اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور و یا روشی برای محاسبه جریان دی سی 500 آمپر به بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سنسور و یا روشی برای محاسبه جریان دی سی 500 آمپر به بالا

من اومدم یه جوابی بدم دیدیم استاد SolSal حق مطلب رو ادا کردند
    به نظر من اگر میخوای شنت برات جا بی افته حتما خودتون ار روش استاد عملا انجام بدید واسه من هم خیلی جالب بود
    اما اگه میخوای بخری این یه فروشگاه هست
    .

شنت در آمپر و میلی ولت های .

تلفن: 02133999172
    تلفکس: 02133999173
    موبایل : 09124300925
    سایت: http://www.eget.ir
    آدرس: تهران-لاله زار-کوچه بوشهری-مجتمع تجاری تهران الکتریک-طبقه سوم -شماره 410
    امید وارم این ارسال خلاف قوانین انجمن نباشه
    شاد باشید
    معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

من خودم شانت یا شنت ساختم برای اندازه گیری آمپر کوره برقی می خواستم . بستگی داره می خواهی چیکار کنی اگه تولورانس خیلی برات مهمه مثلا می خواهی توان مصرفی رو حساب کنی من چیزی برا گفتن ندارم ولی بعضی اوقات مهم اینکه ما بدونیم جریان حالت الف تقریبا چند برابر حالت ب است مثلا 5 برابر یا بیشتر در اینصورت می تونی با آزمون و خطا از میلگرد ساختمانی استفاده کنی مثلا میلگرد نمره 20 تا 32 به طول 2 - 3 سانتی متر فکر کنم برای کار تو مناسب باشه فقط کافیه بدی صافکاری ها با کاربید دوتا پیچ مسی رو به دوطرف میل گرد جوش بدن البته میدونم سنسور خطی نمیشه و زود اکسید میشه و لی برای انرزی هسته ای که نمی خواهی برای تحقیق و یا توسعه یک واحد کوچیک می خواهی دیگه مگه نه ؟
      البته اگه جریانت دی سی هست می تونی از خاصیت مغناطیسی هم استفاده کنی من میخواستم تحقیق کنم که ول کردم به این صورت که سیم حامل جریان رو یک دور به دور خودش میپیچی - یک حلقه 5-15 سانتی درست میکنی و میدان مغناطیسی این حلقه میتونه یک مکانیزم فنر و آهن رو با رو پایین بکشه که می تونی عین یک ترازو فنری مدرج کنی
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal

پ.ن:
        می توانید شنت را بسازید.( با کاهش دقت تلرانسی و دمایی )
        1- شمش نواری مسی با ابعاد 1 متر طول و 4 سانتی متر عرض و 1 تا 3 میلی متر ضخامت.
        2- تهیه منبع جریان 10 آمپر( منبع ولتاژ مانند باتری و بار 12 اهم 150 وات که این بار را از طریق شمش نواری به باتری وصل می کنید.)
        3- با عبور جریان از این مدار سری : باتری + سیمهای رابط + نوار مسی + بار ، ولتاژ دو سر بار ( حدود 12 ولت ) و ولتاژ دو سر شمش نواری ( حدود 20 میلی ولت )
        را اندازه گیری می کنید.
        4- جریان بار را محاسبه کنید و با تقسیم ولتاژ دو سر شمش نواری بر جریان آن ، مقاومت آن یک متر شمش نواری مسی بدست می آید.( حدود 2 میلی اهم )
        5- برای رسیدن به 0.1 میلی اهم : 1 تکه طولی به اندازه 7 سانتی متر جدا می کنید.
        6- دو بلوک مسی با ابعاد 6*6*6 سانتی متر دارای شیار و رزوه ...
        7- لحیم کاری 1 سانتی متر از هر طرف نوار مسی درون بلوک فولادی.( 5 سانتی متر طول موثر شنت باقی می ماند )
        8- مجموعه را روی یک بلوک یا صفحه عایقی از جنس باکالیت یا تفلون یا فیبر عایقی نسوز نصب و پیچ و مهره کنید.
        9- یک فن 12 ولتی با قطر 7 تا 12 سانتی متر ، نزدیک شنت نصب کنید که دایم روشن باشد و شنت را خنک کند.
        1-من شمش نواری رفتم خریدم حالا چند تا سوال
        2- منبع جریان 10 آمپری دقیق از کجا بیارم شما منظورتون constant current sourceکه نیست چون گقتید بار بزارم ؟
        این بار 12 اهم 150 وات از کجا بیارم هرچی که فکر کردم دیدم هرچی بزارم خطی عمل نمیکنه یعنی زمان تلفات گرمائی مقاومت تغییر میکنه پس جریان ثابتی در واحد زمان ازش عبور نمی کنه آیا بهتر نیست از constant current source ها استاده کنم اگر این جوریه منبع جریان ثابت 10 آمپر چه طوری طراحی کنم ؟
        3- چرا از مقاومت اون دوتا بلوک مسی صرف نظر کردید در محاسبه ؟
        4- همه شنت ها فن دارند ؟

