اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموزشی)

Hello

استاد میخوام چن جای خونمون رو سیم کشی کنم و چنتا مهتابی و چراغ هالوژن و پریز و ... بذارم!!!
    اگه بخوام حرفه ای پیش برم چطور میتونم سیم مناسب هر مصرف کننده ای رو انتخاب کنم؟؟

میدونم به خیلی چیزا مثل زیر زمین بودن و رطوبت و طول و هوا و نوع سیمش و ..... ربط داره اما روش ساده اش رو لطف کنید بگین ممنون میشم.

چاکر آقا
    تخیل مهمتر از دانش است
    علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
    آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیـــــــــم
      Hello

استاد میخوام چن جای خونمون رو سیم کشی کنم و چنتا مهتابی و چراغ هالوژن و پریز و ... بذارم!!!
      اگه بخوام حرفه ای پیش برم چطور میتونم سیم مناسب هر مصرف کننده ای رو انتخاب کنم؟؟

میدونم به خیلی چیزا مثل زیر زمین بودن و رطوبت و طول و هوا و نوع سیمش و ..... ربط داره اما روش ساده اش رو لطف کنید بگین ممنون میشم.

چاکر آقا
      چاکر حاجاقا کابل

روش سادش اینه که از یه سیم شماره بالا (ضخیم تر از سیم های معمولی) استفاده کنی

اگر هم فاصله تا کنتور خیلی زیاد باشه مثلا 30 متر باید از سیم های ضخیم تر استفاده کنی

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام استاد
        گهکاه که سر کلاس نمیایم غیبتمون رو رد نکنید استاد :agree:

اما سوالای بعدی :
        دو تا ترانس دارم که تقریبا" این شکلین!!

.... :read: اصلا" بذارین عکساشون رو بذارم !!!
        این

که دو تا سیم قرمز از یه سمت و 3 تا زرد و مشکی از یه سمت و شش تا سیمای رنگی از یه سمتش بیرون اومده

و این

که چهار سیم از یه طرف و سه تام از یه طرف بیرون اومده
        یه کلید برا 220 ولت یا 110 ولت داره و یه ورودی برق شهر و یه خروجی !!!
        سیم یکیشون قطع شده :sad:

سوال اینجاست که چطور میتونم با روشی صد در صد مطمئن ورودیا و خروجیاشون رو پیدا کنم؟؟
        خصوصا اونیکه 110 و 220 داره
        البته نه فقط اینا بلکه هر ترانس دیگه ای

متشکرم
        تخیل مهمتر از دانش است
        آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام استاد
          گهکاه که سر کلاس نمیایم غیبتمون رو رد نکنید استاد :agree:

اما سوالای بعدی :
          دو تا ترانس دارم که تقریبا" این شکلین!!

.... :read: اصلا" بذارین عکساشون رو بذارم !!!
          این

که دو تا سیم قرمز از یه سمت و 3 تا زرد و مشکی از یه سمت و شش تا سیمای رنگی از یه سمتش بیرون اومده

و این

که چهار سیم از یه طرف و سه تام از یه طرف بیرون اومده
          یه کلید برا 220 ولت یا 110 ولت داره و یه ورودی برق شهر و یه خروجی !!!
          سیم یکیشون قطع شده :sad:

سوال اینجاست که چطور میتونم با روشی صد در صد مطمئن ورودیا و خروجیاشون رو پیدا کنم؟؟
          خصوصا اونیکه 110 و 220 داره
          البته نه فقط اینا بلکه هر ترانس دیگه ای

متشکرم

با سلام به سیم

این موضوع را با دیگر دوستانم در مییون بزار ببین چی میگن

در ترانس معمولا سیم پیچی که با 220 و یا 110 درگیر هست اهم بالاتری از سیم پیچ های خروجی داره مثلا ممکنه اولیه که با 220 یا 110 درگیره حدود 50 اهم داشته باشه که البته اهم بالاتره برای 220 و اهم کمتر برای 110 هست

این برای اولیه

برای ثانویه هم یه همین شکل

در ثانویه ممکنه یه سیمی پیچوندن و مثلا از دور 20 تم برای 5 ولت گرفتن و از دو 50 هم برای 12 ولت و به همین شکل

