اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شیر برقی (شیر آب)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

شیر برقی (شیر آب)

سلام

اساس کلی کنترل شیر برقی به چ صورتی؟
    شیر آب برقی هست که بشه فشار آب را کم و زیاد کنیم ؟
    بعد به چه صورت این کار میکنیم؟
    امام علی (ع)

بهترین شما کسی است که علم آموزد و آموزش دهد.

پاسخ : شیر برقی (شیر آب)

سلام
    من تا اونجایی که یدونه شیر برقی دیده بودم فقط باز و بسته میکرد یعنی وقتی به ورودیش ولتاژ مثبت وصل میکردیم باز و غیر اینصورت بسته بود.
    ولی احتمالا شیری هست که کمو زیاد هم بشه و این کار بوسیله موج PWM انجام میشه.
    برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

به این نوع شیرها پراپرشنال میگن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad Mahdi Najafi
        سلام

با سلام خدمت شما کاربر گرامی:
        اکثر شیر برقی های آب، با ولتاژ 220 ولت متناوب کار می کنند طرز کار آن ها به این صورت است که در حالت عادی یک سوپاپ که ته آن دارای یک واشر لاستیکی ماننده مغزی شیر های معمولی که بالای آن دارای یک فنر فشاردهنده می باشد، که در حالت عادی مسیر آب خروجی را می بندد و با وصل شدن سیم های برق به آن آهنربا شده و به سمت بالا حرکت می کند و مسیر خروجی آب را باز می کند. با قطع برق فنر به سمت پائین بر می گردد و مسیر آب مجددا بسته می شود. این شیر ها قادر به کنترل فشار آب نمی باشند. البته شیر برقی مختلفی هم وجود دارند که با ولتاژ D.C کار می کنند ماننده شیر برقی انژکتور سوخت خودرو ها.
        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

PouYa007
          pwm احتمال آسیب رسوندن بدلیل قطع و وصل مکرر را داره!؟

mojalan
          شیر پراپرشنال اگه قابل کنترل به چ صورت میشه کنترلش کرد؟

علی تحیری
          شیر برقی فقط با برق شهر کار میکنه؟
          امام علی (ع)

دیدگاه

باید بری تو بازار بگردی هرکسی از این شیرها میفروخت ازش بپرسی چون هزار نوع شیر برقی وجود داره که به شیوه های مختلف کار میکنه اونی که من دیدم برای تنظیم فشار با PWM کار میکرد. یه نوع شیرهایی هم هست که فقط با دادن ولتاژ باز و بسته میشه.
            برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

اساس کار شیر برقی همون اساس کار استفاده از شیر هست. یا برای قطع و وصل جریان سیال استفاده میشه یا برای کنترل حجم و دبی سیال

دو نوع شیر کنترلی هست. مدل On/Off که دوست خوبم توضیح دادن. معمولا قیل از این شیر ها یه شیر معمولی برای تنظیم فشار مایع قرار میدن. نمونه های خانگی این شیر ها رو می تونید توی ماشین لباسشویی و یخچال های ساید بای ساید و شیرهای دستشویی اتوماتیک پیدا کنید.
              نوع دوم شیر تدریجی هست که تو سایز کوچیک کم پیدا میشه ولی سایز برزگ صنعتیش فراونه. تشکیل شده از یک شیر معمولی (یا شیر سه راهه) به همراه یک محرک Actuator که از یک موتور و یه گیربکس و یک مدار کنترلی تشکیل شده و دقیقا کار دست شما رو انجام میده و به وسیله بالا و پایین کردن شفت شیر میزان دبی سیال رو کنترل می کنه. ولتاژ کاری معمولا 24 ولت هست و یک سیگنال کنترلی 0 تا 10 ولت یا 4 تا 20 میلی آمپر کنترل وضعیت شیر رو به عهده داره. البته یه سری مدلهای قدیمی بودن که مقاومتی بودن.

اگه اطلاعات بیشتری در مورد نوع موتورش هم میخوای بگم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pinkplus
                اساس کار شیر برقی همون اساس کار استفاده از شیر هست. یا برای قطع و وصل جریان سیال استفاده میشه یا برای کنترل حجم و دبی سیال

دو نوع شیر کنترلی هست. مدل On/Off که دوست خوبم توضیح دادن. معمولا قیل از این شیر ها یه شیر معمولی برای تنظیم فشار مایع قرار میدن. نمونه های خانگی این شیر ها رو می تونید توی ماشین لباسشویی و یخچال های ساید بای ساید و شیرهای دستشویی اتوماتیک پیدا کنید.
                نوع دوم شیر تدریجی هست که تو سایز کوچیک کم پیدا میشه ولی سایز برزگ صنعتیش فراونه. تشکیل شده از یک شیر معمولی (یا شیر سه راهه) به همراه یک محرک Actuator که از یک موتور و یه گیربکس و یک مدار کنترلی تشکیل شده و دقیقا کار دست شما رو انجام میده و به وسیله بالا و پایین کردن شفت شیر میزان دبی سیال رو کنترل می کنه. ولتاژ کاری معمولا 24 ولت هست و یک سیگنال کنترلی 0 تا 10 ولت یا 4 تا 20 میلی آمپر کنترل وضعیت شیر رو به عهده داره. البته یه سری مدلهای قدیمی بودن که مقاومتی بودن.

