اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] مدار فلزیاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار فلزیاب

نوشته اصلی توسط zixelll
    سلام اقا فقط باید بگم اون کسی که میگه دلتاپالس بدرد نمیخوره یا نتونسته درست درستش کنه یا دروغ میگه به نظر من عالی ترین دستگاه هست من یک سکه 50 تومنی رو توی 35 سانت زدم همین
    فرمایش شما صحیح اما این مقوله رو هم فراموش نکنید که تلرانس و نوع قطعات حتی میتونه یک مدار رو از عرش به فرش یا بالعکس هم برسونه.اگر همه ابزار لازم وقطعات مرغوب به همراه شماتیک خوب و تبحر علمی کافی دم دست کسی باشه که عاشق اینگونه مداراته فکر نکنم نتونه از پسش بربیاد.شما هم احتمالا جزو همین دسته اید

دیدگاه

سلام behrouz_t
      در یکی از شماتیک ها یه دیود سری شده با کویل دیده میشه وظیفهاش چیه و ما که نمیتونیم عین اونو پیدا کنیم چه دیودی بزاریم

در بعضی سایتهای خارجی صحبت از دلتا پالس 24 ولتی شده یا حداقل ویدیوش در سایتهای ویدیویی هست اطلاعی از مدار و شماتیک و قطعاتش دارید؟به نظر میرسه قویتر باشه

چون جواب شما خیلی قانع کننده بود فورا ولوم ها را سر جایشان قرار دادم البته ولوم های معمولی
      بهروز جان دلیل صدا کردن دستگاه هنگامیکه در 6 سانتی سنگ بزرگتر از لوپ یعنی50 در 50 سانتی قرار میگیره چیه؟ البته اون موقع به جای ولوم های اشاره شده مقاومت بود مخصوصا ولوم گین. آیا اگه ولوم گین را کمتر بکنیم باز هم به سنگ ها حساسیت نشان میده؟ در تصویری دیدم همین دستگاه از سنگ 1 در 1 متر میتونه بگزره و فلزی رو زیر سنگ سنس کنه.

دیدگاه

اون دیودی که فرمودید من ندیدم البته من یه شماتیک بیشتر از دلتاپالس ندارم.ولی احتمال داره که بخاطر تغییرات در مقدار ولتاژ و جلوگیری از تخریب پسزن اضافی یک دیود بصورت سری قرار بدن که البته دیود محافظ پسزن باید موازی با کویل باشه ولی چون در اینحالت پسزن رو میرا میکنه توی فلزیابهای pi کاربرد نداره.و چه خوب بود اگر اون شماتیک رو پ میکردید تا بهتر بشه در موردش توضیح داد.به احتمال زیاد باید یک دیود ژرمانیوم با توان متوسط باشه.در مورد مدار 24ولتی هم نمیتونم نظر بدم چون ندیدمش.اگر مدارتون مشکل نداشته باشه باید با تنظیمات روی ولومها مخصوصا گین و ترشهولد بتونید اون رو برای شرایط متفاوت زمین تطبیق بدین اکثر سنگها دارای ذرات و رگه های فلزی و آهنی هستند ولو خیلی کم و به همین خاطر اگر شما گین رو روی حداکثر قرار بدید مدارتون دچار مشکل ناپایداری میشه.

دیدگاه

سلام
          شماتیک آقای KT315:

