اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

نوشته اصلی توسط abbasjebraeily
    برای تغییر جهت گردش موتور نیازی به 3 تغذیه و 4 رله نمیباشد.البته اگر پایه های رلهرا مشخص مینمودید و نحوه اتصال انها را بهتر میشد علت را فهمید ولی انچه مسلم است ایراد در اتصالات میباشد.معمولا برای تغییر جهت دور موتور یا با یک تغذیه و چهار رله این کار انجام میشود و یا با 2 تغذیه و 2 رله و با تغذیه های شما میتوان با 2 رله این کار را انجام داد یک یر موتور به زمین مدار وصل شود--سر دیگر موتور به کنتاکت مشترک هر دو رله-و +18 به کنتاکت باز یک رله و -18 نیز به کناکت باز رله دیگر.با وصل هر رله موتور در جهت مربوطه خواهد چرخید.در این حالت نباید هر دو رله هم زمان اجازه وصل شدن داشته باشند.
    من الان نمیدونم چرا اون منفی موتور آخری درون عکس 14 ولت داره.
    من این ولتاژهایی رو که گرفتم زمانی بوده که 2 رله بالا گرفته بوده و همونطور که انتظار داشتم دو سر موتور ولتاژ مورد نظر وجود داره ولی اون منفی موتور با اینکه رلش وصل نیست ولتاژ داره و این ولتاژ باعث میشه موتور حرکت نکنه.
    http://s4.picofile.com/file/7824157525/IMG_20130629_222731.jpg

دیدگاه

پاسخ : راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

اگر از برنامه و خروجیت مطمئنی، احتمالا یکی از رله ها خرابه یا اینکه پایه های رله رو درست متصل نکردی....
      اگر از تاپیکی بدتون میاد...
      اگر با استارتر تاپیکی مشکل دارین...
      اگر خواستین تاپیکی فراموش بشه...
      ...بگین که
      [glow=red,2,300]من تو اون تاپیک پستی ارسال کنم.[/glow]

دیدگاه

دارم با SCR به یک جاهایی میرسم.
        موندم فقط خاموش کردن SCR

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sanup2006
          دارم با SCR به یک جاهایی میرسم.
          موندم فقط خاموش کردن SCR
          چرا از موسفت و ترانزیستور استفاده نمیکنی SCR کاربرد نداره اینجا خیلی دارایو کردنش سخته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
            چرا از موسفت و ترانزیستور استفاده نمیکنی SCR کاربرد نداره اینجا خیلی دارایو کردنش سخته
            یعنی با ترانزیستور مثلا TIP41 استفاده کنم؟
            بایاس کردنش رو نمیدونم چجوریه؟!!!

با ترانزیستور چطوری راه بندازمش.

الان با SCR خیلی خوب عمل میکنه راحت در 2 جهت فقط برای خاموش کردنش باید اند کاتد رو اتصال کوتاه کنم که این کار رو میخوام با رله انجام بدم ولی چی میشد اگر روشی بود که رله نداشت.

با 4 تا ترانزیستور اگر بشه خیلی عالیه لطفا راهنمایی بفرمایید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sanup2006
              یعنی با ترانزیستور مثلا TIP41 استفاده کنم؟
              بایاس کردنش رو نمیدونم چجوریه؟!!!

با ترانزیستور چطوری راه بندازمش.

الان با SCR خیلی خوب عمل میکنه راحت در 2 جهت فقط برای خاموش کردنش باید اند کاتد رو اتصال کوتاه کنم که این کار رو میخوام با رله انجام بدم ولی چی میشد اگر روشی بود که رله نداشت.

با 4 تا ترانزیستور اگر بشه خیلی عالیه لطفا راهنمایی بفرمایید.
              باید دارلینگتن باشه تا مستقیم با میکرو راهش بندازی. مثل TIP101 .TIP120 فقط یادت باشه

دیدگاه

برادر من مقاله راه اندازی موتورهای الکتریکی در ربات ها رو از نویز 12 بخونی کارت را میوفته!!!!!!!!!!!!!!
                چرا ناراحتی پاتریک!
                + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                - از دیدنش ناراحت شدی؟
                + نه
                پس چی ناراحتت کرده
                + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                محصولات

دیدگاه

متاسفانه دیر به راه حل دوست خوبم رسیدم و وقتم تمام شد و نشد با ترانزیستور که فک کنم بهترین راه واسه همچین مساله ای بود امتحان کنم و کسر حقوق رو ثبت کردن :sad: ولی خوب تجربه های خوبی پیدا شد که اینجا مینویسم تا راه رفته رو کسی دوباره نره :

1: برای راه اندازی موتور DC با میکرو و چپگرد راستگرد کردن یک راه طولانی PWM داریم و یک راه دیگه استفاده از پل H.
                  وقتی زمان کمه واقعا پل H با تانزیستور TIP101 جواب میده.

2: بعضی از 7812 ها واقعا جالب هستن و من وقتی خروجیش رو به رله 12 ولت وصل میکردم رله رو وصل نمیکرد ولی وقتی بدنه فلزیش رو با دستم میگرفتم کار میکرد :biggrin: که خوب فهمیدم مشکل زمین داره و از اون سوراخ رو قیمت فلزیش با سیم وصل کردم به پایه وسظش!!!! هر چند که تست اتصال کئتاه گرفتم راه میداد ولی خوب اون سیم رو وصل کردم درست شد :biggrin:

3: تو این مداری که من رو برد 1000 سوراخ بستم رله ها واقعا اذیتم کردن. تغذیه مدار رو وصل میکردم بعضی رله ها خود به خود وصل میشدن و اصن یه وضی.

4: AREF و AVCC میکرو رو که بهم وصل کردم و زدم به 5 ولت میکرو کار نمیکرد و سیم اتصال این 2 تا رو قطع کردم درست شد میکرو :biggrin:

5: خلاصه یه مدار ساده و آسون بعضی موقع ها آدمو خیلی ضایع میکنه و حواستون باشه :icon_razz:

در آخر هم از همه دوستانی که توی تاپیک شرکت کردن ممنونم و واقعا کمک رسوندن تو این مواقع خیلی مهمه مخصوصا دوست گرانقدر جناب arvinfx که واقعا پیگیر بودن.
                  دعای خیر برای همتون دارم و امیدوارم جبران کنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X