اگه اطلاعات بیشتری در مورد نوع موتورش هم میخوای بگم
                اگه لطف کنید اطلاعات بیشتری بذارید و این شیری که گفتید اسمش چیه (شیری که میتونه دبیا کنترل کنه) ؟ و حتما با یه برد الکترونیک کنترل میشه اونم یه توضیحی بدین.
                امام علی (ع)

دیدگاه

شما دقیقا بگید برای چه منظوری میخواید تا بهتر بتونم کمکتون کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad Mahdi Najafi
                    سلام

داداش من هم از شیر برقی(آب) و هم شیر برقی(باد) استفاده کردم!
                    ------> اساس کارشور بهره بردن از یک سلنوئید(بوبین) و فنر و واشر است که در حالت عادی فنر واشر را به پایین برده و راه را قطع میکند! و با دادن تغذیه به سلنوئید واشر به بالا کشیده می شود!

درمورد کنترل فشار هم دو راه به نظرم میرسه :
                    1 - اینکه همونطور که داداشای دیگه گفتن از شیر های برقی DC که 12 و 24 ولتش تو لاله زار هست استفاده کنی و بهش PWM بدی
                    2 - اینکه یه شیر معمولی آب بخری و با ابتکار یه موتور سروو یا استپ ببندی بهش

خودم هر دو راه رو امتحان کردم ! هر دو عملی و کارآمدن! ولی از دومی استفاده کنی بهتره!

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                      شما باید مشخص کنید که شیر برقی برای چه کاری نیاز دارید
                      مثلا تو موتورخانه ها یه مدل شیر برقی هست که میشه خروجی را کنترل کرد
                      http://www.pishrun.com/Summer-WinterMotorizedValve.html
                      یه مدل شیر برقی دیگه هست که تو آبیاری و کشاورزی استفاده میشه
                      http://www.irrigationshop.ir/%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%B4%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%B2-1-%D8%A7%DB%8C%D9%86%DA%86-pgv.html
                      یه مدل شیر دیگه تو ماشین لباسشویی استفاده میشه
                      http://oweiskala.ir/prd-73.html
                      هر گاه خداوند تو را به لبه پرتگاه هدایت کرد به خدا اطمینان کن،یا تو را از پشت خواهد گرفت یا به تو پرواز کردن خواهد آموخت.

دیدگاه

به نتایج خوبی رسیدم
                        همگی لطف کردید
                        یه عذر خواهی از طرف من بخاطر اینکه نتونستم سوالما واضح بیان کنم .
                        واضح ترش اینکه میخوام این شیرها را رو آب سرد و گرم حمام خونه(نه اینکه داخل حموم ،یه جایی سر راهش) ببندم و بتونم آب گرم و سرد برای دمای دلخواه تنظیم کنم .(با در نظر گرفتن مسائل ایمنی)
                        امام علی (ع)

دیدگاه

خب کار سختی رو انتخاب کردی. واسه کنترل دما مجبور هستی که شیر تدریجی بزاری ولی یه مشکل بزرگ داری
                          سرعت عکس العمل این شیر ها بسیار کند هست و باز و بسته شدنش حدود 1 دقیقه زمان میبره.
                          در عمل هیچ وقت نمی تونی اینجوری دما رو کنترل کنی
                          واسه اینکار معمولا از یه مخزن واسط استفاده میشه.

دیدگاه

یکم بیشتر درباره مخزن که گفتید توضیح بدید؟
                            امام علی (ع)

دیدگاه

سلام من با شیر برقی های پروپرشنال (propertional ) کار کردم این شیر برقی ها صنعتی هستند و در سیکل کنترل pid توسط سیگنالهای انالوگ مثل 4 تا 20 میلی امپر کار میکنند و برای کار شما مقرون به صرفه نیستند .میزان و دمای آب ورودی به مخزن رو میتونی با اندازه گیری فشار اب سرد وگرم و دمای اب سرد و گرم و زمان باز بودن شیر برقی های ساده محاسبه کنی....همچنین میتونی یه پروانه ته مخزن بگذارید تا اب ها رو سریع با هم مخلوط کنه سپس با گرفتن فیدبک دما از آب مخزن فرمان لازم به شیربرقی ها داده بشه تا ورودی های سرد وگرم رو تنظیم کنند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X