ولی چیزی که برای ما مهمه تشخیص اولیه هست و اگر این قسمت را درست متصل کنیم (110 یا 220) خروجی ها را میشه با اندازه گیری ولتاژشون مشخص کرد

در مورد اولیه (110 یا 220) : کلا اولیه ترانس اهمش از تمامی قسمت ها بالا تره

البته این به توان ترانس هم بستگی داره مثلا اهم اولیه یه ترانس کوچولو ممکنه 1500 اهم باشه و در مورد یه تراس 2 کیلوگرمی این اهم به زیر 100 اهم هم برسه

مثلا در مورد اون سه سیم که دوتاش زرد هست و وسطیه مشکی (با فرض اینکه این یسم ها ورودی ترانس هست) برای 220 ولت از دو سیم زرد استفاده میشه و برای 110 ولت از مشکی و یکی از زرد ها و البته قبل از اینه باید چک کنی که مثلا دو سیم زرد اهمشون بالاتر از سیم مشکی و یکی از زرد ها باشه

دیدگاه

سلام استاد
            آقا برسم به دادم ....
            قسمت پورت USB یه پخش خودرو رو تعمیری،که مشکل ولتاژ خروجی اضافی داره ( 9 ولته ) و باعث سوختن فلش مموری میشه رو چطور میتونم درست کنم؟؟

دیود زنر 5.1 ولت رو که با رعایت برعکس بودن ولتاژ دیود سر راه پورت یو اس بی میذارم میسوزه!! :sad:

چطور باید زنر رو بذارم ؟؟
            اگه بخوام مقاومت باهاش سری کنم باید چه اهمی بذارم؟؟

متشکرم
            تخیل مهمتر از دانش است
            آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام استاد
              آقا برسم به دادم ....
              قسمت پورت USB یه پخش خودرو رو تعمیری،که مشکل ولتاژ خروجی اضافی داره ( 9 ولته ) و باعث سوختن فلش مموری میشه رو چطور میتونم درست کنم؟؟

دیود زنر 5.1 ولت رو که با رعایت برعکس بودن ولتاژ دیود سر راه پورت یو اس بی میذارم میسوزه!! :sad:

چطور باید زنر رو بذارم ؟؟
              اگه بخوام مقاومت باهاش سری کنم باید چه اهمی بذارم؟؟

متشکرم
              با سلام : چطوری : خوب باید اصولی تعمیرش کنی شاید اتصالی کرده

ولی در هر صورت باید یه مقاومت اهم بالا در راه مثبت قرار بدی مثلا 2 کیلو اهم و فلش را بهش بزنی

طبیعی که فلش روشن نمیشه چون 2 کیلو اهم خیلی بالا هست بعد مقدار مقاومت را کم کنی تا فلش راه بیافته

دیود زنر هم به تنهایی نمیتونه همچین کاریا بکنه

راه دیگه که بهتر اینه که کلا یه رگولاتور 5 ولت درست کنی و به مثبت USB بدی

دیدگاه

ممنونم
                اما جا نداره که رگلاتور بذارم اما سعیمو میکنم.

استاد سوالم اینه که دیود زنر چرا سوخت؟؟
                من که زنر 5.1 ولت رو به ورودی 12 ولت پخش میزنم خیلی قشنگ ولتاژ رو پایین میاره اما زمانیکه به خروجی USB میزنم میسوزه!! :surprised: چرا؟؟

ولتاژ ورودی 12 ولته و ولتاژ خروجی USB 9 ولت !!!!
                9 ولت که بهتره برا زنر!!!

چرا میسوزه؟؟

متشکرم
                تخیل مهمتر از دانش است
                آلبرت انیشتین

دیدگاه

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموز&

سلام
                  باید سر راه زنر یه مقاومت بزاری که جریان رو محدود کنه ... بدون مقاومت کم کردن ولتاژ با زنر امکان پذیر نیست ، چون مقاومت مسیر خیلی کمه و تقریبا تمام ولتاژ میوفته دو سر زنر(و بار) پس باید یه مقاومت سری باهاش باشه که ولتاژی به اندازه Vz روی زنر افت کنه و بقیه روی مقاومت و از روی مقدار ولتاژی که روی مقاومت میوفنه و جریانی که نیاز داری مقاومت رو انتخاب میکنی و باید به توان زنرت هم توجه کنی ...
                  ولی بهترین راه استفاده از رگلاتور هست که جا نداری میتونی 78m05 بزاری که smd و خیلی کوچیک هست که همون اندازه زنر و مقاومت جا میگیره ولی 0.5 امپر میده ...
                  با سپاس

دیدگاه

ممنونم
                    اما جا نداره که رگلاتور بذارم اما سعیمو میکنم.