دیدگاه

کد:
          شمش نواری مسی با ابعاد 1 متر طول و 4 سانتی متر عرض و 1 تا 3 میلی متر ضخامت.
          جریان بار را محاسبه کنید و با تقسیم ولتاژ دو سر شمش نواری بر جریان آن ، مقاومت آن یک متر شمش نواری مسی بدست می آید.( حدود 2 میلی اهم )
          من در درستی این عدد شک دارم مقاومت الکتریکی مس در 20° برابر است با l 1.681 μΩ/cmست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط re_bita
            1-من شمش نواری رفتم خریدم حالا چند تا سوال
            2- منبع جریان 10 آمپری دقیق از کجا بیارم شما منظورتون constant current sourceکه نیست چون گقتید بار بزارم ؟
            این بار 12 اهم 150 وات از کجا بیارم هرچی که فکر کردم دیدم هرچی بزارم خطی عمل نمیکنه یعنی زمان تلفات گرمائی مقاومت تغییر میکنه پس جریان ثابتی در واحد زمان ازش عبور نمی کنه آیا بهتر نیست از constant current source ها استاده کنم اگر این جوریه منبع جریان ثابت 10 آمپر چه طوری طراحی کنم ؟
            3- چرا از مقاومت اون دوتا بلوک مسی صرف نظر کردید در محاسبه ؟
            4- همه شنت ها فن دارند ؟
            نوشته اصلی توسط aliila
            کد:
            شمش نواری مسی با ابعاد 1 متر طول و 4 سانتی متر عرض و 1 تا 3 میلی متر ضخامت.
            جریان بار را محاسبه کنید و با تقسیم ولتاژ دو سر شمش نواری بر جریان آن ، مقاومت آن یک متر شمش نواری مسی بدست می آید.( حدود 2 میلی اهم )
            من در درستی این عدد شک دارم مقاومت الکتریکی مس در 20° برابر است با l 1.681 μΩ/cmست
            با سلام
            جناب aliila متشکر از شما،

در پست صفحه قبل ،تصحیحات ،انجام شد. لطفا آن تصحیحات را ملاحظه فرمایید.

- منبع جریان واقعی نیاز نیست : می خواهیم مقاومت نوار مسی را اندازه بگیریم.(با روش های درس اندازه گیری ، یا با هر روش معقول دیگر )
            هدف، داشتن منبع + بار که بتواند حدود 10 آمپر یا بیشتر را از مدار عبور دهد ،
            نهایتا بتوان ولتاژ و آمپر دوسر نوار مسی 1 متری را اندازه گرفت و در آخر مقدار مقاومت آن را بدست آورد.
            لذا از باتری 12 ولت و 7 آمپر ساعت و سیم المنت هیتر برقی 1000 واتی که بخشهایی از آن ، موازی شده تا حدود 1.2 اهم ایجاد کند.

