با سلام من در بهدر دنبال محاسبه علمی وعملی سیمپیچ هستم که قلب این دستگاه ها هستش ولی شما میگید قطر سیم مهم نیست
میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا اسمان است
دوستان عشق فلزیاب اگه یه فلزیاب pi خوب پرقدرت و با تفکیک که نسبت به طلا حساسیت داشته باشه و قطعاتش هم گیر بیاد پیشنهاد میکنم goldscan IV رو بسازید من هر کار کردم نتونستم مدارش رو پ کنم ایمیل بزنید براتون میفرستم
دوستان عشق فلزیاب توی این سلیت یا خیلی کم هستند یا خیلی بیحال من هر چقدر گفتم که آقایون من آرشیو کاملی از مدارات حرفه ای( به معنای واقعی) در انواع مختلفpi-bfo-tr-ib و..... دارم که حاصل 12 سال تلاش برای جمع آوری نقشه و ساخت فلزیاب هست ولی در پلود کردنش در فروم مشکل دارم لااقل برای رونق دادن به این فروم یکی این مشکل منو حل کنه ولی هیچ کس حتی نپرسید مشکلت چیه.همونطور که در جواب پیام های خصوصی که چند تا از دوستان برای دریافت مدار گلداسکن فرستاده بودند گفتم شکر خدا هم آرشیوم تقریبا کامله و هم اونقدر تجربه و علم در این زمینه کسب کردم که بتونم فلزیاب حرفه ای بسازم ( کما اینکه چندتایی ساختم) ولی قصدم جون گرفتن این فروم بود که متاسفانه هیچ کس حتی مدیران سایت(به اونها هم پیام دادم) جوابی ندادند.اونهایی که مدار گلداسکن 4 رو از من گرفتند شاهد حسن نیت من بودند و میدانند که این مدار در نوع خودش عالیه.فقط مشکلاتی در قسمت کویل داشت که بحمداله در حال مرتفع شدن هست.حتی از این دوستان هم خواستم که مدار رو برای استفاده همه در فروم قرار بدهند که ندادند.عشاق فلزیاب خدانگهدار
سلام
بهرور جان ، من توی ایمیل به شما گفتم که ادرس پروفایل خودتون رو توی سایت برای من ایمیل کنید ، تا در داخل سایت با هم در ارتباط باشیم ، که خوشبختانه الان دوباره تاپیک رو دیدم
راستی از بابت فایلی که برام فرستادی ممنونم
من فایل ها رو برای شما پ میکنم ، شما هر کدوم رو که خواستی پ کنی برای من ایمیل کن ، من توی همین تاپیک پلود میکنم :agree:
من هم علاقه زیادی به فلزیاب ها دارم ، یک نمونه هم چند وقت پبش ساختم (pI ) ولی جواب مناسبی نگرفتم ،یک نمونه هم با avr و xr2206 ساختم با یک روش ابتکاری ولی به شدت ضعیف بود و میتونست فلزی در ابعاد یک گوشی موبایل رو تشخیص بده :mrgreen:
در کل خیلی دوست دارم ، حداقل یک نمونه کاملا عملی رو بسازیم و کم کم اون رو بهینه کنم
دوستان فلزیاب PULSE2 که در این سایت مشاهده میکنید از نوع PI بوده و تغییر یافته مدار PULSE1 است . با توجه به تکنیک وقطعات بکار رفته در آن در نوع خود منحصر بفرد و نیمه حرفه ای هست که برای شروع کار ساخت یک فلزیاب حرفه ای ساخت این مدار پیشنهاد میشه چون تمام قطعاتش براحتی گیر میاد و قیمت تمام شده اش پایین است در ضمن نکته مبهمی در ساختش وجود نداره. طراحی اصلی این فلزیاب با یک کویل بوده واز یک فرکانس برای سرچ استفاده میکرد تغییراتی که در این مدار اعمال شده باعث افزایش کارایی آن شده.بجای یک کویل شما قادر خواهید بود از دو حالت تک کویل یا دو کویل ( فرستنده و گیرنده جدا ) بوسیله جامپرها استفاده کنید.ضمنا با تغییر در مقدار خازن C11 با یک سلکتور میتوانید فرکانس سرچ را تغییر بدهید که این مزیت بزرگی برای استفاده از دستگاه در شرایط گوناگون محیطی و خاک هست.نحوه ساخت کویل تسلا(تخت) به دو صورت نشان داده شده که با این روش بدلیل ایجاد نظم در میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط کویل برد و حساسیت دستگاه افزایش چشمگیری میابد.در این سایت روش ساخت سه نوع کویل با مشخصات رزونانس کامل داده شده .
