اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا -NMOS 200 - TO247 - CLASS AB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا

نوشته اصلی توسط b e h n a m
    یکم علمی ترش کن :biggrin: :nerd:

اگه اینجوریه دلیل انفجار خازن وقتی پلاریته برعکس وصل میکنیم چیه ؟! oo:
    ایول بهنام درست میگه اصن یک مقاله توپ بزار کیف کنیم
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

اونم به دلیل اینه که الکترولیت میان 2صفحه ی خازن تعیین کننده ی جهت گیری بار ها هستن
      وقتی جریان معکوس میدی به خازن فعلو انفعالات شیمیایی ثابت دی الکتریت شروع میشه خازن باد میکنه تا جایی که پوشش فلزی خودشو بترکونه
      دقیقا حکم دینامیت و داره :nice:
      چشم یه مقاله دارم میذارم
      . ترسو پرخاش میکند .
      و
      قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

عزیزان مقالش n صفحه هست من جا های مورد نیازشو میذارم :

خازن یا انباره عبارتست از دو صفحهٔ موازی فلزی که در میان آن لایهآ‌ای از هوا یا عایق قرار دارد. خازنآ‌ها انرژی الکتریکی را نگهداری میآ‌کنند و به همراه مقاومتآ‌ها، در مدارات تایمینگ استفاده میآ‌شوند. همچنین از خازنآ‌ها برای صاف کردن سطح تغییرات ولتاژ مستقیم استفاده میآ‌شود. از خازنآ‌ها در مدارات بهآ‌عنوان فیلتر هم استفاده میآ‌شود. زیرا خازنآ‌ها به راحتی سیگنالهای متناوب AC را عبور میآ‌دهند ولی مانع عبور سیگنالهای مستقیم DC میآ‌شوند.

خازن المان الکتریکی است که میآ‌تواند انرژی الکتریکی را توسط میدان الکترواستاتیکی (بار الکتریکی) در خود ذخیره کند. انواع خازن در مدارهای الکتریکی بکار میآ‌روند. خازن را با حرف C که ابتدای کلمه capacitor است نمایش میآ‌دهند.

با توجه به اینکه بار الکتریکی در خازن ذخیره میآ‌شود؛ برای ایجاد میدانهای الکتریکی یکنواخت میآ‌توان از خازن استفاده کرد. خازنها میآ‌توانند میدانهای الکتریکی را در حجمآ‌های کوچک نگه دارند؛ به علاوه میآ‌توان از آنها برای ذخیره کردن انرژی استفاده کرد.
        ظرفیت معیاری برای اندازهآ‌گیری توانایی نگهداری انرژی الکتریکی است. ظرفیت زیاد بدین معنی است که خازن قادر به نگهداری انرژی الکتریکی بیشتری است. باید گفت که ظرفیت خازنآ‌ها یک کمیت فیزیکیآ‌ست و به ساختمان خازن وابستهآ‌است و به مدار و اختلاف پتانسیل بستگی ندارد.

واحد اندازه گیری ظرفیت فاراد است. ۱ فاراد واحد بزرگی است و مشخص کننده ظرفیت بالا میآ‌باشد. بنابراین استفاده از واحدهای کوچکآ‌تر نیز در خازنها مرسوم است. میکروفاراد (µF)، نانوفاراد (nF) و پیکوفاراد (pF) واحدهای کوچکآ‌تر فاراد هستند.

نسبت مقدار باری که روی صفحات انباشته میآ‌شود بر اختلاف پتانسیل دو سر باتری را ظرفیت خازن (C) گویند؛ که مقداری ثابت است.

C = k\varepsilon _0 \frac{A}{d}

در این رابطه:

C = ظرفیت خازن بر حسب فاراد
        Q = بار ذخیره شده برحسب کولن
        V = اختلاف پتانسیل دو سر مولد برحسب ولت
        ε0 = قابلیت گذر دهی خلا است که برابر است با: 8.85 \times 10^{-12} \frac{C^2}{N.m^2}
        k (بدون یکا) = ثابت دیآ‌الکتریک است که برای هر مادهآ‌ای فرق دارد. تقریباً برای هوا و خلأ 1=K است و برای محیطهای دیگر مانند شیشه و روغن ۱
        A = سطح خازن بر حسب m^2
        d =فاصله بین دو صفه خازن بر حسب متر(m)

چند نکته

آزمایش نشان میآ‌دهد که ظرفیت یک خازن به اندازه بار (q) و به اختلاف پتانسیل دو سر خازن (V) بستگی ندارد بلکه به نسبت q/v بستگی دارد.
        بار الکتریکی ذخیره شده در خازن با اختلاف پتانسیل دو سر خازن نسبت مستقیم دارد.
        ظرفیت خازن با فاصله بین دو صفحه نسبت عکس دارد.
        ظرفیت خازن با مساحت هر یک از صفحات و جنس دیآ‌الکتریک (K) نسبت مستقیم دارد.

