اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

با سلام
    من هم خودم یه تلاشی کردم ولی به این نتیجه رسیدم که نمیتوان از میکرو استفاده کرد چون نهایت فرکانس خروجی به زور به 1 مگ میرسد
    حالا دارم دنبال اسیلاتور میگردم یکی از دوستان گفت با 7555 میشه ساخت ولی تو دیتاشیتش 500 کیلو بود فعلا دنبال اسیلاتورم موفق شدم خبر میکنم

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
      نه به هیچ وجه / اتفاقا فکر کردم نکنه دودلی پیش بیاد و میخواستم بگم واس ساختن نذاشتم . از رو این مدار که هم اکنون روی میزم در حال کاره درک بهتری از عملکرد مدار حاصل میشه که شاید از قبلی بدست نیاد
      شاید ولی منم همینو با عوض کردن قطعات فهمیدم چیکار میکنه نه علم قدرتمندم ( اصلا نمیدونم چیکار میکنه)

اون مدار رایج لامذهب تحلیل و درکش سخته چون از بیس امیتر استفاده شده که اختلاف فاز ندارن ولی اسیلاتور هنوز روی شیفت فاز استواره و این اختلاف فاز همونی است در مداررزونانسی LRC روی مقاومت میفته و در این مدار راکتانس سیم پیچ که با خازن تشکبل فیلتر رزونانسی دادن تغییر فاز رو بوجود میاره
      هان :surprised:

البته اگر اشتباه نکنم . و همچنین احتمالا یه راهی هم برای استفاده کردن از چند پیزو با یک مدار پیدا کردم یعنی به ذهنم رسیده که 2 تا پیزو ندارم تست کنم
      فکر نکنم بتونی! چون پیزوها تولرانس دارن و بیشترین بازده رو روی فرکانس تشدیدشون دارن. من 2 تا رو به هم وصل کردم ولی میدونی چیشد؟ یکیشون بخار میداد اونیکی فقط معلوم بود داره کار میکنه ولی هیچ بخاری نداشت! بازم استاد تویی من فقط این چیزارو ازت یادگرفتم و تشکرات منو بپزیر

هیتلر عزیز منم اولیل میخاستم اینطوری راش بندازم ولی هرچی گشتم چیزی که اینطوری راش بندازه پیدا نکردم! راهش این نیست چون خودش میتونه فرکانس بسازه!
      تقریبا" تمام شرایط اون مدار اول های ولتاژ رو در آوردیم و الان اگر کسی نتونه با راهنمایی هایی که نوشته شده این مدار رو ببنده میتونم بگم حتما" سیمهارو اشتباه بسته تا قطعات مشکل داره چون روی برد برد هم این مدار جواب خوبی میده...

بقیه تست کردن موضوع پاسخ 338 رو؟

دیدگاه

arvinfx جان همه سیم پیچها بدون هسته هستن یا با هسته فریت استفاده کردی بعدش میشه نزدیک بهشون استفاده کرد یا باید عین همون اندازه باشه مثلا بجای 100uh میشه 80uh استفاده کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط coco
          arvinfx جان همه سیم پیچها بدون هسته هستن یا با هسته فریت استفاده کردی بعدش میشه نزدیک بهشون استفاده کرد یا باید عین همون اندازه باشه مثلا بجای 100uh میشه 80uh استفاده کنم
          فقط سیم پیچ 0.5uh بدون هسته هستش!
          بله میتونید نزدیکش رو هم ازتفاده کنید . خازن ها رو نه اونها باید دقیق باشه ( ترلانس قطعات مهم نیست) ولی مقدارش رو عوض نکنید...
          برای راه اندازیش مقدار سلف 0.5uh رو باید باهاش بازی کنید چطوری؟ یه خودکار بردار دورش یه 10-15 دور سیم بپیچ بعد هی برق مدارتو وصل کن و با کم و زیاد کردن فاصله بین حلقه ها برق مدار رو قطع و وصل کن بعد میبینید که آب داره قل قل میکنه یا اینکه اگر خوش شانس باشی شروع میکنه به بخار کردن با افزایش این سلف مقدار جریانی که به مدارت وارد میشه کم و زیاد میشه و مقدار بخور هم همینطور.
          اگر هم ترانزیستورت داغ میکرد خازن و مقاومت بیس رو بهش وصل کن . که البته باید ببینی روی چه مقدار خازن بهترین بخار و کمترین حرارت رو داری![glow=red,2,300] اگر خازنت مقدارش کوچیک باشه مدارت کار نمیکنه! زیاد هم باشه باز داغ میکنه انگار نزاشتیش! [/glow]همین مدارت کامل میشه!

