اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه 3.6 و 3.7 ولتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

منبع تغذیه 3.6 و 3.7 ولتی

سلام میخوام برای راه اندازی گوشی یه منبه تغذیه خوب 3.7 ولتی بسازم . البته ولتاز اصلی از پاور هستش که تثبیت شده هست آیا مداری برای این ولتاز هست؟ یا رگولاتور دقیق و مناسب برای 3.7 ولت وجود داره؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
    [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
    [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
    [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
    صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

پاسخ : منبع تغذیه 3.6 و 3.7 ولتی

با lm317 که قیمتی هم نداره میتونی بسازی راحت
    من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
      با lm317 که قیمتی هم نداره میتونی بسازی راحت
      ممنون

میشه بگید محاسبه مقاومت ها چطوریه؟
      اصلآ تو این مدار کار lm317 چیه اگر قراره از تقسیم مقاومتی استفاده کنیم خوب بدون lm317 هم میشه مگه نه؟

دیدگاه

ببینید تقسیم مقاومتی رگلاتور نیست اگه به شکل ساده بخواد بیان بشه میشه این که مثلا نسبت یک هشتم ولتاژ رو از دوسر مقاومت شما میگیرید حالا اگه ولتاژ ورودی کم و زیاد بشه خروجی هم تغییر میکنه و همیشه یک هشتم ورودی رو تو خروجی داریم مثلا اگه با تقسیم مقاومتی 12 ولت رو بکنیم 6 و حالا به هر علتی ولتاژ ورودی افت کنه روی 10 خروجی هم میشه 5 ولت و این خوب نیست در ضمن برای جریان کشیدن از تقسیم مقاومتی شما محدودیت زیاد دارید.

شما LM317 دیتاشیتش رو اگه بگیرید فرمولش رو با نقشه مدار خیلی خوشگل نوشته ولی برای سرعت در یافتن جواب این فرمول هست :
        VO = VREF (1 + R2/R1) + IADJ R2
        Vo = ولتاژ خروجی
        Vref = ولتاژ بین پایه های adj , Vo
        Iadj = جریانی که از پایه Adj میگذره

اگر شما دارید از منبع تغذیه رگوله شده استفاده میکنید تقسیم مقاومتی با کلی ارفاق هم میشه انجام داد
        lm317 یک رگلاتور (تنظیم کننده ولتاژ) هست کارش هم خیلی سادست اگه شما مثلا 10 ولت بهش بدید و 3 ولت ازش بگیرید انرژی اون 7 ولت اضافه رو به صورت گرما هدر میده (چون از نوع رگلاتور های خطی هست).
        من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

ممنون
          من دیتاشیتو خوندم اما اولآ به جای vref نوشته 1.25 و به جای R2 گذاشته 240 اهم(میدونم R2
          پیش فرض گذاشته و میشه تغییرش داد)
          دومآ
          به هر حال Iadj رو چطوری به دست بیارم
          vo و vin که معلومه R2 هم پیش فرض همون 240 قرار میدم خوب دوتا مجهول میمونه چطور حلش کنم
          کلآ میشه بفرمایید برای 3.7 ولت اندازه المان ها چندباشه؟

دیدگاه

رگلاتور های خطی مثل Lm317 یا 7805 و ... اکثرا Vref 1.25 هستند اگه مدار رو میبستید میدیدید که برای شما هم 1.25 نشون میده
            برای راحتی کار که از شر فرمول ها راحت شید میتونید به جای R2 پتانسیومتر بزارید روی 3.7 تنظیم کنید یا هر ولتاژ دلخواه دیگه
            یا اینکه وقتی 3.7 ولت خروجی داد مقدار پتانسیومتر رو اندازه بگیرید و مقاومت همون مقدار بزارید
            جریان Iadj رو هم از قانون اهم میتونستید در بیارید
            فک کنم اگه r2 = اهم470 اهم بزارید درست بشه مدارتون
            در ضمن r1 رو پیش فرض 240 بگیرید .