ساختمان داخلی خازن از دو قسمت اصلی تشکیل میآ‌شود:

صفحات هادی
        عایق بین هادیها (دیآ‌الکتریک)

هرگاه دو هادی در مقابل هم قرار گرفته و در بین آنها عایقی قرار داده شود، تشکیل خازن میآ‌دهند. معمولاً صفحات هادی خازن از جنس آلومینیوم، روی و نقره با سطح نسبتاً زیاد بوده و در بین آنها عایقی (دیآ‌الکتریک) از جنس هوا، کاغذ، میکا، پلاستیک، سرامیک، اکسید آلومینیوم و اکسید تانتالیوم استفاده میآ‌شود. هر چه ضریب دیآ‌الکتریک یک ماده عایق بزرگآ‌تر باشد آن دیآ‌الکتریک دارای خاصیت عایقی بهتر است. به عنوان مثال، ضریب دیآ‌الکتریک هوا ۱ و ضریب دیآ‌الکتریک اکسید آلومینیوم ۷ میآ‌باشد. بنابراین خاصیت عایقی اکسید آلومینیوم ۷ برابر خاصیت عایقی هوا است.

خازنهای ثابت

این خازنها دارای ظرفیت معینی هستند که در وضعیت معمولی تغییر پیدا نمیآ‌کنند. خازنهای ثابت را بر اساس نوع ماده دیآ‌الکتریک به کار رفته در آنها تقسیم بندی و نامآ‌گذاری میآ‌کنند و از آنها در مصارف مختلف استفاده میآ‌شود. از جمله این خازنها میآ‌توان انواع سرامیکی، میکا، ورقهآ‌ای (کاغذی و پلاستیکی)، الکترولیتی، روغنی، گازی و نوع خاص فیلم (Film) را نام برد. اگر ماده دیآ‌الکتریک طی یک فعالیت شیمیایی تشکیل شده باشد آن را خازن الکترولیتی و در غیر این صورت آن را خازن خشک گویند. خازنهای روغنی و گازی در صنعت برق بیشتر در مدارهای الکتریکی برای راه اندازی و یا اصلاح ضریب قدرت به کار میآ‌روند. بقیه خازنهای ثابت دارای ویژگیهای خاصی هستند.

خازنهای ثابت:
        سرامیکی
        خازنهای ورقهآ‌ای
        خازنهای میکا
        خازنهای الکترولیتی
        آلومینیومی
        تانتالیوم

خازنهای سرامیکی

خازن سرامیکی (به انگلیسی: Ceramic capacitor)‏ معمولترین خازن غیر الکترولیتی است که در آن دیآ‌الکتریک بکار رفته از جنس سرامیک است. ثابت دیآ‌الکتریک سرامیک بالا است، از این رو امکان ساخت خازنهای با ظرفیت زیاد در اندازه کوچک را در مقایسه با سایر خازنها بوجود آورده، در نتیجه ولتاژ کار آنها بالا خواهد بود. ظرفیت خازنهای سرامیکی معمولاً بین ۵ پیکوفاراد تا ۱/۰ میکروفاراد است. این نوع خازن به صورت دیسکی (عدسی) و استوانهآ‌ای تولید میآ‌شود و بسامد کار خازنهای سرامیکی بالای ۱۰۰ مگاهرتز است. عیب بزرگ این خازنها وابسته بودن ظرفیت آنها به دمای محیط است، زیرا با تغییر دما ظرفیت خازن تغییر میآ‌کند. از این خازن در مدارهای الکترونیکی، مانند مدارهای مخابراتی و رادیویی استفاده میآ‌شود.

