اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار آنالوگ روشن شدن LED در بازه ولتاژ 4.5 تا 5.5 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار آنالوگ روشن شدن LED در بازه ولتاژ 4.5 تا 5.5 ولت

نوشته اصلی توسط sina1359
    [b]من همینو عرض کردم مسعود خان
    تغذیه این نوع آی سی ها باید تثبیت شده و دقیق باشند
    آره منم متوجه این مساله شدم :-?
    حتی بعد از اینکه تغذیه مدار رو به سلول خورشیدی متصل کنید؛ زمانی که شارژر رو روشن کنه و باتری شروع به جریان کشی کنه کل محاسبات بهم میریزه
    باید یه فکر دیگه کرد
    چرا بچه های آنالوگ نمیان این دور و بر؟

نوشته اصلی توسط hamedpc007
    مسعود جان شرمندم میکنید من اینجا شاگرد شما عزیزان هستم . عالیه من شبیه سازیشم کردم خیلی خوب جواب داد . هر موقع این مدار LM393 رو میبینم یاد اولین تجربم با این آی سی می افتم که به خاطر نزاشتن اون مقاومت pullup توی خروجی 2 روز تمام علاف پیدا کردن عیب مدار بودم !! :icon_razz:
    نه بابا منم چیزی بارم نیست
    آقا سینا شاهده
    فکر کنم هممون این 2 روز رو علاف بودیم :icon_razz:
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

این مدار تکمیلی هست که مسعود خان زحمت کشیدند و در پیغام خصوصی برای من قرار دادن
      با اجازی ایشون در تاپیک قرار میدم....
      این مدار مشکل LM393 را نداره و تغذیه مدار میتونه از سلول خورشیدی باشه (LM393 و بقیه LM ها , تغذیه IC باید به ولتژ ثابت 5 ولت وصل بشه تا درست عمل کنه...)
      و مشکل مدار اول را که با دیلی و یک منحنی , ولـتاژ را قطع میکرد را نداره و دقیق عمل میکنه و رله جریان را قطع میکنه

توضیحات ایشان:

داستانش اینجوریه که از یه زنر 3.9 ولت استفاده کردم
      یعنی هر وقت ولتاژ سلول به بالای 3.9 ولت رسید ولتاژ بیس ترانزیستور اول(Q4) خواهد بود "ولتاژ سلول منهای 3.9 ولت"
      پس وقتی ولتاژ سلول به 4.5 ولت برسه ولتاژ بیس ترانزیستور اول 0.6 ولت خواهد شد که تو این حالت بایاس میشه
      و ترانزیستور اول ترانزیستور دوم رو بایاس میکنه(که لازم نیست TIP127 بذارید؛ یه BC معمولی کافیه)
      سرچ کردم تو چندتا شماتیک دیدم همه از رله استفاده کردن منم فکر کردم بهتره این کارو بکنم؛ منتهی رله باید طوری باشه که جریان کمی بکشه(در ضمن دیود معکوس دو سر رله یادم رفت)
      باتری رو هم معادل یه مقاومت 10 اهمی در نظر گرفتم
      ولی مشکلی که پیش می اومد این بود که به محض اتصال رله به دلیل جریان کشی باتری مدار بهم میریخت
      دوباره سرچ کردم دیدم زمانی که باتری در حال شارژ کردن نیست ولتاژ دو سر سلول رو میندازن دو سر یک مقاومت که جای باتری عمل میکنه
      مقاومت R1 برای این منظوره که باید با توجه به جریانی که باتری توی 4.5 ولت شارژ میکشه محاسبه بشه

http://masoudmbf.persiangig.com/Sina1359_Zener.rar/dl

پ.ن: فقط میمونه یک مشکل که خود رله حدود 50 میلی آمپر جریان میکشه که در پنلهای کوچک که معمولا برای گاردن لایت... استفاده میشوند و
      این پنلها حدود 50 تا 150 میلی آمپر تولید بیشتر ندارند , نمیشه از این مدار بهره گرفت که این خود یک مشکل هست و باید برای آن هم یک فکری بکنیم

آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
        این مدار تکمیلی هست که مسعود خان زحمت کشیدند و در پیغام خصوصی برای من قرار دادن
        با اجازی ایشون در تاپیک قرار میدم....
        این مدار مشکل LM393 را نداره و تغذیه مدار میتونه از سلول خورشیدی باشه (LM393 و بقیه LM ها , تغذیه IC باید به ولتژ ثابت 5 ولت وصل بشه تا درست عمل کنه...)
        و مشکل مدار اول را که با دیلی و یک منحنی , ولـتاژ را قطع میکرد را نداره و دقیق عمل میکنه و رله جریان را قطع میکنه

توضیحات ایشان:

داستانش اینجوریه که از یه زنر 3.9 ولت استفاده کردم
        یعنی هر وقت ولتاژ سلول به بالای 3.9 ولت رسید ولتاژ بیس ترانزیستور اول(Q4) خواهد بود "ولتاژ سلول منهای 3.9 ولت"
        پس وقتی ولتاژ سلول به 4.5 ولت برسه ولتاژ بیس ترانزیستور اول 0.6 ولت خواهد شد که تو این حالت بایاس میشه
        و ترانزیستور اول ترانزیستور دوم رو بایاس میکنه(که لازم نیست TIP127 بذارید؛ یه BC معمولی کافیه)
        سرچ کردم تو چندتا شماتیک دیدم همه از رله استفاده کردن منم فکر کردم بهتره این کارو بکنم؛ منتهی رله باید طوری باشه که جریان کمی بکشه(در ضمن دیود معکوس دو سر رله یادم رفت)
        باتری رو هم معادل یه مقاومت 10 اهمی در نظر گرفتم
        ولی مشکلی که پیش می اومد این بود که به محض اتصال رله به دلیل جریان کشی باتری مدار بهم میریخت
        دوباره سرچ کردم دیدم زمانی که باتری در حال شارژ کردن نیست ولتاژ دو سر سلول رو میندازن دو سر یک مقاومت که جای باتری عمل میکنه
        مقاومت R1 برای این منظوره که باید با توجه به جریانی که باتری توی 4.5 ولت شارژ میکشه محاسبه بشه

http://masoudmbf.persiangig.com/Sina1359_Zener.rar/dl

پ.ن: فقط میمونه یک مشکل که خود رله حدود 50 میلی آمپر جریان میکشه که در پنلهای کوچک که معمولا برای گاردن لایت... استفاده میشوند و
        این پنلها حدود 50 تا 150 میلی آمپر تولید بیشتر ندارند , نمیشه از این مدار بهره گرفت که این خود یک مشکل هست و باید برای آن هم یک فکری بکنیم
        ممنونم سینا جان
        چند روز پیش تو یه تاپیک دیگه به رله های لچ برخوردم
        این رله ها فقط زمان سوئیچ زدن جریان کشی دارن و بعد از اون میشه ولتاژش رو قطع کرد
        به نظرم این بهترین راهه
        آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

آقا سینا به این مدار یه نگاه بنداز
          http://masoudmbf.persiangig.com/Sina...ner_L2M.rar/dl

در لحظه ای که ولتاژ میاد بالای 4.5 ولت یک لحظه خروجی رو یک میکنه
          که به جای رله از رله لچ باید استفاده بشه
          اینجوری تلفات رله به حداقل میرسه
          اگه از این راضی هستید تا قسمت قطع کن رله رو هم اضافه کنم

دوستان و استادان بزرگوار اگه میشه اشکالات مدار رو بفرمایید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
            ممنونم سینا جان
            چند روز پیش تو یه تاپیک دیگه به رله های لچ برخوردم
            این رله ها فقط زمان سوئیچ زدن جریان کشی دارن و بعد از اون میشه ولتاژش رو قطع کرد
            به نظرم این بهترین راهه
            سلام مسعود خان
            با زحمتای ما ... ؟
            چه جالب :eek: میتونید چند تا لینک در مورد این رله ها قرار دهید؟
            در ایران هم موجود هستند یا خیر؟
            کمی میتونید در مورد این رله ها و قیمتشون... توضیح دهید؟