دیدگاه

ممنون
              اگر با روش تست و تجربی و با ولت متر 3.7 ولت رو به دست بیارم(در حالت بی باری) خوب وقتی جریان مثلآ 1 آمپر ازش بکشم افت ولتاژ پیدا نمیکنه؟

دیدگاه

1 آمپر باعث میشه رگلاتور داغ بشه احتمالا
                لازم نیست تست کنید مقاومت 470 بزارید درست میشه اگه نشد پتانسیومتر بزارید با اون امتحان کنید کلن اگه ظهر رفته بودید 317 گرفته بودید تا الان جواب همه سوالات رو گرفته بودید :biggrin: :biggrin:
                اگه منبع تغذیه شما بتونه 1 آمپر رو تامین کنه فک نکنم افت پیدا بشه

دیدگاه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط shahrokhzk نمایش پست ها
                  ببینید تقسیم مقاومتی رگلاتور نیست اگه به شکل ساده بخواد بیان بشه میشه این که مثلا نسبت یک هشتم ولتاژ رو از دوسر مقاومت شما میگیرید حالا اگه ولتاژ ورودی کم و زیاد بشه خروجی هم تغییر میکنه و همیشه یک هشتم ورودی رو تو خروجی داریم مثلا اگه با تقسیم مقاومتی 12 ولت رو بکنیم 6 و حالا به هر علتی ولتاژ ورودی افت کنه روی 10 خروجی هم میشه 5 ولت و این خوب نیست در ضمن برای جریان کشیدن از تقسیم مقاومتی شما محدودیت زیاد دارید.

شما LM317 دیتاشیتش رو اگه بگیرید فرمولش رو با نقشه مدار خیلی خوشگل نوشته ولی برای سرعت در یافتن جواب این فرمول هست :
                  VO = VREF (1 + R2/R1) + IADJ R2
                  Vo = ولتاژ خروجی
                  Vref = ولتاژ بین پایه های adj , Vo
                  Iadj = جریانی که از پایه Adj میگذره

اگر شما دارید از منبع تغذیه رگوله شده استفاده میکنید تقسیم مقاومتی با کلی ارفاق هم میشه انجام داد
                  lm317 یک رگلاتور (تنظیم کننده ولتاژ) هست کارش هم خیلی سادست اگه شما مثلا 10 ولت بهش بدید و 3 ولت ازش بگیرید انرژی اون 7 ولت اضافه رو به صورت گرما هدر میده (چون از نوع رگلاتور های خطی هست).
                  سلام
                  خدمت شما دوست عزیز بگم تقسیم مقاومتی اصلا نمیشه به عنوان منبع تغذیه استفاده کرد!!!!!! حتی با کلی ارفاق!!!
                  اما چرا؟
                  ببین شما تو تقسیم مقاومتی دوتا مقاومت داری و یه منبع تغذیه
                  درسته؟ فرض کن اسم یکیشون r1 و اون یکی r2
                  حالا ولتاژ مد نظر ما بین دو سر مثلا r2 ایجاد میشه
                  اما این ولتاژ صرفا وجود داره و قابل استفاده نیست!
                  به دلیل اینکه به محض اتصال هر باری به این ولتاژ (دو سر r2) چون اون بار با اون مقاومت(r2) موازی میشه یه مقاومت معادل انگار جای مقاومت r2 گذاشتیم و دیگه مقدار r2 وجود نداره!
                  پس ولتاژ جدیدی دو سر r2 و بار میوفته که مد نظر ما نیست
                  شاید بپرسی پس چرا وقتی مولتی متر رو قبل اتصال بار دو سر r2 میزنیم خود مولتی متر بار حساب نمیشه؟
                  چون مولتی متر روی حالت ولتاژ مقاومت به شدت زیادی داره و طبق فرمول مقاومت معادل، مقاومت معادلی که ایجاد میشه خیلی خیلی نزدیک r2 هست و ولتاژ دو سر r2 و مولتی متر خیلی خیلی کم با حالت بدون مولتی متر فرق داره
                  در عمل صفر حساب میکنیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X