خازنهای الکترولیتی
        یک نمونه خازن الکترولیت رایج

این نوع خازنها معمولاً در رنج میکروفاراد هستند. خازنهای الکترولیتی همان خازنهای ثابت هستند، اما اندازه و ظرفیتشان از خازنهای ثابت بزرگتر است. نام دیگر این خازنها، خازن شیمیایی است. علت نامیدن آنها به این نام این است که دیآ‌الکتریک این خازنها را به نوعی مواد شیمیایی آغشته میآ‌کنند که در عمل، حالت یک کاتالیزور را دارا میآ‌باشند و باعث بالا رفتن ظرفیت خازن میآ‌شوند. برخلاف خازنهای عدسی، این خازنها دارای قطب یا پایه مثبت و منفی میآ‌باشند. روی بدنه خازن کنار پایه منفی، علامت – نوشته شدهآ‌است. مقدار واقعی ظرفیت و ولتاژ قابل تحمل آنها نیز روی بدنه درج شدهآ‌است. خازنآ‌های الکترولیتی در دو نوع آلومینیومی و تانتالیومی ساخته میآ‌شوند. یکی از کاربردهای گسترده این نوع خازن استفاده در مدار یکسوساز دیودی بعنوان فیلتر dc است.

انواع خازنآ‌ها بر اساس دیآ‌الکتریک آنآ‌ها

خازن کاغذی
        خازن الکترونیکی
        خازن سرامیکی
        خازن متغیر

تأثیر ماده دیآ‌الکتریک

وقتی که خازنی را به مولدی وصل میآ‌کنیم؛ یک میدان یکنواخت در داخل خازن بوجود میآ‌آید. این میدان الکتریکی بر توزیع بارهای الکتریکی اتمآ‌های عایقی که در بین صفحات قرار دارد اثر میآ‌گذارد و باعث میآ‌شود که دوقطبیآ‌های موجود در عایق طوری شکلآ‌گیری کنند؛ که در یک سمت عایق بارهای مثبت و در سمت دیگر آن بارهای منفی تجمع یابند. توزیع بارهایی که در لبهآ‌های عایق قرار دارند، بر بارهای روی صفحات خازن اثر میآ‌گذارد. یعنی بارهای منفی روی لبهآ‌های عایق، بارهای مثبت بیشتری را روی صفحات خازن جمع میآ‌کند؛ و همینطور بارهای مثبت روی لبهآ‌های عایق بارهای منفی بیشتری را روی صفحات خازن جمع میآ‌کند. بنابراین با افزایش ثابت دیآ‌الکتریک (K) میآ‌توان بارهای بیشتری را روی خازن جمع کرد و باعث افزایش ظرفیت یک خازن شد. با گذاشتن دیآ‌الکتریک در بین صفحات یک خازن ظرفیت آن افزایش میآ‌یابد.

میدان الکتریکی درون خازن تخت

در فضای بین صفحات خازن باردار میدان الکتریکی یکنواختی برقرار میآ‌شود که جهت آن همواره از صفحه مثبت خازن به سمت صفحه منفی خازن است. اندازه میدان همواره یک عدد ثابت میآ‌باشد و از فرمول زیر بدست میآ‌آید:

E=\frac{V}{d}

که در آن:

E: میدان الکتریکی
        V: اختلاف پتانسیل دو سر خازن
        d: فاصله بین دو صفحه خازن

میدان الکتریکی با اختلاف پتانسیل دو سر خازن نسبت مستقیم و با فاصله بین صفحات خازن نسبت عکس دارد.
        . ترسو پرخاش میکند .
        و
        قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

LEO دمت گرم خیییلی استادی ایول

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
            LEO دمت گرم خیییلی استادی ایول
            زیر سایتیم عزیز

اینم بخون 35 صفحه pdf هست :

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:OH2b4eKpVf0J:mazzika.persia ngig.com/iaushimi/%25D8%25AE%25D8%25A7%25D8%25B2%25D9%2586.doc+& hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESg7bqjzBlwMKB9YkWQ xCqm9_a__aIEEcjLKwjsVSHCF2x_oTGpSxHl_zptQOO3Z2A857 KlCwk-IfnXAKTy1VPFnyn5nuSoiKEvzxTLQV3VcDbOlukhiMA_qFMT3C xx5RKtYwAGQ&sig=AHIEtbRNbHQN_Ws-CkzECFm8vqzJxHZpWA
            . ترسو پرخاش میکند .
            و
            قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -LEO-
              زیر سایتیم عزیز

اینم بخون 35 صفحه pdf هست :