با سپاس

در لحظه ای که ولتاژ میاد بالای 4.5 ولت یک لحظه خروجی رو یک میکنه
            که به جای رله از رله لچ باید استفاده بشه
            اینجوری تلفات رله به حداقل میرسه
            اگه از این راضی هستید تا قسمت قطع کن رله رو هم اضافه کنم

دوستان و استادان بزرگوار اگه میشه اشکالات مدار رو بفرمایید
            لطف میکنید... :redface:
            مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
            _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
              سلام مسعود خان
              با زحمتای ما ... ؟
              چه جالب :eek: میتونید چند تا لینک در مورد این رله ها قرار دهید؟
              در ایران هم موجود هستند یا خیر؟
              کمی میتونید در مورد این رله ها و قیمتشون... توضیح دهید؟

با سپاس
              لطف میکنید... :redface:
              سلام
              رحمتیت شما
              کلا سیستم های لچ سیستم هایی هستند که با یک پالسی که شما میدین تغییر وضعیت میدن و تا پالس بعدی بهشون نرسه همونطوری میمونن

رله های لچ اینطور که من فهمیدم سه تا پایه بوبین دارن که یکیش مشترکه
              وقتی به پایه اول و مشترک ولتاژ میدید رله وصل میشه و تو همون حالت میمونه حتی اگه برقش قطع بشه
              وقتی پایه آخر و مشترک رو ولتاژ بدید رله قطع میشه و باز هم تو همون حالت میمونه
              والا خود منم تازه این نوع رله رو شناختم
              لودنش هم ظاهرا یکم گیر آوردنش سخته:
              http://www.nikushop.com/eshop/relays...p-v-12v-detail

http://iran-micro.com/%D8%B1%D9%84%D...B1-p-6173.html

دیدگاه

سلام مسعود خان
                پس گیر آوردنش سخته....

مسعود خان یک سوال:
                در مدار اول که زحمت کشیدید قرار دادید , یک مقایسه کننده ولتاژ ترانزیستوری بود که نصبتا خوب عمل میکرد

http://masoudmbf.persiangig.com/sina1359.rar/dl

حالا یک سوالی برام پیش اومده , میشه همانند این مدار یک مدار مشابه درست کرده که مقایسه کننده جریان باشه؟
                این امکانپذیر هست؟ مثلا جریان زیر 10 میلی آمپر رسید , ورود برق به باتری قطع کنه؟ فقط همین مد نظر هست....

میدونید تو فکرم چیه ؟ یکی از این ماژولهای شارژر لیتیومی را خودمون (با کمک شما) بسازیم که با سلول خوورشیدی خودش مستقیم کار کنه
                اگر چنین چیزی امکانپذیزه , من روش شارژ این ماژول (چیپهای دیگر شارژر هم با این ماژول یکسان عمل میکند و من این چند روز درحال بررسی این سری شارژرها بودم)
                را براتون در اینجا توضیح میدم و به امید خدا بتونیم یکی بسازیم (ساختار پیچیده ای نداره و در دو مرحله باتری را شارژ میکنه...)

پ.ن: بی زحمت به این تاپیک هم یک سری بزنید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=103771.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                  سلام مسعود خان
                  پس گیر آوردنش سخته....

مسعود خان یک سوال:
                  در مدار اول که زحمت کشیدید قرار دادید , یک مقایسه کننده ولتاژ ترانزیستوری بود که نصبتا خوب عمل میکرد

http://masoudmbf.persiangig.com/sina1359.rar/dl

حالا یک سوالی برام پیش اومده , میشه همانند این مدار یک مدار مشابه درست کرده که مقایسه کننده جریان باشه؟
                  این امکانپذیر هست؟ مثلا جریان زیر 10 میلی آمپر رسید , ورود برق به باتری قطع کنه؟ فقط همین مد نظر هست....

