی که پیشاپیش وقت ارزشمندشون رو صرف این موضوع میکنند
    جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۹:۴۰ ۱۴۰۵/۰۲/۱۹.

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها

حقیقتش غرض از ایجاد این تاپیک این بود که من مفصل دنبال راه اندازی موتور هارد گشتم ولی متاسفانه نتیجه مطلوبی پیدا نکردم و اونایی که پیدا کردم هم مربوط به موتور های ۴ سیم بود و نه سه سیم

موتور هاردی که الان دارم مال هارد maxtor ۳۲۰ گیگه که دیسکش داغون شده ولی موتورش به نظر سالم میاد و میخواستم راش بندازم، منتها داخل خیلی از ویدیو هایی که دیدم وقتی سوکت برق هارد رو متصل میکرد موتور شروع به چرخش میکرد، من این روشو امتحان کردم ولی جواب نگرفتم از عزیزان درخواست دارم لطفا اگر تجربه ای در مورد راه اندازی این موتور ها داشتند با من و عزیزان داخل سایت به اشتراک بذارند، متشکرم

با برد خودش راه اندازی بشه و خریدن درایور آخرین راهم باشه حتی در صورتی که بشه ساختش خیلی عالی میشه

سه تا فاز موتور به سه تا از پین های آی سی که اسمش با smooth شروع میشه، وصل شدن و هر سه تا سیم، به صورت دو به دو ۳.۳ اهم مقاومت دارن

راستی یه چیزی یادم رفت بنویسم، کنار پورت پاور و ساتا یه چهار پین هم هست که نمیدونم استفادش چیه و میشه باهاش راه انداخت یا نه؟
    اینم عکسش:

سلام
    یه عکس از موتور بذارید، من موتورهای براشلس هارد وbldc زیاد راه اندازی کردم، عکس بذارید ببینم چه مدلیه
    فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

اینم عکسش:

این ماژول برای مینی براشلس های دی وی دی و هارد و ... هست، خروجیش حدود ۱.۲ آمپره و مخصوص موتورهای هارد سه سیه و چهارسیمه هست، من فقط تو ردرونیک پیدا کردم و تو هیچ فروشگاهی نبود، این ماژول وقتی اتمام موجودی بشه تا ماه ها موجود نمیشه، کمیابه، مشخصات فنی ش رو بخون اگه بدرد بخور بود بخر، فقط بار زیاد (براشلس های بزرگ) بهش نده جریان خروجیش کمه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eleca نمایش پست ها

سلام
        یه عکس از موتور بذارید، من موتورهای براشلس هارد وbldc زیاد راه اندازی کردم، عکس بذارید ببینم چه مدلیه
        من دیسک رو درآوردم خود موتور خیلی معلوم نیست، مثل اینکه موقع ریختن قالب هارد یه دست ریخته شده و حتی نامرد جای پیچم نذاشته

این عکسا خدمتتون

دیدگاه

من دیسک رو درآوردم خود موتور خیلی معلوم نیست، مثل اینکه موقع ریختن قالب هارد یه دست ریخته شده و حتی نامرد جای پیچم نذاشته

این عکسا خدمتتون
          موتورهای هارد دو نوعند، یکی مثه متل شما یه تیکه هستند یه مدل هایی هم هستند که پیچ دارند و جدا میشن، من بار اول که هارد خریدم مدلش مثه مال شما بود و به سختی موتور رو از بدنه جدا کردم و بعدا مدلهایی گرفتم (الان حضور ذهم ندارم) که با پیچ باز میشدند

یه زمان کوتاه رو هم گذاشتم رو اینکه با برد خودش راه اندازی کنم ولی هم نتونستم هم هدفم استفاده از خود موتورش بود، واس همین درایورش رو گرفتم.