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:OH2b4eKpVf0J:mazzika.persia ngig.com/iaushimi/%25D8%25AE%25D8%25A7%25D8%25B2%25D9%2586.doc+& hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESg7bqjzBlwMKB9YkWQ xCqm9_a__aIEEcjLKwjsVSHCF2x_oTGpSxHl_zptQOO3Z2A857 KlCwk-IfnXAKTy1VPFnyn5nuSoiKEvzxTLQV3VcDbOlukhiMA_qFMT3C xx5RKtYwAGQ&sig=AHIEtbRNbHQN_Ws-CkzECFm8vqzJxHZpWA
              بزرگواری داداشی
              خداییش خیلی ایول داری :applause:

دیدگاه

بزرگواری داداشی
                خداییش خیلی ایول داری :applause:
                داداش در مورد هر المانی اطلاعات خواستی بگو
                مقاله های خوبی دارم :read:
                :redface:
                . ترسو پرخاش میکند .
                و
                قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -LEO-
                  داداش در مورد هر المانی اطلاعات خواستی بگو
                  مقاله های خوبی دارم :read:
                  :redface:
                  دستت درد نکنه :nice:
                  من الان درگیر سیستم ضد صوت هستم اتفاقا تو همین انجمن راجبش بحث شده در نت هم چیز زیادی که عملی باشه دستگیرم نشد :sad:

دربارش مقاله یا نقشه ساخت داری؟

دیدگاه

ممنونم.

من مشکلی که در مورد خازن ها دارم واکنش اونها در مقابل فرکانسه که کمتر جایی هم در موردش بحث شده oo:
                    مثلا مقاومت در برابر فرکانس یا ...

ممنون میشم در اینمورد هم توضیح بدید .
                    زکات علم نشر آن است
                    بیشتر با من اشنا بشین :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
                    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

دستت درد نکنه :nice:
                      من الان درگیر سیستم ضد صوت هستم اتفاقا تو همین انجمن راجبش بحث شده در نت هم چیز زیادی که عملی باشه دستگیرم نشد :sad:

دربارش مقاله یا نقشه ساخت داری؟
                      سام منظورتو متوجه نشدم
                      ضد صوت یعنی چی؟
                      کجا ها کاربرد داره؟
                      100% در مورد همه چی مقاله دارم
                      من از تو یه سوال تن کنترل خوب که دیگه نخوا برم سراغ مداری دیگه چی سراغ داری؟
                      تو الان قبل این امپیلیات چی گذاشتی؟
                      . ترسو پرخاش میکند .
                      و
                      قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
                        ممنونم.

من مشکلی که در مورد خازن ها دارم واکنش اونها در مقابل فرکانسه که کمتر جایی هم در موردش بحث شده oo:
                        مثلا مقاومت در برابر فرکانس یا ...

ممنون میشم در اینمورد هم توضیح بدید .
                        خب بهنام جان اول بم بگو در مورد پلاریته ی خازن چیزی دسگیرت شد؟
                        در مورد اینم مقاله دارم اما نمیدونم کجائه اگه عجله نداری تا بگردم
                        اما چیزی که خودم از خوندش یادمه (سال 88 89 بود)
                        فرکانس بکل اثر مخرب روی ذرات داره
                        هرچه فرکانس بیشتر اثر مخرب تر
                        امواج هم از فرکانس کم (موج های رادیویی) تا فرکانس خدا (گاما :angry وجود داره
                        هر چه پیک فرکانس (قله و دره)بیشتر و موج در فرکانس بیشتر باشه و ذراتی که حول اون هستن اثر بیشتری داره
                        مثلا یسری ذرات دارن تو یه سیمی حرکت میکنن سیم به لامپی وصل باشه
                        یهو تو یه میدانی قرارش بده که امواج فرکانس شدیدی داره
                        میبینی که نور چراغ کم میشه ی
                        چون ذرات دارن مسقیم پیش میرن با اعمال موج در هر مقطع از زمان در جای خود نوسان میکنن و این باعث از هدر رفتن اون باری میشه که ذرات دارن
                        در واقه خثی میشن چون در اثز او نوسان ناگهانی بارشون از بین میره
                        تو خازن هم به همیم منواله
                        حالا بیشتر توضیح میدم
                        . ترسو پرخاش میکند .
                        و
                        قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -LEO-
                          سام منظورتو متوجه نشدم
                          ضد صوت یعنی چی؟
                          کجا ها کاربرد داره؟
                          100% در مورد همه چی مقاله دارم
                          من از تو یه سوال تن کنترل خوب که دیگه نخوا برم سراغ مداری دیگه چی سراغ داری؟
                          تو الان قبل این امپیلیات چی گذاشتی؟
                          کیان حتما یه سری به اینجا بزن :
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22584.0