دیدگاه

حالا یه سوال برعکس! چطوری میتونم این مدار رو از کار بندازم؟ :mrgreen: برای وقتی که آبش تموم شد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
              فکر نکنم بتونی! چون پیزوها تولرانس دارن و بیشترین بازده رو روی فرکانس تشدیدشون دارن. من 2 تا رو به هم وصل کردم ولی میدونی چیشد؟ یکیشون بخار میداد اونیکی فقط معلوم بود داره کار میکنه ولی هیچ بخاری نداشت! بازم استاد تویی من فقط این چیزارو ازت یادگرفتم و تشکرات منو بپزیر

هیتلر عزیز منم اولیل میخاستم اینطوری راش بندازم ولی هرچی گشتم چیزی که اینطوری راش بندازه پیدا نکردم! راهش این نیست چون خودش میتونه فرکانس بسازه!
              منم حرفتو قبول دارم و اینکه باید با فیدبک گرفتن حتما از فرکانس خودشون استفاده کنیم
              نظر منم در مورد اینکه جدا اسیلاتور بسازیم هم اینه که نمیشه / یا اگر بشه پایدار نمیمونه و یه چیزی مثل فادینگ اتفاق میفته که مجبور میشیم با مثلا یک پتانسیومتر FINDER راه به راه تنظیم دقیق فرکانس انجام بدیم
              و در واقع فکر میکنم پیزو بعد از مدتی کار کردن فرکانسش تغییرات اندکی داره و ثابت ثابت نیست و مخصوصا اینکه وزن اب روی پیزو (فشار ) و لرزش ها هم احتمالا تاثیر گذارن

تو یک تست کریستال های معمولی رو از محفظه فلزی خارج کرده بودم و به همراه یک ترانزیستور یک اسیلاتور ساخته بودم و کلکتور رو که خروجی بود به اسکوب وصل کرده بودم و وقتی به کریستال(*) دست میزدم فرکانس تغییر میکرد
              *ای بابا یه کلمه فارسی رو دوباره فراموش کردم منظورم اون شیشه داخل کریستال هست

دیدگاه

حالا یه سوال برعکس! چطوری میتونم این مدار رو از کار بندازم؟ :mrgreen: برای وقتی که آبش تموم شد
                2 تا ترانزیستور رو مثل دارلینگتون پشت سر هم بذار و با کلکتورش منفی رو بریز تو بیس این مدر (همون بعد از سیم پیچ و مقاومت که گذاشتی )
                از حساسیت بیسش هم دو سیم بکش به سطح اب (البته با مقاومت مثلا 100 کیلو که نگران جریان زیاد و تجزیه اب نباشی ) البته سطح پیزو هم خودش یا به مثبت یا بیس وصله دیگه . (درست هم به مثبته ) اون رو هم باید در نظر بگیری و میتونی یک سیم از بیس حساس بکشی و مثبت پیزو سر دوم میشه
                که در این صورت باید اولین ترانزیستور از اون 2 تا برای خاموش کردن دومی باشه و دومی هم خودش با مقاومت تا مثبت بایاس شده باشه و همیشه در حال خاموش کردن مدار (ریختن منفی تو بیس) باشه

دیدگاه

نظرتون چیه این طرحو واسه قطع کردن پیزو کشیدم البته با ریدرله هم میشه ساخت اما این راحترین وساده ترین راه. درست مثل فلوتر عمل میکنه البته ببخشید که ابتدایی کشیدم اون وزنه هم طوریه که هم سنگینه هم میتونه روی اب وایسه واسه ساختنش هم میتونین از کائوچو استفاده کنین وزنش باید اونقدر باشه که بتونه میکروسوئیچو قطعش کنه البته یه طرحه دیگه هم هست که دارم روش کار میکنم تموم شد میزارم البته این طرح رو واسه دستگاه بخار سرد صنعتی راحت میشه استفاده کرد چون محدودیت جا نداری

دیدگاه

برای سنسورش مهران داره یه کارایی میکنه یه سنسور داره کالبد شکافی میکنه ، برای آب هم بیشتر دیدم سنسورهای خازنی استفاده می کنن که مرگ نداره

دیدگاه

اقا اروین اون ترانزیستور 2sd1047 رو کجا دارن؟ :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
                        اقا اروین اون ترانزیستور 2sd1047 رو کجا دارن؟ :redface:
                        ط اول امجد فکر کنم فرشاد (یا یه همچین چیزی ) الکترونیک بود توی ضلع شمالی پاساژ کنار اون جعبه فروشیه که معمولا هیچی نداره :icon_razz:

دیدگاه

2 تا ترانزیستور رو مثل دارلینگتون پشت سر هم بذار و با کلکتورش منفی رو بریز تو بیس این مدر (همون بعد از سیم پیچ و مقاومت که گذاشتی )
                          از حساسیت بیسش هم دو سیم بکش به سطح اب (البته با مقاومت مثلا 100 کیلو که نگران جریان زیاد و تجزیه اب نباشی ) البته سطح پیزو هم خودش یا به مثبت یا بیس وصله دیگه . (درست هم به مثبته ) اون رو هم باید در نظر بگیری و میتونی یک سیم از بیس حساس بکشی و مثبت پیزو سر دوم میشه
                          که در این صورت باید اولین ترانزیستور از اون 2 تا برای خاموش کردن دومی باشه و دومی هم خودش با مقاومت تا مثبت بایاس شده باشه و همیشه در حال خاموش کردن مدار (ریختن منفی تو بیس) باشه
                          ببین من مداری که گفتی متوجه شدم چیه و میتون چورهای دیگه هم پیادش کنم ولی خوب اینطوری که گفتی بهتره...
                          ولی وقتی منفی رو به بیس وصل میکنم فقط مطرف مدار زیاد میشه!