میدونید تو فکرم چیه ؟ یکی از این ماژولهای شارژر لیتیومی را خودمون (با کمک شما) بسازیم که با سلول خوورشیدی خودش مستقیم کار کنه
                  اگر چنین چیزی امکانپذیزه , من روش شارژ این ماژول (چیپهای دیگر شارژر هم با این ماژول یکسان عمل میکند و من این چند روز درحال بررسی این سری شارژرها بودم)
                  را براتون در اینجا توضیح میدم و به امید خدا بتونیم یکی بسازیم (ساختار پیچیده ای نداره و در دو مرحله باتری را شارژ میکنه...)

پ.ن: بی زحمت به این تاپیک هم یک سری بزنید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=103771.0
                  خب حالا شد
                  کار ما کار درستی نبود
                  چون با اضافه کردن قسمتهای مختلف و طبقه های متعدد فقط هدر رفت انرژی رو بیشتر میکردیم
                  اصولا برای کنترل جریان ابتدا اون رو باید تبدیل به ولتاژ کرد
                  که مثلا با عبود دادن از یک مقاومت یک اهم این کار ممکنه

اگه میخواید به این تاپیک یک سری بزنید
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94181.0
                  من چند صفحه اولش رو فقط خوندم ولی تاپیک خوبیه و بچه ها تجربه زیادی تو این زمینه دارن

دیدگاه

خب حالا شد
                    کار ما کار درستی نبود
                    چون با اضافه کردن قسمتهای مختلف و طبقه های متعدد فقط هدر رفت انرژی رو بیشتر میکردیم
                    اصولا برای کنترل جریان ابتدا اون رو باید تبدیل به ولتاژ کرد
                    که مثلا با عبود دادن از یک مقاومت یک اهم این کار ممکنه