دیدگاه

این ماژول برای مینی براشلس های دی وی دی و هارد و ... هست، خروجیش حدود ۱.۲ آمپره و مخصوص موتورهای هارد سه سیه و چهارسیمه هست، من فقط تو ردرونیک پیدا کردم و تو هیچ فروشگاهی نبود، این ماژول وقتی اتمام موجودی بشه تا ماه ها موجود نمیشه، کمیابه، مشخصات فنی ش رو بخون اگه بدرد بخور بود بخر، فقط بار زیاد (براشلس های بزرگ) بهش نده جریان خروجیش کمه

یا خدا درایورش ۱۸۰۰ عه یعنی؟؟
            از این درایور براشلس های ۴۰۰ تومنی برا کار من مناسبه؟

دیدگاه

موتورهای هارد دو نوعند، یکی مثه متل شما یه تیکه هستند یه مدل هایی هم هستند که پیچ دارند و جدا میشن، من بار اول که هارد خریدم مدلش مثه مال شما بود و به سختی موتور رو از بدنه جدا کردم و بعدا مدلهایی گرفتم (الان حضور ذهم ندارم) که با پیچ باز میشدند

یه زمان کوتاه رو هم گذاشتم رو اینکه با برد خودش راه اندازی کنم ولی هم نتونستم هم هدفم استفاده از خود موتورش بود، واس همین درایورش رو گرفتم.
              اره و متاسفانه از شانس من سه سیم یکدست قسمت من شده

با برد خودش هم کلنجار رفتم، آخرش با کمک دیپ سیک و سرچ های دست و پا شکسته به این نتیجه رسیدم که روشن شدن هارد به این سادگی نیست و یه سیگنال باید از طریق ساتا دریافت کنه که تصمیم به استارت بگیره

راستی یه چیز جالب ، وقتی برای اولین باز تغذیه ۱۲ و ۵ ولت پاور رو زدم به بردش، با یه صدای تیک تاک شروع به حرکت بریده بریده کرد، تقریبا میشه گفت هر ثانیه یه تیک میزد و موتور یکم حرکت میکرد
              امیدی هست به این؟ یا یه سیم جامپر بردارم به تمام نقاط مدارش یه ۵ ولت اتصالی بدم شاید فرجی شد

دیدگاه

راستی اینم بگم با کمک دیپ سیک یه مدار ترانزیستوری با آردوینو برای راه اندازی براشلس با جریان پایین ساختیم ، سعی میکنم تا فردا شماتیکش رو تو پروتئوس بکشم و بفرستم تا نظر بدین شاید به درد خورد و مشکل خیلیا از جمله من حل شد ))

دیدگاه

اره و متاسفانه از شانس من سه سیم یکدست قسمت من شده

با برد خودش هم کلنجار رفتم، آخرش با کمک دیپ سیک و سرچ های دست و پا شکسته به این نتیجه رسیدم که روشن شدن هارد به این سادگی نیست و یه سیگنال باید از طریق ساتا دریافت کنه که تصمیم به استارت بگیره

راستی یه چیز جالب ، وقتی برای اولین باز تغذیه ۱۲ و ۵ ولت پاور رو زدم به بردش، با یه صدای تیک تاک شروع به حرکت بریده بریده کرد، تقریبا میشه گفت هر ثانیه یه تیک میزد و موتور یکم حرکت میکرد
                  امیدی هست به این؟ یا یه سیم جامپر بردارم به تمام نقاط مدارش یه ۵ ولت اتصالی بدم شاید فرجی شد
                  اصول حرکت و کنترل سرعت براشلس ها بیشتر با پالس pwm هست، درایورهای براشلس هم دو نوعند اونایی که اسپید کنترل دارند و پالس pwm جداگانه بهشون داده میشه مثه اسپید کنترلرهای 30 و 40 آمپری که پالس pwm رو با یه ماژول جداگانه میگیرن و درایورهایی که پالس pwm و کنترل سرعتشون با هم درون یه برد هستند مثه نمونه ای که تو سایت ردرونیک بود.
                  پ.ن: موارد گفته شده بر اساس تجربیات من هست و ممکن هست اشتباه نیز کرده باشم.

دیدگاه

اصول حرکت و کنترل سرعت براشلس ها بیشتر با پالس pwm هست، درایورهای براشلس هم دو نوعند اونایی که اسپید کنترل دارند و پالس pwm جداگانه بهشون داده میشه مثه اسپید کنترلرهای 30 و 40 آمپری که پالس pwm رو با یه ماژول جداگانه میگیرن و درایورهایی که پالس pwm و کنترل سرعتشون با هم درون یه برد هستند مثه نمونه ای که تو سایت ردرونیک بود.
                    پ.ن: موارد گفته شده بر اساس تجربیات من هست و ممکن هست اشتباه نیز کرده باشم.

