اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای ساخت ترانس ۱۲ به ۴۰۰۰با ۳۰میلی آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای ساخت ترانس ۱۲ به ۴۰۰۰با ۳۰میلی آمپر

سلام
    آقایون من یه مدار ساختم که ولتاژ ۱۲ رو به HV تبدیل میکنه. ولتاژی در حدود ۴ کیلو ولت با ۲۰ میلی آمپر. اما متاسفانه مششکلاتی داره. مدار رو از همین سایت گرفتم و به شکل زیره:

مشکل من توی ترانسه. هر بار که ترانس رو میپیچم بعد حدود یک دقیقه که روی مدار قرارش میدم قوس الکتریکی تو ثانویه ظاهر میشه. یه مدت که این قوس موند، بقیه سیم های کناری رو هم به خاطر گرماش اتصال کوتاه میکنه و افت شدیدی تو ولتاژ خروجی ایجاد میشه. من محاسبه ی ترانس بلد نیستم اما به صورت تجربی اومدم پیچیدم که خوشبختانه کار کرد( ولی با مشکلی که گفتم). طول سیم پیچ ثانویه دقیقا به اندازه طول اولیه یک ترانس۲۲۰ به ۹ هست که مقاومت کل سیم پیچ حدود ۱.۳ کیلو میشه. قطر سیم رو هم متاسفانه نمیدونم. ولی سیم با این قطر تو همه ترانس های ۹ ولتی ۳۰۰ میلی آمپر معمولی تو بازار هستش. چون کلا هیچوقت کار ترانس نکردم قطر اولیه رو هم نمیدونم. ولی ۲۰ دور از سیم ثانویه یه ترانس ۱۲ولتی پیچیدم. شماره ی هسته ی فریت هم روش اینو نوشته YT 5 که از شماره های ترانس هم سر در نمیارم( پس چی می دونم....!؟!؟!؟!؟)
    فرکانس مدار هم ۴ کیلو هرتز میشه. دیوتی سایکل هم حداکثر در نظر بگیریم.
    با این وضعو حال ممنون میشم سریعتر کمکم کنید. بگید که چیکار کنم.

پاسخ : کمک برای ساخت ترانس ۱۲ به ۴۰۰۰با ۳۰میلی آمپر

اگر برای شوکر می خواهی از کویل موتور سیکلت استفاده کن خیلی خوب جواب می دهد.

این لینک برای ساخت شوکر هست
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=53483.0

در ضمن فرکانس در ترانس خیلی مهمه وقتی فرکانس بالا می رود محاسبات سابق جواب گو نیست. فکر می کنم مشکل اینکه شما ترانس را با فرض 50 هرتز بودن ساخته اید.

دیدگاه

خوب نه من برای شوکر نمیخوام. در ضمن من به خاطر 4KHz از هسته ی فریت استفاده کردم. مرسی

اضافه شده در تاریخ :
      سلام
      آفا کسی نبود جواب ما رو بده... :cry2: !!!؟؟؟؟
      دیشب یه چیزای دیگه اتفاق افتاد. همینطور که با ترانس ور میرفتم دوباره اون جرقه ها و قوس ها مشهود شد. که بالاخره پس از چند دقیقه جیلیز ویلیز کردن متوقف شد و به راست هدایت گردید. یعنی اینکه قشنگ تو مدار کار کرد. حالا چراااا......!!؟!؟!؟!؟ نمیدونم. در ضمن وقتی به هسته ی فریت دست میزدم، بین انگشتمو هسته یه جرقه هایی ایجاد میشه که باعث گرم شدن دستم میشه. این یکی واسه خاطر چیه!؟!؟!؟ طبیعیه؟!؟!؟
      ماسفت هم با اینکه فقط ۱.۱ جریان AC میکشه اما بازم خیلی گرم میشه. خوب این ماسفتا ۱۸ آمپر تحمل دارن یعنی با یه آمپر هم داغ میکنن....!!؟!؟!؟
      آغا دمتون گرم یه کمکی کنیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی یییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی ید :angry:

دیدگاه

پاسخ : کمک برای ساخت ترانس 12 به 4000با 30میلی آمپر

نوشته اصلی توسط kamran_electronice
        سلام
        آقایون من یه مدار ساختم که ولتاژ 12 رو به HV تبدیل میکنه. ولتاژی در حدود 4 کیلو ولت با 20 میلی آمپر. اما متاسفانه مششکلاتی داره. مدار رو از همین سایت گرفتم و به شکل زیره:

مشکل من توی ترانسه. هر بار که ترانس رو میپیچم بعد حدود یک دقیقه که روی مدار قرارش میدم قوس الکتریکی تو ثانویه ظاهر میشه. یه مدت که این قوس موند، بقیه سیم های کناری رو هم به خاطر گرماش اتصال کوتاه میکنه و افت شدیدی تو ولتاژ خروجی ایجاد میشه. من محاسبه ی ترانس بلد نیستم اما به صورت تجربی اومدم پیچیدم که خوشبختانه کار کرد( ولی با مشکلی که گفتم). طول سیم پیچ ثانویه دقیقا به اندازه طول اولیه یک ترانس220 به 9 هست که مقاومت کل سیم پیچ حدود 1.3 کیلو میشه. قطر سیم رو هم متاسفانه نمیدونم. ولی سیم با این قطر تو همه ترانس های 9 ولتی 300 میلی آمپر معمولی تو بازار هستش. چون کلا هیچوقت کار ترانس نکردم قطر اولیه رو هم نمیدونم. ولی 20 دور از سیم ثانویه یه ترانس 12ولتی پیچیدم. شماره ی هسته ی فریت هم روش اینو نوشته YT 5 که از شماره های ترانس هم سر در نمیارم( پس چی می دونم....!؟!؟!؟!؟)
        فرکانس مدار هم 4 کیلو هرتز میشه. دیوتی سایکل هم حداکثر در نظر بگیریم.
        با این وضعو حال ممنون میشم سریعتر کمکم کنید. بگید که چیکار کنم.
        با سلام
        در پیچیدن سیم پیچ ولتاژ بالا، به ازای هر 1000 ولت ، 3 میلی متر عایق بین آن بخش از سیم پیچ
        و هسته و نیز بدنه و نیز لایه های سیم پیچ اولیه و حتی لایه های قبلی و بعدی سیم پیچ ثانویه نیاز است.
        اگر یک سر ثانویه به زمین وصل شود ، شکل عایق و سیم پیچ به صورت مخروط می شود ( افزایش تدریجی ضخامت عایق با افزایش ولتاژ هر دور سیم پیچ ثانویه )

اگر هم دوسر ثانویه آزاد باشند، ضخامت عایق یکنواخت و برابر با حداکثر لازم می باشد.

ضمنا تعداد دور سیم پیچ هم باید متناسب با نوع هسته و ولتاژ و فرکانس و جریان محاسبه شود ، که در بخش مدارات تغذیه سوییچینگ ، می توانید مطالب مناسب را پیدا کنید.

با سپاس
        گشتی در لاله زار
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

سلام. مرسی از توجهتون
          ثانویه ترانس کاری به زمین نداره و خودشو بارش آزادن. صخامت عایق چه جوریه!!؟؟ منظورم اینه که مگه دست ماست عایقش چقد ضخیم باشه؟؟ اصلا مگه سیم ثانویه ی ترانس های ولتاژ بالا با سیم ترانس های معمولی و ولتاژ پایین فرق دارن؟ :question:
          هسته ی ترانس هم YT 5 هست.نمیدونم این شماره چقد استاندارد و شناخته شده هست اما از روی دیتاشیتای دیگه یه شماره پیدا کردم که از نظر اندازه تقریبا مثل اونه. شمارشم PC40EE41/33C-Z هست. یعنی حالا با این حساب به ازای هر ۱۰۰۰ ولت چند دور از چه سیمی روی این هسته بپیچم؟ :agree:

مرسی

اضافه شده در تاریخ :
          یعنی کسی پیدا نشد کمکمون کنه...!!!!!!! :cry2: :cry2:
          :angry: :angry: :angry: :angry:

دیدگاه

سیم پیچ ثانویه زخیمتر بگیر
            از رنگ هم استفاده کن
            سیم پیچ اولیه به انوان مثال 12000 دور ثانویه22000
            دقت کن که جریان زیاد می کشی
            ولتاژهم زیاد هست
            مصرف کننده4KVداریم ولی قبل از کل تجهیزات 1000 مودل محافظ جریان ولتاژ توان حتی کسینوس فی متر هم گزاشتن
            این مودل ترانس تو ایران هست ولی تعداد محدودی اگر اختراع باشه کشور های توسعه یافتهاستفادهی ویژه میکنن

دیدگاه

بهتراست به خروجی ولتاژ1000 ولت قناعت کرده سپس به کمک چهارعدد دیودفرکانس بالا و چهارخازن پلی استر(خازن شکلاتی) ولتاژ را چهاربرابر کنید ، ایراد مدار شما این است که در اولیه ترانس خود که دور کم است از خازنی که به دوسر اولیه ترانس وصل وباعث حذف فرکانس های خیلی بالا میشود استفاده نکرده ای.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X