اگه میخواید به این تاپیک یک سری بزنید
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94181.0
                    من چند صفحه اولش رو فقط خوندم ولی تاپیک خوبیه و بچه ها تجربه زیادی تو این زمینه دارن
                    خوب , خوبه شما هم آشنایی با این نوع شارژرها دارید , من هم دو سه کامنت اول را قبلا خونده بودم و دیتا شیت باتریهای لیتیومی را
                    مطالعه کردم , عملا هم این چند روزه دو چیپ MCP73831 و LTC4054E و ماژول شارژر سایت را روشون کار کردم و بارها و بارها مورد بررسی قرار دادم
                    این سه مرحله بودن شارژ جمله بیخودیه (حداقل این سه شارژر که نداشتنند ) و حتی باتری را به 2 ولت رساندم ولی باز مرحله سومی ( یاهمان باتری مرده ) را مشاهده نکردم
                    ممکنه بعضی گوشی ها در چیپ شارژرشون این مرحله را قرار داده باشند و کمی تکمیلتر از چیپهای موجود در بازار باشند :rolleyes:
                    همه شارژرهای من فقط دو مرحله را داشتند و من روی این دو مرحله با دقت مطالعه کردم (فکر کنم باید باتری جفت مولتی مترهایم را تعویض کنم , از بس تو این چند روزه روشن بودند )
                    من دو مرحله شارژ باتری های لیتیومی را نیز به وسیله منبع تغذیه آزمایشگاهی شبیه سازی کردم و دقیقا مثل چیپ شارژرها عمل کرد
                    توضیح مراحل:
                    در مرحله اول ما ولتاژ را روی 4.2 ولت تثبیت میکنیم و مثلا باتری ما 1000 میلی آمپر ساعت هست که خروجی را هم روی 500 میلی آمپر
                    محدود میکنیم , پس تا اینجا ما دو مدار تثبیت کننده ولتاژ (تا 4.2 ولت) و مدار محدود کننده جریان (تا 500 میلی آمپر) داریم
                    حالا باتری مثلا 3.2 ولت هست و خالی هست .... بعد به شارژر که متصل میکنیم , شروع میکنه به آمپر کشیدن و چون آمپر روی 500 قفل شده
                    ولتاژ افت پیدا میکنه و کمی بالاتر از 3.2 قرار میگیره و باتری با تمام قدرت 500 میلی آمپر میکشه... حالا باتری کمی پر میشه و میاد (به دلیل مقاومت داخل باتری
                    که افزایش میابه) که آمپر را کاهش بده و مثلا بشه 499 میلی آمپر که ولتاژ شروع میکنه به بالا رفتن و دباره باتری مکشش زیاد میشه و آمپر میره روی 500 میلی آمپر و قفل میکنه
                    این بازی ادامه پیدا میکنه و ولتاژ کم کم بالا میره با آمپر تثبیت شده روی 500 میلی آمپر , تا باتری به 4.2 ولت برسه و اینجاست که ولتاژ تثبیت شده و دیگه نمیتونه بالا بره
                    پس مقاومت داخلی باتری موجب میشه آمپر شروع کنه به پایین اومدن و مرحله دوم شارژ آغاز میشه (تا اینجا 70 درصد شارژ شده)
                    حالا ولتاژ ثابته و آمپر کم کم میاد پایین : 499 -498-497..... تا این که به 50 میلی آمپر یا یک بیستوم ظرفیت باتری برسه که ما نیاز به یک مدار قطع کن داریم
                    که مثلا حدود 53 تا 48 میلی امپر که رسید , شارژ را متوقف کنه و باتری حالا به 100 درصد رسیده و پر هست...
                    پس فرمول آنچنانی نیست و نیاز به مدار هوشمند نداره ...
                    خلاصه : محدود کننده جریان تا ماکزیمم 500 میلی آمپر - محدود کننده ولتاژ تا ماکزیمم 4.2 ولت - مقایسه کننده جریان یا همان قطع کن خودمون
                    حالا سلول خورشیدی دیگه نیاز به محدود کننده جریان نداره و مثلا اگر روش نوشته 150 میلی آمپر , بیشتر از 100 میلی آمپر نمیشه روش حساب باز کرد
                    روی سلول هم نوشته مثلا 5 ولت که بیشترین حالت به 5.5 ولت میرسه و همون جور که قبلا گفتم , ولتاژ در سلول خورشیدی زود به ماکزیمم میرسه و ثبات خیلی بالایی داره
                    مگر این که کاملا خورشید غروب کنه یا ابری سیاه آسمون را بگیری (اما آمپراژش بسیار ناپایداره و با یک سایه کم , سریع پایین میاد...)
                    ما نیاز به یک رگولاتور ولتاژ داریم که بتونه مثلا یک ولتاژ 4.5 ولت را به 4.2 تبدیل کنه و اختلاف ولتاژ ورودی با خروجیش حداقل 300 میلی ولت باشه (بیشتر رگولاتورهای خطی اختلاف
                    ولتاژ ورودی و خروجیشان باید حداقل 1.3 ولت باشد تا در خروجی بتوان ولتاژ تثبیت شده داشت , مثلا رگولاتور 5 ولت باید حدعقل در ورودی 6.3 ولت داشته باشیم تا رگولاتور بتونه در خروجی
                    5 ولت تثبیت شده داشته باشه).
                    مسعود خان شما چنین رگولاتوری را میشناسید که اولا بشه ولتاژ خروجی را تنظیم کرد , دوما اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کمی داشته باشه (حدود 300 تا 400 میلی ولت)؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                      خوب , خوبه شما هم آشنایی با این نوع شارژرها دارید , من هم دو سه کامنت اول را قبلا خونده بودم و دیتا شیت باتریهای لیتیومی را
