اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بتای ترانزیستور چقدر تاثیر گذار روی طراحی مدار میباشد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بتای ترانزیستور چقدر تاثیر گذار روی طراحی مدار میباشد

به نام خدا
    من از ترانزیستور 13005 استفاده میکنم
    مدار من بالاست الکترونیکی یا همان برد لامپ کم مصرف می باشد
    میخواستم بدونم بتای ترانزستور چقدر تاثیر گذار روی مدار می باشد
    ایا هرچی ترانزیستور بتای بیشتر داشته باشد کم تر داغ میشود
    یا...
    ممنونم پاسخ بدبد
    الکترونیک باز!!!!!

پاسخ : بتای ترانزیستور چقدر تاثیر گذار روی طراحی مدار میباشد

سلام
    بتای ترانزیستور یکی از پارامتر های مهم ترانزیستور هست پس خیلی تأثیر گذاره چون که جریان بیس در بتا ضرب میشه و از کلکتور عبور می کنه. داغ شدن ترانزیستور هم به توان تلفاتی روی اون بستگی داره. توان تلفاتی هم میشه ولتاژ ضرب در جریان که در ترانزیستور باید ولتاژ کلکتور-امیتر رو در جریان عبوری از کلکتور ضرب کرد. این که شما میگید اگه بتا بیش تر باشه کمتر داغ میشه رو میشه این طور استدلال کرد که اگر جریان بیس ثابت باشه و شما از یه ترانزیستور با بتای بزرگتر استفاده کنید در نتیجه جریان کلکتور هم بیش تر میشه حالا امکان داره که ترانزیستور به حالت اشباع نزدیک تر بشه و در نتیجه ولتاژ کلکتور-امیتر خیلی کوچیک بشه که در نتیجه حاصل ضربش در جریان کلکتور مقدار کوچیکی بشه که باعث میشه تلفات کم بشه وگرنه تلفات اصلاً ربطی به بتا نداره و به حالت کار ترانزیستور و جریان و ولتاژش مربوطه

دیدگاه

به نام خدا
      ممنون بابت پاسخ میتوانید بیشتر توضیح دهید که بتای ترانزیستور در همه مدار ها تاثیر گذار میباشد و یا....
      ایا اگر بتای ترانزیستور تعقیر کند باید مقاومت های بایاسینگ ترانزیستور هم تعقیر کند که بتواند بهتر کار کند یا اصلا فرقی ندارد ممنونم
      در مورد موضوعات بالا هم بیشتر بخوام اطلاعات پیدا کنم باید چه کتاب هایی رو بخونم
      اگر امکان داره یکم بیشتر توضیح دهید ممنونم
      الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

جریان کلکتور برابر جریان بیس ضرب در بتا هست پس ما با توجه به خواسته هایی که از مدارمون داریم میایم مثلاً از ترانزیستور های مختلف با بتاهای مختلف استفاده می کنیم یا این که مثلاً مقدار جریان بیس رو تغییر میدیم تا بهره جریان ترانزیستور که همون بتا هست تغییر کنه که در واقع با این کار ترانزیستور بین حالت کاری فعال و اشباع جابجا میشه. این که مقاومت بایاسینگ که نمیدونم منظورتون دقیقاً کدوم مقاومت هست( من به عنوان مقاومت بیس در نظر گرفتم) تغییر کنه یا نه رو شما با توجه به کاری که از مدارتون میخواید باید انتخاب کنید. اگر بتای ترانزیستور تغییر کنه شما باید ببینی که توی مدارت چی نیاز داری و اگه نیاز به تغییرات هست مقدار المان ها رو تغییر بدی. شما باید در مورد بایاس کردن ترانزیستور ها مطالعه کنین مثل کتاب الکترونیک بهزاد رضوی یا سدرا اسمیت یا مثلاً کتاب میر عشقی و البته توی اینترنت هم مطلب زیاد هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
          به نام خدا
          ممنون بابت پاسخ میتوانید بیشتر توضیح دهید که بتای ترانزیستور در همه مدار ها تاثیر گذار میباشد و یا....
          ایا اگر بتای ترانزیستور تعقیر کند باید مقاومت های بایاسینگ ترانزیستور هم تعقیر کند که بتواند بهتر کار کند یا اصلا فرقی ندارد ممنونم
          با توجه به نحوه بایاس ترانزیستور بتا میتونه تاثییر گزار باشه.مثلا در بایاس ثابت یا خودکار بتای ترانزیستور تاثییر گزار و در بایاس سرخود مستقل از بتا است.
          قبل از دویدن باید راه رفتن یاد گرفت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X