اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برای کنترل موتور رله بهتره با ترایاک؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

برای کنترل موتور رله بهتره با ترایاک؟

سلام

سوال اول
    برای موتورهایی مثل موتور کولر آبی و لباسشویی ترایاک بهتره استفاده بشه یا رله؟

سوال دوم
    موتور کولر چند آمپر جریان میکشه؟ چه رله یا ترایاکی بذارم؟
    (BT139 گذاشتم در چشم بهم زدنی مثل ذغال سیاه شد )
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

پاسخ : برای کنترل موتور رله بهتره با ترایاک؟

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
    سلام

سوال اول
    برای موتورهایی مثل موتور کولر آبی و لباسشویی ترایاک بهتره استفاده بشه یا رله؟

سوال دوم
    موتور کولر چند آمپر جریان میکشه؟ چه رله یا ترایاکی بذارم؟
    (BT139 گذاشتم در چشم بهم زدنی مثل ذغال سیاه شد )
    با سلام اگه کنترل دور در کار نباشه رله بهتر عمل میکنه از رله های 10 امپر بازار استفاده کن امل مدار اسنابر یادت نره
    دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
    بانک اطلاعاتی سنسورها
    ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
    تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
    [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

سلام
      چون نمیخواد زیاد سوئیچ بشه رله هم میشه
      گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

ببخشید منم یه سوالی دارم
        من خودم به یه مشگلی برخوردم به نظرتون برای یه مداری که 30تا لامپ 25wبا هم سری شدن چه ترایاکی استفاده کنم؟

دیدگاه

ممنونم

نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
          با سلام اگه کنترل دور در کار نباشه رله بهتر عمل میکنه از رله های 10 امپر بازار استفاده کن امل مدار اسنابر یادت نره
          اگه 10 آمپر کافیه چطور ترایاک 16 آمپری سوخت؟

بعد مقادیر اسنابر چطور محاسبه میشه؟
          الان من واسه تراباک یه خازن 10نانو 400 ولت رو با یک مقاومت 47اهم سری و با خروجی موازی کردم
          همین کافیه؟

نوشته اصلی توسط moslem1368
          سلام
          چون نمیخواد زیاد سوئیچ بشه رله هم میشه
          یه چیزی مثل لباسشویی شاید روزی 10-20 بار قطع و وصل بشه
          رله جواب میده؟
          آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

ممنونم

اگه 10 آمپر کافیه چطور ترایاک 16 آمپری سوخت؟

بعد مقادیر اسنابر چطور محاسبه میشه؟
            الان من واسه تراباک یه خازن 10نانو 400 ولت رو با یک مقاومت 47اهم سری و با خروجی موازی کردم
            همین کافیه؟

رله جواب میده؟
            با سلام به شما دوست عزیز
            بنده از رله هم در کولر وهم در ماشین لباسشویی وهم در راه اندازی کنتاکتور ها ی امپر بالا استفاده کردم و بهتر از تریاک جواب میده موتور کولر تقریبا 3 -4 امپر میکشه سوختن تریاک هم بخاطر بار سلفی شما بوده نه جریان اگه از رله استفاده میکنی یک مقاومت 100 اهم 2 وات ویک خازن 100 نانو سری کن وبا کنتاکت بازش سری کن
            دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
            بانک اطلاعاتی سنسورها
            ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
            تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
            [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

رله جواب میده؟
              بله جواب میده
              گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
                با سلام به شما دوست عزیز
                بنده از رله هم در کولر وهم در ماشین لباسشویی وهم در راه اندازی کنتاکتور ها ی امپر بالا استفاده کردم و بهتر از تریاک جواب میده موتور کولر تقریبا 3 -4 امپر میکشه سوختن تریاک هم بخاطر بار سلفی شما بوده نه جریان اگه از رله استفاده میکنی یک مقاومت 100 اهم 2 وات ویک خازن 100 نانو سری کن وبا کنتاکت بازش سری کن
                سلام بر شما
                ممنونم
                موتور کولر زمان استارت خیلی بیشتر از اینا میکشه
                و به همین خاطر از همون داستان چسبیدن رله میترسم
                اگه اسنابر رو بزارم این مشکل حل میشه؟
                با کنتاکت باز سری کنم یا موازی؟
                کنتاکت باز منظورتون همون NO هست؟
                یعنی منظورم اینه با بار باید موازی بشه؟