( مقاومت هیتر 1000 واتی 220 ولتی = 48 اهم لذا 80% از کل طول آن را بر می داریم و حدود 32 بار موازی می نماییم : یعنی 5 نوبت از وسط تا شده )

آمپرمتر یا مولتی متری که تا 20 آمپر را اندازه بگیرد( برای مقاومت متغیر با دما )
            ( یا اگر مقاومت شما تثبیت شده حرارتی است ، یک ولتمتر که ولتاژ 12 ولتی دو سر مقاومت را اندازه گیری کند )

و مولتی متر ، که یک رنج 20mv.DC داشته باشد تا با دقت 0.1 میلی ولت ، ولتاژ دو سر نوار مسی 1 متری را را اندازه بگیرید، نیاز است.

با مبنای : مقاومت الکتریکی مس در 20° برابر است با l 1.681 μΩ/cm
            مقاومت محاسباتی نوار 1متر * 4 سانتمتر * 1 میلیمتر برای مس خالص در دمای 20 درجه = 0.4 میلی اهم
            مقاومت محاسباتی نوار 1متر * 4 سانتمتر * 2 میلیمتر برای مس خالص در دمای 20 درجه = 0.20 میلی اهم
            مقاومت محاسباتی نوار 1متر * 4 سانتمتر * 2 میلیمتر برای مس خالص در دمای 20 درجه = 0.14 میلی اهم

که به دلیل ناخالص کمی که در نوار وجود دارد، مقاومت واقعی، مقداری بیشتر خواهد بود.

با آزمایشات فوق ، مقدار عملی مقاومت نوار بدست می آید و مقدار مناسب برای برش از طول را بدست می آوریم.

- دو بلوک مس 6*6*6 سانتی متر را به دلیل ضخامت 60 برابری و طول کمتر نسبت به قطعه نوار 1 میلی متری ، می توان ، بدون مقاومت فرض کرد.( حداقل 100 برابر مقاومت کمتری دارند )

- وجود فن : برای پایین آوردن دمای حین عبور 500 آمپر از شانت ( تولید 25 وات توان و افزایش دما تا 100+ درجه ) و تثبیت مقدار مقاومت استفاده می شود.
            به جای مس ، اگر از آلیاژ تثبیت شده دمایی استفاده شود، فن نیاز نخواهد داشت.

با سپاس
            گشتی در لاله زار
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

این مقاله هم برای محاسبه مقاومت مواد خوبه
              http://www.itacanet.org/eng/elec/edu/pt2.pdf

اگه این مقاله رو بخونید یک فرمول داره که باافزایش دما مقاومت رو باز محاسبه میکنه و از این بابات میشه از فن صرف نظر کرد و به جاش دمای شنت رو سنس کرد

من یک درخواست میکنم اعضا این تاپیک به نوعی این آزمایش رو که آقای Solsal کاملا محاسبه کردن رو انجام بدن و نتیجه رو بگن فکر کنم برای افراد که خیلی ضروری نباشه تهیه مس یکم مشکل و گرونتر است به جاش مقاومت آهن تقریبا 6 برابر مس است

و اضافه میکنم جهت تشخیص دقیق مقاومت از پل وتستون استفاده میکنن با سه مقاومت معلوم دقیق کم وات مقاومت مجهول چهارم خیلی پر وات دقیق مشخص میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila

من یک درخواست میکنم اعضا این تاپیک به نوعی این آزمایش رو که آقای Solsal کاملا محاسبه کردن رو انجام بدن و نتیجه رو بگن فکر کنم برای افراد که خیلی ضروری نباشه تهیه مس یکم مشکل و گرونتر است به جاش مقاومت آهن تقریبا 6 برابر مس است

من این کار رو انجام میدم ، شمش مس هم پیدا کردم فقط بعد از خوندن این مقاله چون من هم میخوام از سنسور دما استفاده کنم فکر نکنم زیاد سخت باشه
                واقعا دست همه تون درد نکنه
                بعد از اینکه این همه کمک رو دیدم یه جورائی از خودم بدم اومد ، که همیشه فقط سمبل کردم برای یک بار هم که شده برای ثابت کردن به خودم می خوام یک کار درست و حسابی انجام بدم
                شما ها خیلی مهربونید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
                  به جای مس ، اگر از آلیاژ تثبیت شده دمایی استفاده شود، فن نیاز نخواهد داشت.
                  استادSolSal میشه این آلیاژ رو اسم ببرید و بفرمائید از کجا میشه تهیه کرد اصلا وجود داره توی بازار
                  ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط (به یاد استاد آقازاده)john lock
                    استادSolSal میشه این آلیاژ رو اسم ببرید و بفرمائید از کجا میشه تهیه کرد اصلا وجود داره توی بازار
                    ممنون
                    با سلام