فرکانس اصلی با:
C11a=47HZ
C11b=68HZ
C11c=100HZ
C11d=217HZ
C11e=470HZ
C11f=1000HZ
همانطور که ملاحظه میکنید بدلیل استفاده از رنج فرکانسی VLF این فلزیاب در خاکهای دارای ناخالصی،براده فلزات،نمکدار و نمناک حداقل خطا را داراست که این از محاسن بزرگ مدار بشمار میرود.همچنین در این مدار کاربر قادر است علاوه بر فرکانس اصلی میزان پهنای پالس،تاخیر پالس(DEALAY ) و زمان دریافت پسماند موج را تنظیم نمود.
فرکانس اصلی بوسیله IC6,C11,R3,R4 تنظیم میشود که C11 توسط کاربر قابل تغییر است
میزان تاخیر توسط IC7,C17,R7 تنظیم میشود که R7 توسط کاربر قابل تغییر است
پهنای پالس توسط IC6,C14,R5 تنظیم میشود که R5 توسط کاربر قابل تغییر است (به جداول مربوطه و مقدار مقاومتها و زمانها دقت کنید)
ضریب بهره توسط IC9 تعیین میگردد که این ضریب با افزایش R23 قابل افزایش است اما به همان نسبت نویز پذیری مدار نیز افزایش میابد
GND مدار را به منفی باطری متصل نکنید
قطعات D9,D10,R31,R34 برای میکرو آمپرمتر 200 میکرو آمپری در نظر گرفته شده اما برای دریافت حداکثر حساسیت از نوع 50 یا 100 میکرو آمپری مرغوب استفاده نمائید که در اینصورت مقدار R31 را بین دو تا 4 برابر مقدار عددی میکرو
آمپرمتر در نظر بگیرید.برای کسب بهترین نتیجه از میکروآمپرمترهای دیجیتالی استفاده کنید.
هدفون مورد استفاده باید دارای پاسخ فرکانسی خوبی نسبت به فرکانسهای کم باشد.
برای ساخت مدارمخصوصا در قسمتهای تعیین مشخصات فرکانس و ضریب بهره از قطعات مرغوب و مقاومتهای با تلرانس 1% استفاده کنید.
هرگز از دو جامپر بطور همزمان استفاده نشود
فلزیابهای GPRدوستان عزیز حتما تا بحال در مورد فلزیابهای تصویری یا GPR چیزهایی شنیده یا بعضی ها دیده اید.این نوع فلزیابها بی جهت به تصویری معروف نشده اند چرا که با ارسال و پردازش سیگنالهای بازتابش قادرند مانند رادار اطلاعاتی از قبیل شکل و عمق اجسام یا لایه های زیرین خاک مانند کانالها حفره ها و.... را توسط نمایشگر بصورت سه بعدی نمایش دهند.باید خدمت آندسته از دوستانی که علاقه مند به ساخت چنین سیستمی هستند عرض کنم که متاسفانه بعلت بهره گیر ی از تکنولوژی بسیار پیچیده و پیشرفته و نبود قطعات، نرم افزار و نقشه مدار مربوط به این دسته از فلزیابها عملا ساخت آنها امکان پذیر نیست. متاسفانه در بین عوام اصطلاح فلزیاب تصویری به فلزیابی اطلاق میشود که دارای نمایشگر LCD بوده و اطلاعات کلی سیستم را به شکل نوشتاری و نموداری روی آن نمایش میدهد که این موضوع باعث سوء استفاده های زیادی شده بطوری که یک فلزیاب آماتور را بوسیله یک میکرو و نرم افزار ساده ای بنام فلزیاب تصویری قالب میکنند.دوستانی که علاقمندند شکلهای موجود در نمایشگر یک فلزیاب GPR را ببینند به این آدرس مراجعه نمایند.http://english.noktadedektor.com/golden-king-dpr.asp بزودی به معرفی فلزیابهای LRL و معرفی یک مدار عملی از این نوع فلزیاب میپردازم.خدا نگهدار :bye
بالاخره با کمک دوست عزیزمان آقای یعقوبی مدار GOLDSCAN4 در فروم قرار گرفت.دوستان به این مدار حرفه ای و در نوع خود کم نظیر بدقت نگاه کنید.این فلزیاب از نوع PI بوده ودارای قدرت کافی برای کاوش است.برای دستیابی به حداکثر حساسیت و قدرت در طبقات تقویت این مدار زمینهای مجازی ایجاد شده.همانطور که در شماتیک مدار ملاحظه میکنید طبقه سنس طلا و فلزات آهنی بصورت جداگانه طراحی شده اند که این موضوع قدرت تفکیک فلزات آهنی و غیر آهنی را به دستگاه میدهد و علاوه بر این حساسیت مدار نسبت به طلا را افزایش میدهد.