اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] اکو ، افکت ، ریورب و ... با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروژه اکو ، افکت ، ریورب و ... با میکرو

استاد اشک 2 تا پیشنهاد بذهنم رسید یکی مدار اکوی جلد 3 بخت آور هست که با ده پونزده تا آیسی دیجیتال معمولی هست ، شاید بشه روش کار کرد و جواب خوبی گرفت و یکی دیگه اینکه آیا میشه مثلا خروجی یه 2399 رو به ورودی یه 2399 دیگه داد و این کار رو چند بار تکرار کرد تا به تاخیر مورد نظر برسیم؟
    رازی در کار نبود

دیدگاه

با سلام،

به نظر من هرگونه پردازش روی صدا اعم از تکرار، افکت و یا هر چیز دیگه ای، برخلاف اون چیزی که بعضی از دوستان فکر میکنند، مهم و کمی هم پیچیده هستش، چرا که اگر این موضوع با دقت و وسواس لازم انجام نشه، نتیجه کار تابلو افتضاح خواهد بود! :surprised:

و اما اگر میخواید اکو و یا افکت ارزون داشته باشید و هدف فقط درست کردن یه چیزیه، برید سراغ همین آی سی های مخصوص اینکار و خودتون رو خسته نکنید، چونکه این کار خرج داره و زحمت!

ولی اگر منظورتون تحقیقات علمی و افزایش دانشه، من چند تا سایت خوب آموزشی پیشنهاد دارم....

این قدیمیه و با تکنولوژینگ قدیما! بدکی هم نیست:
      http://preview.web-ee.com/schematics/electronic_projects/digital_echo/

این سایت با Atmega و C هستش، یه خورده جدید و نسبتا دانشجویی! :
      http://interface.khm.de/index.php/lab/experiments/arduino-realtime-audio-processing/

این برادر Chan هم که خیلی کارش درسته، کلی کارا انجام داده ولی چونکه میکروهاش ضعیفن، از اسمبلی استفاده کرده ولی خداییش خیلی آموزشی و مفیده ( این برادر ژاپنی، واقعا با تجربه است و کارش خیلی درسته، کتابخونه MMC کدویژن رو هم این برادر بزرگوار نوشته!!! ) :
      http://elm-chan.org/he_a_e.html
      http://elm-chan.org/works/vp/report.html

کلا خوش گذشت
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

یک طرح ارزان قیمت بدون نیاز به میکرو برای ایجاد تاخیر یک ثانیه دیجیتال برای استریو در عکس زیر ارایه دادم.
        برای درک بهتر برای مونو توضیح میدم . اساس کار استفاده از دو رم هر کدام به ظرفیت یک ثانیه است. در یک ثانیه یک رم در حال ضبط و رم دیگر در حال پخش است . عمل رید و رایت با اسکن خطوط ادرس ،توسط یک شمارنده ، انجام می شود. پس از یک ثانیه وظیفه دو تا رم با هم عوض شده یعنی اونی که رایت می کرده حالا رید می کنه و اونی که رید می کرده حالا رایت میکنه .و خروجی adc به جای رم اول به رم دوم اعمال می شود و dac ورودیش را از بجای رم دوم از رم اول می گیرد. اینکار باعث میشه یک رم ضبط کنه و رم دیگه پخش کنه و هر یک ثانیه به صورت الاکلنگی وضعیت تغییر کنه و حاصل کار صوت با یک ثانیه تاخیر در خروجی است .
        برای درک مطلب مسیر دیتا در یک سیکل به صورت قرمز رنگ در کانال چپ صوت نشان داده شده است.

دیدگاه

طرح بالا جالبه. خود شما شبیه سازی کردین ؟ یکم راه اندازی آیسیها سخته مثلا adc باید داده بدی و بگیری تا بهت جواب بده. تازه استفاده از میکرو مشکل ما نیست ، چون میتونیم باهاش امکانات زیادی به مدار بدیم ؛ اکو و طنین و ... و 90 درصد نیازه.
          اگه از این ایده ها برداشت کنیم و همینطور یکی به من بگه تو تهران SRAM 64Kx8 پیدا میشه و چند هست ؟

فعلا من یه mega128 گرفتم ببینم چی میشه ...
          وقتی تو نیستی
          نه هست های ما چونانکه بایدند
          نه باید ها...
          هر روز بی تو http://www.up98.org/upload/server1/0...158wwayrz3.jpg
          روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray
            طرح بالا جالبه. خود شما شبیه سازی کردین ؟ یکم راه اندازی آیسیها سخته مثلا adc باید داده بدی و بگیری تا بهت جواب بده. تازه استفاده از میکرو مشکل ما نیست ، چون میتونیم باهاش امکانات زیادی به مدار بدیم ؛ اکو و طنین و ... و 90 درصد نیازه.
            اگه از این ایده ها برداشت کنیم و همینطور یکی به من بگه تو تهران SRAM 64Kx8 پیدا میشه و چند هست ؟