دیدگاه

خوب این همون دیودیه که گفتم.اگر به جهتش توجه کنید متوجه میشید که برای محافظت طبقه درایور ماسفت از پسزن کویل توی مدار تعبیه شده.اگر این دیود قرار بود مثل دیودهای محافظ درایور رله بصورت استانداردش یعنی موازی و در بایاس معکوس قرار میگرفت تمام پسزن رو میرا میکرد و در اصل اون چیزی که مدار ما بهش نیاز داره رو ازش میگرفت.اگر به توضیحاتم در مورد نحوه کار فلزیابهای pi در صعحات اول همین تاپیک مراجعه میکنید علتش رو میفهمید.از طرفی چون طراح نمیخواسته پسزن کویل میرا بشه ولی بایست جلوی ورودش به طبقات قبلی رو میگرفته مجبور بوده این دیود را در بایاس موافق و سری با کویل قرار بده.خوب حتما میپرسید پس دیودهای vd3,4چکاره اند؟
            این دیودها شاید در نگاه اول ما رو بیاد دیود محافظ emf بیندازند ولی تمام نکته در اینجاست که این دیودها در حالت بایاس ولتاژ نیستند یعنی به هردو سطوح صفر و مثبت ولتاژ متصل نیستند وظیفه مقاومت R5 در اینجا بسیار مهمه بخاطر بالا بودن ولتاژ و خاصیت القایی کویل مقدار پسزن بسیار بیشتر از حد توان قطعات نمونه گیر هست در ضمن اگر توضیحاتم در مورد عملکرد دستگاه PI رو خونده باشید میدونید که میزان EMF نیست که برای سنس فلز مهمه بلکه مدت میرا شدن اونه که حضور و یا عدم حضور فلز رو در میدان کویل نشون میده.به همین علت هم از مقاومت R5 برای کنترل سطح ولتاژ القایی و از این دیودها و مقاومت R6 هم بعنوان کنترل جریان برای محافظت طبقات بعدی استفاده شده و وظیفه اعلام شیب میرایی EMF رو به عهده دارند یعنی در هر سیکل چه مثبت (راه اندازی کویل) و چه منفی (EMFیاپسزن) یک نمونه از سیگنال ورودی به کویل و EMFخروجی از آن بصورت سطوح متغیرجریان توسط این دو دیود و مقاومت به مدار تقویت کننده و نمونه گیر ارسال میگردد زیرا تا زمانی که مدار مقاسه کننده مقیاسی برای مبنا نداشته باشد نمیتواند تغییرات ایجاد شده را سنس کند.پس نمونه برداری از سیگنال ورودی به این منظور است.

دیدگاه

دستگاه فلزیاب

سلام
              دوستان عزیز من یک دستگاه ردیاب و یک دستگاه نقطه زن برای کار حرفه ای میخوام،لطفا راهنماییم کنید، و اگر خودتون زحمت شو میکشید به من اطلاع بدین.با تشکر

دیدگاه

دوست عزیز پسشرفته ترین مداراتی که در این تاپیک مطرح میشه در عمل و مقایسه با مدارات حرفه ای، حتی آماتور هم حساب نمیشه.اگر شما واقعا دستگاههایی رو که گفتید از نوع حرفه ایش میخواهید دنبال مدارات دست ساز نرید.یه سیستم تصویری سه بعدی LOCALYSER (لوکالایزر)بخرید که هم عمق کاوش خوبی داره و هم وسعت عملیات پس کار هردو سیستم ردیاب و نقطه زن رو میکنه.البته سعی کنید اگر خواستید تهیه کنید از دستگاههایی که بطور قانونی و از گمرک وارد شده نخرید.

دیدگاه

حالا که فعلا هیچی نیست. یا من نمیبینم. نه عکس نه txt
                  :angry:
                  فریب واژه ها را نخوریم. وقتی اولین حرف الفبا، کلاه سرش برود، فاتحه تمام کلمات را باید خواند.
                  حامد پورهاشمی
                  شیراز-ایران
                  09365267497

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behrouz_t
                    با عرض سلام خدمت دوستان.بابت تاخیر چند روزه عذرخواهی میکنم.البته هنوز هم تهران هستم ولی نتونستم طاقت بیارم و از طریق کافینت وارد سایت شدم.در مورد تغییر در مقدار مقاومت موازی با سیم پیچ سوال کرده بودید باید خدمتتون عرض کنم که به هیچ وجه در مقدار این مقاومت نباید تغییری بدهید حتی مقدار جزئی تغییر مساوی است با کاهش حساسیت دستگاه چون تمامی مدارات دستگاه بر حسب شیب خط تعریف شده طراحی شده اند..رفتم بازار جمهوری و فت 113 رو گیر نیاوردم و مشابهش یعنی 111 رو گرفتم.ولی بقیه قطعات رو از پاساژ امجد پل حافظ طبقه همکف. فروشگاه جام جم گرفتم اینم شماره تلفنش66723003.قطعات هم برای شهرستان تیپاکس میکنه.انشاله برگردم خونه حتما خبرهای خوبی از گلداسکن و دلتاپالس براتون دارم.در مورد دست بکار شدن برای ساخت مدار فلزیاب بنظر من باید یاعلی رو بگید و برید تو سینه کار با دست دست کردن و دودلی دلسرد میشید.هر کس دست بکار یکی از این مدارها شده یا در مورد اون مسئله پیکربندی اشتباه آیسیها تحقیق کرده بقیه رو بی خبر نگذاره .قطعات مدار آقا عبدالوحید رو هم سراغ گرفتم متاسفانه همونطور که حدس میزدم نسخه ایه و باید بعضیهاش وارد بشن که اینم بصورت تکی امکان پذیر نیست.در ضمن اون مدار هم بدون اشکال نبود و یکی دو مورد اشکال به چشم من خورد که بعدا اگه لازم شد مطرحشون میکنم.اینطور بهتون بگم بعد از 13 سال کار در زمینه فلزیاب به این نتیجه رسیدم که مدار خوب بی اشکال عمدی یا سهوی وجود نداره. :bye
                    داداش این عبدالوحیدی که گفتی کی هستش آدرسی ایمیلی چیزی ازش داری؟
                    مردی که کوه را از میان برداشت کسی بود که شروع به برداشتن سنگ ریزه ها کرد.