راه حلی برای این مشکل دیرینه بار سلفی و ترایاک وجود نداره؟

دیدگاه

شما مطمئن باش برای کولر و لباسشویی وسایل اینچنینی رله بهتره. اگه خواستی مطمئن تر بشی رله 20 آمپر به بالا بذار. اصلا نگران چسبیدن رله هم نباش. چون بارمون سلفی هست موقع وصل شدن جرقه نداریم ولی وقتی کنتاکت رله میخواد قطع بشه جرقه کاری صورت میگیره که همون طور که دوستان فرمودن اسنابر رو موازی با کنتاکت های رله نصب کن. کولر موقع روشن شدن حدود 0.25ثانیه جریان بیشتری حدود 2 برابر میکشه پس اگه خواستین تریاک استفاده کنیم بهتره حد اقل 2.5 برابر جریان نامی وسیله بذارید.
                  ببینید علت اصلی چسبوندن رله بی کیفیت بودن اونه و باید این مشکل ر با انتخاب رله با آمپر بالا تر حل کنیم.
                  مثلا همون طور که میدونید رله راهنمای ماشین در لحطه اولیه چیزی حدود 10 برابر جریان میکشه به خاطر سرد بودن رشته لامپ.مینی بوس های دیزل ایتالیایی سراغ دارم که رله راهنماشون بعد از 20 و خورده ای سال هنوز خراب نشده ولی جدیدا که چینی هستند 1 سال و خورده ای بیشتر عمر نمیکنه.
                  رله رو ساختن برای قطع و وصل آرام و بهترین گزینه هست و اگه مثلا اتصالی در مدار رخ بده فیوز میپره. ولی ترایاک برای جایی هست که فرکانس سوییچ بالا باشه و به دفعات زیاد انجام بشه و اگه اتصالی رخ بده قبل از پریدن فیوز ترایاک به رحمت ایزدی میپیونده.
                  لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                    شما مطمئن باش برای کولر و لباسشویی وسایل اینچنینی رله بهتره. اگه خواستی مطمئن تر بشی رله 20 آمپر به بالا بذار. اصلا نگران چسبیدن رله هم نباش. چون بارمون سلفی هست موقع وصل شدن جرقه نداریم ولی وقتی کنتاکت رله میخواد قطع بشه جرقه کاری صورت میگیره که همون طور که دوستان فرمودن اسنابر رو موازی با کنتاکت های رله نصب کن. کولر موقع روشن شدن حدود 0.25ثانیه جریان بیشتری حدود 2 برابر میکشه پس اگه خواستین تریاک استفاده کنیم بهتره حد اقل 2.5 برابر جریان نامی وسیله بذارید.
                    ببینید علت اصلی چسبوندن رله بی کیفیت بودن اونه و باید این مشکل ر با انتخاب رله با آمپر بالا تر حل کنیم.
                    مثلا همون طور که میدونید رله راهنمای ماشین در لحطه اولیه چیزی حدود 10 برابر جریان میکشه به خاطر سرد بودن رشته لامپ.مینی بوس های دیزل ایتالیایی سراغ دارم که رله راهنماشون بعد از 20 و خورده ای سال هنوز خراب نشده ولی جدیدا که چینی هستند 1 سال و خورده ای بیشتر عمر نمیکنه.
                    رله رو ساختن برای قطع و وصل آرام و بهترین گزینه هست و اگه مثلا اتصالی در مدار رخ بده فیوز میپره. ولی ترایاک برای جایی هست که فرکانس سوییچ بالا باشه و به دفعات زیاد انجام بشه و اگه اتصالی رخ بده قبل از پریدن فیوز ترایاک به رحمت ایزدی میپیونده.
                    در مورد استارت من شنیدم سیم پیچ کمکی حدود یک ثانیه در مدار باقی میمونه و ممکنه تا 10 برابر oo: جربان بکشه

دیدگاه

در مورد استارت من شنیدم سیم پیچ کمکی حدود یک ثانیه در مدار باقی میمونه و ممکنه تا 10 برابر oo: جربان بکشه
                      نه چه خبره 10 برابر که دیگه نمیکشه فوقش 3 برابر.به هر حال بهترین گزینه رله هست. شما هر الکتروموتوری که ببینی با رله یا کنتاکتور راه اندازی میشن.
                      راستی با تریاک BTA40 کار نکردی بینم چه طوره؟
                      لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                        نه چه خبره 10 برابر که دیگه نمیکشه فوقش 3 برابر.به هر حال بهترین گزینه رله هست. شما هر الکتروموتوری که ببینی با رله یا کنتاکتور راه اندازی میشن.
                        راستی با تریاک BTA40 کار نکردی بینم چه طوره؟
                        اینایی که میگم رو تو این تاپیک خوندم
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...8100#msg248100
                        اگه ترایاک بشه برام خیلی بهتره
                        از طرفی یه چیزی میخوام که به موتور آسیب نزنه

خیر کار نکردم
                        تو فکرش بودم بگیرم ولی با اون قیمتش و اینکه کنارش اپتوترایاک میخواد و در مجموع تقریبا 6 - 7 تومنی در میاد گفتم بالا پایین کنم ببینم کدوم بهتره
                        ولی میبینم یه رله خوب 10-20 آمپری هم همون حدود درمیاد

در ضمن من تو این مدار MOC3021 گذاشتم
                        ممکنه چون گذراز صفر نداره ترایاکها سوختن؟

دوستانی که کار کردن بشتر نظر بدن بینیم چه کنیم؟

دیدگاه

آقو این داستان ماسفت قدرت چیه چجوری؟

دیدگاه

بچه ها کجا رفتین؟

دیدگاه

آقو این داستان ماسفت قدرت چیه چجوری؟
                              با سلام

ماسفت قدرت که برای سوئیچ DCآ‌ هست. مگه اینکه بخواین باهاش اینورتر بسازین. موتورهای تکفاز سیم پیچ راه انداز دارن و این باعث میشه موقع استارت چند برابر حالت عادی جریان بکشن.

BTA40آ‌ هم با بقیه تریاکها فرقی نداره و مثل همه شون راحت روشن میشه. مزیتش هم اینه که هیت سینک ایزوله داره. اگه روش انتخاب قطعه قویتر رو انجام بدین هم رله و هم تریاک جواب میدن. ولی بطور قطع عمر تریاک بیشتر خواهد بود.

نقطه ضعف سوئیچهای نیمه هادی سوختن در برابر اتصال کوتاهه که برای حفاظت از تریاکتون یه فیوز فست ( شیشه ای) با آمپر مناسب باهاش سری کنین. من روی دستگاههای صنعتی برای SSRآ‌ ها اینکارو کردم و بارها پیش اومده که فیوز سوخته و SSR سالم مونده.

برای اپتو تریاک ترجیحا از سری 3060 استفاده کنین.
                              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X