استاد سوالم اینه که دیود زنر چرا سوخت؟؟
                    من که زنر 5.1 ولت رو به ورودی 12 ولت پخش میزنم خیلی قشنگ ولتاژ رو پایین میاره اما زمانیکه به خروجی USB میزنم میسوزه!! :surprised: چرا؟؟

ولتاژ ورودی 12 ولته و ولتاژ خروجی USB 9 ولت !!!!
                    9 ولت که بهتره برا زنر!!!

چرا میسوزه؟؟

متشکرم
                    به احتمال زیاد در 12 ولتی که میگی یه مقاومتی چیزی در مدارش هست که جریان را محدود میکنه و دیود نمیسوزه

دیدگاه

استاد مشکلش از ترانزیستور بخش تغذیه اش بود که با تعویضش مشکل حل شد.

اما اینکه زنر میسوخت خیلی عجیب بود !!!!
                      ولتاژ اصلی که همون ولتاژ ورودی سیستم پخش بود زنر رو نمیسوزوند و ولتاژ 5 میشد اما ولتاژ خروجی USB زنر رو سوزوند.

ولتاژ ورودی سیستم 11 ولت بود و ولتاژ خروجی USB 9 ولت اما جریان رو نمیدونم.

(11ولت زنر سالم - 9 ولت زنر سوخت)

متشکرم

اضافه شده در تاریخ :
                      آقا بعد از زدن زنر،یکی از آی سیای بخش USB سوخته بود و باعث شد بخش USB دیتا رو نگیره که بعد از پیدا کردن تعمیرکار حرفه ای و هزینه کردن مشکل حل شد.

نتیجه: سر خود و بدون اجازه ی بزرگترا به هر جا که رسیدیم دیود زنر نزنیم .....

با تشکر
                      تخیل مهمتر از دانش است
                      آلبرت انیشتین

دیدگاه

آقا بعد از زدن زنر،یکی از آی سیای بخش USB سوخته بود و باعث شد بخش USB دیتا رو نگیره که بعد از پیدا کردن تعمیرکار حرفه ای و هزینه کردن مشکل حل شد.

نتیجه: سر خود و بدون اجازه ی بزرگترا به هر جا که رسیدیم دیود زنر نزنیم .....

با تشکر
                        کلا نا امید شدیم :-w :-w :-w :-w :-w :-w :-w :-w :-w

با این همه که اینجا وقت میزاری .................... نباید برای مدارتا بدی به یه نفر دیگه درست کنه

دیدگاه

استاد سلام

آقا یه استابیلایزر ( ترانس تثبیت ولتاژ) مخصوص یخچال و فریزر برام آوردن که تعمیر کنم بعداز مدتی تلاش تونستم قطعات معیوب رو پیدا کنم و درستش کنم.
                          کارش به این شکله که با کم شدن ولتاژ توسط سه تا رله ای که براش تعبیه شده مولتاژ 220 رو از ترانس میگیره و به خروجی میده.

فقط یه مشکل هست که شاید مربوط به طراحی باشه:

ولتاژ کاری رله ها 24 DC ولته که عملا" 32 ولته و باعث داغ شدن رله ها که ژاپنی و حیفن میشه.

البته با فعال شدن هر کدوم از رله ها حدود 3-4 ولت ولتاژ بوبینها افت پیدا میکنه.!!!
                          به این شکل : 32-28-24
                          تمام قطعات رو که چک میکنم سالمن.!