                      مطالعه کردم , عملا هم این چند روزه دو چیپ MCP73831 و LTC4054E و ماژول شارژر سایت را روشون کار کردم و بارها و بارها مورد بررسی قرار دادم
                      این سه مرحله بودن شارژ جمله بیخودیه (حداقل این سه شارژر که نداشتنند ) و حتی باتری را به 2 ولت رساندم ولی باز مرحله سومی ( یاهمان باتری مرده ) را مشاهده نکردم
                      ممکنه بعضی گوشی ها در چیپ شارژرشون این مرحله را قرار داده باشند و کمی تکمیلتر از چیپهای موجود در بازار باشند :rolleyes:
                      همه شارژرهای من فقط دو مرحله را داشتند و من روی این دو مرحله با دقت مطالعه کردم (فکر کنم باید باتری جفت مولتی مترهایم را تعویض کنم , از بس تو این چند روزه روشن بودند )
                      من دو مرحله شارژ باتری های لیتیومی را نیز به وسیله منبع تغذیه آزمایشگاهی شبیه سازی کردم و دقیقا مثل چیپ شارژرها عمل کرد
                      توضیح مراحل:
                      در مرحله اول ما ولتاژ را روی 4.2 ولت تثبیت میکنیم و مثلا باتری ما 1000 میلی آمپر ساعت هست که خروجی را هم روی 500 میلی آمپر
                      تثبیت میکنیم , پس تا اینجا ما دو مدار تثبیت کننده ولتاژ (تا 4.2 ولت) و مدار تثبیت کننده جریان (500تا میلی آمپر) داریم
                      حالا باتری مثلا 3.2 ولت هست و خالی هست .... بعد به شارژر که متصل میکنیم , شروع میکنه به آمپر کشیدن و چون آمپر روی 500 قفل شده
                      ولتاژ افت پیدا میکنه و کمی بالاتر از 3.2 قرار میگیره و باتری با تمام قدرت 500 میلی آمپر میکشه... حالا باتری کمی پر میشه و میاد (به دلیل مقاومت داخل باتری
                      که افزایش میابه) که آمپر را کاهش بده و مثلا بشه 499 میلی آمپر که ولتاژ شروع میکنه به بالا رفتن و دباره باتری مکشش زیاد میشه و آمپر میره روی 500 میلی آمپر و قفل میکنه
                      این بازی ادامه پیدا میکنه و ولتاژ کم کم بالا میره با آمپر تثبیت شده روی 500 میلی آمپر , تا باتری به 4.2 ولت برسه و اینجاست که ولتاژ تثبیت شده و دیگه نمیتونه بالا بره
                      پس مقاومت داخلی باتری موجب میشه آمپر شروع کنه به پایین اومدن و مرحله دوم شارژ آغاز میشه (تا اینجا 70 درصد شارژ شده)
                      حالا ولتاژ ثابته و آمپر کم کم میاد پایین : 499 -498-497..... تا این که به 50 میلی آمپر یا یک بیستوم ظرفیت باتری برسه که ما نیاز به یک مدار قطع کن داریم
                      که مثلا حدود 53 تا 48 میلی امپر که رسید , شارژ را متوقف کنه و باتری حالا به 100 درصد رسیده و پر هست...
                      پس فرمول آنچنانی نیست و نیاز به مدار هوشمند نداره ...
                      خلاصه : محدود کننده جریان تا ماکزیمم 500 میلی آمپر - محدود کننده ولتاژ تا ماکزیمم 4.2 ولت - مقایسه کننده جریان یا همان قطع کن خودمون
                      حالا سلول خورشیدی دیگه نیاز به محدود کننده جریان نداره و مثلا اگر روش نوشته 150 میلی آمپر , بیشتر از 100 میلی آمپر نمیشه روش حساب باز کرد
                      روی سلول هم نوشته مثلا 5 ولت که بیشترین حالت به 5.5 ولت میرسه و همون جور که قبلا گفتم , ولتاژ در سلول خورشیدی زود به ماکزیمم میرسه و ثبات خیلی بالایی داره
                      مگر این که کاملا خورشید غروب کنه یا ابری سیاه آسمون را بگیری (اما آمپراژش بسیار ناپایداره و با یک سایه کم , سریع پایین میاد...)
                      ما نیاز به یک رگولاتور ولتاژ داریم که بتونه مثلا یک ولتاژ 4.5 ولت را به 4.2 تبدیل کنه و اختلاف ولتاژ ورودی با خروجیش حداقل 300 میلی ولت باشه (بیشتر رگولاتورهای خطی اختلاف
                      ولتاژ ورودی و خروجیشان باید حداقل 1.3 ولت باشد تا در خروجی بتوان ولتاژ تثبیت شده داشت , مثلا رگولاتور 5 ولت باید حدعقل در ورودی 6.3 ولت داشته باشیم تا رگولاتور بتونه در خروجی
                      5 ولت تثبیت شده داشته باشه).
                      مسعود خان شما چنین رگولاتوری را میشناسید که اولا بشه ولتاژ خروجی را تنظیم کرد , دوما اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کمی داشته باشه (حدود 300 تا 400 میلی ولت)؟؟؟؟
                      شرمنده سینا خان
                      اگه اشتباه میگم اصلاح کنید
                      ما در اول کار یه منبع جریان ثابت نیاز داریم تا ولتاژ رو از مینیمم به ماکزیمم برسونیم
                      و مرحله دوم(که ولتاژ به ماکزیمم رسیده) یه منبع ولتاژ ثابت نیاز داریم تا جریان رو به یک بیستم ظرفیت باتری برسونه
                      درسته؟
                      اگه اینطوره کلا فکر کنم مدار باید دو قسمتی تهیه بشه
                      و مشکلی که هست اینه که من از طراحی مدارات آنالوگ زیاد سر در نمیارم مخصوصا مباحث جریان
                      و احتمالا یه طبقه هم نیازه که رسیدن ولتاژ سلول رو به ماکزیمم تشخیص بده