فعلا من یه mega128 گرفتم ببینم چی میشه ...
            ایده این طرح از روی روشی بنام dual buffer گرفته شده. این روش در نمونه برداری صوت در کامپیوتر استفاده میشه به این صورت که عمل نمونه برداری و ریختن توی یک حافظه رم کاملا سخت افزاری انجام شده ودر عین حال رم دیگر به سرعت ،توسط DMA کامپیوتر روی هارد تخلیه میشود و در سیکل بعد وظایف دو رم تعویض شده و ادامه پیدا میکنه این موجب میشه که کامپیوتر وقتش را صرف نمونه برداری نکنه ولی دلیل اصلیتر اینه که با نمونه برداری نرم افزاری، حالا چه به روش پولینگ و یا وقفه سخت افزاری ، نمونه ها با فاصله مساوی بدست نمیاد(به دلیل وقفه ها اجباری در کامپیوتر مانند وقفه ریفرش DRAM ) و در نتیجه هنگام پخش صوت نویزی به نام jitter تولید میشود.
            اگه ای سی adc خروجی را در یک پالس بده در این صورت پس از هر پالس به فاصله چند نانو ثانیه خروجی حاضره و نیاز به کار اضافی نیست . قبل adc و بعد dac فیلتر پایین گذر فراموش شده و بایستی اضافه بشه. استفاده از میکرو باعث میشه که بعضی کارهای مربوط به اکو مانند میکس و تضعیف ( معادل با جمع باینری و تقسیم باینری)به صورت نرم افزاری انجام بشه واحتیاجی به dac نباشه.
            در ضمن می توان گیت nand را حذف و بجاش از خروجی A18 شمارنده ،مستقیم به کلاک فلیپ فلاپ وصل کرد مشروط بر اینکه کلاک فلیپ فلاپ از نوع لبه پایین رونده باشه

دیدگاه

به به . خوب داره پیش میره. منم همین نظر الاکلنگی را داشتم ولی با AVR که البته اگه بشه با یه رم سر تهش رو هم آورد خیلی ساده تر و بهتر بود ولی اینم خوبه. البته مسئله فقط تاخیر 1 ثانیه نیست بلکه کیفیت. مداری مثل مدار آقای بخت آور و یا مشابه اون کیفیت لازم رو ندارند و در تاخیر کم 2399 از اونها بهتر جواب میده. البته 50195 هم هست و عالی جواب میده ولی تاخیر کمی داره.
              اون قضیه استفاده از 2 تا 2399 هم در حال حاضر انجام میشه و خود من یه سری دستگاه رو به اجبار به همین شیوه تولید کردم و یکی دو مدل افکت جالب هم میده ولی هم کار خیلی راحتی نیست و هم کیفیت وحشتناک میاد پایین. شاید با 50195 نتیجه بهتر بشه ولی مدار خیلی بزرگ و پیچیده ای میشه و البته یه مقدار گرون . 50195 اصل اگر گیر بیاد حدود 7000-8000 تومن فقط خودشه به جز رم و .....
              من نظرم اینه مهمترین و سخت ترین قسمت ایجاد همون تاخیر 1 ثانیه با کیفیت بالاست. اگه این کار انجام بشه طنین و رورب هم باید قابل حل باشه.
              خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

بچه ها من چند روز سرم شلوغه بعد رو این کار میکنیم ، فکر نکنید بیخیال شدیم !!

سی یو :mrgreen:
                وقتی تو نیستی
                نه باید ها...
                روز مباداســـت !

دیدگاه

خوب بچه ها حالا یواش یواش نزدیک اکو میشیم. لیکن کما فی سابق ( :mrgreen هنوز دنبال آیسی رم میگردم. از این رو از دوستان مقیم تهران تمنا داریم وقتی برای خرید به پاساژ میروند به ما هم لطف کنند و ببینند آیسی رم 16 تا 64 کیلو بایت پیدا میشود یا نه ؟ مثلا 62512 یا 62256 و ... اصلا هر آیسی RAM که موجود بود. (فقط کمتر از 8 کیلو نباشه)

استاد اشک شما هم یه پرس و جو میکنید ؟ اگر آیسی رم پیدا نکنیم باید از حافظه داخلی میکرو استفاده کنیم که یا باید کیفیت را پایین بیاوریم یا تاخیر را ؛ که نتیجه مثل همان 2399 میشود ...

