اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی المنت با ترایاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی المنت با ترایاک

سلام
    بالاخره رله برای قطع ووصل کردن المنت خوبه یا بد؟
    www.k1k.ir
    www.yadak-khodro.com

دیدگاه

بطور کلی میشه گفت که در عمل ثابت شده در مواردی که تعداد دفعات قطع و وصل جریان المنت بالاست استفاده از رله یا کنتاکتور ( بعلت ذوب شدن تدریجی و درنهایت بهم چسبیدن پلاتینها ) مناسب نیست که هرچی توان المنت هم بالاتر باشه مزید بر علت میشه
      میشه اینطور گفت که در کنترل حرارت به روش PID به هیچ عنوان استفاده از رله و کنتاکتور توصیه نمیشه
      رله SSR یک رله الکترونیکی هستش که هنگام قطع و وصل جریان هیچ عمل مکانیکی در اون انجام نمیشه
      مزیت این رله ها نسبت به کنتاکتورها :
      1- مثل کنتاکتورها صدا تولید نمیکنند و کاملا بیصدا هستند ( این مورد برای بعضی از دستگاهها و در بعضی محیطهای کاری یک مزیت به حساب می آید )
      2- بعلت نداشتن قطعه مکانیکی طول عمر بیشتری دارند ( در کنتاکتورها له شدن هسته E و کنده شدن یا شکستگی حلقه هیسترزیس را داریم که باعث لرزش و ایجاد صدای شدید میشود )
      3- باتوجه به اینکه عمل سوئیچ توسط قطعات الکترونیکی انجام میشود در SSR جرقه تولید نمیشود بنابراین مثل کنتاکتورها مشکل چسبیدن پلاتینها وجود ندارد
      4- بعلت نداشتن جرقه در محیطهای پر خطر باعث آتش سوزی و انفجار نمیشود
      5- سرعت قطع و وصل آنها از کنتاکتورها بیشتر است
      6- برق مصرفی آنها کمتر است
      7- مانند کنتاکتورها ایجاد نویز نمیکنند

اما از اونجایی که در این دنیا هیچ گل بی خاری وجود نداره این رله ها هم ایراداتی دارند
      1- تعداد محدود کنتاکتها (حداکثر3 پایه) نمیتونیم مثل کنتاکتورها روی اون کمکی سوار کنیم و تعداد تیغه ها را افزایش بدیم
      2- در مدارهای رله و کنتاکتوری نمیتونیم برای SSR خودنگهدار ببندیم هرچند که امروزه با وجود PLC و Temperature Control ها دیگر نیازی به خودنگهدار نیست
      3- بعلت الکترونیکی بودن قطعه به نوسانات ولتاژ حساس است و مثل کنتاکتورها نیستن که با 50 ولت کمتر یا بیشتر هم کار کنن

دیدگاه

سلام
        -یعنی میتونیم رله معمولی رابدون تغییر با این رله جایگزین کنیم؟قیمتش چقدر فرق میکنه؟
        www.k1k.ir
        www.yadak-khodro.com

دیدگاه

باید ببینی چند بار در دقیقه قطع و وصل میشه.
          مثلا اگر ساعتی یه بار قطع و وصل میشه همون رله بهتره. اما اگه تعداد قطع و وصل زیاده بهتره از SSR استفاده کنی.
          اگه هم می خوای کنترل خطی انجام بدی یعنی بجای قطع ووصل المنت، گرماشو کم و زیاد کنی باید از SSR مخصوص خودت استفاده کنی که با اپتوتریاک +تریاک ساخته میشه.
          راه اندازی یه SSR راحتر تر از رله است چون می تونی مستقیم به پایه میکرو وصللش کنی.
          با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hpcompaq6720s
            با سلام
            ضمن آرزوی موفقیت برای دوستان گرامی
            پیشنهاد من استفاده از SSR هستش
            امروزه در دستگاه های صنعتی به علت مشکلاتی که در گذشته رله و کنتاکتورها در قطع و وصل جریان هیتر ایجاد میکردند
            SSR ها
            مخفف Solid State Relay
            را جایگزین آنها کرده اند
            بر خلاف رله و کنتاکتور که بعلت تعداد دفعات قطع و وصل امکان کنترل PID با آنها وجود نداشت
            از SSR میتوانیم بطور مطمئن در کنترل به روش PID استفاده کنیم
            شاید لینک زیر بتونه کمکتون کنه
            www.comus.be/productpages/solid_state_relays.asp
            با SSR موافقم ضمناً ssr ها مثل کنتاکتورها صدا ندارن

دیدگاه

آخر چی شد؟ کاش یه نفر یه مدار کنترل کننده ی ترایاک ارائه می داد
              دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

دیدگاه

توی این سایت یک پروژه کنترل دما با PID کنترلر انجام شده که برنامه ی اون با زبان C و اومده چند تا هیتر رو با یک سنسور دما کنترل کرده
                البته دمای مورد نظر اون برای کنترل دمای 60 یا 80 بود دقیق نمی دونم.

