این جوری که متوجه شدم
ترانسی مثلا 1 به 12 هست
مثلا اگر به آن یک ولت بدهیم , در خروجی 12 ولت داریم
حال اگر 10 ولت بدهیم , 120 ولت در خروجی داریم
یا اگر برعکس وصل کنیم:
12ولت بدهیم , 1ولت داریم
و اگر 120 ولت بدهیم 10 ولت خروجی خواهیم داشت
این که گفتم درست است یا خیر؟
این جوری که متوجه شدم
ترانسی مثلا 1 به 12 هست
یا اگر برعکس وصل کنیم:
12ولت بدهیم , 1ولت داریم
یعنی شما میگی از یه ترانس میشه هم به عنوان کاهنده استفاده کرد هم به عنوان افزایننده ؟؟
چنین چیزی تا الان من ندیدم .
مدت گذشته یه ترانس 220 به 12 ولت داشتم که اشتباهی طرف 12 ولت رو زدم به برق ،سریع کنتور زد بیرون .
حالا با این وضیعت چطور میشه چنین ترانسی که کاهنده هست رو به عنوان افزایینده استفاده کرد.؟؟ :eek: :eek:
جناب دکتر برای اینکه مفهوم کاهنده و افزاینده رو درک کنی روشی که بهت میگم بیمار رو معاینه کن.
اول دو تا ترانس از یک نوع تهیه کن مثلآ 220 به 12 حالا یکی رو بزن به برق خروجی 12 رو با ولت متر بگیر این میشه کاهنده
حالا 12 اینی که تو برقه بزن به 12 اون یکی ترانس بهت 220 ولت میده به این میگن افزاینده مراقب ترانس دوم باش برق نگیرتت
خب مرد مومن کی ثانویه ترانس رو که برای 12 محاسبه شده میزنه به 220 معلومه جناب دکتر :biggrin:
از نظر کلی درسته اما یک نکته وجود داره هر ترانسی برای مقادیری مشخص محاسبه میشه و نمیشه بی حساب هر ولتاژی بهش بدی.
بعد میگید نگو استاد / واقعا استادید . مونده بودم باید 10 خط اینو توضیح بدم / آخه تو یه خط :eek: ..... :redface:
میخواستم بگم (بله خیر) :biggrin:
دیگه جناب قاصد دل گفتن دیگه / هر چند من خواستم اول باهاتون اتمام حجت کنم . ولی خوب بروید تست کنید . حتما تست میکنیدا . افتاد ؟
اول دو تا ترانس از یک نوع تهیه کن مثلآ 220 به 12 حالا یکی رو بزن به برق خروجی 12 رو با ولت متر بگیر این میشه کاهنده
حالا 12 اینی که تو برقه بزن به 12 اون یکی ترانس بهت 220 ولت میده به این میگن افزاینده مراقب ترانس دوم باش برق نگیرتت
یک جور دیگه بگم :
ما ترانسی به نام کاهنده و افزاینده که تو درسامون خوندیم نداریم :mrgreen:
مثلا یک ترانس 220 به 12 داریم که
میشود 18 به 1
یعنی اگر 220 به آن بدهیم میشود 12
و اگر 12 بدهیم میشود 220
فقط میمونه وات که باید محاصبه بشه که این از اول مشخص بود (مثلا 12 ولت 3 آمپر که تقریبا 30 واته و در خروجی هم تا 25 وات میتونیم بکشیم
نکته دیگه: به لامپ کم مصرف میشه برق مربعی وصل کرد یا باید تا حدی سینوسی باشه؟
خب مرد مومن کی ثانویه ترانس رو که برای 12 محاسبه شده میزنه به 220 معلومه جناب دکتر :biggrin:
اقا من که گفتم اشتباهی زدم .
نوشته اصلی توسط sina1359
این جوری که متوجه شدم
ترانسی مثلا 1 به 12 هست
یا اگر برعکس وصل کنیم:
12ولت بدهیم , 1ولت داریم
خوب من اینو در جواب داش سینا گفتم که گفتش عکس وصل کنیم جواب میده که من عرض کردم ،بنده به عنوان دکتر اینو تجویز نمیکنم .چون باعث تشنج در قسمت اعضای مبارک میشود . :icon_razz:
یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی
خوب من اینو در جواب داش سینا گفتم که گفتش عکس وصل کنیم جواب میده که من عرض کردم ،بنده به عنوان دکتر اینو تجویز نمیکنم .چون باعث تشنج در قسمت اعضای مبارک میشود . :icon_razz:
دکتر جان
من وقتی میگم برعکس وصل کنید
یعنی 12 ولت بدهید (به ترانس 220 به 12) و 220 بگیرید
یعنی به جای اتصال 220 به سیمپیچ اولیه
12 به سیمپیچ ثانویه بدهیم
دیدگاه