اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار گیرنده فوتودیودی که فقط حساس به نور لیزر قرمز(650nm) باشد ن نور محیط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار گیرنده فوتودیودی که فقط حساس به نور لیزر قرمز(650nm) باشد ن نور محیط

نوشته اصلی توسط Amir safari
    1- نور محیط تمام طیف ها رو پوشش میده , پس این که یه دیود داشته باشیم که طیفی غیر از طیف های نور روز داشته باشه فکر اشتباهیه
    2-یه مفهومی هست به اسم SNR یعنی نسبت سیگنال به نویز یعنی شما باید توی محوطه طیفی که کار میکنی نسبت توان سیگنال حامل پیامتون به همون طیف که از محیط میاد بالاتر باشه.
    با سلام
    دوست عزیز ، نور روز فقط شامل طیف نوری از مادون قرمز تا ماوراء بنفش هست و شامل کل طیف نیست. اینکه میگیم نیست به معنی مطلق کلمه نیست. بلکه به معنی اونه که خارج از این طیف، دامنه تشعشعات، حتی در صورت وجود انقدر ضعیفه که کاملا قابل صرفنظره و میشه با "نیست" برابر دونستش.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

پاسخ : طراحی مدار گیرنده فوتودیودی که فقط حساس به نور لیزر قرمز(650nm) باشد ن نور محیط

نوشته اصلی توسط Amir safari
      چون هی اسم pll آوردی حدس میزنم میخای بیت ریت رو بالا ببری که توی انتخاب خود لیزر , نیمه هادی مخصوص آن و آف کردن نور خروجی که اسم دقیقش و نمیدونم , نوع درایو کردن , و همینطور نوع مدولاسیون , خطا گیری و دیسپرژن و ...
      ن مهندس... اینکه میگم PLL فقط برای حذف نور محیط هست. مگه PLL برا این کار نیست.؟؟!!!
      در ضمن من فقط میخوام با ی فرکانسی بفرستم که به دید ظاهری نور لیزر چشمک زن نشه. فک کنم با فرکانس حدود 50 k یا 100k لیزر رو مدوله کنم دیگه پیوسته به نظر بیاید و چشمک زن نباشه؟
      سالار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط geladyator600
        ن مهندس... اینکه میگم PLL فقط برای حذف نور محیط هست. مگه PLL برا این کار نیست.؟؟!!!
        در ضمن من فقط میخوام با ی فرکانسی بفرستم که به دید ظاهری نور لیزر چشمک زن نشه. فک کنم با فرکانس حدود 50 k یا 100k لیزر رو مدوله کنم دیگه پیوسته به نظر بیاید و چشمک زن نباشه؟
        1 کیلوهرتز هم کافیه
        AYRIC

دیدگاه

ممنون از توضیحات همه...
          کلی سوال برام روشن شد....
          اجازه بدید برم سر اصل مطلب که میخوام چکار کنم:
          بصورت میکانیکی ، نور نقطه ای لیزر را تبدیل به یک خط کردم. خطی که درست شده در واقع خط بنظر میرسه ، بخاطر حرکت سریع نقطه در یک مسیر 5 سانتی، (سرعت رفرش بالا) یک خط 5 سانتی بنظر میرسه.
          حالا این خط رو از یک عدسی همگرا عبور میدم و میندازم روی یک فوتودیود.زمانی که هیچ چیزی جلوی نور لیزر نذارم یعنی اینکه خط کامل به عدسی برسه و بعدهم به فوتودیود ، شکلی که در اسکوپ میبینم دقیقا یک پالس مربعی هست(عرض پالس متناسب با سرعت رفرش لیزر هست) .
          سالار

دیدگاه

کاربرد این دستگاه چیه؟ قراره که در یک خط تولید قرار بگیره و برای شناسایی اجسام باشه. مثلا اگر یک جسمی به قطر 10mm جلوی اون قرار بگیره تقریبا نصف نور لیزر به عدسی نمیرسه و در پالس ما به اندازه قطر جسم سایه میندازه و با اندازه گیری اون سایه میش قطر رو بگی چقدر و به همین ترتیب بگی چه جسمی جلوی دستگاه قرار گرفته.
            الان دستگاه درسته و داره کار میکنه........
            اما مشکلی که وجود داره........ اینه که نور محیط کم و زیاد میشه عرض پالس هم کم و زیاد میشه و حساب کتابا میریزه بهم...
            سالار

دیدگاه

:cry2: :cry2:
              سالار

دیدگاه

یه گلادیاتور هیچوقت گریه نمیکنه.

اینطور که من فهمیدم شما از نور لیزر یه صفحه میسازین. درسته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                  یه گلادیاتور هیچوقت گریه نمیکنه.
                  مهندس وقتی که پروژه کارشناسی ارشدت باشه و استادتم اولتیماتوم داده که تا دو هفته دیگه باید دفاع کنی.......

