اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در رابطه با این مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در رابطه با این مدار

سلام به تمامی دوستان

من کل این مدار رو متوجه میشم چیه از لحاظ تحلیل و لی این قسمت هاشو که با دایره قرمز مشخص کردم نمیتونم بفهمم چی کار میکنه دوستان کوچیکو بزرگ راه نمایی کنید :biggrin:

من نمیفهمیم چرا این مقاومت ها تو خروجی ترانزیستور ها قرار گرفته ! و اینکه چرا ترانزیستور ها بصورت سری نیست !

پاسخ : سوال در رابطه با این مدار

چرا ترانزیستور ها سری باشند؟ برای افزایش قدرت چند تا ترانزیستور رو موازی کرده که جریان برای بلندگو بیشتر بشه و توان بره بالا. در مورد اون مقاومت ها هم فکر کنم برای کنترل جریانی هست که از منابع کشیده میشه. مقدار خیلی کمی دارند اما اثر خودشون رو دارند. تو اکثر مدار های این کلاس این مقاومت ها هست.
    [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

بنظر من اگر سری باشند خیلی بهتر میشه چون به صورت صعودی توان میره بالا ولی نظر شما هم قابل قبوله ! ولی در مورد مقاومت ها نظرتون متوجه نمیشم

دیدگاه

با سلام : درمورد مقاومت ها

وقتی پیوند هایی که از جنس سیلیکون هستند داغ میشن (ترانزیستورها) در بایاس ترانزیستور تغیراتی ایجاد میشه و محصول این تغییرات این میشه که ترانزیستور جریان بیشتر از خودش عبور بده و این روند همنجور ادامه داره

یعنی عبور جریان بیشتر مساوی است با حرارت بیشتر و تغییر در بایاس ترانزیستور قویتر و بازم جریان بیشتر و حرارت بیشتر که به این میگن "گریز گرمایی" در ترانزیستور

برای همین به جای مقاومت از دیود در بایاس استفاده میکنن چون دیود هم از جنس سیلیکون هست در نتیجه در یک دمای مشخص هرچه در پیوند های ترانزیستور (امیتر بیس ) افت ولتاژ صورت بگیر در دیود هم همون افت ولتاژ صورت میگیره و این کار باعث میشه که این بایاس ترانزیستور توسط دیود خنثی بشه و ترانزیستور در "گریز گرمایی" قرار نگیره

اگر بخوایم از این دید نگاه کنیم آی سی خیلی خوبه چون هر چه دماش بره بالا به علت فشرده بودن همون دما بر روی دیود ها هم میافته و این حالت گریز گرمایی را خنثی میکنه

برای همین هست که گفته میشه اون دیود ها را توسط گریس سیلیکون به گرماگیر نصب کنید ولی در حالت مغمولی کسی این کار را نمیکنه

و از انجایی که این افت ولتاژ در بایاس مقادرش حدودا 0.6 ولت هست میشه توسط مقاومت های کم اهمی تا حدودی این گریز گرمایی را محدود کرد

یعنی همون مقاومت هایی که در امیتر ترانزیستور های قدر ت وجود داره

در بعضی مدار ها این مقاومت ها به جای اینکه در امیتر باشه در کالکتور هست که این یک اشتباه از طرف طراح هست
        --------------------------- --------------------------

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون واقعا مرسی که جواب دادین فقط این که . الان من با صحبت های شما متوجه شدم این مقاومت ها باید در جلوی ورودی جریان 50 ولتی که به ترانزیستور میره قرار بگیرن
          دروسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajad-falah
            خیلی خیلی ممنون واقعا مرسی که جواب دادین فقط این که . الان من با صحبت های شما متوجه شدم این مقاومت ها باید در جلوی ورودی جریان 50 ولتی که به ترانزیستور میره قرار بگیرن
            دروسته ؟
            خواهش میکنم : نه.

در ورودی جریان قرار نمیگیره . با این کار ما ولتاژ امیتر بیس ترانزیستور ها را تا حدودی منطقی میکنیم تا اون حالت گریز گرمایی پیش نیاد ولی اگر همچین چیزی وجود نداشت مقاومتی قرار نمیدادیم تا توان خروجی مونم بالاتر بره .

ما مجبوریم در خط امیتر بیس همچین مقاومتی قرار بدیم برای همین باید اینا هم بپذیریم که با قرار دادن این مقاومت در امیتر مقداری توان را هم کم کردیم ولی خوب چاره ای نیست

مثلا اگر مدار ما دماش از 25 درجه بالاتر نمیره میشه این مقاومت ها را حذف کرد یا اگر دیود ها را با گریس سیلیکن به گرماگیر نصب بشه هم میشه این مقاومت ها را کاهش یا در مواردی حذف کرد

تصور اینکه این مقاومت ها مقداری فشار را از روی ترانزیستور ها برمیداره درست نیست
            --------------------------- --------------------------

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X