این مدار ساده ای که با ترانزیستورای در دسترس ساخته شده هم دقیقا رو همین اصول و pwm کار میکنه و با ۶ تا پین آردوینو تمام جایگشت های اتصال سه تا سیم پیچ رو به ترتیب با قابلیت تنظیم سرعت اجرا میکنه البته فقط رو کاغذه و من چون موتور خودم سه سیمه هست احتمالا با چهار سیمه کار نده

دیدگاه

سلامی دوباره، من نقشه رو اماده کردم، سعی کردم خیلی مرتب در بیاد در ضمن به بزرگیتون ببخشید دیگه احتمالا پر اشتباه باشه
                      فقط یه مشکلی که هست، اینه که مقاومت سیم پیچ موتور خیلی پایینه و میخواد جریان بکشه، میشه یه مقاومت ۱۰ یا ۲۰ اهمی بذاریم سر راهش که جریان پایین بیاد و ترانزیستورا نسوزه؟

و این کدی هست که روی آردوینو آپلود میشه:

آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلود سنتر عکس و فایل یو آپلود
                      جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۰:۱۵ ۱۴۰۵/۰۲/۲۰.

دیدگاه

سلامی دوباره، من نقشه رو اماده کردم، سعی کردم خیلی مرتب در بیاد در ضمن به بزرگیتون ببخشید دیگه احتمالا پر اشتباه باشه
                        فقط یه مشکلی که هست، اینه که مقاومت سیم پیچ موتور خیلی پایینه و میخواد جریان بکشه، میشه یه مقاومت ۱۰ یا ۲۰ اهمی بذاریم سر راهش که جریان پایین بیاد و ترانزیستورا نسوزه؟

و این کدی هست که روی آردوینو آپلود میشه:

https://uupload.ir/view/3ph-driver_ks8r.txt/
                        این مدار فقط یک درایور سه‌فاز بسیار ضعیف با ترانزیستورهای BJT است. این ترانزیستورها جریان کمی تحمل می‌کنند.
                        • موتورهای براشلس هارد و DVD برای راه‌اندازی نیاز به جریان لحظه‌ای بالا و سوئیچینگ پرسرعت دارند.

• برای کنترل صحیح BLDC باید سنسور هال (در برخی موتورها) یا روش back‑EMF استفاده شود که این مدار پشتیبانی نمی‌کند.

• این مدار بدون dead‑time است؛ یعنی احتمال سوختن ترانزیستورها بسیار بالا است.

• درایورهای استاندارد BLDC باید MOSFET به همراه درایور گیت داشته باشند، نه ترانزیستور BJT ساده.

اگر قصد راه‌اندازی موتور براشلس DVD یا هارد دارید، پیشنهاد بهتر استفاده از درایورهای مخصوص BLDC

دیدگاه

این مدار فقط یک درایور سه‌فاز بسیار ضعیف با ترانزیستورهای BJT است. این ترانزیستورها جریان کمی تحمل می‌کنند.
                          • موتورهای براشلس هارد و DVD برای راه‌اندازی نیاز به جریان لحظه‌ای بالا و سوئیچینگ پرسرعت دارند.

• برای کنترل صحیح BLDC باید سنسور هال (در برخی موتورها) یا روش back‑EMF استفاده شود که این مدار پشتیبانی نمی‌کند.

• این مدار بدون dead‑time است؛ یعنی احتمال سوختن ترانزیستورها بسیار بالا است.

• درایورهای استاندارد BLDC باید MOSFET به همراه درایور گیت داشته باشند، نه ترانزیستور BJT ساده.

اگر قصد راه‌اندازی موتور براشلس DVD یا هارد دارید، پیشنهاد بهتر استفاده از درایورهای مخصوص BLDC

حدس می‌زدم چیز خیلی جالبی نیست
                          بیشتر میخواستم فقط برای همین هارد که روش نوشته 12V 0.72A استفاده کنم، روی کاغذ هر ترانزیستور قابلیت هندل کردن ۸۰۰ میلی آمپر با hfe نسبتا خوب رو داره، رو همین حساب گفتم شاید بشه ازش جواب گرفت که نشد و متاسفانه موفق نشدم
                          در مورد ددتایم و شتاب گیری موتور از صفر تا حداکثر دور، داخل کد یه تاخیر هایی در نظر گرفته شده «delaymicroseconds»