همچنین در سلکشن این مدار مد ALL METAL نیز در نظر گرفته شده که دستگاه را نسبت به تمامی فلزات حساس میکند.نوسان ساز مدار ایسی معروف 555 بوده که نوسانات بوسیله پتانسیومتر FREG قابل تنظیم بین 450 تا 550 پالس در ثانیه (PULSE PER SECOND) هست.این فرکانس کم علاوه بر افزایش نفوذ پذیری امواج مغناطیسی زمان لازم برای تحلیل میرایی موج که اساس کار مدارت PI است را فراهم میکند که این موضوع در افزایش دقت مدار تاثیر مهمی دارد.علاوه بر این خطای ناشی از اثرات زمین نیز به حداقل میرسد.به دوستانی که در زمینه الکترونیک و علی الخصوص فلزیاب تبهر کافی دارند ساخت این مدار پیشنهاد میشود.فایل PCB و محل قرارگیری قطعات نیز بهمراه نقشه در فایل PDF موجود است که این موضوع کار ساخت را راحتتر میکند.اگر قصد ساخت این مدار را دارید حتما از قطعات مرغوب و با تلرانس کم استفاده کنید تا حداکثر کیفیت را دریافت نمائید.در مورد کویل مقدار اندوکتانس و اهم کویل در نقشه موجود است ابعاد کویل را متناسب با عمق و ابعاد هدف در نظر بگیرید.حتی المقدور از روش تخت برای ساخت کویل استفاده کنید تا بهره افزایش یابد.
موفق باشید
آقا بهروز از لطف شما سپاسگذاری می کنم. لطفا موارد زیر را باز کنید.
1 - یک روش برای ساخت کویل تخت آموزش بدید.
2 - آیا شما خودتون برای این مدار کویل طراحی کردید و مشخصات اون رو دارید (تعداد دور، قطر سیم و ...) ؟ ظاهرا باید ما یک RLC متر در دست داشته باشیم تا ظرفیت سیم پیچ رو بدونیم.
3 - در مورد نحوه تنظیم مدار و عملکرد پتانسیومتر ها و ولوم ها توضیح بیشتری بدید ممنون می شم.
4 - من خودم تصمیم دارم اگر این نقشه عملی باشد یک PCB دیگر و حرفه ای براش طراحی کنم. اما بعضی جاهای مدار مجهوله. مثلا پایه های S , D ترانزیستورهای فت مشخص نیست کدومه. چون هر جا یکی رو مد نظر گرفته و بعضی جاها معلوم نیست.
در اینجا به معرفی فلزیابهایی که به دروغ بزرگ معروف شده اند میپردازم.حتما تعداد زیادی ازشما این نوع فلزیاب را از نزدیک دیده و شاید با آن کار هم کرده باشید.بله منظور من همان (در اصطلاح عامیانه) فلزیاب آنتنی است.خیلی ها عقیده دارند که این فلزیابها اساس و توجیه علمی نداشته و کار آنها ناشی از توهم کاربر است(البته تا چندی پیش خود من هم جزو همین گروه بودم).البته منکر این هم نمیتوان شد که همواره تعداد زیادی کلاهبردار با استفاده از سادگی و نداشتن علم کافی اکثریت مردم در این زمینه،این فلزیابها را با مشخصات کذایی فوق العاده عجیب(شعاع عملکرد 2 کیلومتر و عمق کاوش 30 متر برای یک سکه!!!!!..)با قیمتهای میلیونی به مردم قالب میکنند که متاسفانه بعضی از این افراد حتی اقدام به تاسیس شرکتهایی با رنگ و لعاب و تبلیغات آنچنانی نموده اند.(چندی پیش یکی از دوستان بنده از یکی از همین شرکتها یک فلزیاب آنتنی به قیمت یک و نیم میلیون تومان خرید که بعد از سرو کله زدنهای زیاد آنرا نزد من آورد و من وقتی در آنرا باز کردم خنده ام گرفت،یک مدار آمپلیفایر کوچک که بصورت آماده در بازار وجود دارد با ایسی TDA ،سیمهای ورودی از آنتنها داخل جعبه رها شده بود،پورت مثلا ارتباط دیتا با کامپیوتر که در پشت جعبه بود کاملا نمایشی بود و بدون هیچ سیم کشی رها شده بود و.....) بگذریم،این فلزیابها دارای اصول عملکرد علمی هستند که در زیر بیان شده:
تمامی اجسام موجود در طبیعت بخاطر دارا بودن ساختار اتمی منحصر بخود و گردش الکترون حول پروتون بطور طبیعی سیگنالهایی در فضا منتشر میکنند که میزان فرکانس و شدت و ضعف آنها بستگی به نوع ماده تشکیل دهنده ،ابعاد و قدمت جسم دارد فرکانسی که از یک قطعه طلا با ساخت جدید در فضای اطراف منتشر میشود با فرکانس همان مقدار طلا با همان عیار و مشخصات و قدمت بیشتر متفاوت است.حتما تا بحال به این مورد برخورده اید که کسی بدون ایجاد صدا پشت سر شما قرار میگیرد وشما بدون اینکه او را دیده یا صدایی از او شنیده باشید متوجه حضور وی میشوید.این بدلیل ایجاد فرکانس توسط بدن افراد و کلا تمام مواد مادی موجود در طبیعت است.این دستگاهها فرکانسهای مشخص شده بوسیله کاربر(کالیبراسیون توسط پتانسیومتر در دستگاههایی با آنتن ثابت و خوراک در نوع آنتن متحرک)را در محیط جستجو دریافت میکنند که البته برای کار با آنها دارا بودن مهارت و آموزش کافی شرط اول است.این موضوع باعث میشود که دستگاههای LRL یا
(LONG RANGE LOCATOR) بعنوان منطقه یاب مورد استفاده قرار گیرند یعنی اگر محیط کاوش وسیع باشد و کاوشگر نداند از کجا باید کار را شروع کند این دستگاهها محدوده وجود شی را مشخص نموده و سپس بوسیله یک دستگاه نقطه زن عملیات جستجو ادامه میابد.در واقع دستگاه LRL و فلزیابهای نقطه زن (لوپ دار) مکمل یکدیگرند.
آقا حسام سلام.من در حال طراحی یک کویل خوب برای این مدار هستم اما چون همزمان روی یک فلزیاب SNIFER XR71 هم کار میکنم زیاد پیشرفت عملی نداشتم.برای ساخت کویل ابتدا از طریق جدول سیم لاکی فارس با نشانی زیر:
http://www.savefile.com/files/2063869
سیم مورد نظر را انتخاب کنید وبه اهم آن توجه کنید اهم مورد نیاز کویل این مدار 5/3 اهم است که این مقدار به هیچ وجه نباید تغییر کند.برای شروع کار یک کویل معمولی با قطر متوسط(مثلا 28 سانت) با متراژ سیمی که از جدول بدست آورده اید بپیچید و بعد از اتمام کار اهم دو سر آنرا دقیقا اندازه گیری کنید باید 5/3 اهم باشد.برای پیچیدن کویل تخت هم همان مقدار سیم را بر روی یک سطح صاف بصورت مارپیچ و چسبیده بهم بپیچید و پس از اتمام کار آنرا با چسب محکم کنید و در یک قالب سبک غیر فلزی قرار دهید.منظم بودن این سیم پیچ در قدرت حوزه مغناطیسی ایجاد شده تاثیر زیادی دارد.
برای پیدا کردن پایه های فت ها باید روی فایل PCB و محل قرار گیری قطعات نگاه کنید و با توجه به شکل قرار گیری آنها و داشتن دیتا شیت قطعه میتوان براحتی پایه ها را پیدا کرد.
برای تنظیم این مدار مقدار ولتاژ تمام پتانسیومترهایی که لازم است بصورت اولیه تنظیم شوند کنار آنها نوشته شده مثلا RV4 را باید طوری تنظیم کنید که ولتاژ 15 میلی ولت روی پایه 10 IC12 ایجاد شود.تنظیم نهایی دستگاه باید بصورت آزمون و خطا انجام گیرد
برای ساخت کویل تخت مارپیچی با داشتن اندوکتانس میتوانید از ماشین حساب این سایت هم استفاده کنید داده ها را در قسمت بالا وارد کنید و سپس بر روی قسمت پایین کلیک کنید متراژ سیم و میزان اندوکتانس را به شما میدهد
http://deepfriedneon.com/tesla_f_calcspiral.html
موفق باشید
1 - در توضیحات کویل نوشته 3R5 . این معنیش چیه ؟ 3.5 اهم ؟ 3/5 اهم یا 5/3 اهم ؟ مطمئنی 5/3 اهمه ؟
2 - لطفا اون توضیحات سیم رو در جای دیگه پلود کنی خیلی بهتر می شه. من که نتونستم دانلود کنم. می گه 10 دقیقه دیگه بیایید دانلود کنید. الان مشکل داره. اما همیشه این رو میگه.
3 - من یک فکر به ذهنم رسید که کویل تخت رو با مدارچاپی طراحی کنم. خیلی تمیز از آب در میاد اما اهمش معلوم نمی شه.
4 - کلید SW1 که چند بخش داره چجوریه؟ یعنی همه بخش ها با هم حرکت می کنند درسته ؟ یعنی a,b,c همه با هم در سلکتور. یعنی یک کلیدی باید باشه که هر سه بخش رو همزمان تعویض کنه نه ؟
دیدگاه