دیدگاه

شرمنده سینا خان
                        اگه اشتباه میگم اصلاح کنید
                        ما در اول کار یه منبع جریان ثابت نیاز داریم تا ولتاژ رو از مینیمم به ماکزیمم برسونیم
                        و مرحله دوم(که ولتاژ به ماکزیمم رسیده) یه منبع ولتاژ ثابت نیاز داریم تا جریان رو به یک بیستم ظرفیت باتری برسونه
                        درسته؟
                        اگه اینطوره کلا فکر کنم مدار باید دو قسمتی تهیه بشه
                        و مشکلی که هست اینه که من از طراحی مدارات آنالوگ زیاد سر در نمیارم مخصوصا مباحث جریان
                        و احتمالا یه طبقه هم نیازه که رسیدن ولتاژ سلول رو به ماکزیمم تشخیص بده
                        نه دیگه نشد مسعود خان , این آی سی های شارزر کله پوکو خیلی دست بالا گرفتید
                        بیشتر اینکارارو خود باتری میکنه (خدا دادیه ) و شارژ کار خاصی نباید بکنه
                        شما یک رگولاتور ولتاژ دارید که خروجی شارژر را روی 4.2 تثبیت میکنه و وصلش میکنید به باتری (منبع تغذیه آزمایشگاهیتونو روی 4.2 بی زحمت تنظیم کنید)
                        حالا باتری تمام آمپر منبع تغذیه را میکشه که میتونه منفجر بشه , پس به یک رگولاتور محدود کننده جریان نیاز داریم که نزاره باتری بیشتر از 500 میلی آمپر بکشه
                        (منبع تغذیه آزمایشگاهیتونو بعد اتصال باتری روی 500 میلی آمپر با ولومهای Current تنظیم و قفل کنید)
                        خوب چون جریان 500 هست و باتری باز جریان میخواد , ولتاژ به صورت اتوماتیک افت پیدا میکنه
                        بقیه مراحل به صورت اتوماتیک خودش انجام میشه و کاری نباید بکنید ....
                        فقط میمونه یک مدار قطع کن...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                          نه دیگه نشد مسعود خان , این آی سی های شارزر کله پوکو خیلی دست بالا گرفتید
                          بیشتر اینکارارو خود باتری میکنه (خدا دادیه ) و شارژ کار خاصی نباید بکنه
                          شما یک رگولاتور ولتاژ دارید که خروجی شارژر را روی 4.2 تثبیت میکنه و وصلش میکنید به باتری (منبع تغذیه آزمایشگاهیتونو روی 4.2 بی زحمت تنظیم کنید)
                          حالا باتری تمام آمپر منبع تغذیه را میکشه که میتونه منفجر بشه , پس به یک رگولاتور تثبیت کننده جریان نیاز داریم که نزاره باتری بیشتر از 500 میلی آمپر بکشه
                          (منبع تغذیه آزمایشگاهیتونو بعد اتصال باتری روی 500 میلی آمپر با ولومهای Current تنظیم و قفل کنید)
                          خوب چون جریان 500 هست و باتری باز جریان میخواد , ولتاژ به صورت اتوماتیک افت پیدا میکنه
                          بقیه مراحل به صورت اتوماتیک خودش انجام میشه و کاری نباید بکنید ....
                          فقط میمونه یک مدار قطع کن...
                          آها
                          همین؟
                          مطمئن؟
                          :-??

