سلام
در حال ساخت یه اینورتر با مشخصات زیر هستم

میخام واس بالا بردن ولتاژ بجای ۲ تا ماسفت IRFZ44N از چهارتا استفاده کنم. پل وسط رو ۲ تا ۲ تا جفت کنم.
مث این عکس:

حالا سوالم اینه که اولا اینکار شدنیه و اگه میشه آیا تاثیری تو ولتاژ داره؟ و با این افزایش ماسفت ها آیا در خازن ها و بقیه مدار هم تغییر اعمال کنم؟
و یسوال دیگه اینکه طبق عکس اول یکی از پایه ماسفت ها به منفی ورودی یکی به -۱۲ یا +۱۲ و اونیکی هم به مقاومت 100R وصل میشه، حالا سوال:
آیا باید پایه هر کدوم از ماسفت ها رو به یه مقاومت 100R وصل کنم و شماتیک کامل عوض بشه یا میتونم اون پایه ها رو جفت جفت به همین دو تا وصل کنم؟
خیلی ممنون میشم از اساتید که راهنماییم کنین
در حال ساخت یه اینورتر با مشخصات زیر هستم

میخام واس بالا بردن ولتاژ بجای ۲ تا ماسفت IRFZ44N از چهارتا استفاده کنم. پل وسط رو ۲ تا ۲ تا جفت کنم.
مث این عکس:

حالا سوالم اینه که اولا اینکار شدنیه و اگه میشه آیا تاثیری تو ولتاژ داره؟ و با این افزایش ماسفت ها آیا در خازن ها و بقیه مدار هم تغییر اعمال کنم؟
و یسوال دیگه اینکه طبق عکس اول یکی از پایه ماسفت ها به منفی ورودی یکی به -۱۲ یا +۱۲ و اونیکی هم به مقاومت 100R وصل میشه، حالا سوال:
آیا باید پایه هر کدوم از ماسفت ها رو به یه مقاومت 100R وصل کنم و شماتیک کامل عوض بشه یا میتونم اون پایه ها رو جفت جفت به همین دو تا وصل کنم؟
خیلی ممنون میشم از اساتید که راهنماییم کنین

بعد لامپ 100 هم روشن کرد اما وز وز ترانس خیلی زیاد بود و ترانزیستور ها هم فن گذاشتم یکم بهتر شد. خوبی ماسفت اینه که تلفات گرمایی کمتری داره و راندمان بیشتر. اما فقط موج مربعی رو درایو میکنه. و برای یه اینورتر موج سینوسی مناسب نیست. یه جایگزین مناسب بجای ایسی استفاده از دوترانزیستور در مد آ استابل هست. بعنوان مثال میخوایم موج مربعی 50 هرتز برا اینورتر بسازیم. در اینصورت دوتا ترانزیستور bc547 میاریم و امیتر ترانزیستور هارو به منفی وصل میکنیم. بیس ترانزیستور اول رو با یه خازن 470 نانو به کلکتور ترانزیستور دوم وصل میکنیم و بیس ترانزیستور دوم رو با خازن 470 نانو به کلکتور ترانزیستور اول وصل میکنیم. حالا کلکتور ترانزیستور اول رو با مقاومت 470 اهم به خط مثبت وصل میکنیم و ترانزیستور دوم هم همینجور. بیس ترانزیستور اول رو با مقاومت 47 کیلو به مثبت وصل میکنیم ترانزیستور دوم هم همینجور. خروجی این نوسان ساز میشه پایه های کلکتور ترانزیستور ها. که 180 درجه اختلاف فاز دارن. فرکانس خروجی هم با تغییر خازن ها میسره. تغییر مقاومت ها باعث تغییر جزیی دیوتی سایکل میشه. موفق باشید
دیدگاه