دیدگاه

:arrow:
                            هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                              ببین من مداری که گفتی متوجه شدم چیه و میتون چورهای دیگه هم پیادش کنم ولی خوب اینطوری که گفتی بهتره...
                              ولی وقتی منفی رو به بیس وصل میکنم فقط مطرف مدار زیاد میشه!
                              همون موقع که گفتی چجوری این مدارو خاموش کنم منظورتو فهمیدم و این راهشه و اینکه چجوری مدارو خاموش کنبم یه نکته دیگه است
                              این که اختلاف فاز بر روی مقاومت میفته و اینجا مقاومت ها همون راکتانس القایی سیم پیچ هاست که در اینجا به چند 100 اهم میرسه وقتی فرکانس اسیلاتور از نقطه ای شروع و در سیکل کامل به صفر میرسه در وسط این راه در زمان شارژ کردن سیم پیچ که جریان روند افزایشی داره پلاریته ولتاژ سلف خلاف جهت جریان و در زمانی که جریان کاهنده شود ولتاژ در جهتی است که میخواد جریان رو افزایش بده
                              پس در زمان سوئیچ شدن ترانزیستور که سیم پیچ به شارژ میره و جریان مثبت از امیتر وارد سیم پیچ میشه و در زمان قطع جریان این سر سلف ولتاژ منفی میده که به امیتر وصل هست و طرف دیگه سلف ولتاژ مثبت میده که به منفی وصله شده و چون با مقاومت معمولی سری نشده 90 درجه اختلاف فاز داریم
                              خلاصه که این سیم پیچ با این اندوکتانس در این فرکانس ولتاژ القایی زیادی رودر زمان تخلیه ایجاد میکنه که با اتصال منفی مدار ، عملا مثبت رو به بیس میریزیم
                              و فکر میکنم به چند 100 ولت برسه و اصلا نباید دور و ورش پلکید
                              فقط از اون وسط 2 تا سیم پیچ ها از این ولتاژ توسط c2 خازن 6.8nکه اونم 90 درجه اختلاف فاز بوجود میاره برای خاموش کردن ترانزیستور استفاده میکنیم
                              باید برای خاموشی خود امیتر رو به بیس وصل کنیم که نمیشه پس باید خود مدار خاموش بشه که با سنسور در حال روشن کردنش باشیم که اونم نمیشه و واس خودش کار میکنه :biggrin:

من باید تست کنم ولی منم به این نتیجه رسیدم که قبل از هر کار دیگه ای ظرف مخصوص واس پیزو بـــاید بسازم . هر جور باشه اب میره توش و وقتی تو اب میذاری با اهمتر قشنگ معلومه

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

همون موقع که گفتی چجوری این مدارو خاموش کنم منظورتو فهمیدم و این راهشه و اینکه چجوری مدارو خاموش کنبم یه نکته دیگه است
                                این که اختلاف فاز بر روی مقاومت میفته و اینجا مقاومت ها همون راکتانس القایی سیم پیچ هاست که در اینجا به چند 100 اهم میرسه وقتی فرکانس اسیلاتور از نقطه ای شروع و در سیکل کامل به صفر میرسه در وسط این راه در زمان شارژ کردن سیم پیچ که جریان روند افزایشی داره پلاریته ولتاژ سلف خلاف جهت جریان و در زمانی که جریان کاهنده شود ولتاژ در جهتی است که میخواد جریان رو افزایش بده
                                پس در زمان سوئیچ شدن ترانزیستور که سیم پیچ به شارژ میره و جریان مثبت از امیتر وارد سیم پیچ میشه و در زمان قطع جریان این سر سلف ولتاژ منفی میده که به امیتر وصل هست و طرف دیگه سلف ولتاژ مثبت میده که به منفی وصله شده و چون با مقاومت معمولی سری نشده 90 درجه اختلاف فاز داریم
                                خلاصه که این سیم پیچ با این اندوکتانس در این فرکانس ولتاژ القایی زیادی رودر زمان تخلیه ایجاد میکنه که با اتصال منفی مدار ، عملا مثبت رو به بیس میریزیم
                                و فکر میکنم به چند 100 ولت برسه و اصلا نباید دور و ورش پلکید
                                فقط از اون وسط 2 تا سیم پیچ ها از این ولتاژ توسط c2 خازن 6.8nکه اونم 90 درجه اختلاف فاز بوجود میاره برای خاموش کردن ترانزیستور استفاده میکنیم
                                باید برای خاموشی خود امیتر رو به بیس وصل کنیم که نمیشه پس باید خود مدار خاموش بشه که با سنسور در حال روشن کردنش باشیم که اونم نمیشه و واس خودش کار میکنه :biggrin:

من باید تست کنم ولی منم به این نتیجه رسیدم که قبل از هر کار دیگه ای ظرف مخصوص واس پیزو بـــاید بسازم . هر جور باشه اب میره توش و وقتی تو اب میذاری با اهمتر قشنگ معلومه
                                شد oo:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X