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                  اینطور که من فهمیدم شما از نور لیزر یه صفحه میسازین. درسته؟
                  نه مهندس. ی آینه شکل حبه قند گذاشتم روی موتور. وقتی موتور می چرخه نقطه لیزری هم روش میفته حرکت دورانی پیدا میکنه که حالا با دور گرفتن موتور این حرکت نقطه لیزر هم سریعتر میشه که یک خط پیوسته بنظر میرسه.
                  سالار

دیدگاه

در حقیقت شما یه چیزی مثل بیم اسکوپهای آنالوگ ساختین.

نور محیط قبل از عدسی اثر میکنه و باعث خطا میشه یا بعد از عدسی؟

اگه بعد از عدسی تا گیرنده رو با یه چیزی بپوشونین چطور؟ فکر کنم به هر حال باید در مقابل ورود نور محیط به سیستم یه مانعی قرار بدین.

اون مدولاسیون و اینا رو انجام دادین؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                      در حقیقت شما یه چیزی مثل بیم اسکوپهای آنالوگ ساختین.
                      احسنت....دقیقا نور لیزر با ی فرکانسی (بسته به سرعت موتور)انگار داره رفرش میشه
                      نوشته اصلی توسط نو رسیده
                      نور محیط قبل از عدسی اثر میکنه و باعث خطا میشه یا بعد از عدسی؟
                      بله نور در فاصله لیزر تا عدسی وارد میشه و بعد به همراه نور لیزر وارد عدسی و بعد وارد فوتودیود میشه..اگر روی کل دستگاه ی چادری چیزی بندازم (مثل دوربین عکاسی قدیمی که چادر داشت) مشکل حل میشه، اما خیلی ضایع هستش... میخوام مداری حلش کنم..
                      البته بگما.....شکل موجی که روی اسکوپ دیدم یک شکل موج مربعی است با فرکانس حدود 1khz که زمانی که یک چراغ قوه روی فوتودیود به عنوان نور محیط اضافه می کردم شکل موح ی DC پیدا میکرد و همه حساب کتابا رو میریخت بهم....
                      که اومد برای حذفش از ی خازن عدسی(چون ولتاژم حدود 3 ولته ) استفاده کردم و تا حد زیادی حذف کرد اما همون ی ذره که میمونه کارو خراب می کنه....
                      سالار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                        اون مدولاسیون و اینا رو انجام دادین؟
                        راستش نه.....چونکه حرکت نقطه با ی فرکانس خاصی هست و گیرنده نهایتا یک شکل موج مربعی داره و سرعت موتور DC هم قابل کنترل نیست و عرض پالس ایجاد شده ثابت نیست و متغیره....از استپ هم خواستم استفاده کنم که rpm پایین بود و نور نقطه ای لیزر به خط تبدیل نمیشد...برای همین هست که خیلی نمیشه روی فرکانس مانور داد........ شایدم بشه :angry: :question:
                        این شکل موج قبل از اینکه جیزی جلوی نور لیزر قرار بگیره

اینم شکل موج بعد از اینکه شی سر راه لیزر قرار گرفته و قسمتی از نور لیزر به عدسی و فوتودیود نمیرسه

فرض کنید T2 به اندازه قطر شی باشه جلوی لیزر قرار گرفته و سایه میندازه
                        البته این شکل موجها برای خروجی آب امپ هستش که موج آنالوگ فوتودیود به دیجتال تبدیل شده
                        سالار

دیدگاه

آره. واسم جا افتاد که چکار دارین میکنین.

در حقیقت وقتی نور به فوتو دیود میرسه اونو به اشباع میبره و کار رو خراب میکنه.

فوتو دیود مخصوص لیزر استفاده کردین یا نه؟ به هر حال این نور باید یه جوری فیلتر بشه. یا با پوشش و چادر و یا توی گیرنده. اگه بخواد تو گیرنده بشه باید همون اول تو فوتودیود این اتفاق بیفته، یعنی اگه از اون رد بشه دیگه قابل تشخیص نیست.

البته چراغ قوه هم یه کمی نامردیه. میشه یه قاب از طلق 3 میل مات براش بسازین که ظاهر خوبی هم بهش میده و محافظ بخش اپتیکش هم هست. و فقط اونجایی که میخواین قطعه رو برای اندازه گیری توش بذارین باز باشه. با این روش اثر نور محیط خیلی کم میشه.

دیدگاه

یعنی می گی از فکر مداری بیام بیرون؟؟!!!!! :angry:
                            سالار

دیدگاه

چرا که نه؟
                              مهم اینه که شما از دستگاهتون با قابلیت اطمینان خوبی جواب بگیرین. اینکه از چه روشی استفاده میکنین خیلی مهم نیست.

اگه توی گیرنده نور مزاحم توسط فوتو دیود دتکت بشه، از دید مدارات بعدی سیگنال تلقی میشه نه نویز. یعنی بعد از اون دیگه نمیشه تفکیکشون کرد، مگه اینکه از گیرنده خاصی استفاده کنین که نور رو فیلتر کنه و فقط لیزر رو عبور بده.

دیدگاه

ممنون مهندس جان
                                استفاده کردیم و از مصاحبت با شما خوشبخت شدم
                                سالار

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X