دیدگاه

ین قسمت نمونه برداری از موج اصلی رو بعهده داره
                      از دوستان دانشمندم خواهش میکنم در این مباحث شرکت کنند و نظراتشون رو بنویسند.مطمئنم که تحلیل من بدون اشتباه نیست.خوشحال میشم راهنمائیم کنید.
                      سلام آقا بهروز عزیز
                      ولی من فکر میکنم این قسمت یه تاخیر ایجاد میکنه تا ولتاژ معکوس خود کویل دشارژ بشه و بعد از این زمان تاخیر اگر کویل ولتاژ القایی از فلز مورد نظر رو داشته باشه به مدار نمونه گیر اعمال بکنه
                      این زمان( که برای آهن و طلا و ... متفاوت است ) برای سنس طلا حدود 10میکرو ثانیه است ( البته به ابعاد آن نیز بستگی دارد ) که اگر تاخیر ایجاد شده بیش از این اندازه باشد فلزیاب شما سنس طلا نخواهد داشت و نسبت به آن حساس نیست
                      نبوغ یک درصدش الهام است. نود و نه درصد دیگرش عرق ریختن و پشتکار است.
                      «ادیسون»

دیدگاه

سلام آقا بهروز عزیز
                        من دارم روی دلتا پالس کار می کنم و اصلی ترین مشکلم لوپ هستش
                        اگه میشه منبعی برای طراحی لوپ معرفی کنید یا کلا نحوه ی محاسبه ی مقدار اهم و اندوکتانس لوپ رو توضیح بدید...
                        توی توضیحاتتون گفته بودید لوپ کوچک عمق کاوش کمی دارد و فلزات کوچک را خوب سنس می کند.ولی من فکر می کنم لوپ کوچک تقریبا نقطه زنی می کند ...
                        نظرتون چیه ؟
                        مشکل بیشتر کاوشگران اینه که وقتی دستگاه یه جارو میگه فلز هست و اونا میکنن خبری از فلز نیست بعدا میفهمن که یکی دو متر اون ور تر فلز بوده
                        دلیل خطای لوپ چیه ؟
                        'گفته بودید مداراتونو اول روی برد بورد می بندید . آیا مدارات حساس فلزیاب روی بردبورد که ظرفیت خازنی بالایی تولید میکنه جواب میده؟
                        در مورد اون کاوشگر تجربی که گفتید فیلمشو دارید با موبایل بود
                        توضیحاتی میخواستین بدین که ندادین
                        ممنون میشم اگه روشهای تجربی هم در اختیارم بذارین
                        این دوست تازه وارد این مطالب رو طی یک پیام خصوصی برای بنده ارسال فرمودند که من با اجازه ایشون اونها رو در تاپیک مطرح میکنم که مورد نظر سایرین هم قرار بگیره و این تاپیک بیحال یه تکونی بخوره!!!
                        در مورد نحوه طراحی لوپ قبلا هم بارها توضیح دادم که بهترین کویل از نوع تخت هست که نحوه پیچیدنش هم به طور کامل توی همین تاپیک اومده که با کمی گشتن میتونید پیداش کنید.از طرفی رعایت دقیق مقادیر اهم و اندوکتانس طراحی اصلی تغییر نکنه و برای این منظور هم توی همین تاپیک یک ماشین حساب برای محاسبات این فاکتورها برحسب قطر سیم و کویل معرفی شده که بسیار کاربردی هست.تفاوت عمق کاوش با لوپ تخت نسبت به لوپ معمولی قابل ملاحظه هست واین تفاوت فقط بخاطر جهت دار بودن و پراکندگی کمتر امواج مغناطیسی هست.
                        در مورد تست مدار روی برد بورد هم باید بگم که چون اینجا از رنج فرکانسی کم استفاده میشه زیاد تاثیرات ناخواسته خازنی ایجاد نمیشه و قابل صرفنظر هست.در مورد روشهای تجربی هم سوالتون مفهوم نیست لطفا بیشتر توضیح بدید.اون فیلمی هم که فرمودید رو چندین بار سعی کردم پ کنم البته تو سایت فورشیرد که قبلا خیلی زاحت فایلهام رو پ میکردم اما بعد از 50درصد خطای سرور میده.البته برای اینکه یه تکانی به تاپیک بدم یه مدار فلزیاب حرفه ای رو براتون گذاشتم تا در موردش نظر بدید.منتظرم
                        http://www.4shared.com/office/MQgn2JXL/25-0065.html