خب شما با منابع تغذیه باگ-بوست آشنایی دارید؟
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=92437.0

ولی برای کنترل جریان من چیزی به دهنم نمیرسه :-?

بذارید یکم تو ذهنم دم بکشه :eek:

دیدگاه

آها
                            همین؟
                            مطمئن؟
                            :-??

خب شما با منابع تغذیه باگ-بوست آشنایی دارید؟
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=92437.0

ولی برای کنترل جریان من چیزی به دهنم نمیرسه :-?

بذارید یکم تو ذهنم دم بکشه :eek:
                            بله دقیقا به همین صورته مسعود خان
                            بی زحمت یک نگاهی به این تاپیک بیندازید:
                            http://www.iranled.com/forum/thread-15437.html

یا گوگل به این نام سرچ کنید:

Current Limiter Circuit

پ.ن: برام اسمش آشناست (باگ - بوست) باید یک مطالعه روشون بکنم
                            میتونید بیشتر توضیح دهید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                              بله دقیقا به همین صورته مسعود خان
                              بی زحمت یک نگاهی به این تاپیک بیندازید:
                              http://www.iranled.com/forum/thread-15437.html

یا گوگل به این نام سرچ کنید:

Current Limiter Circuit

پ.ن: برام اسمش آشناست (باگ - بوست) باید یک مطالعه روشون بکنم
                              میتونید بیشتر توضیح دهید؟
                              چشم مطالعه میکنم
                              ساده بخوام بگم منبع تغذیه هایی که تو ورودی شما هر ولتاژی بدی خروجی مورد نظرتو برات میسازه
                              مثلا این ماژول نمونه رو ببینید:
                              http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA%...lm2577-4a.html

دیدگاه

چشم مطالعه میکنم
                                ساده بخوام بگم منبع تغذیه هایی که تو ورودی شما هر ولتاژی بدی خروجی مورد نظرتو برات میسازه
                                مثلا این ماژول نمونه رو ببینید:
                                http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA%...lm2577-4a.html

چشمت بی بلا....

آهان , شما بوستهای سوئیچینگ DC To DC را میفرمایید
                                بله قبلا با این سری از مدارها کار کردم و چند تایی هم ساختم
                                هر خروجی نمیده , بستگی به طراحی مدار سوئیچینگتون داره
                                در حقیقت پایه تمام رگولاتورهای سوئیچینگ هم , همین ساختار است ....
                                پ.ن: استفاده ای از DC to DC Converter در این طرح شارژر به فکرتون میرسه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X