http://roboticngo.com/1390/06/1699/
                همواره یادمان باشد:
                1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
                2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
                3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

دایی جان
                  من که مدار گذاشتم! سوالی هست در خدمتم.
                  با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با تشکر از جناب دایی و جناب S_Ahmad عزیز ، من از زمان طرح سوالم خیلی میگذره و جواب مشکلم رو از اینجا پیدا کردم
                    دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

دیدگاه

سلام بالاخره راه اندازی المنت با ترایاک درسته یانه ؟
                      آیا المنت بار سلفی حساب میشه چون من شنیدم ترایاک تو بارهای سلفی در زمان فایرینگ هارمونیک ایجاد میکنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali-m66 نمایش پست ها
                        بالاخره راه اندازی المنت با ترایاک درسته یانه ؟
                        درسته و هیچ مشکلی هم نداره، فقط باید رنجهای مجاز جریان رو رعایت کنی!
                        البته به شرطی نخواهی ترایاک رو با المنت راه بندازی ؟!؟!؟!!!
                        آیا المنت بار سلفی حساب میشه
                        خیر، بار سلفی حساب نمیشه!
                        ولی اگه بخواهیی مته به خشخاش بذاری، هر چیزی که ازش جریان عبور میکنه، یه کم خاصیت سلفی داره!
                        من شنیدم ترایاک تو بارهای سلفی در زمان فایرینگ هارمونیک ایجاد میکنه
                        کلا ترایاک و دوستاش استاد هارمونیک هستند برای شبکه، و توی همه نوع باری این هارمونیکها رو ایجاد میکنند!
                        و این مقدار هارمونیکی که این زبون بسته تولید میکنه، همه دستگاهای الکتریکی امروزی تولید میکنند (با توجه به منابع تغذیه سوئیچینگ!!) حتی لامپی که بالای سرته!

میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید: اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا .
                        ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

ممنون از راهنماییت

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

در مورد نحوه ایجاد هارمونیک در ترایاک میشه توضیح بدین

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

دیدگاه

برای اینکه بدونی ترایاک چطوری هارمونیک تولید میکنه، اول باید بدونی که هارمونیک چی هست؟!
                            که ظاهرا و جسارتا نمیدونید!!
                            توضیح دادنش هم، دو واحد ریاضی مهندسی و دو واحد هم ماشین الکتریکی هست!!!
                            خیلی خلاصه و ساده بخوام بهت بگم، هر دستگاه الکتریکی AC که جریان برق رو، به هر شکلی غیر از سینوسی دقیق، استفاده کنه، در حال تزریق هارمونیک به شبکه است!! و این ترایاکها با توجه به نحوه عملکردشون در زمان روشن شدنشون هارمونیک ایجاد میکنند،
                            ولی در کل توی صنعت ما و بین مهندسهای ما، به اون چیزی که اهمیت داده نمیشه، سلامت شبکه است!!
                            راحت باش مهندس!

میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید: اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا .
                            ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

سلام دوستان من برای شرکتمون یه گرم کننده ساختم که با ولتاژ ایمن کار بکنه چون جایی هستش که خطر برق گرفتگی داره حالا برای تغذیه ی این هیتر ولتاژ ۶۰ با آمپر ۱ میخوام من خودم آمدم از یک دیمر که توی بازار بود استفاده کردم اما ولتاژ ۹۰ تا ۱۹۰ رو داره ولی من ۶۰ تا ۴۰ رو میخوام اگر راهنمائی بکنید ممنونتون میشم
                              در ضمن من الکترونیکم خیلی خوب نیستا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali2fany نمایش پست ها
                                سلام دوستان من برای شرکتمون یه گرم کننده ساختم که با ولتاژ ایمن کار بکنه چون جایی هستش که خطر برق گرفتگی داره حالا برای تغذیه ی این هیتر ولتاژ ۶۰ با آمپر ۱ میخوام من خودم آمدم از یک دیمر که توی بازار بود استفاده کردم اما ولتاژ ۹۰ تا ۱۹۰ رو داره ولی من ۶۰ تا ۴۰ رو میخوام اگر راهنمائی بکنید ممنونتون میشم
                                در ضمن من الکترونیکم خیلی خوب نیستا
                                با سلام:
                                دوست عزیز، خروجی دیمر ها که برق 220ولت راکه مثلا به 60 ولت تبدیل می کند ایزوله نیست و خطر برق گرفتگی دارد. اگر هیتر خروجی فقطاحتیاج به برق 60 ولت ایزوله دارد از یک ترانس فورمر 220 ولت به 60 ولت 1.5 آمپری که بصورت سفارشی پیچیده می شود استفاده کنید. فقط کافیست دو سر خروجی ترانس 60 ولت را بطور مستقیم با یک کلید روشن خاموش و یک فیوز 1 آمپری 250 ولت در ورودی برق 220 ولت ترانس وصل کنید و دیگر نیازی به هیچ وسیله دیگری ندارید. اگر فقط جان انسان ارزشمند تر ازپول است.!!!

علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
                                نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X