دیدگاه

پاسخ : کمک درباره فلزیاب

نوشته اصلی توسط Erni
                          سلام دوستان
                          من یک مدار فلزیاب لازم دارم که حدوداً 3متر برد داشته باشه
                          اگه چیزی دارید واسم بذارید ممنون میشم.

دیدگاه

رعایت دقیق مقادیر اهم و اندوکتانس طراحی اصلی تغییر نکنه و برای این منظور هم توی همین تاپیک یک ماشین حساب برای محاسبات این فاکتورها برحسب قطر سیم و کویل معرفی شده که بسیار کاربردی هست.تفاوت عمق کاوش با لوپ تخت نسبت به لوپ معمولی قابل ملاحظه هست واین تفاوت فقط بخاطر جهت دار بودن و پراکندگی کمتر امواج مغناطیسی هست.l
                            آقا بهروز من منظورم از طراحی کویل ، طراحی دقیق مقاومت و اندوکتانس اون هست که ما داریم مقادیر اونرو بدون طراحی فرض می کنیم ...
                            از آنجائیکه کویل قسمت بسیار مهم و قلب یک فلزیاب است طراحی آن هم باید دقیق باشد نه بر اساس فرض و ...
                            ممنون
                            نبوغ یک درصدش الهام است. نود و نه درصد دیگرش عرق ریختن و پشتکار است.
                            «ادیسون»

دیدگاه

دوست عزیز متاسفانه من بازهم سوال شمارو درست نگرفتم.ولی دوحالت ممکنه،اول اینکه ما یک شماتیک آماده داریم که مقدار اهم و اندوکتانس کویلش مشخصه حالا اگر بخواهیم تغییری در اندازه کویل،قطر سیم،نوع سیم و یا حالت کویل مثلا تخت ایجاد کنیم باید با رعایت مقادیر ذکرشده در شماتیک اینکار رو انجام بدیم که در این حالت با استفاده از ماشین حساب معرفی شده میتونیم تغییرات رو اعمال کنیم.فرض کنید در شماتیک فلزیاب مقادیر ذکر شده امپدانس و اندوکتانس رو داریم حالا چون کویل معرفی شده بشکل معمولی و با قطر متوسط ساخته شده باب میل ما نیست و میخواهیم تغییری در ابعادش و نوع پیچش بصورت تخت اعمال کنیم حالا با توجه به دوفاکتوری که ثابته و مقدار قطر سیم که فرض میکنیم اونم ثابته فقط قطر داخلی کویل و قطر خارجی اون(( که بترتیب با حروف DD و OD در نقشه ها میان )) و با داشتن تعداد لایه ها و شکل پیچش که برای کویل تخت حلزونی هست میشه براحتی تعداد دور سیم و متراژ اون رو در خروجی ماشین حساب داشته باشیم.
                              حالت دوم اینه که اصلا به اندوکتانس و امپدانس کویل اشاره نشده و فقط تعداد دور و قطر کویل و قطر سیم رو در شماتیک داریم.در اینحالت با استفاده از همون ماشین حساب براحتی میشه دوفاکتور لازم کویل رو محاسبه کرد و طبق روند بالا کویل رو تغییر داد.اگر بازم پاسخ سوالتون رو نگرفتید لطفا بیشتر در موردش توضیح بدین.
                              ضمنا عزیزانی که مدار جدید رو دانلود کردند لطف کنند در موردش بحث رو شروع کنند تا یه تکانی به این تاپیک بدیم

دیدگاه

چنانچه بعضی از دوستان مایلند که بطور مستقیم در مورد فلزیابها با بنده ارتباط داشته باشند،گرچه فکر کنم قبلا هم شماره تماسم رو توی همین تاپیک گذاشته بودم ولی بازم اگر کمکی از دستم بر بیاد خوشحال میشم که در خدمتشون باشم.عزیزانی که شماره تماس بنده رو میخوان لطف کنن با پیام خصوصی یا با ایمیل درخواستشون رو بفرمایند.اما اگر مباحث فنی مدنظره توی تاپیک مطرح بشه نفعش به همه میرسه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X