قطعه اختصاصی شانت رزیستور برای اندازه گیری جریان تا 30 آمپر : از Vishay
                    http://www.vpgobw.net/foil-resistors...rrent-sensors/

قطعه اختصاصی شانت اندازه گیری جریان تا 55 و 90 و 200 آمپر:
                    ( سایز کوچک این گروه مشابه انواعی که در آمپرمترها وجود دارند، بر حسب نیاز تعدادی موازی می شوند )

http://www.welwyn-tt.com/pdf/applica...t-Sense_AN.pdf

قطعه جایگزین( مفتول نیکل) ( مقاومت ویژه پایین و ثبات دمایی عالی و لحیم پذیر و مقاوم به خوردگی
                    در لاله زار نوع نیکل - کروم و نوع کروم - آهن در المنت سازی های پاساژ نور وجود دارند.( بعضی از آنها لحیم پذیر نیستند و مقاومت ویژه بالایی دارند
                    چند نوبت از این نوع استفاده نموده ام.)

با نام : Resistohm
                    http://www.arcelormittal.com/stainle...id=323&L=8

نوع فویلی مانگانین با ثبات دمایی عالی و وضعیت ظاهری و لحیم پذیری مانند نوار فویل مسی: وارداتی این را در جایی استفاده نموده ام
                    http://reade.com/eastern-region-(usa...267?format=pdf

نکات فنی اندازه گیری:
                    http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/746

با سپاس
                    فایل های پیوست شده
                    گشتی در لاله زار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                      این مقاله هم برای محاسبه مقاومت مواد خوبه
                      http://www.itacanet.org/eng/elec/edu/pt2.pdf

اگه این مقاله رو بخونید یک فرمول داره که باافزایش دما مقاومت رو باز محاسبه میکنه و از این بابات میشه از فن صرف نظر کرد و به جاش دمای شنت رو سنس کرد

و اضافه میکنم جهت تشخیص دقیق مقاومت از پل وتستون استفاده میکنن با سه مقاومت معلوم دقیق کم وات مقاومت مجهول چهارم خیلی پر وات دقیق مشخص میشه

با سلام

برای اندازه گیری مقاومت های در رده 1 میلی اهم، تحریک ولتاژی/جریانی پل وتسون باید به مقدار کافی قوی باشد.
                      به نحوی که ولتاژ تفاضلی کافی بین میانه های تقسیم مقاومتی چپ و راست، ایجاد شود ، مثلا نیاز به جریان های تحریک پل وتسون ، بین 1 تا 10 آمپر دارد.

مثال: در تصویر شما ، باید مقاومتها را به گونه ای انتخاب کرد که ولتاژ تفاضلی وسط نزدیک به صفر شود. فرض : R4 مجهول و در حدود 1 میلی اهم است.

R4=0.001 ohm مقاومت مورد آزمون
                      R2=1 ohm

R3= 1 ohm
                      R1= 1000 ohm

هر دو بازوی چپ و راست ، تقسیم مقاومتی 0.001 ارایه می دهند.( با تلرانسهای مقاومت ها و اتصالات و آثار ترموکوپلی و ..... )
                      اگر ولتاژ تحریک پل وتسون ، 1 ولت باشد( 1 آمپر عبور جریان داریم ) ولتاژ پایه وسط در هر دو طرف ،
                      در حدود 1 میلی ولت می شود و ولتاژ تفاضلی وسطها با تلرانس 1% ، به 10 میکرو ولت می رسد که اندازه گیری آن با A2D های 24 بیتی میسر است.
                      برای درشت تر شدن ولتاژ تفاضلی ، باید ولتاژ تحریک پل را افزایش داد که به نزدیک همان 10 ولت و 10 آمپر می رسیم .