لطفا دوستان یه کمکی بکنند مازیار جان ! :mrgreen:
                  وقتی تو نیستی
                  نه باید ها...
                  روز مباداســـت !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط New-Ray

لطفا دوستان یه کمکی بکنند مازیار جان ! :
                    سلام

داداش مرد باش بیا رو در رو صحبت کن چرا به در میگی تا دیوار بشنوه :mrgreen:

شما لطف داری ببین نیو جان تاخیر خالی که فایده نداره ولی با میکرو میشه تاخیر رو ایجاد کرد که میتونیم خروجی رو بدیم به 2399 تا صدا رو طنین دار کنه

فقط میدونم برنامه نویسیش باید طوری باشه که صدا رو از adc بگیریم و تو فلش ذخیره کنیم و بعد بیایم صدای ذخیره شده رو از فلش بخونیم و چند بار تکرار کنیم

البته چند روز دیگه میرم تو کارش ببینم چی میشه شاید یه چیز بهتر از2399 از اب در اومد :mrgreen:

من پایه ام اگه کسی تجربه بیشتری داره که حتما همینطوره در میون بزاره یا علی
                    AV Maziton 100
                    Render By Artlantis Studio
                    [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

سلام. نیو جان آی سی رو که فراوونه. من 256 رو دارم. قیمتش رو دقیق نمیدونم ولی زیر 1000 تومنه. برای 2395 و 50195 استفاده میشه.
                      مازیار جان به این سادگی هم نیست. در ضمن اگر تاخیر خوبی داشته باشی طنین عالی خواهی داشت. طنین همون اکوی تکراره که سرعتش بالا رفته و در واقع تاخیر کمتری داره. فراموش هم نکن که تاخیر مشکل اکثر آی سیهای اکوست. اگر طنین بخوای که 50195 فوق العاده جواب میده.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام استاد شما با 2395 کار کردین ؟ اگه ایسی رم 512 بهش بزنیم تاخیرش بیشتر نمیشه ؟ تو دیتاشیت زده با رم 256 تا 800 میلی جواب میده

راستی اگر با این ایسی کار کردین تو تاخیر زیاد کیفیت تغییر نمیکنه ؟
                        AV Maziton 100
                        Render By Artlantis Studio
                        [img width=346 height=100]http://maziyar123.persiangig.com/View.jpg[/img]

دیدگاه

با 512 کار نمیکنه. با 256 هم شرایط داره تا کار کنه.
                          در تاخیر زیاد چرا ولی تا حدود 500 میلی عالیه

دیدگاه

اول یه عکس میزارم :

این نمونه ای از خروجی هست که فعلا با adc داخلی میکرو گرفتم در فرکانس 1 کیلوهرتز و ولتاژ نصف ماکزیمم.
                            البته موج بعد از عبور از فیلتر نرمتر میشه.

حالا استاد اشک بفرمایین که حداقل مقدار تاخیر ماکزیمم چقدر باشه ؟ مثلا نیم ثانیه کافیه یا چقدر نیازه ؟
                            اگه رم 32 کیلوبایت داشته باشیم با سرعت نمونه گیری 32,000 نمونه در ثانیه میشه تا 1 ثانیه تاخیر ایجاد کرد. با دقت 8 بیت. بعد از جواب گرفتن شاید دقتشو بیشتر کردم که دو برابر رم مصرف میکنه .

آقا مازیار و دوستانی که میکرو کار میکنن؛ ببینن میتونن با ADC0820 مدارهای نسبتا ساده پیدا کنن بهمراه سورس برنامه ؟ و برنامشو بزارن ببینم (زبانش هر چی بود مهم نیست فقط برنامه خیلی پیچیده نباشه که هیچی معلوم نباشه).

ممنون
                            وقتی تو نیستی
                            نه باید ها...
                            روز مباداســـت !

دیدگاه

اگر بشه به 1 ثانیه رسوندش عالیه. در مورد رم هم مشکلی نیست. من حاضرم 4 تا رم بزارم ولی صدای عالی بشه.
                              من میکر بلد نیستم فقط یه کم اسمبلی.
                              ولی براتون آرزوی موفقیت میکنم و بی صبرانه منتظرم.

دیدگاه

جناب اشک
                                آیسی 41256 رم 32 کیلو بایت داینامیکه (DRAM) . تو مدار 2395 از رم 62256 هم استفاده شده تا حالا ؟ این رم استاتیک هست (SRAM) و یکم بزرگتر و گرونتره .

پس من 41256 بگیرم ؟

بیس کارو به یه جاهایی رسوندم ، مدار موقت میبندم و نمونه رو میزارم. البته با پروتئوس یه فایل صوتی رو پردازش کردم و ضبط شدشو دارم اکو داشت :mrgreen: ( اور کلاک CPU هم کم آورد :twisted: )
                                وقتی تو نیستی
                                نه باید ها...
                                روز مباداســـت !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X