یه مقاومت 1200 اهمی هم با رله ها که سری میکنم مشکل حل میشه اما توی دقت ولتاژ گیری ApAmp تاثیر میذاره و مثل قبل کار نمیکنه.
                          با مقاومت به این شکل میشه : 15-13-11 ولت

چطور میتونم ولتاژ پایه کلکتور ترانزیستورها رو کمتر کنم؟؟

با تشکر
                          تخیل مهمتر از دانش است
                          آلبرت انیشتین

دیدگاه

استاد سلام

آقا یه استابیلایزر ( ترانس تثبیت ولتاژ) مخصوص یخچال و فریزر برام آوردن که تعمیر کنم بعداز مدتی تلاش تونستم قطعات معیوب رو پیدا کنم و درستش کنم.
                            کارش به این شکله که با کم شدن ولتاژ توسط سه تا رله ای که براش تعبیه شده مولتاژ 220 رو از ترانس میگیره و به خروجی میده.

فقط یه مشکل هست که شاید مربوط به طراحی باشه:

ولتاژ کاری رله ها 24 DC ولته که عملا" 32 ولته و باعث داغ شدن رله ها که ژاپنی و حیفن میشه.

البته با فعال شدن هر کدوم از رله ها حدود 3-4 ولت ولتاژ بوبینها افت پیدا میکنه.!!!
                            به این شکل : 32-28-24
                            تمام قطعات رو که چک میکنم سالمن.!

یه مقاومت 1200 اهمی هم با رله ها که سری میکنم مشکل حل میشه اما توی دقت ولتاژ گیری ApAmp تاثیر میذاره و مثل قبل کار نمیکنه.
                            با مقاومت به این شکل میشه : 15-13-11 ولت

چطور میتونم ولتاژ پایه کلکتور ترانزیستورها رو کمتر کنم؟؟

با تشکر
                            اگه درست متوجه شده باشم : برای کم کردن ولتاژ کالکتور یه دیود زنر با ولتاژی که میخوایی پدید بیاد بزن به بیس و امیتر یا بیس و منفی

دیدگاه

سلام بر اساتید خوبم به ویژه aswhu600 مهربون

سوال:
                              برا استفاده از پ امپ آیا مقدار اهم مقاومتهایی که روی ورودیها قرار میگیرن رو چطور باید محاسبه کرد؟؟
                              مثلا" توی این مدار :

با تشکر
                              تخیل مهمتر از دانش است
                              آلبرت انیشتین

دیدگاه

پاسخ : شناخت قطعات و مدارات الکترونیکی (آموز&

سلام دوست عزیز اول باید ببینی که از اپ امپ تو چه کاربردی میخوای استفاده کنی.همونطور که تو این مدار میبینی اپ امپ ها تو مد مقایسه کننده مورد استفاده قرار گرفتن .مثلاولتاژی که روی پایه ورودی شماره 5اپ امپ n2قرار گرفته دقیقا همون ولتاژ دوسر زنر هستش که 6ولته.فرضااگر ورودی dcشما 12 ولت هست ،اصولا کافیه با یه تقسیم مقاومتی (همون رابطه تقسیم ولتاژ) مقدار 6ولت اضافی رو توسط مقاومت 6.8کیلو افت بدیم .اما چون در این مدار از زنربعنوان ولتاژرفرنسref استفاده کرده شده میتونی با زدن یه kvlساده جریان شاخه رو بدست بیاری و6ولت باقی مونده رو بر جریان تقسیم کنی تا مقدار مقاومت دست بیاد.اما در ورودی منفی اپ امپ ما یه پتانسیومتر میبینیم که با تغییر مقدار مقاومتش ولتاژ روی پایه 6 اپ امپ تغییر میکنه وچون به پایه منفی یا معکوس گر متصل هستش با افزایش ولتاژ نسبت به پایه 5 ،خروجی اپ امپ به اشباع منفی میره ودر این حالت دیود راه نمیده وT1خاموشه و...
                                خلاصه اینکه روش های زیادی ازجمله kvl, kcl, تقسیم ولتاژ ,..هست که برای درک وشناخت بهترمداروانتخاب راهکار مناسب تر لازمه که حتمابصورت تئوری به فرمول ها ومفاهیم پایه ی الکترونیک اشنایی داشته باشید.
                                پرسیدن هرگز عیب نیست ، ندانستن عیب است...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X