با سپاس

پ.ن:
                      در پل وتسون معمولا تلاش می شود تا:
                      1- هر 4 مقاومت در محدوده مقادیر نزدیک به هم باشند.( مثلا 350 اهم در لود سلها )
                      2- مقادیر مقاومت و ولتاژ تحریک و جریان عبوری و توان مصرفی ، منجر به افزایش دما زیادی نشود.
                      ( مثلا با 5 یا 10 ولت پل 4 مقاومتی 350 اهمی تحریک می شود.=> توان = 0.33 وات یا 0.08 وات )

3- ولتاژ تفاضلی پل ، در محدوده مناسب برای اندازه گیری باشد. ( حداقل از 1 میلی ولت تا 100 میلی ولت )
                      که ضمنا بر آثرات ترمو کوپلی اتصالات نیز غلبه می شود.

4- مقاومت پل خیلی زیاد نباشد، تا اثرات جریان ورودی a2d یا جریان بایاس ورودی opamp و نیز نویز حرارتی مقاومت ، باعث آفست و نویز کمتری شود.
                      ( مثلا مقاومت خروجی پل وتسون ( بین دو پایه وسط پل ) کمتر از 10000 اهم باشد.)

5- مقاومت پل خیلی کم نباشد، تا بتوان :
                      - با مقاومت های دقیق و مرجع در دسترس ، 3 ضلع را ساخت.
                      - مقاومت اتصالات و سیم کشی ها در نتیجه اندازه گیری کم تاثیر شوند.
                      - جریان/ولتاژ تحریک کافی برای آن فراهم نمود. ( تا ولتاژ تفاضلی کافی ایجاد شود )
                      ( لذا پل وتسون با مقاومتهای بیشتر از 0.1 اهم عملی خواهند بود و در مقادیر پایین ، اتصالات آبکاری طلا و تحت فشار نیروی فنر مورد نیاز می شود. )

6- وقتی هدف اندازه گیری مقاومت در رده 1 میلی اهم باشد، و بخواهیم از پل وتسون استفاده کنیم:
                      - مقاومت مشابه 1 میلی اهم برای 3 ضلع دیگر پل به صورت دقیق و استاندارد شده ، ؟؟؟
                      - ( بلکه مثلا باید از شانتهای موازی ذکر شده در پست قبلی استفاده نمود، که با تعدادی از نکات فوق دچار اشکال می شویم )
                      در نتیجه ناچار هستیم پل را غیر متقارن کنیم مانند مثال، و جریان تحریک را بالا ببریم و مقاومت مرجع R2 را از نوع وات بالا استفاده کنیم تا نزدیک 10 آمپر از آن عبور کند.
                      اما نهایتا به دلیل مقاومت اتصالات ، خطای قابل توجهی خواهیم داشت.

R4=0.001 ohm مقاومت مورد آزمون
                      R2=1 ohm

R3= 1 ohm
                      R1= 1000 ohm

گشتی در لاله زار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
                        با سلام
                        در حدود 1 میلی ولت می شود و ولتاژ تفاضلی وسطها با تلرانس 1% ، به 10 میکرو ولت می رسد که اندازه گیری آن با A2D های 24 بیتی میسر است.
                        با سپاس
                        در مجله علم الکترونیک از پمپ استفاده کرده بود
                        تو نت هم مدار های زیادی هست تو قسمت عکسهای گوگل اینو Wheatstone bridge op amp جستجو کنید

مثلا

از این وبپیج
                        http://masteringelectronicsdesign.com/measure-a-wheatstone-bridge-sensor-signal-with-an-adc/

البته این هم خوبه

از این صفحه

http://radiocom.kunsan.ac.kr/lecture/malvino/ch20_exam.html

دیدگاه

استاد SolSal من رفتم آلیاژ نیکل کروم بخرم
                          به صورت شمش این فروشنده نداشت یه چیزی مثل سیم لحیم دور یه قرقره کوچیک پیچیده بودند این همونه که شما فرمایش کردید ؟

دیدگاه

من رفتم آلیاژ نیکل کروم بخرم
                            به صورت شمش این فروشنده نداشت یه چیزی مثل سیم لحیم دور یه قرقره کوچیک پیچیده بودند این همونه که شما فرمایش کردید ؟
                            با سلام
                            بله ، شکل آنها مفتولی است. مانند سیم لحیم.
                            ولی استحکام آنها مانند سیم خاردار آهنی/فولادی است.