بزار از اول برات داستانو تعریف کنم:
                          من الان دیگه در تهران زندگی نمیکنم آمدم یک جای خوش آب و هوا در جاده چالوس نزدیک دیزین زندگی میکنم به خاطر مشکل سر درد و اینجور چیزا
                          که در تهران داشتم...
                          حالا اینجا گاز نداریم :sad: به جاش برای گرمایش محیط باید از بخاری نفتی یا گازوییلی استفاده کنم
                          یک ماه پیش یک بخاری نفتی فن دار هیولا از انرژی خریدم عالی گرم میکنه ولی فنش صدای بدی داره :sad: تقریبا مثل کولر آبی :eek:
                          نمیدونم بیرون یا جای دیگه بزارمش. خلاصه حسابی تو فکر حذف صدای موجود بودم با روش های عادی اکوستیک کردن تا به این تاپیک بر خوردم
                          حالا یه نگاه بهش بنداز متوجه میشی...

دیدگاه

کیان جان در مورد تن کنترل هنوز هیچی قبلش نزاشتم گوشی موبایلو مستقیم وصل میکنم به آمپ و جالبه که خوب جواب میده
                            البته خروجه گوشی تا حدی تقویت شده هست

ولی برای بهنام هم گفتم یک اکولایزر قدیمی 28 باند مونو ساختم
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=70986.0

که تا ترانس و بهش وصل کردم صدا های بسیار عجیبی پخش کرد و خازن تغذیه هم روی ریل منفی دود شد
                            شاید در مدار یک جاش اتصالی داره یا آی سی ها به جهان باقی شتافتن چون سری TL به الکتریسیته ساکن حساسن و نباید دست بخورن

فقط همینو ساختم که اینم اینجوری شده :cry2:

دیدگاه

کیان حتما یه سری به اینجا بزن :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22584.0

بزار از اول برات داستانو تعریف کنم:
                              من الان دیگه در تهران زندگی نمیکنم آمدم یک جای خوش آب و هوا در جاده چالوس نزدیک دیزین زندگی میکنم به خاطر مشکل سر درد و اینجور چیزا
                              که در تهران داشتم...
                              حالا اینجا گاز نداریم :sad: به جاش برای گرمایش محیط باید از بخاری نفتی یا گازوییلی استفاده کنم
                              یک ماه پیش یک بخاری نفتی فن دار هیولا از انرژی خریدم عالی گرم میکنه ولی فنش صدای بدی داره :sad: تقریبا مثل کولر آبی :eek:
                              نمیدونم بیرون یا جای دیگه بزارمش. خلاصه حسابی تو فکر حذف صدای موجود بودم با روش های عادی اکوستیک کردن تا به این تاپیک بر خوردم
                              حالا یه نگاه بهش بنداز متوجه میشی...

داداشی نبینم جایینت درد میکنه؟ :cry2:
                              چشم میخونم اگه تونستم کمکت میکنم
                              . ترسو پرخاش میکند .
                              و
                              قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه

کیان جان در مورد تن کنترل هنوز هیچی قبلش نزاشتم گوشی موبایلو مستقیم وصل میکنم به آمپ و جالبه که خوب جواب میده
                                البته خروجه گوشی تا حدی تقویت شده هست

ولی برای بهنام هم گفتم یک اکولایزر قدیمی 28 باند مونو ساختم
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=70986.0

که تا ترانس و بهش وصل کردم صدا های بسیار عجیبی پخش کرد و خازن تغذیه هم روی ریل منفی دود شد
                                شاید در مدار یک جاش اتصالی داره یا آی سی ها به جهان باقی شتافتن چون سری TL به الکتریسیته ساکن حساسن و نباید دست بخورن

فقط همینو ساختم که اینم اینجوری شده :cry2:
                                داداش این با اخرت باشه اینکارو میکنی
                                اگه مدارت مشکلی داشته باشه و جران بره تو گوشیت چیه؟
                                میدونستی مثه دینامیت تو دستت پودر میشه؟
                                من دوستم بخاطر اینکار 3 انگشتش رفت..
                                خدایی نکرده یدف..
                                دیگه از این کارا نکنی ها
                                خروجی موبایلا هم بین 3 وات تا 10 واته
                                بستگی به برند و گوشی داره..
                                اکولایزرتم چک میکنم
                                . ترسو پرخاش میکند .
                                و
                                قدرتمند سکوت

. هیتلر .

دیدگاه