در صورتی که بتونم از ترانزیستورای آمپر بالا مثل bd139, bd138 استفاده کنم بدون در نظر گرفتن کنترل دقیق با سنسور اثر هال و به صورت آزمایشی و کنترل مقادیر از طریق آزمون و خطا به وسیله آردوینو، احتمال موفقیتش هست؟
                          یعنی منظورم اینه که حداقل از نظر عملکردی جدای از دقتش، حرکت امکان پذیر هست؟

دیدگاه

حدس می‌زدم چیز خیلی جالبی نیست
                            بیشتر میخواستم فقط برای همین هارد که روش نوشته 12V 0.72A استفاده کنم، روی کاغذ هر ترانزیستور قابلیت هندل کردن ۸۰۰ میلی آمپر با hfe نسبتا خوب رو داره، رو همین حساب گفتم شاید بشه ازش جواب گرفت که نشد و متاسفانه موفق نشدم
                            در مورد ددتایم و شتاب گیری موتور از صفر تا حداکثر دور، داخل کد یه تاخیر هایی در نظر گرفته شده «delaymicroseconds»

در صورتی که بتونم از ترانزیستورای آمپر بالا مثل bd139, bd138 استفاده کنم بدون در نظر گرفتن کنترل دقیق با سنسور اثر هال و به صورت آزمایشی و کنترل مقادیر از طریق آزمون و خطا به وسیله آردوینو، احتمال موفقیتش هست؟
                            یعنی منظورم اینه که حداقل از نظر عملکردی جدای از دقتش، حرکت امکان پذیر هست؟
                            • شاید در سرعت‌های پایین و بدون بار

• شاید فقط با کنترل خیلی ابتدایی

• و شاید فقط برای تست کوتاه مدت

بتوانی موتور را بچرخانی.

اما مشکلاتی که قطعاً با BD139/138 خواهی داشت:

• سوئیچینگ بسیار کند که باعث گرمای زیاد و احتمال سوختن بالا.

• نیاز به جریان بیس سنگین که آردوینو نمی‌تواند مستقیم بدهد.

• نداشتن dead-time واقعی که باعث از بین رفتن ترانزیستورها در چند سیکل میشه

• کنترل back_EMF بدون سخت‌افزار مناسب تقریباً غیرممکن می‌شود.

• موتور هارد خیلی سبک بالانس شده و نیاز به کوموتاسیون دقیق دارد در نتیجه با تأخیرهای delay حتی دقیق هم نمی‌شود.

پس بله حرکت ممکن است، ولی بسیار بد، لرزشی، ناپایدار و پرخطر.

دیدگاه

آپدیت جدید:

خوشبختانه موفق شدم با درایور خودش و با نهایت سرعت راش بندازم ولی متاسفانه عمر خیلی زیادی نداشت، البته تقصیر خودم بود وگرنه بیچاره داشت کارشو میکرد
                              به جای اینکه مولتی متر رو روی حالت ولتاژ بزارم، رو جریان بود و زد آی سی درایور موتور رو بخار کرد
                              ولی برای بقیه دوستانی که این مشکلو دارن بگم چیکار کردم
                              یه سیم جامپر برداشتم و یه سمتش گرند و یه سمتشو روی برد و نزدیک آی سی اصلی، همونی که بالای صد تا پایه داره از زیر برد دونه دونه اتصال کوتاه کردم و این کارو حواستون باشه خیلی سریع انجام بدین و ترجیحا با مولتی مترم ولتاژ همونجا رو کنترل کنین تا اگه جای اشتباهی زدین نترکونه همه چیو و اصلا رو اونایی که ۱۲ ولت یا ۵ ولت دارن نزنین که خیلی آمپر بالایی نده و ترجیحا به جای سیم جامپر از یه مقاومت استفاده کنین که عالیه
                              نزدیک پایه ای که از گوشه آی سی زده بود بیرون و ولتاژ نزدیک ۰.۳ تا ۱ ولت داشت تونستم موفقیت آمیز و بدون مشکل راش بندازم «اگه پکیج آی سی رو میدونین بگین تا دقیق تر آدرس بدم من نتونستم پیدا کنم»، متاسفانه وقتی که خواستم ولتاژ بین سیم پیچ و گرند رو اندازه بگیرم رو جریان بود و آی سی درایور موتور رو ترکوند و خوشبختانه به مولتی متر آسیب نرسید و الحمدلله سالمه
                              ولی موتورش سالمه و نسوخته فعلا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X