البته این مفتول ، یک انتخاب جایگزین است و انتخابهای اصلی ، شانت های اختصاصی و فویل ها هستند.

قطعه جایگزین( مفتول نیکل) ( مقاومت ویژه پایین و ثبات دمایی عالی و لحیم پذیر و مقاوم به خوردگی
                            در لاله زار نوع نیکل - کروم و نوع کروم - آهن در المنت سازی های پاساژ نور وجود دارند.( بعضی از آنها لحیم پذیر نیستند و مقاومت ویژه بالایی دارند

با سپاس

فایل های پیوست شده
                            گشتی در لاله زار

دیدگاه

استاد SolSal من رفتم آلیاژ نیکل کروم بخرم
                              اسم فروشگاه هش رو به من میدی آقای لاک پیغام خصوصی هم که جواب نمیدی ؟
                              نوشته اصلی توسط Solsal

البته این مفتول ، یک انتخاب جایگزین است و انتخابهای اصلی ، شانت های اختصاصی و فویل ها هستند.

با سپاس
                              اقای SolSal مگه خودت بازم کمک کنی
                              ببین مس رو به خاطر گرما بهتره استفاده نکنیم چون شمش مسی وقتی گرم میشه طبق اون مقاله Ali باید دماش محاسبه بشه
                              شما میگی مفتول نیکل هم خوب نیست جایگزینه
                              من منظورتون از شانت اختصاصی و فویل ها رو نمیفهمم توی لاله زار داره این ها رو ؟ منظورتون از فویل مانگانین فویل هست توی لایه زار دارند این جوری که من از بحث متوجه شدم بهترین آلیاژ همین مانگانین فویل هست درسته ؟ از روی عکس هم که معلوم بود شمش هست

دیدگاه

با سلام

نوشته اصلی توسط re_bita
                                اسم فروشگاه هش رو به من میدی آقای لاک پیغام خصوصی هم که جواب نمیدی ؟اقای SolSal مگه خودت بازم کمک کنی
                                ببین مس رو به خاطر گرما بهتره استفاده نکنیم چون شمش مسی وقتی گرم میشه طبق اون مقاله Ali باید دماش محاسبه بشه
                                شما میگی مفتول نیکل هم خوب نیست جایگزینه ( در صورت نیاقتن فویل مانگانین، و شنت اختصاصی ،مفتول نیکل بهترین جایگزین است.)
                                من منظورتون از شانت اختصاصی ( شانت که برای کار اندازه گیری جریان ساخته شده ) و فویل ها ( بهترین گزینه برای تولید انبوه به دلیل ارزان تر بودن از شانت ) رو نمیفهمم توی لاله زار داره این ها رو ؟
                                منظورتون از فویل مانگانین فویل هست توی لایه زار دارند این جوری که من از بحث متوجه شدم بهترین آلیاژ همین مانگانین فویل هست درسته ؟ از روی عکس هم که معلوم بود شمش هست ، ( فویل یا نوار یا ورق مانگانین بهترین گزینه است برای تولید انبوه به دلیل ارزان تر بودن از شانت ، بودن در بازار را باید جستجو کنید. سازندگان UPS و منابع تغذیه ، بعضا از این فویلها استفاده می کنند.)
                                در صورت نیافتن شنت آماده ، یا فویل مانگانین، از همان مفتول های نیکل(لحیم پذیر) / نیکل+کروم / کروم+آهن / تهیه کنید.
                                و اتصال به بلوک مسی را با پیچ و مهره و واشر فنری انجام دهید.(اگر لحیم پذیر نبود . )
                                دو سیم سیگنال را باید از روی خود مفتول با پیچ_کلمپ بگیرید ( نه از روی بلوک مسی) .( تا آثار ولتاژهای ترموکوپلی کمتر شود.)
                                با سپاس
                                گشتی در لاله زار

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X